5 yıl önce evlendim ve şu an 3 yaşında bir kızımız var. Sorunlar ne derseniz şiddetli geçimsizlik falan yok, küfür hakaret bile yok ama evlendigimiz günden bu yana sürekli erteledigim sorunlar artık dayanılmaz bir hal aldı. Evlenmeden önceki verdiği hiçbir sözü tutmadı, çalışmıyor ve ev işlerini bile çocuğu bahane ederek düzgün yapmıyor. Kisaca frekans uyuşmuyor ve artık aynı evde yaşamayı bile kızımın hatri için yapıyorum. Kızımın geleceği için ayırdığım ve bir fonda değerlenen 300 bin TL gibi bir para var, olaylar kötüye gittiği günden beri artiriyorum bosanirsak en azından maddi yönden etkilenmesin diye ve zaten bir daha evlenmeyi falan düşünmüyorum. Velatet durumları nasıl olur ve çocuk üzerinde nasıl bir etkisi olur bu durumun?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorunları bilemedigimden bir sey diyemecegim ama evde kavga gurultu yoksa, aldatma yoksa da bosanmak cocuk icin anlamli gelmiyor. Her insan zamanla olgunlasir, dusunceleri değişir. Ev temizligi falan yapmiyor demissin ama bir birey yetistirmek dunyanin en zor işi. Erkek olarak bunu anlayamiyor olabilirsiniz. Anne demek kendinden bir sey vermek demek hep. Sütünü vermek, zamanini vermek, uykularini vermek, sevgisini vermek, dustugunde kaldirmak, arkasinda oldugunu hissettirmek ve daha bircok şey.
Tanıdığım cocuk gelişimci bir anne şöyle demisti. Cocugum biraz buyuyene duzene girene kadar evde hicbir iş yapamazdim. Peşimden ayrılmazdı oglum. Bir is yaptigimda onu yalniz biraktigimda hemen ilgiyi cekmek için degisik hareketler yapardı bir yerlere tirmanirdi beni korkuturdu. Hem pesimden ayrilmazdi hemde evde basina bir sey gelir diyerek yalniz birakamaz hale gelmistim. bulasiklari bile ihtiyacim olan tabak, tencereyi yikayip oyle kullanir hale gelmistim. Mutfak, ev darmadagindi, evim pisti. Ama bunun bir önemi yok hepsi geçti. Ben saglikliyim, oglum sağlıklı. Evim darmadigin olsun pis olsun, evdeki huzurdan cocugun ailenin mutlulugundan daha önemli bir sey yok demişti. Bak sana da söylüyorum bunu.
Ev islerini erkek olarak buyutmeyin bu kadar. Git sen yap mesela. Bunu kadinin basina kalkmadan kendi rizanla yapman bile eşinin gözünde farkli bir yere koyar seni. Cocugunuzun bir sey ogrenmesini istiyorsaniz soylemeyin siz yapin derler. Kitap oku deme. Kitap alıp siz okuyun sizi örnek alsin derler ya. Evi sen topla biraz. Eşin bir izler iki izler. Sonunda gelir sana toplamana yardim eder.
Kız cocuklari daha duygusaldir. Kiz cocuklari icin baba da anne de cok önemlidir. Baska ne sorunlariniz var bilmiyorum açıklamamışsın. Zaten anne baba olmak fedakarlık demek. eger suanki konumun huzursuz, kavgalı, cirkin seylerin oldugu bir ortam degilse cocugun etkilenecegi seyler yoksa bosanmayi erteleyebilirsin. Onun dışında tatli dil yilani deliginden çıkarır. Eşinle biraz vakit gecirmeyi gonlunu hos etmeyi dene. Ya da eşine hem evliliginiz icin hemde cocuk yetistirme icin bir aile danismanina gitmeyi teklif et. Ama bunu guzel dille anlat. Restlestigin ve kaba tabirle soyledigin seyle hicbir insani ikna edemezsin.
Sorunlari halinin altina supurmek ve orada birikmesine izin vermek icin o sorunlari gun yüzüne çıkarıp supurgeyle vakumlamayi deneyin. Bunu da bir uzman gozetiminde yapmanız daha doğru olur. Benim bir tanıdık çiftim de sizin gibiydi. Cocuklari yoktu ama adam durduk yere boşanmak istedi belki sebepleri vardi ama evliliği bitirmek için cok buyuk sebepleri yoktu. Boşandılar hic uzatmadılar. Ama adam sonra cok pisman oldu. Hatta tekrar gitti kadinin yanına kadin istemedi. En sonda o kadin baska biriyle evlenip gitti. Evlenmek kolay olani. Muhim olani surdurebilmek. Bir seyler gun yuzune cikmazsa, iletisim kurulmazsa çözülmez.
Birbirinizin zihnini okumaya calismayin, zihninizdekileri boşaltın. Boşaltırken de kırıcı olmayın. Cozulemeyen hicbir sey yok aslında sadece insanlar camurda debelendikleri icin daha da batarlar bataklığa. Durup sakinlesse ve dogru hamleler yapsa batmadigi gibi cikacak belki de o bataklıktan.
Dedigim gibi sorunlarınızı bilmiyorum buyuklugunu kucuklugunu, evliligin bitmesi icin gecerli sebepler mi, buna deger mi bilmiyorum ama biraz daha deneyin derim hem evliliginiz hemde kızınız icin. Her seyi denedikten sonra boşanmanız daha iyi, cabaladim olmuyorsa olmuyordur diyerek bu vicdan rahatlığıyla bitirmiş olursunuz.01 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorumunuz için teşekkürler her evlilik ve her boşanma aynı gibi gözükse de çok farklılıklar içeriyor, sadece ev işleri değil sorun, benim yaptığım planladığım her şeye ya karşı çıkıyor ya söyleniyor. Evde konuşulanları bir yengesi ve ablası var onlara sürekli anlatıyor. Daha bunun gibi yüzlerce küçük sorun, tabi defalarca uyarmama rağmen hep devam etti ve artık bu sorunlara son zamanlarda tepki dahi vermemeye başladım yoruldugum için, konuşmak bile zor geliyor
En İyi Cevaplar
4-5 yaşlarına geldiğinde illa ki sosyal anlamda desteklenmesi için yarı zamanlı da olsa kreşe gidebilir kızınız ve eşinizin ev işleri ve kendi kişisel bakım-işleri için zaman doğar. Böylelikle size sunduğu bahane ortadan kalkar eğer sorun bu ise.. bu nedenle belki 1 sene daha karşılıklı birbirinizi idare edip bu süreçte terapi alsanız daha mutlu bir evlilik ya da aynı evde daha mutlu yaşayacağınız bir ortam oluşabilir..
Çok üzülüyorum bu tür durumlara, inşallah sizin ve kızınız için en hayırlı olan olur.
Sadece huzur ortamı olmayan bir ailede mi yoksa nispeten daha huzurlu olan ama aile ortamı olmayan bir yerde büyümesi mi daha doğru ve sağlıklı olur bilemedim.. bunun cevabını da en iyi kızınıza birtakım test ve değerlendirmelerde bulunarak çocuk gelişimi uzmanları ve çocuk psikologları karar verir.02 Yorumla
Soran+1 yılDenedim bunu defalarca ama ilişki terapisti ne gitmeyi kabul edeceğini bile sanmıyorum. Ama birkez daha deneyeceğim
Fonu çocuğun üzerinden alın derim en azından boşanma aşaması netleşene kadar nakit ya da altın kısaca banka mevduatlarında olmayacak şekilde değerlendirin akabinde en az 1 yıllık olacak şekilde boşanma davasının açılmasını engelleyin ki çocuğunuzun velayeti annesine verildiğinde bahsi geçen para çar çur olmasın akabinde resmi olarak 1000 tl gibi bir parayı nafaka olarak bağlatıp kadını kendi haline bırakın bu süreçte çocuğun eğitim ve diğer masrafları için özgürce harcama yapabilir bahsettiğiniz parayı özgürce kızınız için ayırabilirsiniz
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler bilgi için altın en güvenli yol sanırım şu an, en azından ilerisini net olarak görene kadar.
Soran+1 yılAnladım
Kardeşim yeminle bunları gördükçe bende iyice soğuyorum ve güven duygum iyice yitiyor. Çocuk bu durumdan kötü etkileniyor. Bir çok kişi de şahit oldum. Yuva dağılınca zor oluyor en çokta çocuk için. İki taraf arasında sürüklenirken ne anne ne baba düşünüyor psikolojisini. Ben de bu durumdan korkuyorum işte anlayışlı gibi gözüküp sonradan anlayışsız çıkan birinden. Allah sabır versin. Bence kurtarmaya çalış çocuk için yine de sen bilirsin. Kusura bakma da evde olduğu bile belirsiz anlattığına göre. Tabi o tarafı da dinlemek lazım.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvli kalmanın çocuk için iyi olacağını düşünsem, ben 36 yaşında biriyim, bir bu kadar daha yasarmiyim bilmiyorum ama yemin ederim bir ömür bu evliliğe katlanmaya hazırım. Belkide katlanirim bunuda bilmiyorum ama şu an çok karmaşık her şey
- +1 yıl
Haklısın sende kardeşim.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
6Cevap
2 yıl kadar bir şans ver…
Ama kesinlikle ayrilmayi düşündüğünü söyle
Bu iki yıl içerisinde bir değişiklik olmazsa ozaman ayrıl.
Evlilikler attık cok cabuk bozuluyor, böyle olmamali.
Çocuğunuz henüz 3 yaşinda,
İlk başlarda ilişkiniz nasildi? Ne zaman bu yere geldiniz? Mühtelemen çocuk olduktan sonradır. İlk 4 yaşina kadar bazı kadinlar gergın, yorgun suclayıcı olabilirler
Çocuk bakmakda kolay degil
Bence durumun ciddiyetini konuş
Sonra bak belki başta ciddiye almaz ama zamanla anlar be kadar ciddi olduğunu
Ayrilirsan çocuk üzerinde kötü etikeler olacak tabiki.. saten olan hep cocuklara oluyor
Ayrica eşin ikinci bir evlilik yapar
O vakit eşin kizin yeni eşi tekrar bir aile olacak sende evin dış mandali olacaksin
Hatta kızına şu an yakın olduğun gıbı olmayacaksin
Görüş zamanlarinda sadece göre bilirsin
Belki yuvayı yıktığın içinde sana kızgın olacak ilerde..
babasiz büyüyen kızlari görüyorsun degilmi burada, 16 yaşindalar, 18,19 babalari yaşinda adamlarla sevgili oluyorlar. Sence neden oluyorlar?
Bence bir danişmana gidin eşinle uzmana
En azından elinizden geleni yapin
Sonra olmazsa olmadi dersin04 Yorumla
Soran+1 yılBu önerilerini deneyeceğim. ya da 7 yaşına gelene kadar bekleyeceğim. Velayetinin kesinlikle annede olmaması lazım üstelik tam gelişim çağında
- +1 yıl
Pardon, ama neden velayetin annede olmamasi gerekiyor? Konuya tam hakim değilim yani yorumları takip etmedim.
Ama sirf siz istemiyorsunuz bu evliliği diye anlamıştım ufak tefek sebeblerden dolayı.
Bir çocuğun yani, babadan cok annenin yaninda olmasidir.
Cok acı bir gerçek bu erkekler için, ama en doğrusu bu.
Şayet anne çocuk için tehlikeliyse ozaman durum değişir.
Siz çocuğunuzu seviyorsaniz bu kötülüğü yapmazsiniz.
Ama narsist bir eş ve babaysan her şey beklenir sizden
Sirf çocuktan ayrilmak istemiyorsaniz ozaman karisiniza mahkum olmayı razı olacaksınız
Bir erkek kurulu düzenini bozmaz kolay kolay. Hele arada çocuk varsa
Kesinlikle hiç bir evlilik dört dörtlük değildir.
Çünkü bir erkek yıvasini bozuyorsa kesinlikle aklında başka biri vardir diye düşünüyorum ve bu tür erkekler ayrilma pilani yaparken
Eşine ve cevresine ayrilmak istendiğini söylediğinde,
neden olarak ne diyor biliyormusun?
“Mutsuzum”
Ve şu soruldugunda; başka birimi var diye?
Erkek : kesikle yok der!
Soran+1 yılNe eğitimini nede gelişimini benden daha iyi sağlayacağını düşünmüyorum. Sadece onun yetiştirdiği bir çocuk onun gibi olacaktır. Ben kızımın güçlü bir kadın olarak yetişmesini istiyorum. Eğitiminden gelişimine kadar, maddi sıkıntılar dahi çekmeden hayata biraz daha önde başlaması için çabalıyorum, onun yapacağı kendisi gibi büyütüp 20 yaşından sonrada kendisinin beni bulduğu gibi bir koca bulmasını beklemek olacak, kültür ve zeka seviyesi bu kadar ister inanın ister inanmayın, ben onun değişimi gelişimi içinde çok çaba sarf ettim ama sadece boşa kürek çektiğimi anladım, kaç kez söyledim ona bana bir şey olursa nasıl bir planın var hayata dair diye cevap yok, ne bir mesleği var doğru düzgün nede para yönetim becerisi, her konuda zayıf kısaca ve degisimide her konuda reddediyor.
Yapmayın çocuk çok kötü etkilenir bu durumdan. En azından anlayacağı bir yaşa gelene kadar bekleyin güzelce anlatın. Olmuyorsa zaten yine olmasın ama çocuk için kolay değil. her türlü çöküş yaşayacak. Hele ki bu yaşlarda anne baba ilgisine çok muhtaçken.
08 Yorumla
Soran+1 yılBöyle yaşamanın onu kötü etkilemeyeceğini bilsem kendi adıma bir ömür katlanirim ama 2-3 yıl sonra oda farkedecek ev içindeki sorunları ve daha kötü olacak, büyük bir çıkmazın içindeyim.
- +1 yıl
Birbirlerine olan saygısı bitmiş bir aile var ortada. Saygı, belki sevgi bile kalmayan bir evlilikte zorla yaşamayı öğreniyor bu şekilde. Hiçbir çocuk eğer aile sağlıklı boşanıyorsa kötü etkilenmez. İnsanları istemediği evliliklerin içine hapsedecek şu düşünceyi 2021'de hala savunuyor oluşunuz ilginç
- +1 yıl
2022*
- +1 yıl
@merdümgiriz kendinden önce çocuğun psikolojisini düşünmek zorunda hissediyorsa beyefendi , ben de bu şekilde yorum yaparım. Ayrıca boşanmamış ailelerdeki çocukların davranış sorunları, kurallara uymama, akademik başarıda düşüklük, kaygı ve depresyon gözlemleniyor. Ben boşanmasın katlansin demiyorum hiç bir şekilde , sadece çocuk için en azından yardım alabilirler. Yıl 2022 ama senin kafa anlamadan dinlemeden yargı peşinde. Önce okuduğunu anla oyle yorum yap
- +1 yıl
Kendinden önce çocuğunu düşünerek bu kararı almış zaten. Anne babası başında olup ailesi arasında sevgi saygı yakınlık görmeyen bir ailede büyümesini savunuyorsun. Mutsuz ailede büyüyen çocukların akademik başarısını da inceleyin lütfen at gözlüğü ile tek bir şeye odaklanmayın
- +1 yıl
@merdümgiriz hanfendi ben mutsuzluk içersinde büyüsün demiyorum zaten çocuk bunu anlar zamanla. Anlaşarak bosanabilirler , belki zamana ihtiyaclari var neden boşansınlar biraz uzak kalmaya belki ihtiyaçları var. Aile içini bilemeyiz. Ortada bir çocuk var onu düşünmek zorundalar. Ben biliyorum zaten mutsuz ailede büyüyen çocuk psikolojiside. Merak etmeyin, ayrıca sen at gözlüklü baksaydin olaya şu an medeni şekilde kunuşurdun , tavır alarak hedef göstererek değil
- +1 yıl
Yapmayın çocuk kötü etkilenir, en azından bekleyin demişsiniz görüşünüzde. Yardım alsın dememişsiniz, öyle girseydiniz ben de aynı üslupla yazmazdım, sert yazdıysam kusura bakmayny
+1 yılBunun icin evlilikmi bitirilir ya sacmalik frekans uyumuyo nedir esinizi nasil seciyonuz gormedenmi bahane ariyomusunuz zaten birakin ya olan kucuk yavrucagiza olacak sizin gibi sacma bi ciftten dolayi uazik gunah ya
12 Yorumla
Soran+1 yılİnanın ne yazacağımı artık bilmediğim için tek kelimeyle böyle yazdım. Saygi sevgi kalmadı evlilikte,15 dakika kesintisiz benimle ne zaman konuştu hatırlamıyorum. Konussam konuşmuyor. Sorunları konuşsam susup yine aynı şekilde devam ediyor. işten eve geliyorum beni çocuğa bakmamakla suçluyor. Bir sürü sorun böyle ve değişmeye yönelikte en ufak ibare göstermiyor. Artik bende kayıtsız kalmaya başladım sorunlar karşısında çünkü bir duvara karşı konuşuyormuşum gibi hissediyorum.
- +1 yıl
Tamam o zaman gidip duzgunce konusursunuz karara baglarsiniz ciddi bi sekilde aldatmaya falan yonelmeyin hala evlisiniz cunku zaten oyle yapacaksaniz evlenmenizin mantigida yoktu guzelce konusup son kararinizi verin ya duzelir bu durum ya da bosanirsiniz ortada birakmayin oyle
+1 yılVelayeti bilmiyorum, çocuk üzerinde eğer düşman gibi ayrılmazsanız ve gerektiğinde uzman yardımı alırsanız aynı ev içerisinde olduğunuz zamandan çok daha iyi etkileri olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılVelayet anneye verilirse ve fondaki paraya ve varlığıma tedbir vs koydurup maddi duzenide yikarsa 1 yılda parayida çarçur edip çocuk yetiştirebilecek ve iyi eğitim sağlayabilecek düzeyde değil benim asıl korkum bu, kendi adıma velayet falan kağıt üstünde şeylerdir, bana verilse dahi bir çocuğu annesinden ayıracak kadar kötü kalpli değilim istediği zaman alıp vakit geçirebilir ama o nasıl bir tepki verir bilmiyorum daha konuşmadık bu konuları
- +1 yıl
Sağlıklı konuşabilecek bir ilişkiniz varsa oturup konuşun. Çocuğun geleceğini düşünen biriyse anlayışla karşılar, değilse önlemini baştan alırsınız avukatlar aracılığı ile
Anlaşarak bosanin ve 2 tarafta bilinçli olsun yaşı küçük olması daha kolay alışma sebebi oluyor ve bu süreçte daha ilgili olun bende boşandım benimde kızım var çocuklar alışıyor bu duruma
02 Yorumla
Soran+1 yılBen anlaşmaya falan hazırım ama annesi o kültür düzeyinde mi emin değilim, daha hiç ciddi ciddi bu konuları konuşmadık ama her şeyin oda farkında, şu an bir soğuk savaş havası var. Ama sonu kaçınılmaz gibi duruyor. Anlasmayi deneyeceğim
+1 yılValla maddi duruma da bakıyorlar kazancın yerindeyse çocuğu sana verirler ama sağlam bi avukat lazım eşin nafaka isteyip çekilir kenara yoksa
01 Yorumla
Soran+1 yılMaddi durumum iyi sayılır ama tabi içine etmezse avukatların gazına gelerek
+1 yıl01 Yorumla- +1 yıl
Şunu izlemeni tavsiye ederim.
+1 yıl7 yaşın altında olduğu için anneye verirler 7 yaşın üstünde olsaydı çocuğa sorarlardı kimde kalmak istiyorsun diye.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu evlilikte tek pişman olmadığım şey kızım, kime verildiğinin bir önemi yok ama onu benden ölüm ayırır ancak
Gizli Üye(18-24)+1 yılçalışmasın ne olacak evde küçük çocuk var onunla ilgilensin. evi de temizlemesin yani boş ver sen temizle arada çok kirlenirse bu kadar küçük sorunları büyütme evde kavga yoksa sorun yok ama şimdi boşanırsanız çocuk çok etkilenir 3 yaşındaki çocuklar daha çok etkileniyormuş boşanmadan falan.
01 Yorumla
Soran+1 yılSadece bunlar değil, yaptığım hicbirseye katılmıyor kısaca saygı hiç yok. Keske sadece böyle somut birkac şey olsaydı ama degil
Gizli Üye(36-45)+1 yılGerçekten çocuğunu düşünen babalar da varmış demekki ne kadar güzel ama velayet kesin anneye verilir çünkü daha çok küçük. O fondaki para da heba olur demedi demeyin
03 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum artık Arap saçı gibi oldu kafamda her şey ne yapacağımı da bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılYapacak şey belli, çocuk için bile olsa çekmeye değmez, olmuyorsa olmuyor, evlilik kadar ayrılmak da normal artık. Anlaşmalı yapın, yoksa mahkeme kapılarında sürünürsunuz
+1 yılKavga dövüş içinde büyümektense, ayrılmak ve birinin yanında sabit kalması daha iyi. Çocuk her şeyin farkında oluyor çünkü.
00 Yorumla
+1 yılNeden bu kadar kötü bir kadınla evlendin abicim sen bence hiç o çocuga yatırım yapma o parayı al sakla ileri de eline sayar verirsin en azından annesi alıp ota boka para vermez
02 Yorumla
Soran+1 yılBazen insan gözünün onundekini göremez derler ya işte böyle bir durum ama pişman olmamamın tek sebebi kızım, evlenmesek o hiç dünyaya gelmeyecekti. Evli değilseniz bir değil 10 düşünün özellikle belli bir gelir düzeyinin altındaysaniz size tek tavsiyem bu olur. Hicbir zengin mesela olaylı ayrılmaz çünkü gelecek kaygıları yoktur. Bu yüzden paraya daha çok önem vermeye başladım huzursuzluklar arttikça
- +1 yıl
Evet abi para ekonomi için aile kavramı için önemli bir sistemdir herşeyi parayla kontrol edersin insanı bile
Gizli Üye(18-24)+1 yılçok kötü etkiler özellikle annesi bir daha evlenirsa var ya, ama en azından siz çocuğunuza ilgi gösteriyorsunuz bunu fark edicek ve az üzülür
110 Yorumla
Soran+1 yılBen evlenmem bir daha bu kesinde eğer dediğin gibi olursa asla izin vermem o evde yaşamasına
Cevap sahibi+1 yılbence de vermeyin gerçekten kötü bir şey kendimden biliyorum annem evlendiğinde küçüktüm neler çektim bi bilseniz, zaten adam öz babam olmadığı için sapık gözlerle baktı hep
Soran+1 yılBoşanma sonrası evliliklerde baba tarafı daha sağlıklı olur çünkü ataerkil bir dünyada yaşıyoruz. Bir baba üvey anneye karşı çocuklarını koruyabilir ama bir annenin üvey babaya karşı koruması çok zor. Senin adına üzüldüm. Baban istemedi mi seni veya senmi onu sevmiyordun
Cevap sahibi+1 yılbabamın yüzünden annem boşandı zaten bizimle ilgilenmiyor diye ve evet bende onu sevmiyorum
Soran+1 yılBoşanmanın bile farklı türleri var ben bosansam bile tekrar evlenmedigi sürece onuda desteklerim sırf çocuğum annesi diye o kötü olursa çocugumada yansır diye ama farklı insanlarda var.
Cevap sahibi+1 yılevet çok haklısınız ve iyi bir babasınız kızınız çok şanslı umarım çok etkilenmez
Soran+1 yılher şey ve bütün hayatım artık ona endeksli kardeşim, yaşım 36, bir 36 yıl daha yasarmiyim sanmıyorum. Varoş diye tabir edilen halkın alt kesimlerinde dünyaya geldim. Annemden ablalarimdan çevremden tüm kadınların acınası hâllerini canlı canlı gördüm. Kiz diye doğru dürüst okutmazlar, mallarını paylastirirken onları göz ardı ederler elin oğlu yemesin gibi sığ bir düşünce ile ama kızı bir adamın kölesi olur çıkar bunu düşünmezler. Benim tek amacım bundan sonra kızımın güçlü ve ileri eğitimli bir kadın olması ne bizim nede çevremizde gördüğümüz sıkıntıları yaşamaması, aynı çabaları eşimin değişimi içinde harcadım ama artık yoruldum.
Cevap sahibi+1 yılemin olun kızınız istediğiniz gibi olacak bundan eminim çok iyi bir babasınız
Soran+1 yıl7 yaşına gelene kadar bekleyeceğim artık bir avukat arkadaşımla dün konuştuk 7 yaşından önce velayet alma şansım sıfırmış. Bu yaşa kadar alınan eğitim bundan sonraki karakterinin büyük bölümünü şekillendirecek ve bu konuda onu bilinmezlige itemem.7 yaşından sonra anneye de verilse çok önemli değil bir farkındalık kazanacağı için, teşekkürler güzel yorumun için umarım her şey istediğin gibi olur hayatında
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim umarım sizin de istediğiniz olur
+1 yılKız çocuk babanın diye biliyorum reşit olana kadar
01 Yorumla
Soran+1 yıl7 yaşına kadar çok istisna babaya veriyorlarmış.
+1 yılBence bu durumdan en cok cocuklar etkilenir
00 Yorumla
+1 yılHiç çekilebilir bir kadında değilmiş valla.
00 YorumlaGenel de sorunlu çocuk oluyor öyle de büyüyorlar
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026