Nişanlıma, ailesine nasıl davranmalıyım?

Hiç anlayamazdım evlilikte aile de çok önemli dediklerinde. Önemlidir ama insan sevdiğiyle evleniyorsa görmez diye düşünürdüm. Öyle olmuyormuş arkadaşlar. Benim denk geldiğim aile hayatımda gördüğüm en vurdumduymaz ve varyemez insanlar. Sevgiliyken çok severdim pek uyumlu değiliz ama en azından iyi insanlar derdim. Nişandan sonra herkes gerçek yüzünü gösterdi. Nişanımda ceplerinden beş kuruş para çıkmadı bana takılanıda nişanlıma aldırdılar. Eski kıyafetlerini giydiler kendi taraflarına nişan takısız olcak demişler herkes eli boş geldi. Maddi olarak iyiler bu arada sanmayınki zor durumdalar :) ilk adımımda üzücü şeyler yaşadım epey. Herşeyi geçtim beni ilgilendirmeyen durumları bile gözüme çok batıyor artık. Görümcemin durumu iyi değil biz nişanlandıktan sonra anneli kızlı kendi evlerini baştan dizdiler resmen. Görümcem kendi aldıklarınıda annesine ödetiyo bu arada. Ve bunu bana anlatarak yapıyolarr aa bak tatlım annem bana bunu aldı bak annemle şunu aldık falan. Hiçbiri ihtiyaç değil ihtiyaç olsa tabikide yapsınlar görümcemde evlatları sonuçta. Ama 120 liraya saat aldırmak nedir ya. 200 liraya baharatlık falan. Aldıkları hep böyle şeyler. Ailecek görüşüyoruz kırk yılda bir davet ediyolar. Ya sofraya sofra denmez giyimleri davranışlarını anlatamam ya. Kayınvalidemden hiç bahsetmicem. Babamın karşısında bağdaş kurarak oturuyo bizim evde. Başı bağlı ama içine tşört giyerek geziyo heryerde. Sözde nişanlıyım bir kere bile ne düğün ne ev konusu asla geçmiyo ben açarsam bir şekilde kapatılıyo. Düğün salonunu zorla tutturdum. Babası arkamızdan erkeğe düşer salon kimse karışamaz biz ne istersek o falan diyo. En sonunda annem kayınvalidemi çağırdı konuşmaya bu böyle olmaz bir kez arayıp sorduğunuz ilgilendiğiniz yok bu çocuklar ortalığa düşmüş salon arıyolar biz arkalarında olmadan bu devirde bunlar bişey yapamazlar falan diye anlattı baya. Düğün salonu pahalı mı geldi biz öderiz ev alcak nakit mi yok biz destek çıkarız seninkide evlat benimkide bu işin kızı erkeği yok dedi. Ağzını açamadı kayınvalidem ertesi günü sabah erkenden gidip istediğim salonu tutmuşlar. Oğullarına nikah yapalım diyolardı ne gerek var düğüne falan. Ya bu adamın fabrikası var fabrikasııı. Kendi evlatlarından kısıyolar. Kayınpederim bana diyo ki lükse kaçmayın başınızı sokacak eviniz olsun yeterki, olmazsada kirada oturun bir süre. Anlayışla dinliyorum hak veriyorum bu zamanda ev almak kolay değil sonuçta. Yarım saat geçmiyo diyo ki kendime silivriden arsa alcam yazlık yapıcam seneye. Seneye evleniyorum bende :D nişanlım çok anlayışlı bana bize karşı ben halledicem bana bırak bir evlenelim geçicek diyo sürekli. Ama dilimi asla tutamıyorum sürekli söylüyorum herşeyi. Ne yapmam gerekiyo bilmiyorum
Nişanlıma, ailesine nasıl davranmalıyım?