+instagram kullanmıyormus
-demek ki asosyal biri.
?
sosyal medya kullanmayan insanın kendi hayal alemi, berikinin zımbırtılarından daha değerlidir.
şahıslar, olaylar ve kavramlarla ilişkisine bağlı olarak her türlü sosyal ihtiyacını pekala giderebileceği gibi hiçbir bilgidende eksik kalmaz alimallah! bu arada kafa rahatlığı yaşar, konsantrasyon eksikliği çekmez. bir anın içinde olmak yerine kendi anlarına yabancılaşan ve seyirci kalan milyonlarcasından çok daha sağlıklıdır, mutludur ve en önemlisi sahicidir. bir çırpıda tüketmek yerine ağırdan alan bir sindirim sistemine sahiptir. o yüzden her bulduğunu şuursuzca beyin sarmallarına fırlatmaz, neden? çünkü beyin dediğin değerlidir! reklam tecavüzlerine duyarsızlaşana kadar maruz kalmamıştır mesela ya da bir sapık gibi takip ettiğini kendine bile itiraf edemeden birilerinin hayatlarını dikizleyerek geçirmez ömrünü! hayatının en can alıcı kısımlarını herhangi bir sebepten sunmak uğruna kendinden geçmez, manipülasyonlu deneyimleri dikkate almaz. algınının ve yorumlama yeteneğinin gelişmesi için gerçek deneyimler lazım gelir. bu deneyim ön izlemeli eylemler ve reaksiyonlar gösteren insanlarda sağlıklı bir şekilde oluşturulamaz! çünkü bunlar bazı ipuçları taşır ve deneyimi manipüle eder. en hızlı yayılmış gariplikse insanların karşılıklı manipülasyonları kabullenerek gerçek deneyimlerinden kaçar bir vaziyette yaşamaya alışmış olmasıdır. meşrulaşmış manipülasyonlarına başlarını koyup uyumasıdır.
manipülasyonlarına başlarını koyup uyumasıdır. :)
Hayır. Aksine aşırı saygı duyarım. Hatta esas öz güveni olan insanların onlar olduğunu düşünürüm. Çünkü "sanal" olan hiçbir şeye değer vermezler, gerçek hayatla ilgilenirler ve zamanlarını gerçek yaşam içerisinde harcarlar. Sosyal medya ve sanal dünyadan, enformasyondan ve aygıtlardan beklentileri yoktur; anı daha çok yaşarlar.. Algımıza pazarlanan ve duygularımızla/bildiğimiz doğrularımızla bile oynayabilecek medyadan uzak dururlar.. Bir zamanlarki ben..
Sosyal medya aracılığı ile iletişim yaygın olduğu için sık kullanan insanlar gerçek hayatta bir iki cümleyi bir araya getiremez hale geliyor. Sosyal medya psikoloji çok farklı. Onların tek amacı dışarıdan (görünüş veya sözler) iyi görünmek, konuşulmak, onaylanmak ve beğenilmek. Bu çok yanlış bir düşünce, her geçen gün daha sanal yaşanılıyor. Aslında kendilerini bu şekilde tanıyamaz hale geliyorlar veya yanlış tanıtacak. Bence olmaması en sağlıklısı.
Telefonda saatlerce oyun oynayan gözleri uyuşan çocuk ile dışarıda doğal bir şekilde arkadaşları ile oynayan çocuğun arasındaki fark ile aynı aslında. İletişim gerçeksizliği.
Sistemin parçası olmamayı seçmek özgüvensizlik oluyor öyle mi?
Cevap
51Cevap
İşaret etmiyor ama itiliyor. Sosyal medya ile pek içli dışlı olan biri değilim. Instagram hesabım olmadığını duyanlarla herhangi bir fotoğraf falan çekinirken "Sen şimdi kullanmıyorsun ama biz senin yerine atsak sorun olur mu?" gibisinden salak saçma bir soru soruyorlar. Instagram açtım bir süre sonra. Yüzümü atmadan birkaç fotoğraf paylaştım. Fotoğraf çekinirken "Aman ya, kız zaten çirkinim tribinde uğraşmayın da bir tane fotoğrafı olsun." dedi paçozun teki. Sonra neden önüne geleni yoluyorsun oluyor. E önüme paçoz atmayın ben de yolmayayım.
Şahsen kullanmıyorum. Öyle de olduğunu düşünmüyorum. Boş vaktim yok, zamanımı da internet ortamında geçirmek istemiyorum. Öyle yapacağıma açar bir kitap okurum, gider bir kedi köpek beslerim, dışarda bir tur atarım... Ne bileyim bir arkadaşımin evini ziyaret ederim. Huzur evine, yetimhaneye giderim... Ki yapıyorum da. Ne diye vaktimi internette harcayayım ki? Bir ks ye giriyorum o da arada bir iste. Dışarı çıkabilecek durumlarda değilken. Onun dışında hiçbir sosyal medya hesabı kullanmıyorum
sosyal medya kullanmama nedenine göre belki böyle bir çıkarım yapabiliriz ama kullanan çoğu insanın o dediğin sıfatlara sahip olduğuda bir gerçek ben sosyal medya kullanan veya kullanmayan diye pek takılmamda sosyal medyanın... çıkartan diye bir sınıf var benim için o çok sinir bozucu
Hayır. Mesela ben hepsini kullanmam. Yani Facebook var ama onu zaten hiç takmıyorum. İnstagram da çok sıkıcı sürekli donduruyorum. Uzak duran da en iyisini yapıyor bence. Özgüvensizlikle alakası yok, zaten oradakilerin birçoğunun özgüveni göstermelik.
sosyal medya denen şey bir birini gözetlemek ve birilerinin kendilerini yaşantılarını teşhir etmek sadece egoyu tatmin etmektir hepside var oradakileri gördükçe igrendim kapattım ve ilgilenmiyorum ne asosyalım nede ezigim dikkat ederseniz uzmanların araştırmaların neticesinde kişiliklerin bozuldugu gibi bir takım kesinleşmiş veriler var.
Bence sosyal medyalari kapatmak sacma olur dusun sene facebook olsun instagram olsun benzer seyler es dost akraba hepsi orda ve fotograf paylasiyolar yani bir yerde muhabbet acildiginda asalak gibi kalmamak icin en azindan surekli kullanilmasa bile herkesin kullandigi bsyse faydasi var tabi cok bagli olmadigin surece facebokk ta 500 fotografim yok mesela 5-6 tane var..
Twitterdaki siyasi amaçlı hesabım hariç sosyal medya kullanmıyorum.
Tam tersine elinde telefona bağlı kalıp gittikleri yerde bile kopamayanlardan daha sosyalim. Özel hayatımıda ifşa etmiyorum kafa rahat zincir yok ;)
bana göre kullanana da kullanmayana da saygı duyarım, twitter ve linkedin tarzı siteleri de kullanmaya ihtiyaç duymuyorum çünkü kullanmak zorunda da değilim. hadi instagram ve pinterest'i ilgimi çeken şeyleri izlemek ve görmek için kullanınırım. discord u da geçtim onlarda da yabancı sunuculara katılıp iyi zaman geçiriyorum. facebook senelerdir aktif değilim. ama bu tür sosyal medya hesaplarını kullanan insanlara saygım sonsuzdur. ve kullanmayan insanlarda eziktir algısı çok yanlış bir düşünce kendimce. millenium çocuğu olmama rağmen yeni nesil içerikler hoşuma gitmiyor genelde eski şeyler bana daha güzel geliyor. zaten herşeyimi paylaşmayı da sevmiyorum zorunda da değilim.
Asıl üstünlük algısı yaratır.
Bu pisliğe bu pis insanların cirit attığı yere bulaşmayan insan üstündür
ben kullanmıyorum, kullanmak zorunda da değilim. bu bir tercih meseledir. zorunluluk falan değil. algıda seçicilik yapan insanların ürettiği şeylerdir.
sosyal medya kullanmıyorum Çünkü insanların gezmeleri benim köpek gibi çalışmam psikolojimi bozuyor. Birde ben koca karımıyım ya o ne yapmış bu ne yapmış? Binerim moturuma 2 redline yaparım devam :)
Ne alakası var tam tersi ama öyle bir algı oluşturulmuş Bende yaklaşık üç yıl kadar kullanmadım kullandığım süre içinde kendimi kısıtlamış gibi hissediyorum
bende kullanmıyorum burası dışında hiç bir platform biri sorduğunda kullanmıyorum diyorum neden diyor bende internet ortamı özel hayatın içine sçtı diyorum nıye diyor sosyal platformlarda gezen insanlar ne kadar dürüst diyorum susuyor kişi kendinden bilir işi boşver gerek yok.
Tam tersi sürekli sosyal medyada gezenler öyle bence. Sanalda kendini gösterme çabası özgüven eksikliğidir aslında.
Hayır aksine ben onlara özeniyorum ve imreniyorum
En çok merak ettiğimde napıyolar yani :D
İnternetsiz sosyal medyasız nasıl vakit geçiriyolar
sevdiğim olmasa benim hiç sosyal. medya filan yoktu çünkü sevdiğime sadece sosyal medyada ulaşabiliyorum uzakta...
Bence olsa olsa "cool" olur,"akıllı" olur.
*Gecen bol olsun.*
Hiçbir şey düşünmem ve bu eziklik değildir, kendi tercihidir.
Bence sosyal medyadan uzak olan kişilerin zaten medya ya ihtiyacı yok sosyal dir ve eminim daha iyi gelisiyordur
hiç bir sosyal medya hesabım yok ve kim ne düşünürse düşünsün ben rahatlık ve coolluk olduğunu düşünüyorum 😄
Valla tam benlik keske oyle bir sevgilim olsa diyorum😂
bunu bende merak ediyorum yeterince sosyal değildir o yüzden paylaşım yapmaktan kaçınr
Uzak duruyorum ve gram alakası yok özgüvensizlikle. Kendini gösterme çabasında olma fikri beni acayip rahatsız ediyor
Kafası rahat insan olarak düşünürüm ben kullanmiyorum ksden baska gerekte yok zaten iyiyim kafam rahat
Her şeyin bir ortası var genelde herkes sosyal medyaya sarmış durumda o arayı iyi tutmak lazım.
Hala normal insan gibi yaşayan birileri olarak görürüm onları. Sosyal medya hastalık bildiğin
Tam tersine kullananlar asosyalliğe doğru ilerliyor.
Sosyal medya kullanması eziklik, asosyallik değil de ''dağda mı yaşıyorsun'' algısı yaratıyor bende. En azından bir Whatsapp olsun :(
Keşke öyle biri olarak kalsaydım, aslına bakarsan tamamen vakit kaybı. Özgüven eksikliği ile alakası yok bence ayrıca 😁
Mağlesef öyle bir algı var artık, sosyal medya heaabı yoksa ezik olarak görüyorlar.
Ben de tel bozulunca tuşly tele geçicem sıkıldım sosyal medyadan.
Sadece whatsapp kullanıyorum yeterli oluyor sosyal medyadaki rekabet saçma geliyor
Sosyal medyanın bilgi edinmek ten başka bir yararı yok bana göre sadece bazı konularda bilgi eksikliği yaşarlar
asıl sosyal medya kullananlar kendi sosyal yaşamlarından korktuğu için bazen ağlara kapılmış sıgınmış gerçekler den korkuyorsunuz
Asosyalliği seven, iki yüzlü insanlardan uzak durmayı seviyordur. İlla hesap kullanmak zorunda değil
Hahaha ben en çok sosyal medya kullananları asosyal diye biliyordum :D çok saçma :D
valla o kisi ben ne ista ne fce ne bska bisey hic bisey kullanmiyorum kafam rahat acikcasi kimin ne yaptigi beni ilgilendirmiyor
Hiç bir alakası olmadığını düşünüyorum. Hatta tam tersi bile sonuç çıkabilir.
allah kurtarsın onları vallahi herkes tele gömülmüş şekilde yaşamaya başladı
sadece facebook bir de burasını kullanıyorum yeterli.
Belli oluyor o yüzden çoğu burada zenginim çok, güzel mesleğim var diye geçiniyor asıl ezik bunlar bence
Kızlarda eziklik olarak algılanır. Erkeklerde pek algılanmaz. Adı üstüne erkekler kızlara göre daha rahattır
Başlık tam bir saçmalık.
Uzak duran gelsin beni bulsun.
Sosyal medya kullanmayan insanlar gözümde ilahi varlıklar gibiler
Sosyal medyadan uzak duran daha sosyaldir.
arasi mi iyi segil. kullanmayi mi tercih etmiyor ikisi farkli
Aksine ufak bir hayranlık duyuyorum
Bana kullananlar ezik geliyo
inan ki kullananlar daha ozguvensiz ve ezik tipler
Facebook, Twitter, instagram kullanmıyorum.
Arkadaşımda yok gayette sosyal
Herkes sosyal medya kullanacak diye bir şey yok
Ozguveni daha saglam oldugunu düşünürüm
kullanmıyorum mutluyum umrumdada olmayacak
Hayir! Neden oyle olsun? Bnce sacma bir kriter
Ciddi anlamda saçmalık
Cool insan onlar ne eziği 😀
Yoooo aksine akıllılar
Adam gibi adam olduklarını düşünüyorum
Asıl ezikler biziz mk
Ne alakası var bence cok coollar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?