merhaba ben ailemin tek kızıyım erkek kardeşlerim var. annem zamanında sevdiğiyle evlenememiş, babamla evlenmiş. küçüklüğümden beri ufak tefek şeylerini yakalıyodum ama susuyordum kafası karışıktır diyodum öylesine yazışıyordur diyodum biraz da ailemizin yıkılmasını istemiyordum. ta ki bir ay öncesine kadar. bize iş için gidiyorum deyip şehir dışına yeni tanıştığı bir adamla görüşmeye gitti. telefonunda ahlak dışı şeyler yakalayınca öğrendim bunu. kendini yerden yere attı intihar etmeye kalkıştı. tabi babamın bir şeyden haberi yok anne kız kavgası sanıyor. benimle ilgili bir problem sanıyor canım babam.. sonra ben hastalandım o tartışma esnasında hastaneye kaldırıldım. ağladı sızladı af diledi bir daha yapmıcam hata yaptım dedi. numarasını değiştirdi. söz verdi.. ama bir kaç gün önce yine yine yine o ahlak dışı görüntülerini ve yazışmalarını yakaladım. hem de ben hasta yatarken yapmış devam etmiş hiçbir şey olmamış gibi. acımamış kızım benim yüzümden ölüyordu dememiş. numarasını değişmesi söz vermesi hepsi yalanmış. içim yanıyor her gün ağlıyorum konuşmuyorum yaptığı yemekleri bile yemiyorum. zerre üzülmüyor niye böylesin bile demiyor yeniden yakaladığımı anladı çünkü. babama söylesem evde katliam çıkacak katil olacak. söylemesem bu kadın gözümün içine baka baka babamı aldatmaya devam edecek. bir de pişkin pişkin tavırlarıyla söylemeyeceğimden de emin. boşanırız kardeşlerin ortada kalır aile dağılır sen bilirsin gibi şeyler dedi bana. ve intihar etmekle de tehtid ediyor. çaresizim bir şey söyleyin nolur dayanamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum
Cevabın nedir?
Herşeyin bir yolu yordamı var... annen pekala ayrılabilir... çocuklarını düşündüğü kadar eşini de düşünmeli bir kadın... Zaten duygusal bağ yok aynı çatı altında yaşamanın anlamı ne? Annen cahil biri bence ve senin duygusallığını sömürüyor. Annene babandan bir an önce kendi isteği ile boşanmasını söyle, yapmazsa baban da dahil herkese bildiğin herşeyi anlatacağını söyle. Bulaştığı boktan kendisi sıyrılsın. Artık nerede yaşar ne yapar babana ne der kendisi düşünsün. Bu dediğini yapmazsa babana herşeyi söyle ama söylemeden önce sana siz çocukları için annen salağı yüzünden elini kana bulamayacağına vs vs söz vermesini iste... Annen insan olsa daha en başından kendisi ayrılırdı babandan...
05 Yorumla
Soran+1 yılbizim çevremiz çok geniş babam yaşadığımız yerde saygın bir adam. ailemizi dışarıya çevreye karşı evim var belli bir düzenim var ailem var diye gösteriş için kullanıyor. kendi sülalesine de rezil olmamış oluyor böylece
- +1 yıl
Diğer faktörleri unut... bu durumu bilmek babanın hakkı, eğer toz kaldırmak istemiyorlarsa aile içinde kendi aralarında konuşurlar öyle ayrılırlar. Böyle mümkünatı yok devam edemez. Sen çok yumuşak davranmışsın. Bu durum nekadar devam ederse tüm aile üyelerine manevi zararı okadar büyük olur. Sen de gelecekte anne olacaksın senin psikolojine ne yaptığını düşün... Annen seni doğurmuş olabilir kan bağınız olabilir ama insan olarak ele al onu ve yaptıklarını... duygusal olmamalısın. Ortada çok büyük bir zina var ve haksızlık.
Soran+1 yılen ufak bir tartışmada Allah beni elinizden alsın toprağa koysun diye beddua ediyor kendine. yaşamaktan nefret ediyorum ölmek istiyorum falan diyor duygusal anlamda kardeşlerimi de beni de çökertti vicdanlarımızdan vuruyor bizi
- +1 yıl
Anne baba önemli ama korkuluk gibi sadece görünürde değil... ilerde bunlar senin ve kardeşlerinin insan ilişkilerine yansır... güçlü ol ve bu durumu konuş babanla... korkma. Babanı sevmiyor olabilir, aile baskısıyla evlendirilmiş olabilir, herşey olabilir ama karı koca bir biriyle mutlu değilse sırf elalem ne der diye bu duruma katlanmak zorunda değilsiniz. Annen hem korkak hem de yaptığından geri kalmıyor... tekrar tekrar ihanet edecek insanın boşanmaya da cesareti vardır eminim. Kafan karışmasın... nasıl olsa bir gün dananın kuyruğu kopacak... sen doğru olduğuna inandığın şeyi yap. Olacakları düşünme.
En İyi Cevaplar
cok zor durumdasın babana cok üzüldüm. adamcagızın sucu yok o kadına zarar verse bası belaya girecek hapse girecek, sahiden de dagılacaksınız sırf kadının ıcındeki serefsızlk yuzunden..
ama ote yandan babanı sevdıgın belli ve uzuluyorsun sustugun için..
yanı ısın zor ne desem olmaz..
allah yardımcın olsun diyebilirim sadece.02 Yorumla
Soran+1 yıldayanamıyorum aklımı yitirmekten korkuyorum her gün dua ediyorum Allahım aklımı yitirmeme izin verme diye
işte abla olmak ailesini dusunmek babasını dusunmek böyle birsey Allah hiç bir zaman kuluna kaldıramıyacagı bır yuk vermez, sabırlı ol üzülme annenın secimi onun hayatı o sorumluluklarını bılmıyorsa kızı olarak senın ogretmen bsey fayda etmez herseyn bılıncındesın ona gore hareket et.. kendini üzme hasta olma aılen sana emanet cnku tamammı üzüldüm.. Allah kolaylık versin kolay bırsey degıl dogru kararlar vermıssın babana soyleme yoksa annen mezara baban hapıse caresiz kalırsın baban ıcın susman daha ıyı bsey. kımle aldattıgını bulupta onun aılesıne ulasman dha mantklı
04 Yorumla
Soran+1 yıl1 kişi değil ki.. 15 16 yaşındaki genç kız gibi sevgili değiştiriyor. ve bu adamların çoğu da evli..
Soran+1 yılsaçlarım dökülüyor kalbim sıkışıyor kendimi tanıyamayacak hale geldim zehir oldu hayatım. iş bulduğumda ayrı bir eve çıkıcam ama babamı nasıl bırakcam böyle nasıl dayanıcam salak yerine koymasına onu..
Soran+1 yılAllah başka kimseyi böyle bir şeyle sınamasın düşmanımın başına vermesin. öyle zor öyle zor ki tarif edilmiyor..
Kardeşim öyle büyük bir sınavda ki Allah yardım etsin baban için senin için zor bir seçim sana tavsiyem önce bir caniye git bir imam ile konuş hem dini yönden hemde bir büyük olarak sana yol gösterir bu imam sadece din bilimci olarak yetişmiyor bu kişiler egitimli ve kültürlü hem tanıdık degil içini dökersin hemde sana yol gösterir bu yolda Allah katında hemde için rahat olur ne yapacagını bilebilirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılHer şey daha da kötüye gitmeye başladı. benim bu ters tepkilerim yuzunden bana dusman oldu suyunun kaynamaya basladigini anladi, Babami bosanma lafina alıştırmaya çalışiyor maddi anlamda da yerimi yapacaksin oyle bosanicaz diyor. beni tehtid ediyor hem seni hem kendi hayatimi bitiririm diyor. Babam da bana öfkeleniyor anneni niye bu noktaya getiriyosun uzüyosun diye. Ben de bugun isyan ettim baba hic mi su halimden bir sey cikarmiyosun dedim. Bilmedigim bir sey mi var kızım dedi ortada bu namussuzluk var da soylemiyosan sen de ona ortak oluyorsun hakkima giriyosun dedi söylerken gözleri sinirden kipkirmizi oldu. Ben bu adama ne diyeyim ne soyleyim.. Sustum odama kapandim
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
22Cevap
+1 yılO yazismslari kopya yap adamin numarasinida elektronische gecir, darin amcan varsa tel Action yalanci birine olur, Adams tel actirip sein defterini yanindakiler dürfen diye bir uyari, baktin devamli geliyor baba nicht haberdar et ama Anne tam büyü seytan olmus, hayatta o pisligi birakmaz, intihar isi yalan sadece sana gözdagi veriyor
02 Yorumla
Soran+1 yılYaptigi seylerin çoğu elimde var ama elimden bir sey gelmiyor babama göstersem tam bir facia yaşanacak
- +1 yıl
Erkennen olaeak dayi amca falan yokmu? Annenin gözünü duman bürümüs yani onu öyle biri korkutmaliki bu arada öbür pezevenkide ele gecirip kemikleri kirilana kadar dövmeli, özel olacak ama bana adamin ismini ve kaldigi yerlesebilirdi birlikte telini ulastirirsan bir El Atarim bu ist, bu konularda uzmanim, ama burdan yazma tabiki
+1 yılSeni anliyorum boyle bir durumda olan arkadasim vardi boyle bir durumun sonucu bosanmak babana bunu soylemelisin gizli kalamaz sizin icin annene birsey yapmamali ona bunu soyleyebilirsin babanin maddi durumu nasil size bkabilir ise boyle bir alcakliga maruz kaldigini bilmeye hakki var sende guclu olmalisin kardesim. .
00 Yorumla
+1 yılBence bu olayı saklamak daha kötü sonuçlara mal olabilir babanın ters bir anında öğrenmesi ileride öğrenmesi ve seninde bunu biliyo olman çok karmaşık bir durum bence bir psikologa git ya da eig arkadaşın dediği gibi manevi yönün sağlamsa bir imamla falan görüş. seni ne rahatlatacaksa onu yap ama sırrını paylaşacağın birisini bul.
06 Yorumla
Soran+1 yılAnneannem biliyor ama onun da elinden bir sey gelmiyor. o da benim gibi. Annem bugun bana yine tehtidler savurdu hem kendi hayatimi hem senin hayatini bitiririm diyor psikolojik anlamda cöktüm babam gözümün icine bakiyor soruyor surekli neyin var diye tam söyleyim diyorum sonra olacaklardan korkup susuyorum
- +1 yıl
bir psikologa gitmek en iyisi emin ol çok farklı bir çıkış yolu gösterecektir sana.. sen bile şaşırırsın..
Soran+1 yılUzun zamandir düşünüyodum ama faydasi olmaz diye gitmiyodum hem psikolaga ne dicem ki utanirim bunlari boyle anlatmaya
- +1 yıl
psikologlar farklı bir pencereden bakarlar ve insanların psikoljilerine farklı çıkış noktaları gösterirler gerekirse takıntılarını unutamadığın kötü olayları bile hipnoz yöntemiyle unutturabilirler ve daha niceleri. denemekten zarar gelmez...
- +1 yıl
utanmanada gerek yok kimseye gidip anlatmaz zaten git o senin ağzından lafı alır sen merak etme... açılırsın hafiflersin rahatlarsın kararlı durursun...
Soran+1 yılo açıdan dusunmemistim teşekkür ederim en kisa zamanda gidicem
+1 yılyapabileceğin en güzel şey babanla bunları konuşmak. boşanılması gerekiyorsa boşanılır. böyle boktan bir evlilik yerine 2 medeni insan gibi boşanmak daha doğru. kardeşlerin ortada falanda kalmaz. ya baban alır velayeti ya da annen. intihar edecek kadar götüde yok annenin sana söyliyim yani. intihar edebilmek için önce onur ve gurur gerek. annen olacak kadında bu 2 si yok o kesin. babanı al karşına ne varsa hepsini anlat. 2 side kendi yoluna gitsin. benden sana arkadaş tavsiyesi.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu namus meselesi. Babamin asla taviz vermeyeceği bir konu bu. Ben babamin başının belaya girmesinden korkuyorum
Çok bostan bir durum
Söyleyecek bir şey bulamadım
Ancak sadece şu öneride bulunabilirim size
Şimdilik bahsetmeyin bu durumu babanıza
Ama babanızın ilgisini tekrar annenize çekmesine yardımcı olun bayan gözüyle babanızı yönlendirin
Örnek annem üzülüyor ilgilen onla romantik anlar hazırlayın belki bunları yaparsanız annenizden içindeki duygusal boşluğu başka yerlerde aramaktan vazgeçer01 Yorumla
Soran+1 yılBabam yeterince ilgileniyor o ne yaparsa yapsin annem icin yeterli degil. Bizimle mutlu degil çünkü
+1 yılKusura bakma kardeşim de boşanmalı en iyi seçenek gibi baban bakamaz mi size
16 Yorumla
Soran+1 yılbabam bakar bakmasına ama babama nasıl boşan dicem gerekçe olarak ne göstercem öğrense katil olur
- +1 yıl
Annen açsın boşanma davsı öyle olmaz mi
Soran+1 yılboşanmaz neden boşansın ki keyfi yerinde
- +1 yıl
Neden boşanmayacak ki anlatacaksın bir bir herşeyi aksini idda ederse ailedeki herkese soyleyecegine şöyle
Soran+1 yılanneanneme ufaktan bir şeyler söyledim yaşlı kadın ağlıyor hasta zaten elinden de bir şey gelmiyor o kavga ettiğimiz dönemde o da bağırdı çağırdı ama annesi umrunda değil evimize gelip gitmesini bile istemiyor anneannemin. hayatına karışıyor diye. bir de ailemin yıkılmasına ben sebep olmuş olacam Allahtan korkuyorum yuva yıkan olmak istemiyorum
- +1 yıl
Senin ki yuva yıkmak olmuyor öyle düşünme annen senin durumunu biliyor ve bundan faydalanıyor aşırı şekilde
bence babana söylemeden kendin halledersin
anneni güzel bir korkut babana söyleyeceğine inandır. ailenin dağılması umurunda değilmiş gibi davran.
serti oyna ağlayanı değil. ağlayıp durman onu güçlendirir.
daha sonra ne yap et o lavuğa mesaj at kızıyım babama söyleyeceğim diye.
ama en önemlisi serti oyna. öyle bir bak ki titresin.00 Yorumlaİntihar ederim demesi senin zayıf noktan burada. O da bunu biliyor ve bunu kullanıyor. Karşına alıp son kez ciddi ciddi konuş. Önüne her yolu koy, tedavi olmak dahil. Bunlara rağmen devam edecekse, babanla konuş.
00 Yorumlasonra da dinimizde anne babaya off bile demek günahtır önce onlar bir anne babaliklarini yapsınlar. Allah yardimcin olsun zor işin
01 Yorumla
Soran+1 yılBana da eziyet ediyor tehtidler savuruyor dayanacak gücüm kalmadı her gün aglıyorum
+1 yılAnnene söyle babandan boşansın yazık değil mi adama , aptal yerine koymaya ne hakkı var
02 Yorumla
Soran+1 yılBabama bugün tartışma esnasinda bosanma lafi açtı. Ama sart koyuyor bana yeni bir hayat saglayacaksin maddi anlamda diyor kalacak yerimi falan her seyimi ayarlayacaksin diyor babama. Babam bunlari ayarlasin sonra bu da o evde istediği halti yesin istedigi bu. Bosanirsa boyle boşanırmıs
- +1 yıl
Allah ıslah etsin kardeşim...
Çok ama çok boktan durum Allah düşmanımın başına vermesin derler tam o derece aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık annen haklı olan babana kardeşlerine olur gerçekler ortaya çıkarsa Allah bildiği gibi yapsın anneni.
00 YorumlaSağlık konusunda 9b cevap paylaştı. allah düşmanımın başına vermesin allah yardımcın olsun ne yaparsan yap ama fevri bir hareket yapma iyi düşünerek hareket et
04 Yorumla
Soran+1 yılDüşünmekten delirme noktasına geldim babama çok üzülüyorum o kadar temiz bir insan ki bunlari asla haketmedi. Susarak ona haksızlık mi yapıyorum diyorum ama bildiginde olacaklardan da cok korkuyorum
- +1 yıl
olayın koptuğu nokta o doğru olan böyle bir kadının ifşa edilip babayla çocukların ondan kurtulmasıdır ama babanın katil olması olasılığı tam bir felaket böyle bir olayı yakınlarınla paylaşma olasılığın varsa babanın elini kana bulamadan bu işi halletmenin bir yolunu bulmalısınız yoksa annen yüzünden babandan ve ailenden olacaksınız allah muhafaza
Soran+1 yılYaptiklarini bildigim ve ters davrandigim icin bana düşman olmaya başladı tehtidler savurup duruyor. Anneanneme soyledim yaşlı kadin agliyor onun da elinden bir sey gelmiyor. Dayim akrabalarim falan duysa onlar da gozlerini kirpmaz ceker vururlar annemi. O kadar caresizim ki dua ediyorum delirmemek icin
Sağlık konusunda 504 cevap paylaştı. Annenin evliyken zina yapması çok büyük günah babandan hemen ayrılması lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılAyrilsa sıkıntı çekecek maddi anlamda. O yuzden ayrilmiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılya kardeşim bişey sorucam da annenin burcu ne? dalgasına sormuyorum ciddiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnene babamdan boşan yoksa aldattığını söylerim de ve öylede yap daha düzelmez o
00 YorumlaAllah kimseye kaldiramayacagi yükü yüklemez allah tan yardım dile ona sığın sabret annenle adam akıllı yine konuş Allah yardımcın olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılbana verdiği sözleri yeminleri hepsini unutmuş Allah korkusu kalmamış ki.. eskiden dinine çok bağlı bir insandı zamanla bu hale geldi , babam asla onu kısıtlayan baskıcı bir insan olmadığı için böyle oldu belki de bilmiyorum.. sabrediyorum ama sabrımın sonuna geldim dayanamıyorum artık..
+1 yılzor bir durum allah yardıcınız olsun ole bir jkadın cehennemlik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir daha böyle bir şey yaparsan seni bütün Türkiye ye rezil ederim. De.
01 Yorumla
Soran+1 yılintiharla tehtid etmesi nolacak..
- Sağlık konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAnnen seni intihar ederim demekle tehdit ediyosa etsin en azindan pisligini temizlemis olur
00 Yorumla
+1 yılAllah islah etsin. Zor durum.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yar ve yardımcın olsun.. :(
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabanı annene bosamaya ikna et birsekile
10 Yorumlaallah sana sabır versin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltadını aldıysa bırakamaz
00 YorumlaHayatta her şey olabilir, fazla kafana takma.
00 Yorumlaahlaksız seyler derken neler gordnki telefonda
02 Yorumla
Soran+1 yılYazismalari attigi fotograflar
+1 yılEvi mi terk etsen?
01 Yorumla
Soran+1 yılyeni mezun oldum iş arıyorum bulduğumda terk edicem ama babamı o halde nasıl bırakıcam diye ağlıyorum her gün
Ne yaptınız merak ettim sizi?
00 Yorumla
+1 yılGelisme var mı noldu ayrildilarmu
00 Yorumlabence öldür anne ni
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVideo al şantaj yap
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi