Son yıllarda sıklıkla rastladığımız, taciz/tecavüz olaylarının sebebi nedir? Böyle durumlarda bile, kadına suç bulmanın mantığı nerede? Ve sizce taciz/tecavüzün önüne nasıl geçilebilir?
Taciz/tecavüz olaylarının artmasının sebebi nedir? Bu gibi durumların önüne nasıl geçilebilir?
Hadi aç göster oğlum cümlesiyle başlayıp çocuğun, organını silah sanması ile devam eden; bizim aile faciası diyeceğimiz yetiştirme usülleri bazısına göre çok normal. Cinsellikten lanet bir olguymuş gibi bahsedilmesi de cabası. Sonra bunlar içlerindeki dürtüleri bastırmaktan akıllarını yitiriyorlar. Açlıktan kudurup çareyi tecavüz etmek ile buluyorlar ve birilerini tatmin eden fakat sağlıklı düşünen bireylerin ceza diyemeyeceği şekilde yargılanıyorlar ve bu insanlar, iki tarafın isteği ile yapılmış cinselliği "yasak" fakat ne hikmetse tecavüzü "meşru" görmeye başlıyorlar. Yine aynı insanlar, kısa giyeni ayıplıyorlar. Öpüşen çift gördü mü ayıplıyorlar ama zorla yapılanı, istismarı, şiddeti görmezden geliyorlar. Bugün, yedi yıl önce tecavüze uğrayıp akıl almaz bir şiddete maruz kalarak öldürülen on beş yaşındaki kızın ailesi bilmem kaçıncı kez sanıkları dinlemeye gitmişler. Yedi yıldır çözülememiş yani. Yedi yıl yetmemiş bu caniliği çözüme kavuşturmaya, suçluların cezalarını almalarına yetmemiş. Işte böyle şahane bir ülkeyiz.
Bir kadın olarak istediğim kıyafeti giymekte özgürüm. Mini etekte giyebilirim, şortta giyebilirim hatta istersem kapanabilirim bunları ayırıp seçmek benim tercihimdir. Ancak giydiğim/giydiğimiz kıyafetlerden dolayı tahrik olan abazalardan dolayı tercihimi değiştirme gibi bir durumum yok. Aşağıda bir arkadaşımız fotoğraf yayınlamış, kadın tamamiyle kapalı ve yine de o pis bakışlarıyla kadını süzüyorlar. Demek istediğim şu, sen istersen mini giy istersen kapan, bu karşındakinin umurunda değil. Onları tahrik eden şey senin eteğinde değil. Onları tahrik eden şey bizim "kadın" olmamız. Gerçek bu, oysaki ne kadar acınası bir saçmalıktır durumumuz.. Bu yüzden siz erkekler ve ilerde anne olucak olan arkadaşlarım bunu okuyorsan "Erkektir yapar, elinin kiri, haydi oğlum göster amcalara pipini!" cehaletini kesin artık. Kadına yapılan "Otur, kalk, sus, yap, gitme" laflarını da kendinize saklayın. Oturmuyorum, kalkmıyorum, susmuyorum, yapmıyorum ve gidiyorum deriz bizde!
Tecavüzün hiçbir bahanesi olamaz. Hangi şartlar altında olursa olsun, tecavüz eden kimse suçludur. Bir kadının açık giyinmesi kimseye tecavüz hakkı vermez. Bunun temel nedeni ailenin çocuklara karşı vurdumduymaz davranması.
Aileler; evlilik öncesi ilişki, saygı, dürüstlük ve insan haklarına olan tecavüzü önlemede iyi bir tembih verseydi bunlar pek olmazdı. Bu gelenek Eski Türklerden beridir bizde var.
Bu arada kimsenin giyimine bakıp karakteri hakkında yorum yapmam. Fakat aşırı dekolte, fazla kısa etek ve şort giyilmesine de sıcak bakmıyorum. Rahatlık adı altında bu kadar açıl giyinilmez. Ki bunlar başkalarının 4 gün yemekten mahrum kalmış aç bir köpeğin ağzından akıttığı salyayla ete baktığı gibi kendilerine bakılmasından nasıl rahatsız olmuyorlar hâla anlamış değilim.
Kadınla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Mesela İstanbul'un bir bölgesine git herkes şort giyer kimse bakmaz, başka bir bölgesine git çarşaflı kadınlara bile bakarlar.
Zaten kadınla ilgili bir durum yok fakat etkisi var. Onu görmezden de gelemeyiz. Benim tanıdıklarımdan, yakınlarımdan da böyle açık giyinenler var. Ama tutup da bunu görmezden gelemem. Ben tesettürlü bir kadının tecavüze uğramasıyla ilgili bir habere hiç rastlamadım.
Ha burada kıyafet ayrımcılığı yapmıyorum elbette. Her ne olursa olsun kıyafet bahane edilemez ama kıyafetin de tecavüzde bir payı olduğu da aklanamaz. Doğruya doğru. Ama dediğim gibi. Ne giyerse giysin, bu kimseye tecavüz hakkını vermez.
Türbanla hiç alakası yok, tecavüze uğrayan birçok tesesttürlü var sen görmemişsindir ayrıca 3-4 yaşında ki erkek çocuklarına tecavüz edenler onların nesinden tahrik oluyor?
Dünyanın tecavüz oranı en yüksek ülkeleri, ''modern'' sıfatıyla anılan ülkelerdir.. Bunların başını, bugün dünyanın tüm laik ülkelerinin anayasalarını aldığı ülke olan İsviçre çeker..
Türkiye dahi anayasasını onlardan almıştır..
Ortadoğu'ya inildikçe, hukuk sistemi daha da sertleştikçe, tecavüz oranı düşer.. Dünyanın en düşük tecavüz oranına sahip ülkeleri; İran, Suudi Arabistan, Lübnan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'tir..
Yasaları ve hukuk sistemini yanlış ülkelerden alıyoruz, tek sorunumuz bu..
Bu istatistik biliminin batı ülkelerinde çok daha ileri düzeyde olmasından kaynaklanıyor. İsveç'i kastettin sanırım? İsveç Avrupa'da en çok tecavüz vakasına sahip ülke, evet. Dünya nereden çıktı anlamış değilim.
İsviç'te; Bir kadın kocasının kendisine bir yıl boyunca tecavüz ettiğini söylese, bu, kayıtlara 365 tecavüz vakası olarak geçer.
yetiştirilme tarzı her ne kadar önemli olsada eeen iyi bir teknik direktörün takımına etkisi %49 dur. yani kız da olsa erkekte olsa çocuk yaptıklarından kendisi sorumludur.
büyüdüğünde bulunduğu toplama aykırı haraket etmeyi veya ortam ahakına uygun kılık kıyafet seçimi kendi tercihidir.
Mesela cluba takım elbise ya da şalvarla gidersen sözlü tecavüze uğrararsın. __________________________
Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi : - Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki? Bir başkası : - Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor? diye konuşmuş. Bir diğeri de : - Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış : - Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi? Hırsızın hiç mi suçu yok?
Erkegin şeyi her türlü nem kapar. Ve bunu dizginleyemezse artık o bir hayvana döner. Bu hayvanlar hormonları doğrultusunda sevkine göre hareket eder. Artık alışılmış hayatın bir parçası olarak kabul eder tecavüzü ve tacizi. Artık isteksizce gerçekleşen beynin vücudu yönetmemesi id denilen sevk ve isteklerin doğrultusunda hormonların geçici olarak rahatlamak istediklerinde tecavüz edecektir. Tacizi bir refleks ve hormonları tetikleme ve bunyenin haz alma ihtiyacını giderme dir. Bundan dolayı bu kişiler doyumsuz dur.
Toplum içinde herkes haysiyetine göre giyinir. Bir kişi isterse çırılçıplak gezsin o hayvanların bulunduğu ortama girdiği an başlar herşey...
İnsana istediğin dini ver istediğin eğitimi ver terbiyeyi ver giyim kuşamınıda istediğin gibi dizayn et her yerde taciz ve tecavüz olacaktır Ama sen çatır çatır kesip biçen yakan tarzda şeyler olacak ki caydıracaksın insan korkar 😂 tek çözüm korkutmaktır
Sınavda çıkan sorular gibi birini atlamak istemiyorum ekrana geldikçe cevap atacam yani Sen eskiden bu kadar popi değildin noldu böyle sorular hep başlarda
idam sart. herkesin gozu korkmali. ne kadar insan intihar ediyor tecavuz yuzunden. iran gibi cahil ulkede erkek kiza tecavuz etti diye kizi idam ettiler. "bana nasil giyecegimi degil ogluna tecavuz etmemeyi ogret". bir baba kizinin sevgilisi olunca hemen o.. yerine koyar. oglunun sevgilisi olunca "vay oglumada bu yakisir" olur. herkes icin ayni degil soylediklerim. bir erkek milli olunca adam oluyor kiz olunca o... kadinlara asagilayarak bakan onlari bir obje gibi goren sapiklar oldukca dunya kotuye dogru gidicek. boyle dunyaniin adaletini s. keyim
bence bu konulara tebessümle bakmak gerek. karşı cinsi küstürmeye de gerek yok. taciz tecavüz hep vardı olucak da. toplumda çürük elma her daim olucak. bence cinslerden birine sucu atmak onun desteğini kırmaktan başka bir işe yaramaz. araba yazısı da ergence birşey sadece. kendince kızlar inleticem demiş. ne yani bunu dedi diye yapacakmı. yatakta kuzu da olabilir kaplanda bilemiyorum artık.
İşte tam da bu iğrenç zihniyetin ürünü günümüzdeki ahlaksızlıklar. Erkek çocuklarını ahlaken eksik ve arsız yetiştiren ebeveynler yüzünden tecavüzcülere tahrik suçundan ceza indirimi verilebiliyo. Yaşadığım ülkeye lanet okuyasım geliyo.
15 yıl öncesini ben iyi hatırlıyorum şimdiki kadar değildi. İlerde daha da kötü olacak gidişaat o tabi teknoloji de etkili psikoloji de herkesin psikolojisi bozuk. Zor düzelir bu olaylar
Kadın isterse çıplak dolaşır kimsenin laf atmaya dahi hakkı yoktur. Bu tecavüzün önüne geçilebilmesi için ağır cezalar lazım. Mesela hadim etmek. ya da yasa tekrar değiştirilerek idamın gelmesi şart. Cezalar daha ağır olursa ancak o zaman bu suç azalır.
Suçu hep erkeklerde aramak ne kadar doğru peki? Tabi ki de bir kız olarak her istediğimizi giymeliyiz gezmeliyiz ama herşeyin bir adabı vardır herkes için konuşmuyorum ama bugün birinin evinde yarın başkasının evinde sonra bana tecavüz ettiler diye çıkıyor ortaya ben burda suçu kadında bulurum kendini korumalı bir insan bende her istediğimle dışarda gezen bir insanım bugüne kadar şükür ki başıma böyle kötü olaylar gelmedi çünkü oturduğum kafelerde hangi erkek bana uyar diye erkek aramadım ya da kahkahalarımla inletmedim her yeri evet erkekler suçlu ama kadınlarda basit ve yekte olmaya devam ettikçe bunların önüne geçilemez özgür demokratik bir ülkede yaşamıyoruz ne yazık ki bizi koruyacak yasalarımız yok bu yüzden bir kadın kendini korumalı hareketlerine dikkat etmeli. Elbet erkek arkadaşlarımız var olacakta ama bunlarında bir sınırı var seviyenizi koymazsanız herkesin evine girip çıkarsanız suç sizde bizde kızlar kusura bakmayın.
Anayasada suça cevap ne kadar sertse o kadar az suç az işlenir. Dünyada en az tecavüz oranı Arabistan da. Bizim ülkedede her tecavüzcüyü as meydanda bak nası düşüyor o oran. 2. en önemli sebep de ahlak eğitiminın doğru yapılmaması.
Yazik. Gencligin bu kadar ahlaksiz olmasi uzuyor. Benim omrum az kaldi ama sizler adina uzuluyorum gercekten. Aileler cok rahat goruyorum. Bizim zamanimizda her sey daha guzeldi ki boyle ahlaksizliklar yoktu...
Ya cinselliği büyük tabu olarak gösterenler kadınlar erkekler ayri otursun aman bisey yapmasın disari çıkmasın diyenler karşı cinsi sadece cinsellik olarak görür oldular hepsininn nedeni bu
Kimse kusura bakmasın da hatunlar nasıl daha fazla dikkat çekebilirim yarışına girmezse erkekler de aklı beş karış havada gözleri fıldır fıldır gezmezse fuhuş azalacaktır.
@Synesthesia256 farkındaysanız açık veya kapalı ayrımı yapmadım daha fazla dikkat çekmeye çalışmak terimini kullandım. Açıklardan daha çekici giyinen kapalılar görüyorum o yüzden sözlerim genele şamildir.
Sende olayı anlamadın. Burada olay açık-kapalı muhabbeti değil. Olay direk zihniyet meselesi. Zihniyetin suçu erkekten alıp, kadının giyinme özgürlüğüne atman.
Kadın istediği gibi giyinebilir. Çıplakta gezebilir. Burada bize laf düşmez. Bize tecavüz hakkı da düşmez. Anladın mı şimdi ne demek istediğimi?
Tamam da kardeşim senin ifadenin ilk kısmı o kadar yanlış ki, kim ikinci kısmı okusun?
Sen ilk suçu kadına atmışsın, sonra erkeklere de dokundarayım demişsin.
Ayrıca seks ile tecavüz farklı şeyler. İSteyen herkes seks yapabilir, sen buna da karışamazsın. Her iki tarafın rızası yeter buna. 3. bir kişiye laf düşmez.
Suc aslinda doganin kendisinde bilindigi uzere kizlar guclu erkege verir ki nesil daha guclu genlerle devam etsin bu durumda bir rekabet ortaya cikar tecavuz de bu rekabette hile gibim bisey kazanan degil kaybedenler tecavuze basvurur bir de kafasi pek calismayanlar 😂😂
Cok alakasi var testosteron ostrojen birbirine zit kutuplar buna gore karakterler de zit olusuyor mesela sen kendine dominant diyorsun ama biz sana erkeksi diyoruz farkindayiz cunku
Ozguvenin orayla olmasiyla alakasi yok ozguven varsa vucudun heryerine etkilesimi o derece olur ve dustukce de vucut o derece etkilenir arabanin arkasina bunu yazanin ozguveni ortalama ustu belli yani bu simdi niye kalkip ona buna tecavuz etsin kizlar ayagina gelir evliyken bile
Islamı yașamayan toplumlarda suçların cezasız kalması (şeriatsızlık) mevcut kanunlar yeterli cezayı vermedikçe ve toplumda giyim, koşum yer8ni çıplaklığa bırakırsa azgın bir toplum meydana gelir..
Sünnetı eğlenceye cevırebilin onda bşe yok abartmadıkça. Amaçlara göster pipini demedkçe yüz kere bin kere çocuğa pipisni çok önemli organı onla övünmelymiş gbi sürekli empoze etmemeli erkek tarafı. onun dışında sebep olanlar eğtim , terbiye ilgilenme v. b. şeylerdir
En İyi Cevaplar