Boşanmış aile çocuklarının psikolojileri nasıl oluyor, sizce çocuklar boşanmadan çok etkilenirler mi? Çocuk daha bebekken mi ayrılsalar çocuk için iyi, büyüyünce ayrılsalar mı? Bu çocukların psikolojileri boşanma sonrası nasıl olur? Anne baba ayrılmasa ama mutsuz bir hayatları olsa daha mı iyidir? Çocuk açısından en iyi yöntem hangisidir yani? :)boşanmış aile çocuğu
Boşanmış çiftlerin çocuklarının psikolojileri nasıl oluyor?
benim annemle babam ayrılardı 4 yıl sonra barıştılar ve iyi ki de barıştılar. Bir çocuk olarak hissettiklerimi anlatayım önce bir rahatlamış hissettim böyle oterite gitmiş gibi annemde kalıyordum çünkü ama zamanla aile ortamını özledim yalnızlıktan sıkıldım erkek arkadaş edinmeye çalıştım çünkü yeterince sevgi göremiyordum ailemden. Şu an çok mutluyum iyi ki varlar :) ayrıca seçimi siz yapıyorsunuz eğer yanlış bir seçim yapmışsanız bedelini siz ödemelisiniz çocuklar değil! unutmayın o eşi seçen sizsiniz çocuklar değil.
Mutlaka etkilenirler ama aynı evde yaşayan ve huzursuz sürekli kavgalarla büyümelerindense, ayrı evlerde ama mutlu anne babalarla olmasını tercih ederim.
boşanmışları çiftlerin çocuklarının durumları ortada maalesef ama asıl sorun onlardan ziyade boşanma noktasına gelen ve bunu hem gören hem yaşayan çocuklarda oluşuyor.evdeki huzursuzluğu gören kavgaya şahit olan,boşanma ayrılma sözlerinin havada uçuştuğu bir ortamda bulunana bir çocuğun psikolojisinin kolay kolay düzelmeyeceğine kısa zaman için düzelse bile ileride kendisi ana baba olduğunda aynı şeyleri yaşayacğaına veya o günleri hatırlayacğaına eminim.rabbim her an yar ve yardımcınız olsun.
kavga flen yoktu öyle gerekti bir olay oldu annemin ve babamın ailesi arasında hatta kan döküldü ölenler oldu ilgileri azalmadı ama bnim o pskoloji ile ne hale geldm blsen zor topladım kndmi şuan 19 yasındayım 13 senedir babamda kalıyorum anneme arada giderim.
Büyüyünce ayrılmaları daha iyi olur. Çocuk anlar hiç olmazsa. Hem aile hayatı görmüş olur ben hep ailemin bir olmasını istedim ama olmuyor. Baba hasreti hep içimdedir..
En İyi Cevaplar