Öncelikle herkese merhaba... Anlayacağınız üzere bu sene de sınava girdim. Eşit ağırlıkta ilk 15 binin, sayısalda da ilk 50 binin içindeyim. Sınava sayısaldan hazırlandım ama sınavda vaktim arttığı için eşit ağırlık da çözdüm ve bu sıralamalar geldi. Ne seçeceğim konusunda çok kararsızım. Hukuk seçecek olursam çok büyük bir zevkle okuyacağımdan eminim çünkü alan olarak seviyorum ama mezun olduktan sonrası beni düşündürüyor. Mezun olunca muhtemelen hakim ya da savcı olmak isteyeceğim ve onun için de çok çalışmam gerekecek. Hakimlik/savcılık sınavlarının hem çok zor olduğu hem de o sınavlarda çok torpilin döndüğü söyleniyor. Bu da beni endişelendiriyor haliyle. Ayrıca; mezunu çok, iyice doldu ve eski kalitesi kalmadı. Bir sene daha çalışacak olsam tıp kazanacağıma inanıyorum ve çalışacak gücü kendimde buluyorum ama açıkçası biraz hevesimin kaçtığını hissediyorum. Beyaz önlük beni çok heyecanlandırırdı eskiden ama artık o şevkin, o heyecanın içimde azaldığını hissediyorum. Sırf prestij ve statü için tıp okunur mu, bilemiyorum. Sevdiğim işi yapmak istiyorum.6 senelik zorlu bir eğitim süreci, TUS derdi, 4 sene de uzmanlık... Gözümü korkutuyor. Bir taraftan da emeklerimin boşa gideceği gerçeği beni üzüyor çünkü pes etmek de istemiyorum. Bu işe tıpı hedefleyerek başladım. Madem şimdi pes edeceksin neden buraya kadar geldin diyorum kendi kendime. Kısacası çıkmazdayım ve kararım sürekli değişiyor. Neyin ne olduğunu gerçekten bilen, tecrübeli ve bilinçli insanların fikirlerine ihtiyacım var. Sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılCanım Holland testini çözmeni öneririm. Meslek olarak neye yatkın olduğunu öğren önce. burada sana tıp oku diyenler tıbbı seven, hukuk oku diyenler hukuğu seven kişiler. Biri sana hukuk oku dedi diye gidip 5 seneni harcarsan ve sonra memnun kalmazsan yazık olur. İkisi çok ayrı dallar zaten. Hukukta illaki hakim savcı avukat olmuyorsun noter, arabulucu, hukuk danışmanı, yönetici vs olabilirsin. Tıp zaten okuması meşakkatli ama onun da çok alt dalı var. Belki başka bir bölüm düşünebilirsin mesela psikoloji, mimarlık, mühendislik... Şu an yeni bölümleri detaylı araştırmanı öneririm.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın, dediğin teste bakacağım. Teşekkürler...
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAvukatlığı seçersen hakimliğe kadar ilerlemek istiyosun ama olduda gidemedin avukat olarak kalmak seni üzer mi? Keşke doktor olsaydım dermisin? Bunca sene doktorluk için çalıştım karar değiştiremem deyip ona gitme. Gerçekten kendini ne olarak görmek istiyosun. Avukat çok yığılma çok diye düşünme her meslek böyle zaten parasını onu bunu değil hangi meslek beni daha mutlu edecek hangisinden vazgeçsem daha az üzülürüm diye düşün.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim, öyle düşüneceğim.
Gizli Üye(18-24)+1 yılben hukuk okuyorum babam avukat oldugu ve tanıdıklarım iyi konumlarda oldugundan dolayı tuzum kuru. Ancak iş bulmak gerçekten de zor eğer serbest avukatlık yapacaksan zaten tanıdık gerekiyor full. Maalesef tanıdık yoksa kamuda da iş zor. Bence sen tıp oku eğer çevrene güvenmiyorsan
11 Yorumla- +1 yıl
Yorumun için teşekkür ederim, bizzat işin içinde birisin ve bu yüzden yorumun benim açımdan daha da önemli. Maalesef çevremde pek hukukçu tanıdık yok. Tıp biraz daha mantıklı görünüyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin yerinde olsam Hukuk okurdum. Tıp daha zor, uzun yıllar ve sabır gerektiren bir durum. Tebrik ederim güzel bir sıralaman var. Bence Hukuk yazmalısın.
Sayısalda da Vakıf Üniversitelerinde Burslu Tıp gelebilir...
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. Maalesef gelen burslu tıp yok ama yine de deneyeceğim şansımı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBence tıp.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsürekli öğrenmeyi seviyorsan bilgisayar mühendisliği de bi düşün derim,
11 Yorumla- +1 yıl
Tavsiyen için teşekkürler. ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ ya da Bilkent gelmediği sürece mühendislik düşünmüyorum.
+1 yılTıp oku daha iyi devlette heryerde isin var avukat diyosan avukatlari esnaf gibi düsun
10 Yorumla
+1 yılTıp gelmez ki bu sıralamaya. Hukuk oku daha iyi
12 Yorumla- +1 yıl
Tıp gelmeyeceğinin farkındayım zaten, bir sene daha hazırlanıp tıp kazanmaktan bahsediyorum.
- +1 yıl
Hukuk geliyorsa bi yıl daha bekleme değmez
Gizli Üye(30-35)+1 yıltıp diyecem ama okadar zor ni bolum ki
10 Yorumla
+1 yılHukuk
10 YorumlaBence hukuk yaz
16 Yorumla- +1 yıl
Söyleyeceğini buradan söylesen olmaz mı?
- +1 yıl
Xper 1 olduğum için yazamıyorum.
- +1 yıl
Açtım.
+1 yılTık okulu
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Tıp mı hukuk mu, karar veremiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat