Ailem hiçbir şeye izin vermiyor?

Arkadaşlar ben biraz özele gireceğim lütfen benimle daha önceden aynı durumu yaşamış olan veya bu konularda yardımcı olabilecek kişiler yorum yapsın. Ailem çok baskıcı. Yaşım uygun olmasına rağmen mahalledeki arkadaşlarımla en yakın bir yerde bile buluşmama izin vermiyorlar. Daha önce onların güvenini sarsacak bir şey yapsam anlarım, oda yok. Benim yaşıtlarım nerden nerelere giderken ben sırf yol biraz uzak diye istediğim okula bile gidemiyorum. Diyelim okul araç gerecim eksik, birkaç durak erken inip alıcam. ona bile izin yok. beni çok özgüvensiz yetişridiler. utanıyorum arkadaşlarımın yanında onlar her yeri bilirken ben daha oturduğum cadde dışında birşey bilmiyorum. tamam aile korkar tabi çevreden felan ama sırf çevre kötü diye dışarı çıkmayalım mı? bazı şeyleri yaşım geldiği halde yapamıyorum çok sıkıldım evde asosyalleşmekten bıktım sonra elinden telefon düşmüyor diyorlar. bıktım nasıl ikna ederim nasıl değiştiririm bu kafa yapıalrını rehberlik hocasıyla felanmı konuşsam ne etsem lütfen yardımcı olun. bende istiyorum arkadaşlarımla vakit geçirmek gezmek gençliğimi yaşamak. öyle barlar felan da değil yahu ya.
Ailem hiçbir şeye izin vermiyor?