+1 yılDeğil bence benim ilk senemdi bu sene ve 21-22 yaşında arkadaşlar da var bölümde. Birde şöyle bişey var. Şimdi 21 de başlasan bile 25 de mezun olup adam gibi bir işe başlayabilirsin. Ama gidip. şimdi vasıfsız iş te çalışırsan 25 e geldiğinde hala bir yol katedememiş olursun. Yılllar önce okuduğum bir şey vardı, 70 yaşında bir kadın 50 de keman çalmaya başlasam şimdi 20 yıldır keman çalıyor olurdum diyordu. Sende sırf birkaç sene geç kaldın diye üniversiteden vazgeçme. Bundan 15 yıl sonra geriye bakıp üniveriste biteli 10 sene olmuş dersin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılGeç Diyenlere Bakma Sen Şimdi Lise Olsa Geç olur evet de Üniversite nin Pek yaşı olmaz istediğin zaman okuyabilirsin Zaten zorunlu değil orta okul lise gibi Ben Lise mezunu oldum bitirdim çok şükür liseyi Üniversite okuyacam Biraz da Askerligi ertelemek için tabi Umarım zorunlu askerlik kalkar ya Bune böyle Her 20 yaşına gelen erkek Zorunlu gitmek zorunda gitmeyince hapise kadar yolu var yuhh Diyorum mal devlet ya İyice Saçmalıyor Bari zorunlu Askerlik olsa bile 20 yaş olmasın en az 26 27 olsun 20 çok erken çünkü
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 421 cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, 21 yaşında üniversiteye başlamak hiçbir şekilde geç değil yani içiniz rahat olsun. Ben de tıpkı sizin gibi mezun olduğum okula başlarken 21 yaşındaydım hatta 22 yaşıma 2 ay kalmıştı ve sizin belirttiğiniz yaş aralığında mezunn olmuştum. O yüzden kendimi halen, genç dinamik hissediyorum. Siz de öyle hissedersiniz yani yaşlı hissetmezsiniz kendinizi hiçbir şekilde. Merak etmeyin, kim ne derse desin siz halen çok genç olacaksınız mezun olduğunuzda da. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
90 Yorumla
+1 yıl21 yas çok genç bir yas yani tamam 3 sene önce girmiş kendimizi geliştirmiş de olabilirdik çok da iyi olurdu ama su an da hiç bir şey için geç değil. Bundan sonra okunacak bölüme iyi sarılıp kendini geliştirdikten sonra her şey güzel olur diye düşünüyorum, başarılar...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
Ortalama 30 sene bir mesleği yapacaksın. 30 yaşında bile üniversite okunur, yeter ki istediğini elde et. Benim arkadaşım 32 yaşında girdi 36 yaşında mühendis oldu, şimdi çok mutlu. Hayat hızlı geçiyor.
10 Yorumla
+1 yılBende 21 yaşındayım ve bu sene ünüversite ye gideceğim
21 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılGeç bir yaş değil
00 Yorumla
+1 yılAçılın ben geldim. 21 yaşında 2 üniversite bırakarak tekrar kazandım. Üzerine 3. kez hazırlık okudum vee 24 yaşında bölüme başladım. Bu yıl 1. sınıf bitiyor. Bölümde inşaat mühendisliği mezunu, hukuk mezunu, benim gibi sonradan kendi hedeflerine yönelen birçok insan var bizim sınıfta. İngilizce öğretmenliğindeyim bu arada. Ve tabii bir yandan üniversiteyi 2-3 sene evvel bitirmiş arkadaşlarım da var. maalesef birçoğu iş bulma sorunu yaşıyor. Önemli olan fark şurada ortaya çıkıyor. Sen yaşadığın hayattan keyif alıyor musun ve yaptığın mesleğin sana yüklediği sorumluluklara ve getirilerine adapte olabilecek misin? Yaşı bir kenara koy derim. 22 yaşında mezun oldu ilk bıraktığım okulumdan arkadaşlarım ancak bazıları cidden öylesine okudu. Evet belli ortalamaları da vardı ama hayatta ne yapacaklarına dair fikirleri yoktu ve şu an sorun yaşıyorlar. Bana yaa bitir işte mal mısın diyen arkadaşlarım, biz bitirdik de noldu şu an takılıyoruz öyle diyorlar. Sadede geliyim bu hayatta bir yola baş koymak ve emek vermek lazım. Eğer emek vereceksen hiç geç değil. İşin sonunda her şey bitince, tüm kafalardan çıkan sesler de kesilince rahatlıyorsun ve oh be diyorsun ve buna değiyor.
20 YorumlaHayır tabikide kotu degil , ablam 5 sene hazirlandi ve Şu an mutlu :) istedigi bolumde. Sende birakma bende 3. Kez mezuna kaldim 3 kere sinava girdim 2023 yks de istedigimi elde edemedim ve eylulde bir dershaneye gidip 2024 icin hazirlanacagim.
00 YorumlaTabi çok yaşlanmışsın sen şimdi 25 26 da baston kullanmaya başlarsın ne üzücü ne üzücü çok geç kalmış.
Şaka mısın? Saçmalama topla kendini kimseye hiçbir şey geç kaldım diyerek oturarak veya altın tepside sunulmuyor. Kalk ve hayatını düzene koymaya başla.00 YorumlaHayır ya saçmalama okumanın yaşı yok. Önemli olan ne istediğin ve severek yapacağın bir işinin olması. Eğer ülkemiz şartlarında (zor ama) severek hayatın boyunca yapabileceğin bir iş olacaksa okumanın yaşı yok. Ayrıca çoğu kişi okulunu uzatıyor veya daha büyük yaşta kişiler üniversite okuyor. İkinci üniversite olarak okuyanlar var. Üniversitede küçük büyük ayrımı olmaz sen istediğin yere gir yeterli. Bak ben 7. Senemi okuyorum sınıfında benden büyük var yaşıtım var küçük olan var. Ama hiç bir ayrım yok. Rahat ol.
00 Yorumla
+1 yılKız arkadaşım evlenince okulu bıraktı, 32 yaşında 1 çocuğu varken 2. sine hamile aftan yararlandı kayıt yeniledi. Sütünü sağıp evde bebeğini annesine bırakıp ünv. Derece bitirdi! Tabii ki 20li yaşların başı kariyer için de daha sağlıklı fakat okumanın yaşı yok…
00 Yorumla
+1 yılLiseler 4 yıl olduktan sonra 17-18 yaşında liseyi bitiriyorsun zaten. Nasıl 21 yaşında üni bitireceksin? Ben 16 yaşımda girdim üniversiteye ve erken okuduğum için çok pişmanım. Cesaret edip hiçbir sosyal aktiviteye katılamadım. 28 yaşına kadar okursun dert etme! 28 den sonra da okunur ama yirmili yaşlardaki kadar keyif almayabilirsin enerjin azalıyor çünkü.
00 Yorumla
+1 yılHayır geç değil, ben şahsen yks sınavına girdiğimde vallahi sınav salonundaki en küçük bendim benden sonrakiler ise 30 yaş ve üstündeydi
Ayrıca üniversiteye gittim durum aynı ve 45 yaşında bi abi var sınıfta
Bu yüzden yaşı asla sorun etme
Kazanırsın inşallah...00 Yorumla
+1 yılBizim sınıfta her yaş grubu var. Ben ilk yılındayim 18 yaşındayım ama 18 yaşında olan çok az var geneli 20 li yaşlarda. 40 li yaşlarda olan büyüklerimiz de var. Ben kendimi küçük hissediyorum yani onlar normal geliyor bana:)) Asla ve asla geç değil hevesin kırılmasın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben de sormuştum bu soruyu kendimi yaşlı hissediyordum ahaha bence en güzel yaş 21 keşke hazırlansaydım diyorum bir yandan da hazırlansaydın psikolojin çökecekti sınavıydı stresiydi diyorum. Üni mezunlarının hepsi markette çalışıp para kazanıyor. İyi ki zaman kaybetmeden market işine girmişim 😅
00 YorumlaBence değil.
İlk üniversitemi yarıda bırakıp 1sene ara vermiştim. 2. universiteme 1yil sonra 22 yaşında girdim. Evliyken okulu bitirdim. şu an 2 tane çocuğum ve bir iki sene sonra yeniden egitimime devam etmeyi düşünüyorum.00 Yorumla
+1 yılne alaka ya okumanın yaşı mı olur
70 yaşında da olsan geç değil
saçma canım şeyleri kafanıza takıyorsunuz ayrıca üniyi kazanmak değil bitirmek marifet
ben 2 yıllık okuduğum halde pandemi de online olmasa geçemezdim o kadar zordu dersler00 YorumlaBende 21 yaşındayim bu sene üni sımava giriyorum. Yani geç değil bence sonuçta kendin için yapıyosun ama bi yandan çalışmak gerekiyodur buda biraz sorumluluk isticek.
10 YorumlaŞu an mesleğimi sevmiyorum 1 yıldır ders çalışıyorum istediğim hukuk fakültesi için yaşım 22 . Duyumlarıma göre 45-50 yaşlarında insanlar varmış bölümde. Yetişeceğin bir yer yok okumanın yaşı da yok nasıl istersen öyle yaşa arabayı kullanan sensin bu yolda ;)
11 Yorumla- +1 yıl
Mesleğiniz nedir
Ben de 22 yaşındayım bu sene dgsye gireceğim ve olursa 24 yasinda mezun oluyorum. Yani o da alttan dersim kalıp dönem uzamazsa 😂 yani takmana gerek yok ben birinci sınıftayken 30-40-50 yaşındaki insanlar bile geliyordu. En yakın arkadaşım benden iki yaş büyüktü. Önemli olan hayallerin 👌
10 Yorumla
+1 yılHayır tabiki neden geç olsun. Sevinmelisin geçte olsa ki geç değil , başlayacağım başaracağım diye. Bizim sınıfımızdada var yaşı büyük olan diğer sınıflardada çok kafa dengi çok tatlı çok iyi oluyor. Biraz daha büyük olduğun için yardımını isteyenler oluyor ve çok iyi bir şey bence. Başarılar dilerim 😇
00 Yorumla43 yasindaki bir tanidiğim bu sene psikoloji okumak icin sinava girecek :) bu isin yasi yok ben de 21 yasindayim universiteyi birakali iki sene oldu ve cok iyi bir okulda okumayacaksam turkiyedeki herhangi bir universiteye gitmeyeceğim. bu bir seçim ve yaşı yok
00 YorumlaBende şu an 19 yaşındayım ve olmazsa tekrar hazırlanacağım insanların ne dediği umrumda olsaydı ilk senemde gidip hiç istemediğim bir bölümü okuyor olacaktım ve şu an hedefime ulaşana dek elimden geleni yapmak için uğraşacağım kaç yaşımda mezun olursam olayım sonunda başardım demek kadar güzel ne olabilir?
00 YorumlaHayir Gec kalmadin, sen yeterki iste ve cabala. Hayatinda hic bir sey de gec kaldini düsünme cünkü Her Sey Zamaninda güzel. Bazen gec gelir bazen erken, sen kafana takma. Calis ve Kazan yenildin de olmadi mi üzülme en azindan cabaladin ve denedin yenildin ama güzel yenil. Kendine yenilme. Basarirsin
00 Yorumla
+1 yılBenim sınıf arkadaşım hem hemşirelik yapıyordu hemde 30 yaşındaydı. Diğerleride 26-27 yaşlarındaydı. Ben 21 yaşındaydım ve erken gittiğimi düşünmüştüm. geç değil erken de olabilir
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle geç değil. İstemediğin bir okulu veya bölümü okuyacağına çok daha mantıklı. Bütün hayatını etkileyecek bir konuda iki sene,üç sene hiç bir şey değil.
00 YorumlaYaşa çok takılma.. okumak istiyorsan oku.. Ben üniversite 1. Sınıftayken 42 yaşında sınıf arkadaşım vardı.. Ve genelde 2/3 kişi hariç yaşıtım yoktu.. 18 yaşındsydım 1. Sınıftayken.
00 Yorumla
+1 yılHayır değil daha çok gençsin ben 24 yaşındayım haziranda tekrardan giricem sınava açıktan okuyacağım hiç kötü düşünme millet kaç yaşında üniversiteye gidiyo nasıl istiyorsan öyle yap
00 Yorumlaİnsanlar 60-70 yaşında mezun oluyor, hayır geç kalmadın. Ben 33 yaşında 4. Üniversitemi okuyorum tekniker-teknisyen olabilmek için. Azmet, çalış, başarırsın.
08 YorumlaLütfen kaç yıl yaşayacağımızı bilmediğim şu FANİ yerde geç diye bir sözcük kullanmayınız zira istekleriniz doğrultusunda yaşayarak zamanla yarışırsınız. Mutlu olmadığın bir yerden 4 sene sonra mezun olunca ne olacak? Yani bir sene kayıp hiçbir şey değil hatta dört sene beş sene önemli olan sensin ve senin için önemli olanın kıymeti en çok sende var bir başkasına hiç de önemli değil kendin için yaşa…
00 YorumlaBen 23 yaşındayım ilk defa gidecem tutturabilirsem nasip olursa inşallah, bende de bu korku var ama her yaşdan üniversite okuyan var böyle düşününce
10 YorumlaBen 21 yaşındayım ve üni 1. Sınıfım ve bu dönem bıraktım seneye tekrar giricem yani istediğin zaman gidebilirsin yaşı yok yeterki iste
14 Yorumla- +1 yıl
Bende 2. Sınıfım 21 yaşındayım bıraktım seneye giricem
- +1 yıl
Aynen öyle yaşımız genç ne kadar erken dönersen o kadar iyi ilerde keşke deneseydim dememek için yapıyoruz
Hayır, kötü değil... sonra pişman olur 30 40 yaşında okumak istersin.. bu bile kötü değil... üniversite evrensel ortam, orada tabii ki yas ortalaması sınıf bazinda belirli olsa da, sen daha cok gençsin
00 YorumlaÜni 28 yaşında olan var arkadaşım yani geç değil bir de bu dönem de üni okumanın kıymeti kalmadı barajı geçmeyen bile geliyor
00 Yorumla21 gayet normal bir yaş. 21 yaşında üniversitede sınıftan bir arkadaşım var. Yine sınıfımdan 24 ve 26 yaşında arkadaşım var. Yani geç değil.
00 Yorumla
+1 yılBen 28 yaşında biri olarak tyt ye giricem ama öyle zevkine. Bu sene de zaten baraj yok her türlü bi yer gelecek işte
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir erkek olarak zor olabiliyor çevre baskısı sen hala okuyon mu millet iş güç buldu atama yok gibi ama kızlar için rahat bence evli olan çalışan ikinci üni okuyan keyfi gelen her çeşit insan var seni ne mutlu ediyorsa onu yap
00 YorumlaBen 24 yaşında başladım. Ne zaman doğru olduğunu hayırlısı olduğunu Rabbim bilir, hiç üzülmemek lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 22 yaşındayken kho'dan mezun olup ikinciye uniye başladım. Bakıyorum şimdi millet 25-30 arası mezun olacakta işe girecekte falan filan çok asalak insan var
02 Yorumla
Soran+1 yılAsalaklıktan değil imkanim yok
- +1 yıl
1. Üni okuyup bir şey olamayan asalak olmuyorda 1. Üni okuyacak olan mı asalak oluyor güldürme beni :)
+1 yılHic gec degil benim universitede sinavdan sinava gelen mahkûm vardi jandarma ile beraber gelmisti adam o bile okuduysa sende okursun
01 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim kendi adıma
+1 yılİstersen 70’inde başla hiçbir şey için geç değildir. Neticede her nasip vaktine esirdir, bunu kafaya takıp kendine anksiyete yaratmamalısın.
00 YorumlaHayır tabiki ben 26 yaşından sonra 3 kez kolej bitirdim 😁 okumanın yaşı yok yeterki ne okuduğunu bil ve gerçekten kendini yetiştirmeyi hedefle.
00 YorumlaHiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir. Pes etme. Eğer gerçekten istiyorsan ve sıkı çalışırsan istediğin puana ulaşırsın
00 Yorumla
+1 yılhayır geç değil aksine iyi bir yaş herşeyin farkında olarak gidiyorsun senin için her bakımdan iyi olur
00 Yorumla43 yaşındayım hidro bioloji mühendisiyim ben bile tıp faküktesine gidip doktor olmayı düşünüyorsam siz bu endişenizi rafa kaldırın bence 🤗
00 YorumlaGeç değil poncik
78 yaşında inşaat mühendisliği bitiren amcayı okudum dün haberlerde
Sen daha 21 sin
Niye geç olsun00 YorumlaHiç geç değil lisede sınıfta kalmıştım arkadaşlardan ayrıldım diye okulu bıraktım sonra pişman oldum 21 yaşında lise bitirdim
00 Yorumla
+1 yılhayır asla geç değil bu şekilde o yaşlarda giden çok var önemli olan senin hayallerini gerçekleştirmen
00 Yorumla
+1 yılUniverste bu lise degil 30 yasinda da gelen var 18 de de kimse kimsenin yasiyla yasadigiyla ilgilenmiyor
00 Yorumla
+1 yılKızım da 21 yaşında iken girmişti üniversiteye. Kendinden 3 yaş küçüklerle okudu ama ciddi sorun olmadı.
01 Yorumla- +1 yıl
genelleme yapmak doğru değil. herkes 18 yaşında değil.
+1 yılhayır değil üniverstede her yaştan oluyor zaten bizim sınıfta 23 yaşında 44 yaşınad başlayanlar vardı
01 Yorumla- +1 yıl
*yaşında
+1 yılKanka üni hazırlık sınıfındayım. Sınıfımda adem abi var. Adam evli mutlu çocuklu 35-40 yaşında vardır. Yani ümidini kaybetme😂
00 Yorumla
+1 yılBüyükanne Moses 80 yaşında ressam olmuştu. Yaşın bir önemi yok aslında.
Hayat devam ediyor.10 YorumlaAklına bu geldiğinde bu sene 84 yaşında sınava başvuru yapan teyzeyi hatırla xksksks
10 YorumlaKesinlikle geç değil ancak yazlılm gibi şeyler öğrenin ve hayatınızı üniversiteyi okurken kazanmaya başlayın ben bu noktada çok hata etmişim.
00 Yorumla
+1 yılHayır tabikide değil çok gençsin sakın öyle düşünme ilerde pişman olursun
10 YorumlaDeğmez. Adam akıllı bir sektöre gir asgari bile alsan 5 yılda 300 binden fazla kazanırsın ama okursan 5 yılda 100 bin kaybeder üstüne işsiz kalırsın
00 Yorumla
+1 yılYazının başlığını okudum açıklamasını pek okumadım nerdeyse ama hiç geç değil
01 Yorumla- +1 yıl
Sınavlara girerken rabbi yessir duasını oku şimdiden başarılar
+1 yılBen bidaha başlıycam , belediye başkanı adayı sınıf arkadasım vardı 40 yasındaydı adam 🤣🤣
00 YorumlaOkumanın yaşı yok 21 de geç bir yaş değil bence🤷♀️
00 Yorumla
+1 yılHic harip bir sey degil inan ki basarilar dilerim simdiden ❤️
00 Yorumla
+1 yılBen 17 yaşında başladım, 21 de bitti, 22 de memur olarak atandım. Bilemiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen 19 yaşında başladım şu an 22 yaşındayım ama bir yıl dondurup tekrar hazırlandığım için 2. Sınıfım şu an. Bence yaşa asla takılma. İkinci öğretimlerde 40 yaş üstü insanlar bile var. Kimse takılmıyor yani yaşa. Geç olabilecek bir yaş asla yok
00 Yorumla- Devamını Gör (200)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar