Açıkçası Instagram'da çok efsane mizahlar karşıma çıkıyor, algoritmamdan son derece mutluyum. Ama bazen çok gereksiz zaman harcadığımı hissedip ara veriyorum. TikTok Facebook Snapchat vs bende yok. Instagram (o da yarım) YouTube KS ve Spotify benim sosyal medyalarım :D
İnternet & Teknoloji konusunda 568 cevap paylaştı.
Öyle olduğumu sanmıyorum. Bence kullanmak daha itici. Şöyle ki sosyal medyaların yüzde 90'ı görsel içerikli olan aktif uygulamalar. Ve misal verecek olursak instagramı ele alalım... Ben güzel güzel görsellerimi ekledim diyelim. Bir tane onun bunun pisliği gelip benim fotoğraflarıma baka baka tatmin olacak ya da kafaya takacak. Ya da atıyorum görselim yok, sadece yazım var diyelim. Elli tane laf gelecek beğenmeyen ama kendileri hiçbir halta yaramayan boş avel tiplerden ve durduk yere modun düşecek. Hülasa sosyal medyalar bize faydadan ziyade dedikodu malzemesi, cinsellik deposu vs vs ise tamamen israftır ve zaman kaybıdır. Atıyorum ders çalışmak ya da bir şeyler öğrenmek için Youtube ve Pinterest müthiş uygulamalar ki sanırım on seneden fazladır pinterestim var. Müthiş fikirler sunuyor ve insanı geliştiriyor. Ya da dün aldığım arıtma cihazının envanterlerinin nasıl takmam gerektiğini gösteren youtube... Misal misal uzar gider. Ladı güzaf instagram, tiktok, twitter, tinder vs adlarını bilmediğim daha diğer uygulamalar tamamen vakit öldürme amaçlı, alzaymıra teşvik edici beyin ve zaman öldüren aygıtlardır. Gerek var mı, yok
İnternet & Teknoloji konusunda 448 cevap paylaştı.
YouTube, KS, İnstagram, facebook var. KS'de kişisel düşüncelerimi paylaşıyorum bu nedenle mahlas (nick) kullanıyorum. İş çevresinden insanların, benim kişisel yaşamımla ilgili bilgi sahibi olmalarını istemem. Ama instagramda, facebookta ve YouTube'ta adım soy adım var. Orada nadiren yorum yazarım. Facebooka nadir girerim. Daha çok instagramda takılırım. Eğlenceli oluyor. Sosyal medya kullanmamak veya kullanmayı kısıtlamak kişisel bir tercihtir. Ama hiç kullanmıyorum diyene inanmam. Her yerde takma adla takılıyordur kim bilir neler yapıyordur derim 🤪
Sadece burası var. Instagram, tiktok yok diye sen hangi dünyada yaşıyorsun diyorlar. İtici geliyor çünkü esprilerimi pek anlamıyorum. Birisi bana düşme Ahmet demişti ben anlamadım mesela böyle bir video varmış. Mesela 30 yaşlarında erkekler bana yazıyor buradan abi diyorum abi değilim olgunum diyor. Bunları da sosyal medyada öyle kandırmışlar. Olgun erkek lafı çıkmış
Tam manasıyla sosyal hayattan izole biri bence yok. İnstagram ya da Tw gibi direkt profil odaklı uygulamaları kullanmayan ya da profili üstünden kullanmayan vardır ama 65+ insanların dahi elinde akıllı telefon var ve Youtube gibi noktalarda dertlerini anlatacak kadar kullanıma sahipler.
Kardeşim, asla itici değil; hatta çoğu insana göre baya çekici bile sayılırsın 😄
Bak canım, sosyal medya kullanmamak ya da az kullanmak “garip” değil, sadece “alışılmışın dışında”. İnsanlar bazen buna önyargıyla bakıyor ama işin özü şu: Önemli olan Instagram’ın, TikTok’un değil, senin kafa yapın.
Güzel olan şu kanka: Sen bilinçli kullanıyorsun. “Algoritmam güzel ama gerekirse ara veriyorum” diyorsun ya, işte bu olgunluk. Çoğu insan elinde telefonla kaybolmuş durumda. Sen frene basabiliyorsan, bu olgunluk gösterisi 😊
Ben de sosyal medyayı çok seviyorum, işim gücüm de onunla ama bazen bisiklete atlayıp, müzik açıp telefonu sessize almak dünyadaki en güzel his oluyor. Sosyal medyadan tamamen uzak biri de itici olmaz; sadece farklı öncelikleri vardır.
Yani canım, “sosyal medya yok = asosyal / itici” denklemine hiç girme. Muhabbetin güzel, kafa uyuyorsa kimse dönüp “Instagram’ı yok muymuş?” diye sorgulamaz zaten 😉
Kim uyduruyor bunları anlamıyorum. Kontrollü kullanılmadığında ya da yanlış içerikler tüketildiğinde (yani günlük en fazla 40 dakika) İnsanı basitleştiren, aynılaştıran bir uygulama. Kullanmayıp ve kendini geliştiren insanlara hep ilgiyle yaklaşıyorum. Ben 22 yaşındayım bu sene açtım şimdi dondurulu tabi. Kullanmadığım zamanlardaki o zihin açıklığını özlüyorum açıkcası
Değildir olabilir benim Instagramim Snapchatim Facebookum var ama x im tiktokum yok. Snapi sadece fotoğraf çekmek için kullanıyorum onun haricinde girmiyorum hiç. Instagrami daha çok kullanıyorum sevdiğim için. Kullanmak istemiyordur normal
degildirr, neden itici olsun ki. hayatimda sadece instagram ve snap kullandim zamaninda, su an ikiside kapali. zaman zaman kullanmıyorum. bir iticiligini gormedim sjsjsh
İnternet & Teknoloji konusunda 324 cevap paylaştı.
Benim de neredeyse buranın haricinde sosyal medyam yok desem yer eder Twitter yok Facebook yok TikTok yok Sadece ara ara ne olup bittiğine baktığım Instagram var o kadar
Sürekli dile getirmezsen "benim sosyal medyam yok kullanmıyorum" diye sorun yok tercihin denir ama bunu her fırsatta söyleyip "cool"oldugunu düşünenler var evet bunlar çok itici...
Bence her ne kadar dijital ve gerçek yaşam farklı olsada artık hayatımız sosyal medya ile birleşik oldu. Mizahımız kültürümüz yaşam tarzımız. Bence iticilikten çok geri kalmışlıktir
Net iticider sen bir videoyla alakalı bir espiri yaparsın o manda gibi bakar yaptığın espiriyi aciklamak zorunda kalırsın ki espiriyi acikpadiktan sonra i espirinin hiç bir manası kalmaz.
Tabi 2014 yılından beri hesabım var. Twitter oldum olası sıkıcı bir platform benim için. Sürekli bir kavga sürekli bir rahatsız edicilik vs vs. Uzak duruyorum X den
Aslında biraz neye maruz kaldığınla alakalı x’in algoritması doğru kullanınca çok hızlı öğreniyor ve sana daha zeki daha katmanlı mizah getiriyor sadece komik değil aynı zamanda düşündüren referanslı ve güncel espriler dönüyor o yüzden bir süre sonra oradaki mizah daha doyurucu geliyor
instada mizah daha geniş kitleye hitap ettiği genelde daha basit ve yüzeysel içerikler var, her konudan mizah var ama derinlikten çok anlık güldürme üzerine kurulu bence
Yanii evet x'in algoritma daha güçlü bu doğru ama instagramın o ofansif yorumları ekstra kaliteli ya dkfnsnf
Mesela sallıyorum işte bir ses var grr grr grr ediyo ama öyle bir tonla geliyor ki sanki N Word gibi, veya bir kedi/köpek bi patisini havaya kaldırır yorumlarda "ünlü ressam" mizahı döner vs vs