ben 21 yaşındayım ve hayatımdan ailemden hiç memnun değilim kendimi hapiste gibi hissediyorum :( babam ve abim çok baskıcı bugüne kadar hiç tatile gitmedm götürmediler yaz gelince herkes tatile gidio bense evden çıkmıyorum bıktım artık disko bar nedir bilmem ya sene olmuş 2012 benm bi tane erkek arkim bile yok ben uzaylımıyım neyim niye bana herşey yasak artık bi sevgilim olsada uzaklara gitsem kurtulsam bu evden diyorum offf :((
Cevabın nedir?
senin gibi düsünen ve ama sonu vahim olan insanlar tanidim. ne var benimde yok erkek arkadasim.bende zaman zaman bunaliyorum muhafazakar olmalarindan. tatile gidersek hep birlikte yoksa yok dediklerinde cildiriyorum ama icimden biliyorum dogru oldugunu. amaclari beni korumkatan korumaya calismaktan baska ne olabilir? ve ayrica bu nedenden dolayi bas kaldiran evden kacan birisini tanidim Allah düsürmesin. hicbisey ana baba evi kadar rahat degildir asla. disarida herzaman bin türlü agir sorumlulugun olur. anne evind öylemi? naz yaparsin caz yaparsin dedigini ettirirsin. isten gücten kacarsin yeri gelince. istedigini alirsin nazin gecer sonucta. evden kurtulsam düsüncen cok yanlis. bunun yerine ailemde anlayis ve iletisim konusunu nasil düzeltebilirim. nasil beni anlamalarini saglarim. nasil kendime güvendiririm? yani ben basardim nihayetinde. bende 21 yasindayim. ama beni biraksalar nereye gittigimi kiminle gittigi herseyi söylüyorum hic sorun cikarmiyorlar ama merak ediyorlar tabi gec kalinca ariyorlar hemen.bara diskoya gitme istegim yok belli kisilerle belli yerlere giderim bu yüzden daha rahat davraniyorlar. erkek arkadasi ne yapacaksin? kendini yiprattiginla kalirsin. ciddi düsünüyorsan birisiyle 10 sene cikmaya gerek yok.tanis evlenmeyi düsünüyorum de fikirlerini al. abim yok ama babamdan asla biseyimi gizlemem.bagiracak olsa bile asla. sende ailene güvenmeyi ögren. ortami rahatlatmak icin güven kazan.seni düsünüp salmayan baba demekki düsünüyor umursuyor.demekki senin rahatin icin anlayisinida degistirebilir. hersey sana bagli
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Keşke üniversiteyi başka şehirde okusaymışsın. Valla benim babam da eskiden böyleydi şuan çok şükür eskisi kadar baskıcı değil sadece akşamları pek dışarı çıkamıyorum o duruma rahatsız oluyorum ben de. Ama seni çok iyi anlıyorum baskı baskı nereye kadar. Bu baskı yüzünden sırf bir an evvel evden kurtulmak için birileriyle evlenen, evliliği kurtuluş olarak gören ve seçen nice insanlar tanıdım. Bazıları "iyi yapıyorlar ileride değerini anlarsın" demiş ama yaşamayan bilmez bu durumun ne kadar rahatsız edici olduğunu. Aksine baskıyla yetişen insanlar daha çok hata yapar yanlışa, kısıtlanan şeylere daha fazla özenti duyup daha çok yönelmek isterler. Hata yapmanı istemem umarım bu durum kısa zamanda değişir Allah yardımcın olsun..
02 Yorumla- +1 yıl
Üniversiteyi kazanmam yetti baskının azalması için. Onun için yeterli sebep buymuş demek ki. Farklı şehirde dahi olsam hata yapmayışım ve ayaklarımın üzerinde dik durduğumu göstermem üzerimdeki baskının azalmasına yetti. Birşeyleri ispat etmek, büyüdüğümüzü ve güvenilir bir evlat olduğumuzu göstermemiz gerek.
Bu gün kendini yasak bir evde, , hapishane görebilirsin ama ileride anne ve babana hatta abine o kadar dua edeceksin ki bunu o zaman anlayacaksın.
Tatile git demiyorum, sosyal hayatın eksik olmasın demiyorum. Gel gör ki disco ve bar inan senin düşündüğün gibi değil. Hele ev hayatı yaşamış senin gibi evkızı birisine asla ve asla müsait değil.!
Sen o tür ortamlarda kendini kaybedersin. Aslında senin profilin fazla baskı olmaması dahilinde örnek bir profil. Herkesin imrendiği bir durum. Bu konuda asla babana ve abine kızma. Herşey olursa hayatta zevk ve heves ölür. Artık hayat anlamsızlaşır.
Onun için şuan sadece bekle42 Yorumla
Soran+1 yılama ben artık çocuk değilim ve bana napıcamı sölemelrnden bıktım evt ii yetiştirdiler belki ileride iiki böyle yetştrmşler dicem ama bana güvenmeleri gerekir bugüne kadar kötü bişey yapmadıysam bundan sonrada yapmam zaten baskıyla yetişen çocukların özgüveni de eksik olur benm gibi
- Aile & Toplum konusunda 793 cevap paylaştı.
+1 yılsenin ailenden tatile giden varmı mesela erkek kardeşin veya abin nasıl sosyal hayatları, düşünce tarzın çok yanlış ama evden kurtulmak için sevgili bulma arayışın başına dert açabilir
12 Yorumla
Soran+1 yıltabi ki gidiyolar abimin gitmediği ülke kalmadı sayılır keşke erkek olsaydım diorum bazen
- +1 yıl
ülke derken tatil amaçlımı iş amaçlımı, baban toplum baskısıyla büyüdüğü için hayatı sana zindan ediyor anladığım kadarıyla erkek kardeşlerin her önüne gelenle yatar kalkar ama bunlar sana yasak galiba
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
35Cevap
+1 yılcanim ben avrupanin orta yerinde dogdum ve 21 senedir de burada yasiyorum, ailem seninkiler gibi baskici olmamalarina ragmen bende ne diskoya gittim ne bara.
icki sigara agzima sürmedim hic, ayrica erkek arkadasim da olmadi :)
ailelerimiz birbirinden cok farkli ama ikimiz ayni hayati yasamisiz şu ana kadar, bakiyorumda :D13 Yorumla
Soran+1 yılya bende avrupada doğdum büyüdüm avrupalıları görünce insan kendini daha kötü hissediyo onlar çok rahat hayatını yaşıyolar ya ben
- +1 yıl
almanyadamisin sende yoksa?
walla hayatın ilk bölümünden yana biraz şanssızsın ne yaşadığını en iyi sen bilirsin burdan o babaya öyle abiye hakvermek kolay!ikinci kısmı evliliktir seçimini doğru yap baban yada abin gibi birini bulup tamamını mahvetme.
13 Yorumla
Soran+1 yılya bana aşık biri vardı ailem istemedi onu ve bana sormadılar bile evlencem insanı onlar seçmez umarım :S
Soran+1 yılok anladım
eşin götürür demelerine anlam veremiyorum bunun nedenide kız zaten bugüne kadar rahatça bi dışarı çıkamamış bahsettiğim tabiki bar disco falan değil. evleneceği çocukta ailesinin kafa yapısında biri olcağaı için kızı pek salıcağını bara götrürceğini sanmıyorum açıkçası abin için gitmediği ülke kalmadı falan demişsin seni niye götürmüyo? yurt dışı olmasa bile türkye içinde tatil yapabilrsiniz abin mi istemiyor?
10 Yorumla
+1 yılBenim ailemde öyle ama ben gurur duyuyorum bununla. Beni dışarının bütün pisliklerinden bu sayede korudular. Fazla gezen tavuk ayağında pislik getirir sözünü hep derlerdi de akıl erdiremezdim şimdi anlıyorum. Onlar sayesinde evlendiğimde tertemiz bi eş olacağım kocama. Onunla çıktığım tatiller sıradan gelmiycek yeni doğmus bi bebek gibi olcam :) Ailemi çok seviyorum... Hersey onların sayesinde çok şükür Allah'ıma ...
00 YorumlaEvlenilcek kız bu işte , bi tane böyle kız çıkmadı karşıma , nerde sidikli , nerde kendini bilmez egosu için yaşayan , nerde fetbaz , nerde cazgır , nerde tayt giyen varsa beni buluyor , nerde adalet nerede ? nerede bu devlet ? hiç bizim gibi düzgün delikanlı gençlere önem verilmiyor adaletmi bu ? yazıklar olsun
12 YorumlaYıl 2012 diye her haltı yiyeceksin diye bir kaide yok ! Ailen seni kısıtlamakta haklı gibi çünkü bıraksa vur patlasın çal oynasın bir hayat yaşayacak gibisin. Evlenecek biri karşına çıkıncaya kadar sabır edeceksin. Elbet çıkacak merak etme. Ailen de senin turşunu kurmak istemez. Hayırlısıyla evlenmeni istediklerine eminim. . .
12 Yorumla- +1 yıl
evlenince de koca işe bu sokağa sürtmeye
+1 yıldicko barda pislik içerek sarhoş olursun. erkek arkadaşlada namusundan olursun. kusura bakmada b*k mu var alemde. bak ben alemlere giren biri olarak diyorum. pislikden başka bir şey yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılöyleyse niye gidiyosun
Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı. kötüymüs durumun hic caresi yokmu hicmi biyere gitmiyosun
26 Yorumla
Soran+1 yılbiz ailecek gidioz anca tek başıma ve ya kız arkilermle bile gitmiyorum bazen alışverişe oda bazeen
Soran+1 yılüni kazandm başlıcam bu sene çok şükür
Soran+1 yıluniye gidince ne degişcek ben erkeklerle konuşmaya bile çekinirim
gel hemen evlenelim :)) şaka şaka.Dişarısı o kadar kötüki ailende seni korumaya calısıyor onlarada hak var
12 Yorumla
Soran+1 yılama ben ergen bi kız değilim aklımda başımda
derdin buysa hic birsey ne anasini satiyim
Olan bundunyayya demir mi atatik iki gun sonra mussalla tasina yattigimizda bu sene fetiyede su bara niye gitmedin diye sormuyacaklar. Ne guzel gunaha grmiyon iste
Guzel goren guzel dusunur
Guzel dusunen hayatindan lezzet alir.10 Yorumlakaçırdığın hiç birşey yok,bence ,sen okumana iyibir egitimini almana bak,disko bar çok pilik dönüyor ,işin içine içkide girince,
yakınman hiç yerinde degil sevgilinle uzaklara gitmek ,kime güvenebilirsin uzaklara g,decek kadar,bir bakmıssın üç kuruşa satılmıssın,
tatil konusunda haklısın ,imkanlar dahilinde ,çözüm bulunabilir elbette seninde hakkın01 Yorumla- +1 yıl
+1
Kimse bana yasak koymadı ama ben hiç sevmem barları
sen yaşlarında bir kaç defa gittim diskoya orayıda sevmedim
Yani çok şey kaçırmıyorsun bu konuda .
Tatile kendileri gidiyorda senimi götürmüyorlar?10 Yorumlahayat disko bardan ibaret değil bu birincisi ikincisi sen tatile gidince ne olacak sen hapishane görmemişsinde öyle konuşuyorsun madem istemiyorsun annen babanı kardeşini çık git onlar senin iyiliğini düşünmese böyle birşey yapmazlar devir çok kötü çünkü
00 Yorumlabar - disko zaten iyi şeyler değil ki yakınıyorsun. tamam baskıcı olmaları kötü ama "disko - bar" olarak örnek vermen de ilginç.
21 Yorumla
Soran+1 yılnebilim ya işte arkilerim hafta sonu sevgilieriyle diskoya sinemaya falan gidiolar bende heveslendm :)
+1 yılyasak olan herşey insana cazip gelir. çok meraklanma bence. biz gidiyoruz da ne oluyo bara discoya. çok bişey kaybetmiş sayılmazsın. üzme kendini.
20 Yorumla
+1 yılAilenin yaptıgı yanlış.Genelllikle baskıcı ailelerin cocukları daha cok böyle şeyler isterler.Gezeyim egleneyim falan filan.Benim ailem de aşırı serbest ama ne abartı derecesinde acık giyinirim ne bara diskoya giderim ne de tatil diye tuttururum
24 Yorumla
Soran+1 yılserbest bıraksalar zaten açılıp saçılıp bara gidicek değiilim ama anlamıyolar işte
- +1 yıl
evet ben de onu diyorum , acıkcası iyi niyetli birine benziyosun umarım farkına varırlar bi gün:(
Soran+1 yılabime söledimde evlenen kadar böyle olcak istesende istemesende sonra naparsan yap dedi :S
- +1 yıl
üniye git meslegini eline al o zman karısmaazlar bence.
Bu kadar cinsel sapığın ,ağır abazanın olduğu ülkede insan tabi güvenemiyor yani kızkardeşine güvense bile dışarıdaki insanlara güvenemiyor insanların çoğu pislik olmuş bu devirde.
10 Yorumla
+1 yılohh ya sülalecek cool bi aileyiz kız kardesim bugun yazlık evimize gitti otobusle tek basına ben istanbul mecidiyeköydeyim annem babam tuzlada güven meselesi herkez ailesinin fertlerine güveenemez sende evde kaçmaktan baska çare yok gibi
00 YorumlaYaşına göre yakınmalarından haklı olabilirsin ama senin sözünü ettiğin şeyler çok matah ve önemli şeyler değildir. Tatil çok önemli bişi değil. Zaten disco-bar dediğin yerler mafyanın para tuzakları. Evlen.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl21 yaşına kadar güvenlerini kazanamadınmı neden boyle yapıolar sana hatayı birazda kendinde ara!
12 Yorumla
Soran+1 yılya daha napiim bilmiyorumki sanal da bile kimseyle konuştuğum yok
Cevap sahibi+1 yılhalinden sikayet etme..sabret gizli..dua et isyan etme..
niye çok mu önemli diskoya bara gitmek. Ben gidebilirim istesem ama gitmiyorum çok mu gerekli yani hiç de gitmedim. Özenme bence böyle şeylere.
08 Yorumla
Soran+1 yıltamam disko bara gitmesemde biyerlere gidip eğlenmek hakkım sıkıldım böle yaşamaktan
Soran+1 yılabim sevgilisiyle gidiyo beni napsın :(
Soran+1 yıl25
Soran+1 yılya akrabalara gidiyoruz düğünlere gidiyoruz bazen alışverişe okadar yani dershaneye gidiyodum orayada abim bırakır abim alırdı bildiğin 50 sene önceki kızların hayatı gibi işte
+1 yıl20 yaşındayım disco bar nedir bilmem hayatımdan birşeyde eksilmedi.Birde otur dua et ki baskıda yapsalar bir ailem var diye.Ailesi olmayanlar napsın he?
11 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun ;)
+1 yılkızım saçmalama. bi gün evleniceksin 21 yaşındasın ve o günlere çok az zaman kalmış. eşinle birlikte dilediğin gibi yaşarsın. hayatını tatlım. istersen ablalık yaparım sana. ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılya öyle bi eşim olmasa nolcak
- +1 yıl
eşini dikkatli seçiceksin tatlım. bu konuda yardım ala bilirsin.
üniversite okuyorsan aynı şehirde olman büyük talihsizlik tabi ve korkarım evlenene kadar da bu baskıyı yaşayacaksın.
00 Yorumlaen iyi kacıs yolun ailenden uzakta bir üniversiteye gitmen o zaman tatilede gidersin diskoyada sevgilinde olur
00 YorumlaKalbimin ritmine göre olsa mutluluk..Sıkılıp dursa bir durakta yine senden vazgeçmem diyecek kadar aşık olmak üzereyim sana...Benimle evlenir misin?
02 Yorumla
Soran+1 yıldalgamı geçiyosun
baskıdan yanayım göz açtırmam benimde kardeşim olsa ama bir dediğini ikide etmem ben gezdiririm gerekirse.
00 Yorumla
+1 yılkafana takma okuyorsan derslere bak iyi bir mesleğin olursa kendi ayakların üstünde durursan çok daha ii olur hayatın
00 Yorumla
+1 yılAilene kahsızlık ediyon bence en azından net'e girebiliyon :) burdan görebildiğim kadar..
01 Yorumla
Soran+1 yılevet bunada şükür bide abim hergün odama girip napıyosun erkeklerle yazışmıyon dimi demese daha ii olcak
+1 yılyapmadıklarından dolayı ne kaybettin sanki öldünmü
evlenince kocanla gidersin01 Yorumla
Soran+1 yılölmedim ama hayat çok sıkıcı
senin gibi bir tane bulsam dünya yakarım. ama yok
16 Yorumla
Soran+1 yılbi benmiyim öyle olan :(
Soran+1 yılumarım öyledir kıymetimi bilsin :)
Soran+1 yılsanmıyorum artık ağır başlılık çekingenlik kanıma işlemiş değişmemki ben
+1 yılinan sevgilinin olmaması çok güzel bir şey :)
11 Yorumla
Soran+1 yılsanmam
+1 yılyıl 2012 olunca ne oluyor ?
12 Yorumla
Soran+1 yıldemek istedim kadınlar daha özgür oldu bence herkes istediği hayatı yaşıyo ben hariç
- +1 yıl
ailen seni eğitmemiş sadece baskı kurmuş belli yazık tabii sana :(
+1 yılmeraba ben erkek arkadas nasıl yardımcı labilrim:)
30 Yorumlatam evlenilecek kızsın:D
10 Yorumlaevlenilecek kızsın :)
10 Yorumla
+1 yıloffffffffffffffffffffff
10 Yorumla
+1 yılüniversiteyi kazan uzaklaş
01 Yorumla
Soran+1 yılkazandım ama yakın uzaklaşamam :)
+1 yılkız içim burkuldu valla üzüldüm senin için
10 Yorumlasevgili edin ve evlen ancak böyle.
10 Yorumlaşimdi bulursun burdan kendine arkadaş ;)
10 Yorumla
+1 yılBaskıya karşıyım ama aileni çok ararsın...
10 Yorumla
+1 yılBen senin gibi olanlara televole gençliği diyorum.
11 Yorumlasalakmsn kzm snn diskoya gdp npcn bn gdymda noluyo emn ol onlr snn iyiyliğini dşnyo ...
02 Yorumla
Soran+1 yılee sen niye gidiosun madem kötü biyer
+1 yılaslında alışık olmamamk daha iyi
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun arkadaş
00 Yorumlameslegin ne?
02 Yorumla
Soran+1 yılöğrenciyim daha mesleğim yok
+1 yılüniversiteye git :)
23 Yorumla
Soran+1 yıluniye gitmem bişey değştrmicek ben ailemi düşünüyorum onları utandırcak bişey zaten yapamam da sadece bunaldım evde :(
- +1 yıl
üniversiteye gidince ayıp şeyler yapmıyorsun merak etme :))
+1 yıl:(((((((( 34
10 Yorumla
+1 yılhmm zor durum yaa :S
10 YorumlaKıskandım.
12 Yorumla
Soran+1 yılniye :S
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Hayatımdan ailemden hiç memnun değilim. Niye bana herşey yasak?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler