Birde gri koçtan dinleyin derim. AYT'ye girecekler çok geç kalmadan uykuya...🌺🌺
YKS'nin ilk oturumu TYT bitti! Bu yıl TYT soruları hangi seviyedeydi?
Birde gri koçtan dinleyin derim. AYT'ye girecekler çok geç kalmadan uykuya...🌺🌺

Bakın zaman süresi olmasa kesinlikle kolay bir sınavdı..üstünde dursak zaman ayırsak tyt’den en az 70 net yapardık.. geçen sene de girmiştim ben yarım saat ek süre verilmişti o ek süreyi söke söke almışlardı paragraflar kazıktı geçen sene.. ya da benimle alakalı da olabilirdi çünkü ben geçen sene atak geçirdim sınavın ilk 15-20 dakikasında bırakmak zorunda kaldım zar zor koridora atmıştım bildiğiniz direkt bayılmıştım.. sonra psikiyatriye gittim şiddetli anksiyetemin olduğunu öğrendim ve sakinleştirici kullanmaya başladım.. ve sınavdan sonra 8 ay kendime gelemedim tamamen farklı bir kişiliğim vardı travma etkisi yarattı her gün ağlıyordum kesintisiz.. sonra doping hafıza falan aldım tekrardan başladım aslında doktor antideprasan da yazmıştı ama o uyku yapıyor direkt uyuşturuyordu ders çalışamazdım sakinleştiriciden yarım alıyordum zaten tamamen sakinleşmeyeyim diye.. geçen sene o kadar çalışmıştım ki ben stajım falan vardı ders çalışayım diye bir yerle anlaşıp naylon stajı yaptım 2 yıl boyunca hayatımı verdim bir de bu seneki denemelerimde en fazla 75-85 netlerin arasından gidiyordum en düşük netlerim 50 ydi zamanımı da yetiştiriyordum.. bu sınavda ne oldu ne yaptım anlamadım türkçe daha iyi geçti güzel geçti bana göre ama tüm süremi ona harcadığımdan dmıemdkwmskmw en fazla 30 soru yapabildim sosyalden 15 soru yaptım fenden 3 soru mattan 0 😢😭 sınavı bitmesine 45 dk kalmıştı ben hâlâ türkçedeydim sonra sınavın bitmesine 15 dk kaldı sosyaldeydim.. o 15 dakikamı matematikte harcayayım dedimde en az 5 soru yapardım ordan çünkü ben ağırlık vermiştim mata da ama mat baya zorlayıcıydı ya da zamanım yoktu bakamadım neyse 15 dakikam olduğu için hiç yetiştiremem dedim fene yöneldim ondan da 3-4 soru yapabildim sadece.. sonra 1,5 dk kalmıştı bitmesine gözden geçirdim tam türkçede bir soru vardı geri dönüp bakarım diye tam işaretliyordum ki bitti denildi bir de şey ben sakinleştirici alıp gittim baya sakindim ve inanıyordum zaten kendime yani yapacağım diyordum..10 dk kala sınavın bitmesine ben kendime şey diyordum “kızım yaparsın fenden falan bir şeyler yetiştirirsin”diye motive ettim kendimi ama yapamadım sınavdan çıktım kendime soru soruyorum nasıl geçti falan iyi ya falan çok iyi değil çok kötü de değil... ama annemle babamı gördüm arabaya bindim nasıl geçti geçmiş olsun falan deyince direkt ağladım çok ağladım..
çok geçmiş olsun
@fvckmylife teşekkür ederim
Normalde her sene sınava girerdim bir soruları görmek için. Bugün de girecektim aslında ama az rahatsızlandım ve girmeme kararı aldım. Umarım herkes çalıştığının hakkını en güzel şekilde almıştır. Sınava giren herkese başarılar dilerim. Yarınki sınavda çok güzel geçer inşallah. <3
Sınava girmemekle beraber bütün #YKS mağdurlarına çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Soruların hangi seviyede olduğunu en iyi bu arkadaş açıklamış olabilir😄 https://twitter.com/sengullkucuk/status/1408735791170441222?s=21
Cevap
38Cevap
Bence orta seviyeydi ama zaman sıkıntılıydı.
Bir soruyu 3-4 defa okumak lazımdı anlayabilmek için. Felsefe sorusu gibiydi Türkçe soruları. Şıklar çok yakındı birbirine üstelik.
Geçen senenin soruları çok daha kolaydı bununla karşılaştırırsak.
Türkçe testi bittikten sonra diğerlerine kalan süre 30 dakika filan anca kalmıştır çoğu kişi için. Net cevabı ilk defa bulamadım bir testte. Kağıdı yırtıp atmamak için zor tutmadım değil. Her gün düzenli olarak 1 saatimi kitap okumaya ayıran biri olarak, okuduğumu anlamada bile zorluk çektim. Çok kafam karıştı çook.🙂
Türkçe kolaydı birkaç sorusu dışında, fen kolaydı, sosyal de orta düzeydeydi. Yine de çok zaman kaybettim onlarda ve matematiğe zamanım kalmadı. Matematik de o kadar zor görünmüyordu ama girdiğim en zor sınavda işaretlediğimden az işaretledim. Yani benim için çok çok kötü geçti, diğerleri için iyi geçmiştir muhtemelen. Neyse AYT de düzeltilebilir, bi 40 50k arası sıralama tutturursam ünili olurum.
Matematikte soruları çoook uzatmışlar soruyu sadece okuyana kadar neredeyse bir dakika harcanıyor.
Kız hakkında kısmını okudum komedisin ya o ne yazdın öyle 😀
Zaman olsa zor sınav değildi. Zor kısım o kadar zamanda yetistirebilmek. Ya turkceyi kısa soracaksın ya da matematikte orta seviye soruları arttiracaksin. Aksi halde yetişmez bu sınavlar.
Giren arkadaşlara geçmiş olsun ve yarınkinde başarılar dilerim. Sınav çok zordu ise bile sıralama önemli ve sınav kolay da olsa zor da olsa sıralama çok oynamaz, rahat olsunlar. Üniversite sınavı her şey değildir ancak pek çok şeydir, ileride hayatınız boyunca idame ettirmek istediğiniz meslek çok çok önemli. Dogru ve bilinçli seçimler yapmanızı dilerim🤗
Kolay sorular da vardı zor da. Yani sınava kesin olarak kolay, zor veya orta denilemez. Türkçe de paragraflar çok çelişkiye düşürüyordu, şıklar birbirine çok yakındı. Matematik aşırı zaman kaybettiriyordu, MSÜ de ki matematik soruları daha kolaydı. Tarih'i yorum sorusu beklerken bilgi ağırlıklı gibi geldi açıkçası. Ortanın biraz üstünde zorluktaydı.
Sosyal medyada incelediğim zaman girenlerin çoğu zorlandığını söylemiş, geçen senelerde de aşırı zor olduğunu söyleyenler vardı. Umarım giren herkesin sınavı iyi geçmiştir. :/
Geçen sene kolaydı ya ben girdim
Matematik soruları hepsi paragraf şeklindeydi bir tane üslü sayı köklü sayı rasyonel sayı sorusu yoktu... fizik basitti türkçe zor değildi
Eski döneme nazaran soruları kolaylaştırıyorlar.
Artık daha fazla mantık daha az işlem içeren sorular var.
Umarım yakında alana yönelik sorular çoğalır.
Artık Türkiyedeki sınavların hiçbir anlamı yok, üniversiteler 4 duvardan başka birşey değil. Türk lirası 1000 kaybettiyse, eğitim 100000 değer kaybetmiştir. Haa belki batı ülkelerine geçiş anlamında olabilir.
Uzun zaman sonra tekrar girdim sınava türkçe ve sosyali bitirdim matematik 5. Soruya geldiğimde hoca son 5 dk deyince şaşırdım türkçe ve sosyal kolaydı fakat çok zamanımı almış sanırım zaman konusunda herkes zorlanmış
sen yine matematige kadar gelmissin ben sosyalde banko sorulara bile yetisemedim millet vazo mazo diyor ben o vazonun ucunu dahi göremedim ama sapı girecegi kesin
@swgzdphvhhq hahshasb bende aynı
@Skkxkdkdkx 😄😄😄
@swgzdphvhhq 😄😄😄
Ayt ye girenler soruları nerden bulabilirim
Paragrafı okudum, sona gelince ne okuduğumu unutuyordum bütün sınav böyle geçti birtürlü aklımda cümleleri birleştiremedim.
Özet; Türkçe çok çelişkiliydi çok sure harcadı, matematik zordu kısa soru yoktu, sosyal normaldi fen süre yetmedi
öylesine girdim, matematikte engin apartman numarasını karıştırıyor, diğer soruda termometre ölçümünü karıştırıyor bi salak en az 4-5 soru bu şekildeydi. bu ne arkadaş ya, bizim zamanımızda verirdi denklemi çözerdi, soruların hikayeleştirilmesi aşırı zaman kaybına sebep oluyor, bu sürelerde bu kadar soruyu herkes çözemez
keşke o zamanlar yaşasaydım
@fvckmylife neden öyle dedin ki
ÖSYM'nin zor, orta, kolay sınavı olmaz knk, hepsi standartta.
Türkçe yoğun ve düşündürücü sorulardı.(dil bilgisi hariç) sosyal ve fen bilimler güzeldi. Matematik yorumsuz...
Türkçe bir yıl önceki hali çok kolaydı bi yıl resmen bütün şıkları aynıydı coğrafyada bir soru hakeza öyle sosyal eh işte ortaydı matamatiğe türkçe yüzünden vaktim kalmamıştı ama yinede yapabildiğimi yaptım. Fende de sadece biyolojiyi yapabildim bir iki tane de kimya. İnşallah kazanırız baya zordu çünkü beklemiyordum.
Girmedim ama bu sorular için kolay diyenler sayılı olduğu için şıklardan zor olanı seçilmiştir diye tahmin ediyorum. Kolay diyenlerde olmuş şaşırtıcı :D
Gecen seneye göre kolaydı demisler 2020 nin tyt ayt’lerini de çözdüm asırı basit ve gayet süre yetebilecek cinstendi bence bu sene baya zorlamıslar paragraflarla
Çözdüğün soru bankaları 2018-2020 yks türevi sorular olduğu için sana daha kolay geliyor. Seneye de bu sınavlar kolay gelecek gireceklere
Zor da olsa insanlar yerleşiyor. Puanlar dusuyor. Ama moral bozduğu doğrudur. Hizli çözen ve psikolojisi sağlam olanlar kazanacak
türkçe ile sosyal kolaydı ama matametiğe 1 saat bırakmama rağmen zorlandım hüüü keşke 7 soru daha çözseydim
Türkçe sınavı olması mantıksız tyt sınavında. Tüm dünyada geçerliliği olan dil şu an ingilizce. ingilizce sınavı olmalı. Türkçe dili hiç bir şeyde kullanılmıyo. Ticari-politik-bilimsel-sanatsal hiç bir katagoride hiç bir değeri ve kullanırlığı olmayan bir dilin sınavı yapılması çok saçma. Zaten bir kullanışlılığı yok.Ünüversiteye giden adam türkçe dilinde kaynak bulamıyıcak ki türkçe sınavı yapıyorsunuz.😪 Komik tarafı çoğu ünüversite bölümleri de ingilizce eğitime geçmiş durumda.
Vallaha öylesine girdim bizim zamanımızda bir milyon aday vardı onun için kasmamışladı pek şimdi aday çok olduğu için ne yapacaklarını şaşırdılar Allah yardımcıları olsun ulan eşoğlu eşekler o Türkçe ve matematik soruları neydi öyle ya matematiğe gelince hala Türkçe de sandım kendimi bildiğin paragraf sormuşlar bir tane soru vardı ya 40 katı kadar vazo yaşı diye işte vazonun sapı o ÖSYM'nin g*ötüne girsin
Ben de merak ettim. Bu sene 2. üni için girmeyi düşünüyodum. Sonradan vazgeçmiştim. Sorular bakalım nasılmış..
Hukuk Fakültesi
Girmedim ama muhtemelen tipik ÖSYM sorusu zordur. Zamanında çok çekmedik hala çekiyoruz👀
Allah'a şükür tarih ful coğrafya 1 boş 4 doğru feslefe ve dini bilmiyorum onların cevabını bulamadım
Geçen sene bu stresi yaşadım aman tanrım neydi neydi ama şu an çok mutlu ehehe
Bence her çalışanın yapabileceği bir sınavdı asıl sınav ayt yarın
Geçen yıla göre çoooook basitti ya ama ne iyi ve kötü olarak adlandıramadığım bir histeyim...
geçen yıl daha kolaydı
😂ben sınavda hiç oha bu nasıl soru demedim ama geçen yıl kitapçıkla kavga edecektim lclsla
Bakalım nasıl sonuçlanacak hayırlısı olsunn
Ben genel olarak matematikte zorlandım zaten sayısal derslerle aram pek iyi değildir sözeliyim ben ama hayırlsı yaptım bir şeyler olduğu kadar umarım hedefimi gerçekleştirebilirim😬😬
En sıkıntılı bence bu seneydi ya yorumsuzum
Her sene girenler kendi senesi için bunu söylüyo 😂
İşin kötüsü geçen senede girmiştim 😂
Seneye de girmezsin umarım 🤭
Girmem girmem 😳
Bir an önce şehir dışı evden uzak mis
Biz de öyle hayal ederdik ama covitten 2 yılım çöp oldu ünide 😭
Olsun en azında 2 yıldır mezun olmadın
Söylemek istersen tabi bölüm ve hangi şehir
İstanbul, diş hekimliği :)
Çok güzel başarılar
Teşekkür ederim, sana da başarılar diliyorum 🤗
Rica ederim 😊
Girmedim girseydim çuvallardım zaten dersle aram yok girersem de çalışmadan girerdim 😂
çalışmadan girdim tecavüz edilmişe benziyorum ağlayacaktım sınavda o derece 1+1 kaç dese bilemeyecek durumda kaldm bi an
@yfngijkbcsrsutx ben bayıldım sınavda
Türkçe paragrafları biraz kafa karıştırıcıydı. Matematik ise berbattı. Problem çok azdı ve çok zordu
çalışamadım kolaydı diyenleri yarın AYT de sallarken göreceğiz
Matematik sorularının Türkçeden farkı yoktu süre yetiştirmek imkansızdı coğrafya bi iki kek soru vardı tarih kolaydı biyoloji gereksiz zorlamışlar
uyuyakalmışım la sınava giremedim :/ zaten hedefim yoktu bu sene ama para boşa gitti
Neden girmedin ya deli misin parana yazık
@Tuğçefalanyani uyuyakalmışım
senelere de yazık sanki 😀
evet bulunduğumuz dönem açısından çok haklısın. Şu pandemi döneminde en çok gençlerimizi etkiledipi için üzülüyorum. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun..
Sağlık olsun 1 sene hiçbir şey. Böylesi belki daha bile iyi olcak. Daha iyi puan alcaksın belki kim bilir. Giden para olsun boşver. Sosyalleşememek moyive olamamayı getirir o yüzden ertelemek daha iyi olmuş. Sen yoluna bak çalışmaya devaam 😉
Zor değil aşırı zaman kaybı gibi geldi. Gerek yoktu bu kadar uzun olmasına.
Ne sinava girerim ne sorulara bakarim o yollari gectik
Bir zor bir kolay yapıyorlar ya geçen seneki kolaydı bu sene zor oldu sonumuz hayırola artıkk
Zordu diye abartıyolar bence, türkçe biraz birbirine benzer şıklardı harici kolaydı
2021 Türkçe birincisiyle muhatap oluyorsunuz şu an..
@yatyanıma Asdfg bence de komikti. Neyini eksilemişler ulan bunun
Ben de attım helal et
Kral moralin bozulsun diye ben de dislike attim
Başarılı öğrenciler için kolay, başarısı olanlar için zor. Bu hep böyledir. :)
Doğru söylemişsin ama niye eksilemişler anlamadım :D
Türkçe kolaydi, fenden biyolojiyi zorlamislar, matematik zordu, sosyal ortaydi
Herkes gönlünden geçen yere yerleşir umarım 🌺
Bilmiyorum orta üstüymüş galiba
Şu an 2. sınıf üniversiteyi bitirdim şu sınava 2 kez girdim tyt de zamanını yettiren cindir.
kolay diyolar benim yeğenler sınavın a. koymus geçirmiş kolaymış yani
Orta şekerli diyebilirim.
herkes çok zor olduğunu söylemiş 22 tayfayım korktum
En basit sınavda bile çok zordu diyen, en zor sınavda dahi çok kolaydı diyenler hep olur.
Umursama bence.
Sınava girmediğim için bilemiyorum
Pederi zengin olanlar için çok kolay olmuştur kagıda isim soy isim yap teslim et gerisini doldururlar, egtimde bu seviyedeyiz maalesef.
Orta veya zor arasıdır.
Kesinlikle çok kolaydı
Fen ve mat hariç orta
Merakla yayınlanmasını bekliyorum. :)
ne zaman acıklnyr
klasik ösym tytsi allahın cezaları
Çok çok kolaydı basit ötesiydi belkide bana öyle geldi
valla kolaydi calissam istedigim puani alirdim:dd bu bir firsat gibiydi be
sınava girmedim girenlere başarılar dilerim
Cooh zorrdu!!!
Bitti mı sınav
Süre yetmedi
Ben hayatımda bu kadar kolay bir sınava girmedim
Ahhahah disklike atanlara bak
Yalana bak yalana😂
Mat zordu diyorlar diğerleri kolaymış ama anlam yoğunluğu olduğu için yetiştirememişler
Yarın yine sınav var sen neden moral bozuyorsun şimdi 😬
@damesblanches bana mı diyorsun
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?