Evlilikte erkeğin cimri olmasi boşanma sebebi olabilir mi?

senin cimrilikten anladığın şeye bağlı. basit ihtiyaçları almakta bile atar yapıyorsa ya da elinde oldukça para olmasına rağmen güzel şeyler almıyorsa (yani tabi her zaman değil ama arada bir güzel bir yemeğe çıkarırsa ölmez) cimridir ama pat diye boşanacağına oturup konuş. ha bir fondotene 100tl veriyorsan ayakkabıyı 270 tlye alıyorsan ve starbaks almaya bayılıyorsan WHAT THE f*ck
Evet büyük sorun. Cimri insanlara karşı fobim var tahammül edemiyorum
aynen
Bunu evlenmeden anlamakta fayda var..
Bunun için evlenilmez belki ama evlendikten sonra da yuva yıkılmaz..
İdare edilir..
Tutumlu olmayla cimriliği karıştırmayın o ayrı..
#Vesselam
evinin, eşinin, çocukların doğal ihtiyaçlarını maddi durumu olduğu halde karsilamiyorsa aile yipranir, direk boşanmak için belki kolay değildir ama erkeğin sorumluluklarından biridir bu
Cevap
117Cevap
Evlilik birliğini temelinden sarsabilecek bir durumu yaratıyorsa boşanma sebebi olabilir. Evin temel zorunlu gereksinimlerini bile karşılamamak, aile huzurunu bozmak şeklinde gerçekleşebilir. Elbette son kararı takdir yetkisi çerçevesinde hakim söyleyecek... (Cimriliği hiç mi hiç sevmem)
aynen
Fotoya guldum baya da.. Bence bosanma sebebi degildir, olmamalidir ama erkek dedigin de cok da cimri olmamalidir. Tutucu olmali, savurmamalidir ama asiri cimrilik de cok gorgusuz veya bencillik diye de algilanabilir aslinda. Tam dozunda olsa guzel olur
hahahaha aynen kiz
:D :D
Üç beş tencere bir kaç hılıpırtı paspal eşya alıp işte çeyizim deyip büyük ve havalı kutulara koyuyorsunuz işte ben evleniyorum diyorsunuz.. tamam hoş peki adam nasıl bir borca giriyor farkındamısız? Evi eşyası takısı düğünü kılığı kıyafeti bir yığın borç kulfiyet. Tabikide ilk zamanlar biraz dar bir yaşam olabilir. bence eşler destek olmalı birbirlerine. Mutfakta iki yumurta kırmayı bilmiyorsunuz ama insan yargılamayı çok iyi bilmiyorsunuz. allahın pasaklıları sizi :) :)
Evlenildikten sonra mı farkedilmiş bu cimrilik diye sorarlar madama.
evet
Tabii ki olabilir ama evlenmeden önce hayat arkadaşın olacak insanın cimri olup olmadığını bilmemek daha aptalca geliyor bana. O kadar da tanıyıver herifi dimi..
cimrilik insanı ve yaşantısını yıpratır, evlilik paylaşmak demektir, cimri insanların evlenmesi tamamen zaman kaybı ve vakit katilidir.
ne gözel dediniz
evlenirken zaten adamın anasını skıyosunuz her bir bk aldırıyosunuz . evlilikten sonradan adamın çilesi bitmiyor . yok kadın erkek eşittir . akşama kadar evde gt besleyip yatar bizim türk kızları yok efendim sonra kadın erkek eşittir hadi ordan lan !
Harcarken elim titremez. Sevgilimde de aynisi gordum. Evlenecegim insanin cimri olmasi canimi sikar evet. Buyuk ihtimalle keseleri ayiririm. Kendi yasasin sefalet icinde banane.
Cimri insanlar için para en sağlam güvence ve her kapıyı açan kilit durumundadır genelde.. ve böyle cinsiyet farketmeksizin ömür geçmez.
Dolayısıyla gayet de olabilir..
Tabi olabilir. Evlilikte erkeğin değil kadının cimri olması lazım. Çünkü kadın, kocasının boşa harcama yapmasını engellemeye çalışması için gerekli
cimri erkek olur mu ya hiç yakışır mi? kadınlar cimri olmalı tutumlu olmalı. cimri erkek nedir :)) komik bence
Cimri insan uyuz olur şunun fiyatı ne bunu alma şunu al ha durumu kötüyse geliri yoksa falan cimri olsun da parası varken cimrilik eden insan çekilmez
hayatın zehir olur parayı çok önemseyen erkekten olmaz bacım ayrıl gitsin
anladim
Bana göre eski çalışır, ihtiyaç görür vaziyette ne varsa kullanmak isterim. Öyle keyfi olarak eşya yenileyelim diyen bir eşle yapabileceğimi sanmıyorum diyecektim ki, evlilikle işim olmadığını farkettim.
Ne kadar cimri olmasına bağlı. Cimri değilde tutucu ise gayet normal
ahada birtane daha geldi
ne demezsinnnn tabi tabi
erkek işte hemen ispatlamaya calişir istemem kalsin
gerek yok
iko cesidide onemli fazla cimri olmasida kotu bol bool harcamasida kotu.
erkek dedigin cömert olmali
evet ama fazlasida zarar.
aynen
cimri insanlardan hiç hoşlanmam öyle biriyle evlenmek istemem ama diyelim ki evlendim, bir zaman sonra tahammül edemem büyük ihtimalle ayriliriz
aile içi harcamalarda pintilik derecesine yiyecek aşamasında çok çeşitli insanlar gördüm tam dayaklık insanlar zeytini sofraya sayı ile koyarlar
Olmaz düzelir güzelce uyarsana niye hemen boşuyorsun lan adamı?
adam olsun once okkk
adam olsun tabi önce
Yani olabilir tabisi, Ama mesela ben olsam Allah inancı olmasını, varsa Namaz kılmasını yapmıosa bunları boşanma sebebi olarak görebilrm
Olabilir evet ama evlenmeden önce, adamın cimri olduğunu anlayamadın mı diye de sorarlar adama..
bende demezmiyim bilseydim evlenirmiydim
Bence bu cimrilik olayını evlenmeden çözemiyorsan senin insan tanıma konusunda sıkıntıların var. Ben 2 ay geçirdiğim bir insanı herşeyiyle analiz edebiliyorum mesela..
siz erkekler iki yüzlü oldugunuz icin bilmiyoruz takı nikahtan sonra gerçek yüzünüz ortaya cikiyor okkk
Senin karşına cimrisi çıktı diye herkese genelleme yapmamalısın bence. Ben öyle biri değilim mesela..
ona bakarsam kimse kabullenmez cimri olduğunu
Ben kendimi biliyorum walla, gerisi de beni ilgilendirmez.
okkk
Eşine karşı olan görevlerini yerine getirmiyorsa olabilir tabiki..
him
ayağını yorganına göre uzatsın yeter. savurganlık da iyi değil cimrilik de saçma kazandığımı arşiv yapacak değilim yemek için çalışıyorum.
tutumlu olmakla cimri olmak farkli bir durumdur. gercekten temel ihtiyaclarimizi etkiliyorsa dusunurum 😂
cımrılık kotudur karı koca arasında para mevzu bıle olmaması lazım bence
aynen de sen bunu erkeklere söyle
Tamam da kendi kazandığını harcıyor sana ne oluyor ki?
Tabi ki olamaz. O harcamıyorsa sen kendi paranı harca, tabi kendi paran varsa.😉
Bence degildir. Bu durum esnetilebilir. Devamlı borç getirmektense böyle olması tercih edilir
Olmaz diyecegim de çevremde bunun olmayacağını kanıtlayan Cok insan gordum
aşırı olmamalı olabilirde boşanma sebebi konuşaarak halledilemiyorsa
hayır tabikide ama biraz uyuz olursa oda sevmekle geçer
Bende cimri sayılırım ama yerine göre cimrilik var yersiz cimrilik.
Cimrilikle tutumlu olmak farklı bir şey. Pintiliğinden cimrilik yapıyorsa ever boşanma sebebi olabilr
erkeğin cimri olması lazım zaten evin gideri var çocuğun gideri var
evinin ihtiyaclarini ve karısının ihtiyaclarini giyim kuaam vs karsilamiyorsa bosanila bilir
yok cimrilik degil de gecim sikintisi varsa mecbur adam ne yaptin şunu unutma her erkek kadinina enguzelini yapmak ister.
eğer aynı cimriliği kendi harcamalarında da gösteriyorsa canıma minnet ben de cimriyim zaten.
Evet. Gönlü zengin olsun yeterli fazla paraya gerek yok zaten ama yeterki cimri olmasın.
Valla durumu iyi olduğu halde cimrilik yapıyorsa boşarım.
Adam da yoksa nerden versin elinden geleni yapıyordur.
Bilmiyorum cimrlikle tutumlu olmak arasındaki çizgiyi aşıyorsa sıkıntılı..
evet ve bu yüzden yakın zamanda boşanan bir arkadaşım var
evlilikte erkeğin cimri olması huzursuzluk sebebidir aynı sey kadın içinde geçerli yani bu durumda ciddi kavgalar ve hatta siddete kadar gidebilir bu da boşanma getirebilr
tabiki de evet kuzu her harcam ana karışan bir insan her aldığına laf eden cekilmiyo cekemiyorum da
aynen kiz
sizin tercihiniz iki tarafta cimri olursa anlaşırlarda bir taraf cimriyse surekli sorun olur gitmek en iyisidir
aynen
olabilir tutumluluk anlaşılabilir bişey belki ama cimrilik başka olay
Valla ben tutumlu birisiyim hesabi kitabı yapmak gerekir
Her seyin bir siniri olmali bence rahatsiz edice herneyse cekilmez hale gelirse olur.
Peki kadının paracı olması boşanma sebebi olabilir mi?
Aile içinde kendi ailesine karşı öyleyse tabiki olur
cimri ve aşırı klıskançsa o evlilik yürümez yürüyosa da kadının sabrındandır :/
Yuh artık. Göz kırpsa boşayacaksınız. Ondan sonra dul kadınlara neden ters yüz bakıyorlar diyorsunuz.
demek oluyor ki sen cok bakmişsin dul k
Sen bakmadın sanki.. Bakmadım diyen şerefsizdir.
bakmadim bakmamda dozgun konuşalim ayip sevmem ben
Sen sevmezsin diye mi? Egoya bak.
sevmemmmmm okk
Sie la..
Evi geçindirmek zor iş... Ne kadar cimri? Boşa harcamak yoksa o adam idarelidir zor günlerde zor düşmemek için düşünendir... 😎
Tabikide bu bir boşanma nedenidir... Sosyal hayat olmazki para harcanacak diye dışarda bie çay bile içemezsin eşinle
olabilir tabi ki hayatı paylaşıyorsun sen eşinle , ufağı tefeği paylaşmamakta ne ola?
Cimri olunması gereken şeyler ve olunmaması gereken şeyleri iyi ayırt edebilmeli
Cimri insan sevmeyiz, cimri insanla evlenmem.
Ciddiyim
Ben cimri değilim de senden haz etmiyorum seninle evlenmem
Ne içip geliyonuz siz siteye len.
Hazetme anasını satim, çokta lülü
Su içiyorum günde en az 3 litre sen de iç
Benim cimri bir sevgilim vardı kendiisine daha fazla tahammül edemedim ve ayrıldım evlilikte de boşanma sebebi olabilir bence
cimrilik güzel bişi diğil ama kadının abuk sabuk şeylere harcamaması gerekir...
Neyden ne için kıstığına bağlı. Eğer ailesinin refahını engelleyecek düzeydeyse olabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar