Neredeyse 20 yaşına gireceğim ama ailem beni çok kısıtlıyor. Sevgilimle bir tane fotoğrafım vardı mesela, odamda unutmuşum annem bulmuş direkt babamın yanina gidip göstermiş bana o... dediler. Allah aşkına benden 5-6 yaş küçüklerin bile sevgilileri var değişip duruyorlar hatta onların aileleri hiç bir kızmıyor? Saçımı boyatmama makyaj yapmama izin vermiyor o... mu olcan başımıza diyorlar. Bu sene mezuna kaldım üniversiteye gideceğim inşallah , oraya sürtmeye mi gitcen diyorlar bıktım ben. Arkadaşlarla buluşamıyorum tek başıma evden çıkmama izin vermiyorlar. Kimlik yaptırmaya gittim her 30 dkda bir ne zaman gelcen geç kalma hemen gel sürtme oralarda diyolar. ayakkabi kıyafet almam lazım ama onlar da geliyor benle ya onlar beğenirse aliyolar benim istediğimi almıyorlar Nefret ediyorum onlar yüzünden hayattan keyif alamıyorum en güzel yaşlarımı yaşayamadım ne yapmam lazım nolur dost gibi birsey söyleyin çok kötüyüm.
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle ailene güven sarsacak birşey yaptın mı hatırlıyor musun? Belki senin için önemsiz birşey onlar için önemlidir. ya da onların yerine koy kendini belki de onların başından geçen kötü bir şey yüzünden de sana bu kadar baskı yapıyor olabilirler unutma biz ebeveyn olmadan yerlerine koyamayız kendimizi. Eğer ailenin bağnaz ve dar görüşlü olduğunu düşünüyorsan o zaman alıp karşına konuşacaksın benzeri durumları ben de yaşadım. Aldım karşjma konuştum böyle böyle. İstersem çok kolay kandırırım sizi siz baskı uyguladıkça ben sizden yaptıklarımj saklayacak metodlar bulurum ama bana güvenirseniz bunların hiçbiri olmaz ben zaten size sast saat nerdeyim raporu veririm de hatta dışarı çıktığında sne onlara rapor ver. Şurdayım. Şimdi bitti işim şuraya gidiyorum. On dakika işim kaldı. Çıktım yoldayım. Yarım saate evdeyim vb. Eğer böyle yaparsan onları da bıktırırsın böylece hayatına müdahale etmezler. Çok uzun yazdım sıkmadım umarım.
63 Yorumla- +1 yıl
Çok uzun yazdım sıkmadım umarım. Anladığım kadarıyla rest çekebileceğin bir ailen yok. O yüzden sen onlara uymaya çalış. Bir dönem acı verexek ama sonunda istediklerini onların suyuna giderek yaptıracaksın. 😏😏😉😉😉 tatlı canını da hiçbirşeye sıkma.
Sevgiler 🙋🏼♀️🙋🏼♀️🙋🏼♀️
Soran+1 yılDediklerini deniycem teşekkür ederim yüreğine sağlık😊 sıkmadın Estağfurullah, yani ilkokula başladığım günden beri boyleler güvenlerini sarsmadım hiç. İnşallah universiteye gidip gelince iş sahibi olunca herşey hallollur
- +1 yıl
Moralin bozulunca mesaj da yazabilirsin bana. Sıkma canını anne baba onlar.
En İyi Cevaplar
+1 yılNe yap ne et okul kazan ve o evden uzaklaş.. Ha dediklerimi yanlış anlama önüne gelen bölümü sırf evden kaçmak için gidip okuma. Pişman olursun. Benim arkadaslarım evden kaçmak için ilk sene önüne gelen bölümlere ezbere gittiler coğu pişman şimdi. Aralarında hem şehir olarak hem de okul olarak en güzelini ben okuyorum. Onlar dağ başında donuyorlar... Hayalindeki bölümü kazanmaya bak. Okuyup kendi ayaklarının üzerinde durursan kimse sana bişey diyemez artık. Yaşadıkların zor gerçekten. Benim 4 abim var ama annem babam olduğu için karışmıyorlar. Ailen korkuyu saplantı haline getirmiş. Ve evlatlarına or... demesi hoş bir durum değil annenin.. Hani şaka yollu denir eyvallah da bu cidden cok üzücü.. Allah sabır versin kardesim sana🙏
32 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Okul işe yaramaz uzaklaşmada
+1 yılOkumana izin vermiyorlar degil bu devirde uniye gidilenleri goruyoruz maşallah cok guzel okuyorlar her universite kerhaneye donmüs ailen bunlari gordugu bilidigi icin sana ayagini denk al diyor ayrica senin guvensizligin var demekki istlerinde birazda sende unutma sevgilinin fotografini orda burda onlar senin ailen senin iyiligin icin hersey basina birsey gelse her zaman yaninda olacak onlar okumaktan bahsediyorsun sevgilinden yakiniyorsun buda bir celiski senden kucuklerin sevgilisi olabikir onlarin ailesi sahip. cikmiyor demekki o kizlarin neler yaptigini biliyoruz biz ne yani oblar kopruden atlasa sendemi atlican cok sacma iste bu devirin kizlari senin gibi dusundugu icin yoldan cikiyorlar sonra yok ali beni kandırdı yok beni siktiler soktular bence sukret ki oyle bir ailen var seni sahipleniyor dusunuyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Sen ve senin gibi yaratıklar bok bile olamaz. Senin ben beynini *. Senin gibi * yüzünden ülke ne hallere geldi, sik kafalı ahlak bekçisi.
+1 yılKullandıkları tabir çok kötü bir tabir.
bir annenin babanın çocuklarına ahlagi ve terbiyeyi ogretttikten sonra ona güvenmeli.
En önemlisi güvendir.
Cinsellik te , konuşmada, giyimde vb şeylerde güvenmelidir.
bir kızın namusunu en iyi kendisi korur.
Baskı altında tutmak daha da kötüye götürür durumu.130 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
25Cevap
Şurada yapılan yorumların çoğu dehşete düşürdü beni bunlar nasıl sözler nasıl bir cahillik ya. Seni istedikleri biriyle evlendirecekler özgüvensiz kocasının eline bakan ezik bir kadın olacaksın. İnatçı ve kararlı ol. Yoksa her şey ve herkesten çekersin. Okumak çalışmak için çabala. İkna et onları. Kızına o... diyen onu hayattan koparıp izole eden bir ailesi olduğu için mi şanslı ana babanın kızına sahip çıkması bu değil.
143 Yorumla- +1 yıl
Gercekten twbrik. ederim canım . seni
Soran+1 yılKeşke herkes anlatmak istediğimi anlayabilse, beni suçlamadan.. Sen beni anlamışsın yorumun için çok teşekkür ediyorum.
- +1 yıl
mesaj kutunubac
Üniversiteyi mutlaka kazan, tek kurtuluş yolun başka bir şehirde okuturlar belki bir umut, senin iyiliğini düşünsün veya düşünmesinler, psikolojini bozmuşlar, böyle kafayı yersin yarardan çok zararları dokunur, kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmelisin. Kendini yabancılardan kordudugunu belirtsende onları güvensizlikleri kendileriyle alakalı senin bir şey yaptıgını sanmıyorum.
32 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşAllah, teşekkür ederim
- +1 yıl
kendilerinden iyice soğutmuşlar, tiksindirmişler, gerekirse burslu kazan okutmam derslerse karşılıyan yerler var. Allah yardımcın olsun. Çok dikkatli adımlar atmalısın , hayatın ellerinden kayıp gitmesine izin verme. İnsan ailesinii seçemez, ve Allah tan başka kimseye kul olunmaz, sana kul köle gibi davranmaları hata.
Ailenin sana karşı kullandıkları laflar çok kötü. Onlara bu lafları söyletme. Kendini savunman gerek tabii güzel bir dille. Onların güvenini daha da kazanman gerek, kendini korutabileceğini, gerçekten karakterli düzgün bir insan olduğunu onlara inandırman gerek. Kendine ve karakterine bu şekilde laflar söylemelerine izin verme. Ailen bile olsa hiç doğru değil. Okulunu kazan onlara karşı isteklerini tatlı dille belirt göze batacak şeyler de yapma. Madem sevgilin olmasına kızıyorlar o zaman okulun bitene kadar sevgilin falan olmasın. Mesleğini eline alabilmen çok daha önemli daha sonra okuldan da alırlar haberin olsun.
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Bir erkek olarak senin yaşadıklarını bende yaşadım seni oyuzden çok iyi anlıyorum şu an maddiyat anlamında kendimi toparladığım da ayrı eve çıkmayı planlıyorum bunları değiştiremezsin oyuzden katil olmamak için uzak duracaksın hatta ayrı eve çıktıktan sonra ilk isim adamı soy adımı değiştirmek olacak o derece artik gına geldi bana
41 Yorumla
+1 yılÇok saçma ya sen kizlarisin nasıl bir tabir bu sürekli şuna mi gidiyorsun demeleri insan kızına öyle der mi yapacak bir şey yok değişmezler bir an önce üni kazanıp gitmelisin
42 Yorumla
Soran+1 yılAçık açık bana öyle hitap ediyorlar evet bacım kılıklı hadi işine vb. Gören de birşey yaptigimi sanacak en fazla yanağından optum elini tuttum hic bir erkekle sıkı fıkı olmadım olmam da
Soran+1 yılAaa küfürler sansürlenmiş 😯 ben oyle yazmamistim
+1 yılBence kendi ayakların üstünde durabileceğin bir iş bul maaşı da iyi olan ve şehir dışında git belki tanıdığın bir atkadaşın varsa onlarda kal bu şekilde hayatını mahvedersin ve ilerde çok pişman olursun bu senin hayatın zaten reşitsin onların hayatı değil hiçbir şekilde karışmalarına izin verme. Hayat ve seçimler senin!
10 Yorumla
+1 yılBenim ailemde korumacıdır ama bu kadar değil. Onların güvenlerini sarsacak birşey yapmışsındır belki... ya da etraftan görüp duyduklarını sende yapacaksın diye düşünüyorlardır. Uygun bir dille anlat derdini..
Okula giden herkesin hadi işine olmadığını öğrensinler. Bende üniversiteye gidiyorum neler neler gördüm. Allah'tan ailem yanımdaydılar yoksa tek başıma zorlanırdım.00 Yorumla
+1 yılKendi bağımsızlığını kazandığın gün hiçbirisi karışamayacak
40 Yorumla
+1 yılSenin en güzel yapacağın şey iyi bir bölüm kazanıp hem çalışıp hem okuman ve öyle evebeynlerden uzak kalmak
21 Yorumla
+1 yılSende benim gibi yaşıyorsun beni artık hiç bırakmıyorlar aldığım ücretleri dahi elimden alıyorlar hiç bir aktivitem yok işten eve evden işe başka biseyim yok konuşacak arkadaşım dahi nurdan ara ara konuşuyorum olursa
10 Yorumla
+1 yılCanım bende şöyleyim saçımı çok sık boyatırım makyaj yapmıyorum diye kızıyor ama senin yapman gereken dinliyomuş gibi yapmak bak ben sevgili yapamıyorum neymiş ben üniversite okuyormuşum bana layık insan olmalıymış o yüzden dinliyormuş gibi yap ve kendi hayatını yaşa bana göre
20 YorumlaÖz evlatları mısın bunu bir araştırsana yanlış anlama sakın ama kim yapar bunu evladına😒
32 Yorumla
Soran+1 yılEvet özüm bilmiyorum kardeşim belki de benim imtihanım bu. En sonunda evi terketcem bu gidişle
+1 yılAile kisitlamasi sonunda ozgurluk arayisina sokar ve kendini bulirsun aslinda heo. kafanda yaomak istedikkerini yaparain. kolay gelsin ama bikac tavsiye verwbilirimde
00 Yorumla
+1 yılCanım belki bunlar sana kotu geliyor ama inan ki ailen seni düşünüyor yaşadığın şehire kültüre göre de yorumlayabiliriz bunu
02 Yorumla- +1 yıl
Bırakın artık ''Ailen seni düşünüyor, ailen senin iyiliğini ister.'' demeyi falan.
Her aile iyi değil. Anlayın şunu sik kafalılar. Demek ki çocuklarını bunaltmışlar, intihara kadar bile gider bu. Bıktık sizin gibi insanlardan.
+1 yılBenimde hayatım öyle ne desem bilemedim keşke üniversite kazanacak kadar zeki olsam orda rahat olurdum belki.
10 Yorumla
+1 yılSeni canlarindan gozlerinden sakiniyor sayiplisin ne guzel basin bos ozgurluk zannetigin gibi değil bir noktadan sonra istedigin ozgurlugi yakalicaksin emin ol kardes emin ol
01 Yorumla- +1 yıl
Kapa çeneni.
Korkmalari normal, ama seninkiler abartmis. Bide küfürlü konusmalar falan yani
20 Yorumla
+1 yılSöylesek bile dediklerimizi yapamazsın , çünkü şartlar çok ağır
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende kısıtlama yok ama ne erkek arkadaş var ne pek dışarı ortamım var. Hayat be ilginc 😅
41 YorumlaAile & Toplum konusunda 856 cevap paylaştı. Bu kadar da baskı çok aşırı, üniversiteye gittiğinde düzelir, seninle gelmezlerse tabi.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı benn. Erkek çocugu kusıtlanır mı yaa. Kafayı yecem. En kısa sürede yaşamamk istiyorum. Kendime de zarar veremiyorum😨😥😥😭😭
11 Yorumla- +1 yıl
Cinsiyetçilik yapma. Kız çocuğu da kısıtlanmaz.
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. sizinkiler tutuculu biraz cirkinlige cevirmisler tabiki anlattigin arkadaslarinin yaptiklarida iyi degil onlari ornek alma insallah hayatta diledigin gibi guzel yasar mutlu olursun
00 Yorumla
+1 yılo.. demeleri yanlış ama korkuyorlar dışardaki insanların sana zarar vermesinden..
10 Yorumla
+1 yılben 31 yaşındayım bana da her türlü baskı yapılıyor
00 YorumlaKiz ailen seni erkeklerden korudugu icin baski mi buna diyorsun bence sen kendine ceki duzen ber ailen dogru yolda sen yanlissin
06 Yorumla
Soran+1 yılBeni okutmak istemiyorlar? Bumu doğru yol geleceğim yok?
Soran+1 yılSenin görüşün böyle. Yinede teşekkür ederim
- +1 yıl
Seninle aynı ülkede yaşamaktan bile iğreniyorum. Pis ahlak bekçisi seni. Bok bile olamazsın sen.
+1 yılAilen çok cahil
41 Yorumla
SoranHak veriyorum
üzüldüm inş okur kurtulursun cahillermiş
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşAllah 😔
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah kolaylık versin cahillikten hep bunlar
30 YorumlaAynı hayatı bende yaşıyorum
00 Yorumla
+1 yılDogru diyosun yasadigimiz yerin sorunu
00 Yorumla
+1 yılsabır hacıı sabırrr :D
40 Yorumla
+1 yılaynı ben..
10 YorumlaBir hatanimi gördüler böyle davraniyorlar.
00 YorumlaNe yaptin da ailenin guvenini sarstin
02 Yorumla
Soran+1 yılBilip bilmeden güvenini sarstın diye yorumlar yapmayın benim hayatımı ben biliyorum yaşadıklarımı ben biliyorum 6 yasında cocuklar gibi disarda arkadaslarimla saklambaç ip atlama sobeleme oynayamadim cocukluhumu yasayamadim ilkokulda arkadasim olmasina izin vermediler, liseye Allah razı olsun teyzem sayesinde kayıt ettirdiler. 8. Sinif diplomasiyla kalmadım. Lise bitti, geçen sene 267 puan aldım okutturmadılar, en son6 martta disari ciktim o gunden bu yana evden adimimi attirmiyorlar hic olmazsa ise gireyim diyorum calisip napcan okuyup napcan diyorlar? Allah askina hayatiimi bilmeden , annen babanin guveni sarstin demeyin. Dilerimki bir gun beni anlarsin.
+1 yılen guzel yastasin kiymetini bildirseler keske
00 Yorumla
+1 yılEvde otur kısmetini bekle veya biran önce evlen 😃
00 YorumlaHer ailenin düşünceleri farkl Senin iyiliğin için
02 Yorumla
Soran+1 yılOkumama izin vermiyorlar bu mu benim iyiliğim için
Zaman kotu annenle baban ne yapsin
02 Yorumla- +1 yıl
Oyle tabi ama yakkasimkarida hos degil
- +1 yıl
İyi bir anne-baba olabilirler mesela. Zor değil. Zaman kötü diye çocuklarına hayatı hapis etmelerine gerek yok.
+1 yılBen böyle böyle bir ailem olsa intar ederim ya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl😟😟😟😟
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayırlı cumalar hayırlı kandiller
Gizli Üye(25-29)+1 yıltakma kafana bence
01 Yorumla- +1 yıl
Verdiğin öneriyi ve olmayan beynini * senin.
+1 yılya sabır
00 Yorumla
+1 yılkocaya git rahatla
00 Yorumla
+1 yılevlen
00 Yorumla
+1 yıltkma
00 YorumlaZamanla düzelir
00 YorumlaBişey olmaz
00 Yorumla
+1 yılYuh beee
01 Yorumla