2 yıllık fizyoterapi mezunuyum hem YKS hem DGS sınavına gireceğim YKS den 2yıllık örgün yerleşsem DGS uzaktan/AÖ okuyabilir miyim? Acil lütfen tam cevap bulamadım 🥺
Okunur
Okunmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
2 yıllık fizyoterapi mezunuyum hem YKS hem DGS sınavına gireceğim YKS den 2yıllık örgün yerleşsem DGS uzaktan/AÖ okuyabilir miyim? Acil lütfen tam cevap bulamadım 🥺

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Birisi örgün birisi aöf olursa okuyabilirsin. İkisi örgüün olursa okuyamazsın.
Ama mesela yks puanı yerine sınvasız aöf okuma imkanında var. DGS'yi örgün yapıp diğer 2 yıllığı AÖF şeklinde de okuyabilirsin.
iki tane 4 yıllığı ya da 2 tane 2 yıllık bölümü aynı anda okuyamazsın. Ama şu şekildeyse yani bir önlisans (2 yıllık) diğeride lisans (4 yıllık ) ise okuyabilirsin.
Bak bu da yökün yazısı :
ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda farklı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılabilir. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede lisans düzeyinde İnşaat Bölümü eğitime devam ederken başka bir üniversitede veya aynı yerde örgün bir ön lisans programına kayıt yaptırılabilir
Evet okuyabilirsin, bunu. İçin bir sınır yok istersen dgs ile ard arda birden fazla okula kayıt yaparak aynı zamanda açık da okuyabilirsin ard arda hiç sınır yok :)
Okunmaz mal mısın tek önlisans bölümüne kayıtlı olabiliyorsun. İkinci üni için normal lisans yapmak zorundasın o da aynı anda olmuyor.
Açık öğertim dgs ve Açıköğretim yks aynı anda tercih yapılıp okunur mu lütfen yardım edin çok önemli
evet.
Olur mu olur
yerleşemezsin
zor ama
Yerlesirsin