Meslek Lisesinden üni kazanmak
Eğitimsiz olmama rağmen resim yarışmaların 1. olmam
Yaptığım sporlar vs vs vs daha çok uzar bu.
Gülüp geçmek en güzeli :) Ama bir fark var bu konuda ben genelde gülünce gülmeye devam ediyorum geçemiyorum bir türlü
Gerçek hayatta ise daha kötü maalesef muhatap oluyoruz. Ve hayal kırıklığına uğruyoruz.
Çünkü buradaki insanlar bir kötülük yapamazlar birbirine yapsalar bile bu hayatlarını etkilemez.
Ama gerçek hayatta yapanlar etkiliyor. Bazen en yakın arkadşaın dediğin ihanet ediyor. Aşklar yıkılıyor. İşte o daha kötü oluyor. Ama buradakiler önemsiz burada sorun yok :) Asıl hayatta yanlış yapanlara karşı dikkatli olmak lazım. O bazen bir ömür boyu etkiliyor hayattını yazık oluryor. Dostluklara arkadaşlıklara aşklara yazık oluyor.
Başarı niye kıskanılır diye sormuşsun?
Cevabı açık : Herkes sahip olmadığı için. . .
Yorumlara baktım da bu soru da bile insanlar çekememezlik yapıp çamur atmaya başlamış anlamış değilim bu kıskançlığın nedenini cidden.. Çağımızın hastalığı ama onu da herkes biliyor..
Sen böyle yaptıkça daha çok tepki alıyorsun. Biraz sakin ol dostum. Tamam başarılısın, tamam yakışıklısın, tamam sen en bir tanesin...
Kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum. Gitsen bu siteden üzülürüm hatta. Ama biraz sakin ol. Dışardan bakınca ilgi budalası gibi görünüyor...
İlgi budalasi zaten
Çünkü kıskanan herkes ; Başarısızdır :)
Eyvallah :)
Sözünde durmak budur saul😇
Cevap
112Cevap
Kıskanmak ve itici bulmak arasında ince bir çizgi var :)
seni tanımadan yorum yapmak yakışmaz ama
bazı kişiler itici buluyor ( kendini onlara yanlış tanıtmış olabilirsin )
bazı kişiler de gerçekten kıskanıyordur belki... senin elde ettiklerini edemedikleri için kardeşim... bilemiyorum tam olarak :)
genel olarak da insanlar kendi elde edemediklerini başkası elde edince kıskanıyorlar.
Genelde başarılı olan insanlar, başarısız insanlar tarafından kıskanılır.
İki başarılı insan, birbirini kolay kolay kıskanmaz çünkü onlar başarılarının getirdiği mutluluğun tadını çıkarmakla meşgul olurlar. Fakat söz konusu aynı daldan ilerlemek ise, bu aralarında bir rekabet oluşturur ve kıskançlığa da yol açar.
Çünkü devir rekbaet devri olmaya başladı ne yazık ki. Bu sebeple başarıya ulaşanlar başarıyı yakalayamayanlar trafından kıskanılıyor. Bunu dizginleyebilmek kişinin elinde. Tebrik etmek, kendi başarın için çabalarken başkalarının başarılarını takdir ve tebrik edebilmek zor zanaat olmasa gerek :) ki, bana göre kıskanmaktan daha kolay ve daha hoş bir duygu :)
Kıskançlık genelde iki türdür senin bahsettiğin 2. Boyutu yani birisini kiskanma başarısını kiskanma onun gibi olmak isteyip olamadığı zaman id devreye girer kıskançlık başlar kendini yetersiz görme başlar o kıskandı gi kişiden nefret etmeye kadar gider :)
Hatta kıskandığı kişiye zorbalık yapmaya kadar gider
çünkü karşılaştırma diye bir özelliğimiz var veyahut kıyaslama
annemizin komşu çocuğyla kıyasladığı gibi bizde yaşıtımız brisiyle kendimizi kıyaslıyoruz farkında olaral ya da olmayarak sonucunda neden öyle değilim neyim eksik neden sorularıyla kıskanmaya başlıyoruz
Demek ki senin gibi görünmek için kendilerini yırtıyorlar. Sen onlardan üst seviyedesin ve onlar bunu görmeye katlanamıyor. Bunları ztn seviyesi düşük insanlar yapar. Beni de kıskanıyorlar. bende derslerde onlardan daha başarılıyım ve o kadar çok kıskanıyorlar ki beni, benim seviyemi düşürmek için bana akran zorbalığı uyguluyorlar, günümün kötü geçmesini istiyorlar ama tabi ben tüm öğretmenlerin koruması altında olduğumdan fazla bişey yapamıyorlar. Bende pek kafaya takmıyorum onları buna değmez.
Aynı şeyleri yaşamışız resmen
Kiskanc biri degilim ama sanirim basarisiz olduklari icin senin yerinde olmak istedikleri ama olamadiklari icin kiskaniorlar henelde2
Bende mesela ders aralarinda ciddiyimdir.
Diger arkadaslarim konusurken ben ders calisirim.
Her guzel not aldigimda yuz ifadeleriyle kiskandiklarini belli ederlerdi. Kotu not alincada gulerler. Ben sicakkanli ve iyi biri olduguma ragmen neden kiskandiklarini anlamiyorum.
Bende şu an meslek lisesini okuyorum. Bende bunu basaracagim. Sen bunu nasil başardin?
Sonra guzel oldugum icin kiskandilar. Aman.. oyle kisilerin benim hayatimda bir yeri yok.
deme ya.. Peki hatirladigin kadariyla bana anlatsan cok memnun olurum.
Bir yakınım var senle aynı durumda. Onada yaptılar aynısı aldırma. Once kıskanıp. Akaninde onun yolundan gidiyorlar. Oda meslek lisesine baslayacak.
Sen kıskanilmicanda kim kiskanilacak geeenç😎
Onda olmayan sey sende vardir
Evde hep ailesi o kisiyi òvùyordur
Ne biliim😕😕😯
Kiskanmak cok gereksiz🚬
#rr
Bazen benim de dikkatini çekiyor herkez orda burada resim çektiriyor. Sosyal paylaşımda paylaşıyor ve özenmeler yorumlar gerekli gereksiz yazılar. Kıskanmak yerine herkez espirili cevaplar yazsa keşke. Kıskanmak insanı içten çürütebilen bir his bence
Bolum nedir? Bu kadar kiskanildigina gore özel egitim PDR falandir heralde
Ben mesela profilindeki resimleri çizebilmeyi isterdim, kıskandım mı evet, Allah inşallah hepinizin yeteneklerini alır hepsini bana verir inşallah hepiniz bana muhtaç olursunuz aminnn yarebbim. 2. olarak ise umrunda ki gelmiş burada soru sormuşsun. Savunmaya geçme sakın bunlar bilimsel gerçekler hep deney yapıp cevap veririm sorulara, boş insan mıyız olom bizzzzz. Neyse hadi artıya boğun beni şaşırtın beni. Çıldırayım.
Bu tarz insanlar çok fazla karşısındaki insanın ondan daha iyi olmasını çekemiyolar gerçekten bu tip vs olarak değil dediğin gibi başarı olsun sosyallik olsun. Ben hiçbir zaman kendimi yüksekte görmedim aksine hep sıradan normal bir insan olarak gördüm ama etrafımdaki insanlar hep bu yüzden beni yarı yolda bıraktı onlara göre onlardan daha iyi olmam beni dışlamalarına yol açtı maalesef.
valla benide kıskanan o kadar çok kişi varki ama nedense ben sadece sevdiğim kızı kıskanıyorum oda sevdiğimden dolayı öyle kötü kıskançlık olarak çekememezlik kıskançlığı hayatım boyunca heralde yaşamamıştım genelde herkes beni ve benim yaşantımı kıskanır hatta çomak sokmaya bile çalışırlar bazenleri bu insanlarla uğraşırken bile yorulduğum oluyor ama napıcan işte bazı şeylere göğüs germek lazım hayatta yoksa başarılı olamıyorsun...
insan insandır kıskanılması çok gereksiz bence. kıskanılacak tek şey sevgilinin başka kızla veya erkekle konuşması falan bence
kıskanırlar ablam kendinde eksik gördüklerini karşısındakinde görmeyi hazmedemezler :)
evet okudum farkediyorum boşver senin sevinmen lazım kıskanılan olmak iyidir :D
Acikcasi birsey basaramamanin ama en basta kendini küçük gormenin verdigi bir histir basariliyi kiskanmak. Ancak gunumuzde cogu insan normal bir disavurum olan basariliyi kiskanma yerine kendisinin kiskanildigi kanisinda geziyor. Halbu ki yok oyle birşey :) kimse tutupta CERN de ki bir profesör, MIT de basari gostermis bir ogrenci, veya bir hastaliga care bulmus hekim yerine siradan bir insani kiskanmaz. Kısaca ben kiskaniliyorum diyen bir insan acizdir.
Kendi hayatlarda basaramadığını kıskanıyorlar. Hep böyleydi şimdi medya sağolsun fazla kıskançlık rekabet arttığını için mevcut durum daha da vahşıleyecek.
Gül geç en iyisi bence de
belki ilginizi çeker
www.kizlarsoruyor.com/.../a33873-biraz-farkli-bir-gozle-ukrayna
www.kizlarsoruyor.com/.../a39706-bazi-arkadaslara-sozum-vardi-tutmamak-olmaz-ukrayna-rusya-da-gece
Bir de kardesim dedigin insanin kiskanmasi var. En cok da bu acitiyor insanin canini...
Kizlarda bu kiskanma fasli cok ust duzeyde. Erkekler kiskansa muhattap olmaz ama kizlar, kiskandiklari halde en samimi olan kisi oluyor. :/
Sorunun içinde cevap olan soru :D bir ÖSYM kandırmacası değildir inşallah :D
Başarılı olduğu için kıskanılır, kendinden daha iyi olduğu için :)
Dostum kıskançlık bir hastalık bizim ülkemizde yaygın baya. O insanları takanlar başarısız oluyor takmayanlarda başarılı oluyor aradaki fark bu.
Acikcasi bendr kiskanmiyor degilim ama cekememezlik yanlis iste cunku sen baskasinin yapamadigini yapiyorsun
Kedi ulaşamadığı ciğeri kazanmak yerine başka kedinin ulaştığına mundar demeyi tercih ediyor. Tercih meselesi.
Onlar elde edememiş çünkü. Her insanın hayalleri büyüktür ama bak bakalım kaç tanesi gerçekleştirmiş.
Özeniş olabilir. Kendisi de o kadar başarılı olmak ister ama olamaz. Kedi de ulaşamıyorsa ciğere pis der.
Çünkü toplumumuz çalışıp başarılı olmak yerine kıskanıp kötülemeyi daha cazip bulurlar. Hani derler ya meyve veren ağaç taşlanır diye aynen böyle.
Neden zenginin malı züğürdun çenesini yoruyor? 😉😊😊
Maalesef kıskandıkları yetmiyormuş gibi kötülüyor da..
Başarı osuruk gibidir. Sahibi dışında herkesi rahatsız eder ;)
Çok iyi benzetme hccyuvuv
Başarılı olamayan onca insan var onlar kıskanır çatlar
Yorumlara baktimda hala çekemeyen boş kıskanç insan dolusmus :D
çünkü asla senin gibi olamayacaklarını adı gibi bilirler.
bu kıskanmak değil imrenmek oluyor genelde ki bu da gayet olağan ve hoş karşılanabilir bir şey
insanlar kıskanır pek bısey yapamassın kendılerının yapamadığı şeyleri başkalarınında yapamayacağına inanırlar falan fistan
Çamur atmak başarılı olmaktan daha kolay geliyo sanırım..
:) Maalesef ki durum aynen böyle. Bende çok merak ediyorum nedenini. Üstüne üstelik, birde senin başarısız falan olduğunu vurgularlar. En çok da buna tutuluyorum. :)
O kisi benim cok kiskanirlar bununla kalmayip kotuluk yaparlar onlara kucuk gorevler veririm onlar beni kulladigini zannederken ben parama para katarim bu yontemle dusmanlarimi azalttim :)
Hayatında hiçbirşey başaramayan insanlar genelde kendilerini kötü hissetmemek adına (bir nevi ego tatmini) başarılı insanları kıskanır, karalamaya çalışırlar.
Meyve veren ağaç taşlanır.
Başarılı olmak da zor ya ne çektim bu insanlardan -,-
Vize haftası kitabımı çalan mı dersin hocalar seviyor diye kıskançlık krizine grip arkamdan konuşanlar mı dersin..
aynı başarıya ulaşamayacak kişiler tarafından kıskanılırlar
Kıskanırlar abi. Yapacak bir şey yok 😂 senin yerinde olmak isteyip olamazlar kıskançlık seviyesi yükselir
çok güzel bir soru
herkes başarıyı sever ama ona ulaşan sayılı kişilerdir ulaşamayanlar ise kıskanır bu
kadar basit
Insanlarin egosu mutlu insanlari cekemez. Ruhunu oldurmeye calisirlar anca
Sadece bununla kalirlar
Kiskandikca icleri kurur ve ölürler. Yaratilisin olayi bu. Kiskanirsin belki sacma sapan hayat amacin olarak yasarsin. Koyinluktan farki yok. Biri ona uyar kiskanir gorur yapmak ister. E yapamayinca da durum ortada 😉
Kiskanmaktan ziyade ozeniyorum. Kendime soruyorum niye boyle degilim diye. Kimseye zararim yok yani :)
o ilgiyi görmek, övünülmek başkaları tarafından hoştur. kompleksi varsa eğer bir insanın, çatır çatır kıskanır :D
Buna katılıyorum ama genelde beni kiskananlar arkamdan is çevirip kuyumcu kaziyolar ve kötülüğümü istiyolar. Bu yüzden pek gülüp geçemiyorum ben 😑
ego tavan yapmış ama sende :)
Bence kıskanmak insancıl bir hal gibi. Yani bana göre her insan ister istemez kıskanır. Sadece bazıları gizleyebilir , bazıları gizleyemez. İnsancıl olarakta kimse kıskandığını göstermek istemez.
Başarılılar başarısızların elde etmek isteyip elde edemedikleri şeylere sahipler. Karakterli olanı takdir eder, karaktersiz olanı kıskanıp türlü türlü oyunlar ile istediğini elde etmeye çalışır.
meyve veren ağaç taşlanır herkes birbirini kıskanır yarış gibi bişey haksız başarıyı elde edince bazen karşındaki kıskanır gibi görürsün ama herşey kıskanmak olmayabilir belkide beni kıskanıyorlar dediklerin aslında kıskanmıyolarda olabilir
Not: kaldırılır demişssinde sen mod değilsin burada bir anormallik var
Kankim zaten cevap sorunun içinde var :D
Başarılı olduğu için kıskanılır çünkü herkes başarılı olmaz!
https://i.hizliresim.com/Po2RdO.jpg
Hatun benim olum :Ds:D
Görmüyor musun Çiçiklere damga koydum D:SD:Sd
Sulanma :D
Tembel ve Basit insan cekemez, zararı yine kendisi görür
belli ettiğin için olabilir yani başarılı biriysen de belli etme bence nazara inanmakta lazım
çünkü sende olmayan başkasında varsa ve bütün hayallerin başkasında gerçek olmuşsa üzülürsün ve kıskanmaman elde degil. tabi bu psikopatlık derecesine vardıysa hastalığa dönüşür. ama kendi içinde hallede biliyorsan sana güç bile katar
Basarili olmayan insanlar basarili olmayi beceremedikleri icin kiskanirlar
Kendi çapında başarılısın ama çerçeveye büyük tarafından bakarsan pek de başarılı değilsin. Böyle niteliklerinle kendini üst görüyosan yandık zaten. bir de bir b*k becersen altın taht istersin g*t lalesi seni gidi :DD
Kardeşim erkekler rekabetçi doğar içgüdü bu her erkekte var bu durum hep başarılı birini kıskanır ve onu geçmek isterler.
Bende anlamıyorum başarılı olunca onlara yararımız ve zararımız dokunmuyor. Ama habire kötülüyorlar. bir kin nefret çekememezlik vs vs
İnsanlar başarılı insanları kıskanmazlar, egosu yüksek insanları sevmezler o kadar.

En İyi Cevaplar