Ailem hiçbir şeye izin vermiyor, ne yapmalıyım?

ailem hiç bir şeyime izin vermiyor, yarın doğduğum yere gidicez ve orada en sevdiğim ve nadiren görüşebildiğim arkadaşım var. Bu arkadaşımla buluşup beraber kalmak istiyorum ve o da beni davet ediyor ama aileme bunu söylediğimde sert bir dil ile hayır gidemezsin diyip konuyu kapattilar. O an çok sinir oldum, laf söylemeye başladım, ortam yükseldi ve sonuç olarak ben hırpalandım. Banyoya kendimi kilitledim ve ağlamaya başladım çünkü ailem bunun gibi beni mutlu edicek şeylere izin vermiyordu, zaten üniversite sınavı için bir yıl üzerimde bir stres olucak bunu haketmiyormuyum ki? neyse ağlarken intihar etmek aklıma geldi içimden bir ses bileklerini kes ve bu kurtul dedi fakat benim götüm intihar etmeye yemedi. Sonuç olarak yine her zaman yaptığım gibi kafamı masaya vurdum ve düşünmeye fikir üretmeye başladım. Kafamda bir seneryo kurdum, ailemi engelleyip arkadaşımın yanına gideceğim bunu yapmamın sebebi hayatı yaşamak görmek istiyor olmam. Size sorum şu: Ailem bazen böyle sürprizler yapıp sebepsiz yere resmen gıcıklık olsun diye beni reddediyor (çok hevesli olduğum zamanlar çoğunluk) ve bende çoğunlukla inat edip evden kaçıyorum ve istediğim şeyi yapıyorum ama yaparken genelde aklım evde kalıyor ve eğlenemiyorum. Aileme bir daha evden kaçmicama dair söz vermiştim ama ailem yine beni yüz üstü bıraktı ve yine kaçıcam yarın tüm kaçışlarımdan daha beter olucak çünku evden 1 hafta uzak kalıcam. Hiçbir zaman aileme yalan soylemek istemedim ama hep mecbur bırakıldım ve bu beni yıpratıyor içten içe üzülüyorum çaresiz kalıyorum bana tavsiye verir misiniz ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Ailem hiçbir şeye izin vermiyor, ne yapmalıyım?