Sorum tam olarak bu arkadaşlar depresyondayim nasıl çıkarım nasıl mutlu olurum?
Çikolata yiyerek
Çıkılmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
En hafif haliyle, depresyon berbat hissetmek anlamına gelebilir. Çoğu insan için, zaman zaman üzgün hissetmek hayatın doğal bir parçasıdır. Ancak, bazılarımız için üzüntü, umutsuzluk ve melankoli duyguları günlük olarak mevcuttur ve normal hayatımızı yaşamamızı engelleyebilir. bunalımdan nasıl çıkılır demek için önce bunalımda olup olmadğımızı belirlemek gerekir.

Burada, depresyondan muzdarip olabilecek birine yardım etmenin 5 yolunu listeleyeceğim. Herkes yardım istemek konusunda rahat hissetmeyecektir, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, aramanız gereken bazı işaretler vardır: sosyal olaylardan kaçınma / zevk almak için kullandıkları faaliyetlere ilgi duyma, kendine güven kaybı veya benlik saygısı, açıklanamayan öfke / huzursuzluk, dikkatsiz davranış ve iştah / ağırlık değişiklikleri. Hepsi depresyon belirtileridir.

Şefkat, birinin herhangi bir hastalıktan kurtulmasına yardım etmenin anahtarıdır. Hem başkasına yardımcı olmuş hem de kendi dertlerin dışında farklı şeylerle de yoğurulmuş olursun. Örneğin birinin bulaşıklarını yıka, nasıl olduğunu sor, derdini dinle.

Gerçekten zor bir dönemden geçiyor olabilirsin ve sizi anlamadığını düşünebilirsin etrafın. Örneğin, daha sinirlenebilir veya kayıtsız davranıyor olabilirsin; bunlar normal. Bunları minimalize etmek için önce fark etmeniz gerekiyor. Farkına varın olan bitenin; hak etmeyen insanlara hak etmedikleri gibi davranmamak gerek.

Teşhis etmeye veya bilginizin ötesinde tavsiyeler vermeye çalışın - bu profesyonellerin işidir. Sadece onları dinleyin, size anlattıkları her şeye inanın ve onlara her adımda onları sevip destekleyeceğinizi bildirin. Onları tedavi etmeye zorlamayın, ancak intihar gibi fikirler/söylemler varsa, bu büyük risktir ve derhal yardım almalısınız.

Depresyondan kurtulmak uzun zaman alabilir ve herkesin kendi hızında ilerlemesi önemlidir; Bu hastalık, birçoğu için, yaşamları boyunca süren devam eden bir savaştır ve kademeli olarak nasıl yönetileceğini öğrenmek zorunda kalacaklar, bu nedenle tekrarlamalara hazırlıklı olun. Tedaviye başlamış olsalar bile, kendilerini daha iyi hissetmeye başlamalarının uzun zaman alabileceğini hatırlamak önemlidir. Bu nedenle, sabra sahip olmak gerçekten önemlidir. Bu noktada gerçekten ihtiyaç duydukları şey, gerçek aşkınız ve desteğinizdir.

Depresyonu olan birinin hem iyi hem de kötü günleri olur. Eskiden zevk aldıkları şeylere daha az ilgi gösterebilirler ve her zaman dışarı çıkmak gibi hissetmeyebilirler - ama sizinle takılmaktan çekinirlerse, o zaman zevk aldığınız şeyleri yaparak onlarla zaman geçirmeyi deneyin. Onları meşgul etmek ve onlara dikkatinizi verebileceğiniz yerlerde dikkat dağıtıcı şeyler sunmak, ancak bunların rahatlık bölgelerinin içinde ya da yakınında olduklarından emin olun. Aynı şekilde, unutmayın ki bazen yalnız kalmak isterler ve bu da sorun değil. İhyitaç duyduklarında yanlarında olun yeterli.
Depresyon bir ruh hali değil psikolojik bir hastalıktır. Tıbbi tedaviye başvurmanızı öneririm.
1 kendini mutlu hissettiğin şeyleri yap
2 kendine zaman ayır
3 destek al
gece geçe kalma, yat uyu. gün içinde de insanlarla sana boş gelse bile sohbet et vakit geçir. bol bol temiz hava almaya bak, yalnızlığa gömme kendini. sakin sakin takıl atlatırsın. depresyona girdiğinde kafan ne kadar sakinse o kadar rahat geçer
Depresyon cok büyük ve sonu olmayan bir paradoks ve bu paradoksu kirmak icin oldugundan farkli davranman lazim aksi halde cikamazsin
Simdi depresyondaki kisi biseyler paylasmak istemez ikili iliskilerde pek rahat olmaz ve bu yuzden insanlardan kacar surekli bir rahatsiz olma keyifsizlik ve birseyler yapmaya isteksizlik olur ya da mecburiyetten biseyler yapilir oysa insan konusup dertlestikce rahatlar gulmek istemesen bile yanindakiler gulerse en azindan tebessüm edersin farkli sylerden konusmak ya da en azindan dinlemek seni canini skan olaylardan uzaklastirir yani oldugundan farkli davranmaktan kastim insanlardan kacmak yerine onlarin uzerine git daha az yalniz vakit gecir toplumun bir bireyi olsugunu unutma... dedigim gibi gülmek bulasicidir sen gülersen yanindaki güler o gülerse bu güler derken herkes güler dunyanin gülmek için senin gülüşüne ihtiyaci var :-)
Cevap
56Cevap
herşey insanın elindedir panpan, zyıf insanlar yoktur, sadece kendini kaptırmış insanlar vardır. benim gibi millet hiçbirşeyi sallamasa yemin ediyorum toplumda depresyon diye bişey kalmaz. o kadar problem yaşadım sorun yaşadam. tam böyle aklımı kaçıracak yerlere geldim, sonra dedim sik anasını gitsin, değmez hiçbirşey için. o günden sonra hep sallıyorum. banane milletin derdinden beni mi gerdi. kısacık ömrümde zaten millete laf yetiştirmekle mi uğraşıcam. insan ömrü ortalama 60 bilemedin 70 yıl hadi 80 olsun zorlayalım biraz :D kısa hayat. değmez hiçbirşeye.
bu arada bathory'e sardım :D
Bu şarkıyı dinleyip pizza yerim daha sonra da 1 kilo dondurma 20ye yakın etti puf ve 10 paket jelibon :D :) :P
yaşama sevinci gerek önce herhangi bir antidepresan kullanıyorsan derhal bırak sabahları erken uyanmaya çok çok özen göster bedenini yoracak bir aktivite bul yaşama sevincin eksilerde ise muhtemelen dışarı dahi çıkacak isteğin yoktur bunu gidermek amacıyla iki adeti geçmeyecek şekilde neurontin ve türevlerini kullanabilrsin bol çayla birlikte
Herkes uzerime geliyo sanki korkuyorum midem agriyo o an
Uzerime geliyolarmis gibi hiss ediyorum disariya ciktigimda. Bayilicakmis gibi oluyorum. Gece uyumadan once aklima kotu seyler geliyo birini oldurmek guluyorum sonra goz kirpiyorum
Kendimede anlatamadigim seyler icindeyim. Korku heyecan mide agrisi hersey oluyo
Karanlik oda
ulen göksel abla olurda depresyonda daha kim tutar beni :)
seni üzen konunun kısa süreli alternatiflerini üret ama o alternatiflereden bir süre sonra hemen uzaklaş. 2-3 den sonra geçer depresyon :)
Depresyondan tanımadığın insanlarla konuşarak çıkabilirsin. Ben yapıyorum arada, bu tarz sitelerde insanlarla tanışıp konuşuyorum, onların dertlerini dinliyorum. Sorunun nedir ki?
uyuşturucu seni anlık rahatlatır ama sonradan daha fazla içine çökertir seni. iraden zayıflar ve insan olmaktan çıkarsın. kısacası uyuşturucu bağımlısına bak hayvandan farkı yok çünkü iradesi yok. hakaret amaçlı söylemiyorum ama gerçekler bu
Buna bakan herkes kendini bir maddede bulur zaten :) Birine sen aslında şusun diye diye olmasa da o moda bile sokarız :)
aynen ya 😂
O belirtiler kolay gözlemlenebilenler, işin aslı bu durum birçok yerden daha anlaşılabilir.
Çözümü ise doğru psikolojik destek anlmandan geçiyor
Psikolojik destekten kastım illa psikoloğa git değil. Seni tam olarak anlayabilecek yeterli psikoloji bilgisi olan herhangi bir bireyden bu yardımı alabilirsin
Ayrıca senin bu internetten baktığın belirtiler oldukça genelleme üzerine kurulmuş, ihtimali pekde yüksek olmayan belirtiler. Yani bunların sende olması seni depresyonda yapmaz, insanlara o kadar bakma, onlarda depresyonda olduğunu söylemeleri uzak birer gözlemden ibaret, o kadar kendini korkutma yani; )
bir kaç kez kendini zorla bakkala git.
Sonra çarşı sonra iki film çak:)
Uyuma ve oturmayı düşünme hep bişeylerle uğraş 👍
Dışarı çıkayım iyisi reis
Şimdi özele çağırırlar abaziskuslar :)
Eğlenerek atarsın
engellemeye hazirim 🙏🏻
Sevdiğin şeylerle ilgilen hobilerini keşfet. Bir seyin uzmani ol hayatin oyunca.. O şeyi keşfet.
oha oha oha... deprasyondan çıkmak için uyuşturucu kullanacakmış... arkadaşların la vakit geçir zaman öldürecek şeyler yap bir kaç gün içinde deprasyon kalmaz...
Nasıl girdiysen öyle çıkarsın
#AkrofobikSuperman
saçma sapan konusma depresyondayım dersen depresyonda olursun hayatın güzel yanlarını görmeyi dene bişeylerle meşgul ol
Asla uyuşturucu kullanma.. Biraz kendinle kal.. Tüm insanlardan uzaklaşabileceğin sessiz bir yerlere git. Bir kaç gün kendini şımart..
Metamfetamin kafası güzeldir, psikoaktif maddeye başla.
Nerde bulabilirim
Öyle kolay çıkılmıyor ama kendine vakit ayır gez dolaş alışveriş yap sinemaya git
Sigara içmiyorum icsem mi acaba
Allah cc şifa versin. Ne bilim yakın akrabaları ziyaret et derim
onune gelene uyusturucu veriyorlar sanki allahim sen milletin beynine sahip cik
Çıkılmaz o kendi giderse gider ya da biri elinden tutarsa yoksa imkanı yok
Uyusturucu cozum olmaz, alkol bir nevi anestezi acıyı alır. Sen once bir kendine gelmen lazim
gebelik döneminde olan her bayanın yaşadığı durumdur senin listelediğin sorunlar daha öncesi de böyleyse haklılık derecen artabilir
bu zihnin içinde olan birşey. kendini güçlü hisset ve depresyon kapısını aç ve çık
seks faydalı imiş. ciddi söylüyorum. dalga değil.
nasil girdiysen öyle..
dimi dimi 😂😂
Özgüvenini yüksek tutarsan
kendine yapacak bir sey bulmalisin
Namaz, dua ve vefakar arkadaşların desteği ile
cikolata tetikler daha cok
nerde girdiysen ordadır.
Ne tür konuda depresyona girdin ona bağlı
Isiklardan ilk saga don o taraftan cikabilirsin
O kadar üşengecim ki girmeye üşendim
Ben de depresyondayim o zaman :Ddd
kendimi hic depresyondaymis gibi hissetmiyorum ama belirtiler var 😂
Çıkmak istemiyorum. Depe depe yaşıyorum.
yalnız kalma çıkarsın her türlü
Bedavadan reklam yapıyor şaşırmış
Güzel bir fotoğraf çekimi ile
farklı :)
Size göre farklı benim hayatım bu =))
Harika +1 :)
@KaranlığınKızı teşekkürler =))
Rica ederim :)
Kullan o zaman bir bonz
depresyondan değil ergenlikten çık önce
ne alaka şimdi depresyonla
pizza markaları *
Derdin ne açıkça yaz.
Dominos ve depresyon,:)
ben dogustan depresifim cıkamıyorum
İyi bir arkadad cikarir
Çıkılmaz
tedavi ol
Asansörle
Ne alaka yani ben olayı anlayamadım.
boşver kardeş :D
İradeyleyle
Kendine hobi edin.
Teşekkür ederim 🌹🌹🌹
Çikolata yiyerek
Kullan o zaman.
karnımı acıktırdın
Buzlukta pizza var istersen ısıtayım :) :D :P
@KaranlığınKızı hemen geliyorum tabi yemedisen :)
Yemedim seni bekliyorum :) :D
geldim cıkar o halde :) @KaranlığınKızı
Bende acıktım hazırla da yiyelim :) :D :P
kampusten yeni geldim cok yorgunm sen hazırlada hamaratlıgını görelim :) @KaranlığınKızı
Tamam bekle :P :)
Depresyon ilacı kesinlikle tavsiyem
Şükür ve sabır
Isigi takip ederek
Çıkamazsın.
pizza pizza
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar