2 çocuğum var ikiside daha bebek diyebilirz 3 ve 1 yaşındalar kocamdan Boşanmak istiyorum fakat çocuklarım babasız büyürse çöl zorluk çeker diye düşünüyorum sonuçta aile ortamı farklı ayrı ayrı görüş farklı oluyor psikolojilerini etkilermi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
8 ayçocuklarda sende çok etkilenirsin , birincisi çocuk her 2 cins yani anne babadan hayatı öğrenir , hep eksik kalacak , 2. si çocukların ilgi ve öz bakım kısmında yeterli olamayacalsın, babanın önemi özellikle kız çocuklarında dahada etkili , çocuklarda her hangi bir rahatsızlık , dehb gibi durumlarda dahada kötüye giden bir çocuk hayal et , ayrıca kendin için , hataının 15 yılını net olarak sadece çocuklara vermek zorund kalacaksın , sosyal hayat 0 neredeyse , haa yaparım dersen sorun yok ama okadar zorki anlatması güç , ayrıca maddi anlamda yaşaman gereken zorlukları saymıyorum ama durumun iyidir atlatırsın ama değilse kötü, şimdi karı koca olarak adamın ne eksileri var ne artıları var onu masaya yatırmak lazım , eğer ayrılma düşüncen varsa birkez daha masaya yatır , dam kötüyse tanibiiki bola
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)8 ayBoşanmak evet çocukları ister istemez etkiler psikolojik olarak ama eğer o evlilikte mutlu değilsen ve boşanmak istiyorsan boşanman daha iyi olabilir çünkü diğer türlü mutlu olmuyacağın için hem senin için hem çocukların için daha zor olabilir, ama boşandıktan sonra da babalarını her gün göremediler bile görmeye gidebilecekleri günleri olacağı için onlar için zor olacağını sanmıyorum elbette babalarının her gün yanlarında olmadı onlar için daha iyi olur ama ayrılmanızın çok etkisi olacağını sanmıyorum dediğim gibi çünkü zaten bir süre sonra alışıyorlar. Gene de kararı kendin daha iyi bilirsin gerekirse ailecek psikoloğa gidip yardım alabilirsiniz, dediğim gibi sen nasıl mutlu hissediyorsan öyle önemli, istersen boşanmadan önce bir kaç gün ayrı kalmayı deneyin eğer çocukları bu kötü etkilemezse ayrılırsınız. Ama en önemlisi senin mutlu olman çünkü çocuklar annelerini mutlu görmek ister.
01 Yorumla
Cevap sahibi8 ayEğer evde sürekli tartışıyorsanız ayrılmamız daha iyi olur çünkü sürekli tartışmanın olduğu bir yer çocuğu büyürken daha olumsuz etkiler gene kararı sen daha iyi verirsin iyice düşünüp.
8 ayÇocukların psikolojisini düşünüyorsun ama. Şunu da unutma. Sen mutsuz bir evde çocuklara ne kadar annelik yapabileceksin ki.
bende annemi tanımadan büyümüş biriyim. Ama tanıdığım zamanda bir şey kaybetmemişim dedim. Yani olsa da olur olmasa da olurmuş. Yani çocuklar içinde bir ukte kalacak ama. İstedikleri zaman görme şansları olursa. Bu sorun çözülür bence. Sende sınır çizmez isen. Lütfen mutluluğuna odaklan. Çocuklar atlatıyor ama. Ömrün geçince. Kendinden bir şey kalmıyor sonra.
00 Yorumla
8 ayZor bir süreç genelde etkiliyor. Fakat burada ebeveynlere fazla sorumluluk düşüyor saygılı ve düzgün olmaları lazım güzel bir rol bürünmek gerekli kendi dediği yerine ortak kararlar alınıp çocuklara daha iyi ne gelir düşünmeli şu an pek bir şey anlamazlar. Bilinç altı önemli
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Büşra, ne kadar zor bir süreçte olduğunu tahmin edebiliyorum 🫂. İki küçük çocuğunla aldığın bu kadar önemli bir kararı değerlendirmek elbette kolay değil. Çocukların aile ortamına ihtiyaç duyduğu kadar, huzurlu bir anneye de ihtiyaç duyar. Bu yüzden öncelikle kendi ruh halini ve ihtiyaçlarını sorgulaman çok önemli. Çocukların babasıyla sağlıklı bir iletişim kurabiliyorsanız, bu süreçlerini kolaylaştırabilir.
Unutma ki, huzurlu bir ortamda büyüyen çocuklar, daha sağlıklı bireyler olur ✨. Annelikte en iyi tavsiye hep şudur: "Anne mutluysa, çocuklar da mutludur."10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
70Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
8 ayTabikide psikolojik destek verilmeli gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayben o cocuklardan biriyim 2 yaşındaydım cok acılar var içimde ama boşandıkları için degil annem boşanmak isterken babam bizi terk eder gibi gittiği için.. ve annemle hayat cok daha iyidi babamla bu kadar rahat bi hayat sürdüremezdim diye düşündüm hep hem ekonomik hep psikolojik olarak ama yine de babamın olmaması HER zaman içimde yara olarak kaldı ve kalacak en basitinden bir film de baba kız sahnesi görsem hemen anında gözlerim dolar veya ansızın aklıma gelir ağlarım geceleri veya kötü bi zaman geçirsem babam bile terk etti o mu seni sevecek diye düşünürüm yanlış oldugunu bilsem bile…. eger sen anne olarak cocuklarını her daim sevebilecek ve babalarının hatalarını onların yüzlerine çarpmicaksan (mesela annemin yaptıgı gibi: babanla yaşa veya babana benziyorsun gibi şeyler demeyeceksen) cocukların az hasarla kurtulabilir nasıl bir evliligin var bilmem ama babaları çok agresif bi tipse ondan daha çok etkilenirler. sorun olursa yine yardımcı olmak isterim. inşallah hayırlısıyla en az zararla yolunuzu bulursunuz.
10 Yorumla
8 ayÇocukların kavga ile büyüdüğü bir ortam daha kötü etkiler ve çocuklar belirli bir yaşa geldiğinde size şöyle diyebilir ''keşke ayrı olsaydınız'' anne babasının ayrılmasını boşanmasını istemeyen çocuklar olduğu kadar boşanmalarını isteyen çocuklarda var herkes sürekli kavga olan bir ailede olmalarındansa boşanmış ailenin çocukları olması daha iyi demiş bence de daha iyi ama siz de neden boşandığınızı uygun bir dille anlatmasınız ki çocuklar anlayabilsin tabii burada karşı tarafın tutumu da önemli
20 Yorumla
8 ayEtkiler mecbur evlilik kadar olmayabilir katlanmak tahammül etmek çocuklara daha çok zarar verir destek almalarına yardımcı olursanız sizi daha iyi anlayisla karşılarlar boşandıktan sonrada iki bireyin çocuklara sorumluluklarıni etmemeye devam ederseniz yinede bilinçli olarak hırpalanmamış olurlar
00 YorumlaMutsuz anneler mutlu çocuklar yetistiremez çok küçük oldukları icn pek bsi anlamazlar diye düşünüyorum ayrıca bosaninca cocuklarn nie babasz kalio olcek mi adam. Sadece artk birbirinizn hayatnda olmayacaksnz ebeveyn olark anne baba olark hayatınıza devam edeceksnz bunu bu kadr saçma yerlere baglamayn
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayBen birbirini sevmeyen, anlaşamayan anne ve babanın evliliklerini hala sürdüren çocuklarıyım ve o kadar isterdim ki boşanmalarını bunun için her şeyi yapardım. Boşanmayıp birbirinize katlanmaya çalışmanız ve çocuklarınızın bunu görmesi o sevgisiz ortamda büyümesi inanın çok daha sağlıksız oluyor. Boşandığınız zaman onları babasından çalmış olmayacaksınız sadece aynı evde yaşamayacaklar babalarıyla ve eminim ki böylesi daha iyi olacak bence cesaret edip hem kendiniz hem çocuklarınız için boşanın.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayÇocuklarım için boşanmıyorum kavga ortamı da olsa aile Birliği önemli
Boşanan çiftlerin çocuklarının hali ortada sersefiller orada burada
Anaya babaya bişey olmuyor olan ortada olan çocuklara oluyor
Sana abla olarak tavsiyem çocuklarını büyüt sabret
Anne olmak demek fedakarlık etmek demek.03 Yorumla
Cevap sahibi8 ayEvet kızım için baba sevgisi ve şefkati oğullarım içinse baba otoritesi şart
Ayrılırsak baba figürü olmayacak çünkü başka şehirlerde yaşıyor olucaz
Mutsuz bir ailenin içinde büyümektense babasız büyümeleri inan daha iyidir çocuklar anne babanın mutluluğuyla var olur diğer türlü hayatları gerçekten daha kötüye gider bir evlilik olmasa kesinlikle çocuklar için katlanma
02 Yorumla- 8 ay
Ozmanda vicdan azabı duyarım diye korkuyorum gururuma yenik düşüp bırakırsam onlara haksızlık edermisim gibi hissediyorum resmen az önce bana dediki yemek yapmayı bile bilmiyorsun
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
8 ayEşinle her gün kavga gürültü, huzursuzluk içerisinde aynı evde yaşacaksanız boşanın daha iyi. Çocukların psikolojisini evli kalıp kavga ederek daha çok bozarsınız
20 Yorumla
8 ayTabii ki etkilenirler ama evli kalıp her allahın günü tartısıp onların o sekilde psikolojisini bozmaktansa bosanmak daha iyi emin ol. Ama kötü bi baba değilse bosandıktan sonra da babalarıyla görüşmeleri onlar açısından daha iyi olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayKavga dövüş ortamında etkilenmiyor mu. Kavganiz dovusunuz yoksa da niye bosanacaksinki. Önemli olan çocuğun mutlu huzurlu ortamda büyümesi. Aman anne baba başında olsun ama kavga gürültüde olsun demek çok yanlış
20 Yorumla
8 ayÇocuklar annesiz babasız da etkilenir huzursuz bir ortamda yetişmekten de etkilenirler artık kararı sen ver
20 Yorumla
8 ayHer evlilik mutsuz gidince bir şekilde ayrılıp noktasına gelebiliyor. bunun için Pedagoglar var. destek alabilirseniz atlatabileceğinize inanıyorum. Geçmiş olsun yolunuz açık olsun inşallah.
00 YorumlaEtkiliyor tabiki, baba özgüven verir cocuga. Büyümeye başlayınca da daha fazla soruyorlar, eşinle sorunsuz bi boşanma olur ise çocuklar için görüşmek en mantıklısı.
00 Yorumla
8 ayevet pisikolojilerini muhakkak etkileyecek. her şey çocuklarımız için ancak sizinde bir hayatınız bu hayata yön vermek hayatınıza dair kararları almak sizin kendi iradenizde.
00 Yorumla
8 ayDurumun nedir bilmiyorum ama çocuklar çok küçük hem maddi hem manevi açıdan zorluk çekersin iyi düşün öyle karar ver. Boşanmak öyle kolay değil çünkü 🥹🥹🥹
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
8 ayYemin ediyorum evli biriyim şaşırıyorum size toplam evlilik Yılın 5'tir 2 tane çocuk yapmışsın şimdi boşanmaya çalışıyorum diyorsun bu sorunlar yaklaşık 2-3 yıldır da vardır sende
00 Yorumla Çocukların karakterine bağlı olarak değişir. Mesela babalarına düşkünlerse yeni düzene alışmak zaman alır. Yok değillerse sorun olmaz. Hatta kavgasız bir ortam onlara daha iyi gelebilir
00 Yorumla
8 ayÇocuklar arada kalır senin ailen farklı yönlrndirecek onun ailesi farklı yönlendirecrk olan çocuklara olacak neden boşanıyosun
01 Yorumla- 8 ay
Öyle olur zaten annesi şeytan gibi aynı oğluda tabi onu dinliyor
8 aymutlu bir aile olmadıktan sonra.
varsın ayrı olsun. bu düzeni kaldırabiliyor onlara bakabilirim maddi anlamda zorlanmam diyorsan sorun olmaz daha mutlu olurlar.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s 8 ayMutsuz ailede büyümelerindense boşanmış ebeveynleri olsun
20 Yorumla
8 ayEtkilenir ama her çocuk mutlu ebeveyn görmek ister aile içi geçimsizlik şiddet varsa boşanmak en mantıklısı
00 Yorumla
8 ayZor durum ama ileri yaşlarda söyleyebileceğiniz tek cümle
“Babanızdan boşandım, ama asla sizden değil”!!!
00 YorumlaBosanacaksaniz evlenmeyin. Kişilerin bencilliginin bedelini çocuklar ödüyor. Ya da çocuk yapmayin. Topluma mal oluyor sonra
00 YorumlaBebeklerde pek etkilenmezler
Ama tabi burada babanın da onları hiç boş bırakmaması ve ilgilenmesi önemli00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 aybabasız büyüen çocukları hiç büyütmeyin ötanaziyla uyutun gitsin en azından ilerde canavar olamazlar. babasız çocuk çok görmüş biri olarak yaşamasalar daha iyi. Acı ve zorluk onları ve çevresini onlara karşı kötü edicek.
00 Yorumla
8 ayEtkilenir ama iyi bir baba ise dur sabret ama sana sonuçlarına babalık es kotu ise boşandığina pisman olma bosa git
00 YorumlaHer durumda etkilenir anne Baba ilişkisi boşanma çevrenin aileye karşı tutumu davranışları bu durumda hep çocuklar ezilir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayBenimkiler ben bebekken boşanmışlardı ve zorluğunu çok çektim annem istemiyodu beni, zorlukları oluyor tabi ama boşanma nedeniniz çok büyük değilse konuşun olmuyorsa yapıcak bişey yok her aile ortamı da iyi olmuyor sonuçta.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayBende ciddi evlilik düşünüyorum sma evpenecek kadin bulmak zor bosanma sebebiniz ne izel deilse ben anlastip sevdikten sonra iyi bir baba olmak isterim
01 Yorumla- 8 ay
Malmisin ya ben ne diyorum sen ne diyorsun burdan sana ekmek çıkmaz dayı yallah
iliskinin toksitligini gormek emin ol psikolojiyi daha fazla etkiler
10 Yorumla
8 ayMutsuz bir ailede büyümek çocukların psikolojilerini daha kötü etkiliyor
10 Yorumla
8 ayEtkilenir ama her gun evde kavga dövüş de etkiler.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 385 cevap paylaştı. Mutsuz anne baba ile büyürlerse daha çok etkilenirler
00 Yorumla
8 ayAnlaşmazlık bile varsa boşanabilirsin çünkü huzursuzluk içinde büyümeleri onları daha kötü etkiler
00 Yorumla
8 ayEtkilenir tabiki çok zor sahilsiz kalıcak gibi hissederler
00 YorumlaEşim dadece 20 gün şehir dışına gitti acayip etkilendi huyu suyu değişti
00 Yorumla
8 ayEtkilenmekle kalmaz dışarı çıkınca milllet sorunca boğazı düğümlenir konuşamaz
00 YorumlaAffedebileceğin birşeymi değilse yapacak bir şey yok kader bu
00 Yorumla
8 aybabaya düşkünlükleri var ise babada çocuklarına düşkün ise evet
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
8 ayİllaki zamanla ortaya çıkar kısa sürede bunu anlamak zor
00 Yorumla bende boşanıyorum ama yaşatmamaya çalışıyorum, 9-12 yaş benimkiler
00 YorumlaEvet çok zorluk çekerler ama, eğer geçimsiz bir ailede büyürlerse de çok zorluk çekerler.
00 Yorumla
8 ayHem de çok etkiler, sizi boşanmaya iten sebebler neydi acaba
00 Yorumla
8 ayNeden boşanmak istiyorsun ve bende evliyim istersen yardımcı olayım
Kocan nerde şu an00 YorumlaTabiki ben ve kardeşim ayrı anne ve babalara sahibiz ve durum baya zor ancak çok kavgalı bir ortamda mutlu olmadığı bir ortamda da cocuklari büyütmek ne kadar doğru? Buda onların psikolojisini kötü etkilemezmi?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayKüçükken daha az etkilenirler. Kücük cocuklar daha cabuk alışıyor. Babalarına gıstereceksen cok sorun olmaz. Buyudukten sonra daha cok etkileniyorlar
10 Yorumla
8 ayTabiki etkilenir ama bu şekilde evliliği de yürütmek kendine zarar verir ve yorar. Tabiki neden ayrilmak istediğiniz de önemli bir durum. Çok basit bir konudan dolayı da ayrılmamak gerekir ve daha yeni evlisiniz sanırım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayEtkilenir tabii ama eğer çocuklar büyüyene kadar idare ederim diyorsan boşanma, ama iyi ama kötü çocuklar en azından anne baba ortamında büyümüş olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayAçıkçası çocukların sürekli laf taşıması ya da tencere tavanın havada uçuşmasından iyidir bence 😎
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayŞu an iyi babalık yapıyor mu ilgi alaka var mı evde huzur ne durumda
02 Yorumla- 8 ay
Huzur yok sürekli bir kavga içindeyiz
Cevap sahibi8 ayO zaman böyle ortamda büyümektense babasz daha iyi ama biraz çabalayın destek alın
Gizli Üye(18-24)8 ayBaşka bir adamdan mi hoslaniyorsun veya ileride tekrar evlilik düşünüyor musunuz
02 Yorumla- 8 ay
Kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil ben evliyim sonuçta öyle bir hata yapmaya mahal vermem çok bencil tek kendini dusunuyor beni sürekli eleştiriyor
Cevap sahibi8 ayAnladım yazık o çocuklara bir daha dusunmeni tavsiye ederim
8 ayEğer bu evlilik sana zülümse ve senin psikolojin kaldıramıyorsa bitirmen gerekir çünkü bir evde anne mutlu değilse evlatlar da mutlu olmaz çünkü o ev yuva değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayOlmaz olur mu ben 28 yaşındayım bizimkiler 2 ay önce boşandı felaket durumdayım
00 YorumlaEtkilenir tabi boşanma bu sonuçta zor bir süreç kolay değil ister istemez çocuklarda etkilenir büyükler kadar.
10 Yorumla
8 ayÇncelik kendini düşün babalarıyla bazı günler görüşürler boşanmasan daha çok etkilenirler aradaki geçimsizlikten
10 Yorumla
8 ayDaha küçükler çok fazla etkilmez diye düşünüyorum ama sen tek başına yapa bilirimisin hem yaşın çok küçük ya ne zaman 3 yaşında çoğun oldu senin ya
00 Yorumla
8 ayuzun vadede daha kötü annem daha yeni boşanıyor ve senelerce boşanana kadar kardeşim (12) de ben (19) de eziyet çektik resmen
00 YorumlaBence başarabilirsin ama onların psikolojileri önemli ayrıldığında etkilemeyecek onemler almalısın
01 Yorumla- 8 ay
Ne gibi önlemler alabilirimki
8 ayEvde sürekli bir tartışma kavga gürültü çocukların psikolojisini daha çok bozar boşa gitsin
10 Yorumla- Devamını Gör (64)
Devamını Gör(109)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem