Tıp mı hukuk mu, karar veremiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

Öncelikle herkese merhaba... Anlayacağınız üzere bu sene de sınava girdim. Eşit ağırlıkta ilk 15 binin, sayısalda da ilk 50 binin içindeyim. Sınava sayısaldan hazırlandım ama sınavda vaktim arttığı için eşit ağırlık da çözdüm ve bu sıralamalar geldi. Ne seçeceğim konusunda çok kararsızım. Hukuk seçecek olursam çok büyük bir zevkle okuyacağımdan eminim çünkü alan olarak seviyorum ama mezun olduktan sonrası beni düşündürüyor. Mezun olunca muhtemelen hakim ya da savcı olmak isteyeceğim ve onun için de çok çalışmam gerekecek. Hakimlik/savcılık sınavlarının hem çok zor olduğu hem de o sınavlarda çok torpilin döndüğü söyleniyor. Bu da beni endişelendiriyor haliyle. Ayrıca; mezunu çok, iyice doldu ve eski kalitesi kalmadı. Bir sene daha çalışacak olsam tıp kazanacağıma inanıyorum ve çalışacak gücü kendimde buluyorum ama açıkçası biraz hevesimin kaçtığını hissediyorum. Beyaz önlük beni çok heyecanlandırırdı eskiden ama artık o şevkin, o heyecanın içimde azaldığını hissediyorum. Sırf prestij ve statü için tıp okunur mu, bilemiyorum. Sevdiğim işi yapmak istiyorum.6 senelik zorlu bir eğitim süreci, TUS derdi, 4 sene de uzmanlık... Gözümü korkutuyor. Bir taraftan da emeklerimin boşa gideceği gerçeği beni üzüyor çünkü pes etmek de istemiyorum. Bu işe tıpı hedefleyerek başladım. Madem şimdi pes edeceksin neden buraya kadar geldin diyorum kendi kendime. Kısacası çıkmazdayım ve kararım sürekli değişiyor. Neyin ne olduğunu gerçekten bilen, tecrübeli ve bilinçli insanların fikirlerine ihtiyacım var. Sizce ne yapmalıyım?
Tıp mı hukuk mu, karar veremiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?