Kayınvalidem doğum yaptığım günden beri evimden çıkmıyor ve yatak odama kapıyı çalmadan giriyor onu nasıl uyarabilirim?

1 bucuk yıldır evliyim 3 aylık bebeğim var. Kayınvalidemgil üst katta oturuyorlar. Dogum yaptığım günden beri kayınvalidem evimden çıkmıyor. Kırkım çıkana kadar evimde kaldı. Kendi annem varken onun kalması lüzumsuzluktu çünkü kaynanamın bana hicbir faydasi yoktu. Benim annem hazirliyor temizliyor, o ise yiyip icip yatip kalkti. Arada bir is yapiyormus gibi yapti. Annem gitti o da gitti. Kirkim cikana kadar tek kalmamam gerekiyormus güyaa, daha 3 günlüken annemle esim bebegimi hastaneye goturmuslerdi onlar gider gitmez kaynanam da evine cikti onlar gelene kadar gelmedi, ben evde tek kaldim yataktan kalkamiyordum. Simdi ise her gun geliyor. Arkadaslarim misafirlerim geliyor kendi planlarini iptal ediyor gelinimin misafiri gelecek diye. Bebegime kiyafet getirenlere kaynanam tesekkur ederim diyor sanki kendi bebegine getirmisler gibi. Gelen misafirlere evimi gezdiriyor yatak odam musait olmadigi halde. Gezdirecek olsam ben gezdiririm. Esimle yatarken kapiyi calmadan girdi defalarca. Uzerimi giyinecegimde kapiyi kapatiyorum yine aynisini yapti calmadan girdi. Arkadaslarim varken geliyor annem gelince geliyor ve onlar gitmeden gitmiyor. Onlar varken bana yardim ediyor. Millet gidince o da kaciyor hemen. Gecende misafirim coktu kendi annemle ikramlik bir seyler hazirladik. O oturdu. Misafirler gelince caylarini tabaklarini falan tazeledi is yapti. Misafirler gitti cok bulasigim vardi. Bebegim de uyanmisti durmuyordu. Baban geldi diyip o da kacti hemen yukariya. Yarim saat ilgilenseydi cocukla isimi bitirecektim, millet varken birakmiyor cocugu elinden, cok seviyor. Herkes gidince bu hale bürünüyor. Annem varken de aksam oldugunda kayinpederim geliyor kaynanami cagiriyor hic baban geldi gideyim ben demiyor. Annem gidene kadar evde. Dogum yapmadan once boyle degildi. Annenle konusacaklariniz vardir diyip gelmezdi.

Güncellemeler
+1 yıl
Simdi her geldiklerinde kayinvalidem de evde oldugu icin hicbir arkadasim gelmek istemiyor. Yalnizsan gelelim diyolar. Geliyorlar. Kaynanam dis kapinin sesini duyuyor kim geldi diyip evime giriyor hemen yine. Onu nasil ikaz edebilirim ailemle arkadaslarimla basbasa kalmak istiyorum artik. Esimin hicbirinden haberi yok ben soylemeden nasil gosterebilirim sizce?
Kayınvalidem doğum yaptığım günden beri evimden çıkmıyor ve yatak odama kapıyı çalmadan giriyor onu nasıl uyarabilirim?