Ailem hiçbir şeye izin vermiyor?

Merhabalar. Bir süredir muzdarip olduğum bu konu artık canıma tak etti diyebilirim. şu an 18 yaşındayım. 18 yaşıma gelene kadar izin alma konusunda epey sıkıntılar çektim. Hadi çocuktum diye sıkıyorlardı eyvallah. Tekrar ediyorum şu an 18 yaşındayım. Ayda sadece 2 kez dışarı çıkma hakkım var. Onda da anca arkadaşımın evine ya da avm ye gidebiliyorum. Ama ailem bunu bile çok görüyor. Bir şey için izin alırken "abartmaya başladın artık" lafıyla karşı karşıya kalıyorum. Yakın bir zamanda bir olay oldu. Arkadaşımın doğum gününü kutlayacaktık. Sinema bileti falan aldık. Ben daha aileme söylemedim çünkü izin konusunda zorlanacağımı biliyordum. Bileti alınca bir tık daha kolaylaşır diye düşünmüştüm. Hiç de öyle olmadı. Bizden habersiz nasıl yaparsın diye azar yedim. Bu yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım. Defalarca kez özür diledim. Ama asla izin vermediler ve biletim yandı. Arkadaşımın da doğum gününü kutlayamadım. Buraya kadar çoğu şey belki size normal geliyordur. Bunların dışında giyeceğim kıyafetlerden tut saçıma kadar her şeyime karışılıyor. Kare yaka bluz giydiğimde çok açık giyme deniliyor. Şort ve askılıyı söylemiyorum bile. Saçımı kısa kesmek istediğimde ben istemiyorum kısa kötü oluyor kesme deniliyor. Bir yere gitmek için izin alacağımda hayır diyorlar. Neden diyorum bir nedeni yok istemiyorum diyorlar. Ha bir de arkadaşlarım var tabii. Annem tek tek bütün arkadaşlarımı arayıp hepsiyle aramı bozacağını söyledi. Bir nevi tehdit etti. " seni kendime mecbur bırakırım " gibi bir söz de söyledi. Bu düşüncenin sağlıklı olmadığını belirttim. Çünkü arkadaş edinmem en doğal hakkım. Arkadaşlarımın öyle kötü alışkanlıkları da yok gayet düzgün insanlar. Sürekli onlarla görüntülü konuşmam da batıyormuş öyle diyor. Sırf arkadaşlarımla takılamayayım diye yaşadığımız şehirden taşınmakla da tehdit ediyor beni. Ben bu durumdan çok sıkıldım. Özgürlüğüme nasıl kavuşabilirim?

Ailem hiçbir şeye izin vermiyor?