karar vermekte gerçekten zorlanıyorum sizce hangisi daha iyi?
Diş hekimliği mi Bilgisayar mühendisliği mi?
Diş hekimliği mi Bilgisayar mühendisliği mi?
diş hekimliği isteyen biri olarak şu an bilgisayar mühendisliği okuyorum ve bölümümden memnunum he zorluk açısından sorarsan bilgisayar mühendisliği kesinlikle daha zor, diş hekimliğini çok araştırmıştım, derslerini falan uzmanlarıyla da konuştum kendi bölümümü okurken bilgisayarın kat be kat daha zor olduğunu gördüm yani bilgisayarla pek ilgili değilsen hayatında hiç görmediğin duymadığın şeyleri öğreneceksin ama bilgisayara karşı ilgin de varsa kendi bölümümü önerebilirim sana :)
İstediğine bağlı olarak değişir. Para istiyorsan ve yardım etmekten de keyif alıyorsan Diş.
Sürekli kendini geliştirmek istiyorsan ve bilime meraklıysan Bilgisayar. Sen 1. yi seç. Çoğunluk onu diyecek zaten. Bayan için çalışma ortamı da rahattır.
Bilgisayar mühendisliğinden oldukça memnunum şimdiye kadarki hayatımda; seve seve öneririm... Diş hekimliği bana hep yapamayacağım, daha doğrusu insanlarla uğraşmaktan bir yerden sonra rahatsızlık duyacağım bir şeymiş gibi görünürdü...
Hala aynı fikirde, ve seçimim bilgisayar olduğu için aynı memnuniyetteyim... :D
Diş hekimliği daha iyi diyebilirim. Bilgisayar mühendisliği teknoloji üzerine bağlı olduğu için tercih etmem.. :)
Cevap
36Cevap
eğer miden kaldırıyosa düşünmeden diş hekimliğini seç parası çok nettir. Bilgisayar mühendisliği seçiceksende SAP programları üzerine ağırlık ver başlangıçta 3bin TL maaş alırsın ama sürekli program yazıcağın varsayımında bulunursak, yazarken yaptığın hatayı rüyanda görüp tekrar kalkıp yazman gerekicek anca öyle ben bilgisayar mühendisiyim diyebilirsin..
eğer matematik zekan daha iyiyse bilg. müh. yok biyolojin ve el becerilerin daha iyiyse diş.
Kesinlikle ama kesinlikle diş hekimliği şunu kafana sok sağlık sektörü asla ama asla bitmez yazılım sektöründe ise sürekli kendini geliştirmek zorunda kalıcaksın gerçi anlatmakla değil yaşamakla anlarsın nasılsa en iyisi kendi kararını kendin ver
Bilgisayar Mühendisliği okuyorum şu an 1. sınıfım eğer kendimi geliştiririm pes etmem diyorsan Bilgisayar Mühendisliği tavsiyemdir ama erinirim dersen o zaman başka bişiye bak gerçekten emek istiyor.
Kendini hangisinde daha iyi hissedeceksen ve bu işte daha başarılı olurum dediğin tarafa yönel.
Benim gibi asosyal bir ineksen bilgisayar mühendisliği yok insarlarla konuşup onlarla ilgileniyorsan diş seç derim.
bir bilgisayar mühendisi olarak diş hekimliğini tavsiye ederim sana.
sonuçta sağlık sektörü hiç bir zaman bitmezzzz..
ablam endodontist , resmen para basıyor... tavsiye ederim...
endodontist aylık ortalama ne kadar alır ki? Benim sevdiğim bir uzmanlık alanı o yüzden merak ettim.
@amethystkalbi kendi kliniğinde çalışıyor , bazen 30-35 bin liradan bahsediyor
öncelikle biri mühendislik biri sağlık, apayrı bölümler.
İkisi de mühendislik olsa hadi yorum yaparım derdim, ama bu çok saçma geliyor bana.
ikisi bambaşka bölüm, insan ya sağlık ister ya müh. mesela , ikisi birden olmaz
Ula n tabi ki diş hekimliği bunu sormak kadar saçma birşey yok.
diş hekimliği oku benden tavsiye bende bilgisayar mühendisiyim çok zorlı süreçlerden geçersin :D
bilgisayar işi karışık ve geliştirilmeyi bekleyen bir bölümdür algoritma falan ama önü açıktır uzay çağındayız çünkü
Kesinliklee diş hekimliği
Bilgisayar mühendisliği önü çok kapalı
ikiside geleceği olan meslekler ben şahsen pc mühendisliğini seçerdim onun geleceği daha ileri ve çok hızlı geliyor
İkiside berbat ! Kuzenim Bahçeşehir Ünv mezunu pişman. Diş Dr gelince Milletin ağız kokusunu çekmek istemezsin heralde !
gerçekten çok farklı alanlar. ne yapmak istediğini bilmiyorsun sanırım
Bilgisayar mühendisliği zor ama yazılım olursa işler değişir tabi diş hekimliği daha iyi.
Mühendislik iyidir ama dikkat et erkek fazlası olan bölüm olabilir
diş hekimliğini öneririm sistem mühendisi olarak :)
bilgisayara merakın varsa bilgisayar programcılığı
Hedefler yuksek, ne guzel
iki farklı alan la. ne alakası var
alakası yok mühendislik daha yakın geliyor aslında ama yapamazsam korkusu çok fazla bende bilgisayar derslerini biliyorum
mesleğin senin bundan sonraki hayatın olacak. birine sorman saçma. sen dişçi mi olmak istiyosun mühendis mi. buna karar ver. hiç bir meslek hiç bir meslekten iyi değildir bunu unutma
Diş hekimliği tereddütsüz 👍🏻
Diş daha parlak bir meslek gibi..
Diş cok iyi kazanirsin
Mühendisliğin önü kapalı. Diş hekimliği.
mühendislikte işşiz kalmaktan korktuğum için birazda diş düşünüyorum aslında :/
İşin ucunda pişmanlık var istediğin bölümü oku. :)
Diş hekimliği bence daha iyi.
Diş hekimliği tabi ki de.
diş hekimliği pis iş ama kazancı süper
Mühendislik
diş hekimliği sonuna kadar!
çobanlık yap gelecek organik gıdada :D
diş hekimliği daha iyi
Dış hekimliği
Dis hekimliği bence
Tabiki engineers :))
Dis hekimligi.
tabi ki diş..