Gizli Üye(30-35)+1 yılOlay daha farkli aslinda
Peygamberimiz şu kıssayi anlatmıştır:
bir hayat kadini bigun yolda yururken susuyo ve kuyuya inip su içiyor. Kuyudan cikinca yanina susuzluktan ölmek uzere olan bir kopek geliyor, kadin köpegin haline çok uzulup tekrar kuyuya iniyor ve ayakkabisina su doldurup köpeğe veriyor. Allah kadının bu iyi davranısından dolayi ona hidayet nasip etmis
Baska bir kadiin daha var. Musluman ama evinde bir kediye işkenci yapiyo kediyi hapsediyo falan, Allah onun imanli olarak gitmesini nasip etmiyor
Biz bir gayrimuslimi iyi gorebiliriz, bize gore iyi olabilir. Merhametli ve yardimsever de olabilir. Ama şunu unutmamak gerek; El-Alîm: Gizli açık, geçmiş, gelecek, her şeyi, ezeli ve ebedi ilmi ile en mükemmel bilen.
Ve El Adl; Hakkı ve gerçeği bilerek doğru hüküm veren
Allah bizim gormediklerimizi de goruyor. bir insanin tek bir hareketi islamin nasip olmamasina, yine tek bir hareketi ise hidayetle şereflenmesine vesile olabilir. Biz bilemeyiz, Allah bilir. Ve o adaletlilerin en adaletlisidir..40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılgitmez. çünkü o iyiliği Allah'ın rızası için değil kendi kalbinin ve nefsinin yettiği kadar yapabiliyor. oysaki Allah'ın rızasını gözetse merhametli değıl adaletli olur. merhamet dediğin özellikle tanıdıgın insanlara veya kendi ırkından cinsinden bir şekilde senle ortak yonlerı olan ya da menfaatın ıcın cıkarına uygun olan kısılere olur. belkı 1000 de 1 farklı ınsanlara karsı olabılır. diğer açıdan Allaha ınanmayan kımse ıbadet edemez. etse de baska bıseylere eder o ıbadeti. Tek olan Rabbe değil. bu yonden de cennet ondan uzaktır.
23 Yorumla- +1 yıl
Sırf allah rızası için, ödül merakıyla iyilik yapan bir insandansa; ödül amacı gütmeden, içinden geldiği için bir iyilik yapan insan çok daha samimidir. Dediğin gibi ödül amacıyla 'menfaat' uğruna iyilik yapıyorsun ve gerçkten içinden gelerek iyilik yapan bir insandan daha önde oluyorsun yani? Gerçekten allahınızın adaletine hastayım.
- +1 yıl
@görkembuğra. Doğru diyorsun.
- +1 yıl
Odul amacı değil bizimkisi. Biz bizi yaratan Rabbimizin rızasını kazanmak ve hoşnut tutmak istiyoruz. Bu açıdan baksana olaya. Bir nevi teşekkür bir nevi şukur bir nevi saygı gibi. Baban senin için iyi bir şey yapsa ona daha iyi davranıp yuzunu kara çıkarmak istemezsin dimi? Sevdiğin için kırılmasın istersin üzülmesin istersin. Bizde Rabbimizi çok seviyoruz. Bize bir hayat verdi bir can verdi. Sağ salim elimiz kolumuz rabbimizin rızasını kazanmak için adalet duygusuyla hareket ediyoruz ve karşımızda sevmediğimiz düşmanımız bile olsa ona iyilikle muamele ederiz. Oysaki soylediğiniz en iyi hristiyan bile kendi çocuğuna biri bisey yapsa kısas için gidip o kisinin çocuğuna zarar verir. Bu dinde yoktur. Sabilerin gunahı yoktur. Bu yüzden cezasını yapan çeker. At gözlüğüyle bakmayın rica ediyorum.
+1 yıliki türlüsünü de söyleyen ilahiyatçılar var. Üzerinde spekülasyon yapmak yersiz.
Allah adaletlidir. Avrupada doğmuş biri (kısmen haklı olarak) müslümanları bağnaz terörist olarak görüyor. Bu adam büyük araştırmalara girmezse, din de değiştirmez. Kaç kişi hayatında dini meseleleri irdeliyor orası da ayrı bir mevzu. Herkes bir koşuşturma içinde. Evine ekmek getirme çabasında. Dünyanın %70i müslüman değil. Hepsini cehenneme yollamak çok akıl karı değil. Adaletle de bağdaştıramıyorum.
İlave olarak şöyle bir düşüncem var. Her gayri müslüm kafir değil. Kafir kelimesi kuffar'dan geliyor. Gizlemek manasında. Kafir de gizleyen, örten kişi demekti yanlış hatırlamıyorsam. Hakikati gizleyen kişi. Eğer kişi hakikate ulaşmamışsa onu nasıl gizleyecek. Müslüman alemi ne kadar hakikate ulaştı. Kafa kesen, cahil radikaller daha mı masum allah katında. Ya da onlar hakikate ne anlamda ulaşmış.
Kimin cennete-cehenneme gideceği meselesini genelde anlamsız görüyorum. Bu dünyayı cennete çevirmedikçe, cennet hayalleri kurmayalım.19 Yorumla- +1 yıl
Kafir kelimesi arapçadır ve küfreden demektir. Örtmekle alakası yok
- +1 yıl
@Çakmaprensess kafir kelimesinin etimolojik kökeninden bahsettim. Herhangi bir ansiklopedik kaynağa bakarsan dediğimin doğru olduğunu görürsün. Evinde gazete kuponundan birikme bir meydan larousse, britannica filan vardır herhalde :)
Şimdilik vikipedi ile idare edelim :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Kafir - +1 yıl
Oyle şeyler yok ilahiyat okuyorum ayrıca.
- +1 yıl
@Çakmaprensess sözlük anlamından bahsediyorum. istediğin fakülteyi oku. yanlış yahut eksik biliyorsun. ya da bir noktada dediğimi kaçırıyorsun. istersen kafir kelimesinin sözlük anlamı diye aratmayı dene.
bu kadar temel bir bilgiyi bile bilmiyorlarsa ilahiyat talebeleri, islam aleminin durumuna da çok şaşırmama lazım. - +1 yıl
İslam sadece ilahiyatçıların mı omzuna yüklenmiş? Her Müslümanın bilmesi gereken gerçekler bunlar. Ayrıca ben yeniyim daha bu sene hazırlık bitirdim de Arapça da kafir kelimesinin oyle bir anlamı olmadığını oğrenebilecek kadar ilerledim. Yalnız bana yeni gozuyle bakıyo olabilirsin ama bir musluman olarak zaten önceden çoğu din konusunda bilgi sahibi olmuştum. Çöm değilim yani.
- +1 yıl
sadece paylaştığım linklerin ilk satırına bak. zaten vikipedi linkinde de kafirin sözlük anlamı örtmekten geliyor diyordu. açmaya tenezzül etmemişsin.
www.kuranformu.com/forum/index.php?topic=106.0
www.ihya.org/.../dt-4095.html
islam ilahiyatçıların omuzuna yüklenmedi elbet. fakat ilahiyatçıyım, doğrusunu ben bilirim şekli kesen de sensin. neyin tartışmasını yaşıyorsak şuan? :D - +1 yıl
- +1 yıl
Aynen niye tartışıyosak :D
- +1 yıl
Din hepimizin dini ^^
Hristiyan kişi kendi kitabına güvenmiyor mu ya da Yahudi? Allah inancı olmayanlara zaten bir şey demiyorum. Allah'a inancı yok ki cennet cehennem inancı olsun.
Velhasıl kelam vahyedilği günden bu güne ilk örneği ile bire bir aynı olan Kur'an bu sorunun cevabını açık seçik veriyor. Bir zahmet merak edenler okusun. Cennet sadece iman edip salih amel isteyenler içindir. Kelime'i şehadet telaffuz etmeyen kişi cennete giremez. Ve bu şehadet ile kisi iman edip Müslüman olmuş olur. Sonuç itibariyle yüreğinde hardal tanesi kadar dahi iman ile ölen kişi inşallah Allah'ın izniyle cennete girer. Diğerleri akıbeti hazin olan yere. Sana vaat edilen güzel bir şey için senden bir şart koşulur. Bu şart yerine gelmez ise vaat edilen verilmez. ya da sizin anlayacağınız dilde parayı veren düdüğü çalar...00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılGirebilir
Bakara/62
Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir).
Maide/69
Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.)13 Yorumla- +1 yıl
Giremez
Beyyine/6
Şüphesiz, inkâr eden kitap ehli ile Allah’a ortak koşanlar, içinde ebedî kalmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar yaratıkların en kötüsüdürler.
Al-i İmran/85
Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır
Al-i İmran/19
Şüphesiz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir
Al-i İmran/32
De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez. - +1 yıl
ankebut 46
hep beraber yani ehli kitabın zülme sapmayanları ile beraber şöyle dememiz isteniyor "biz O'na teslim olanlarız". bu demektir ki aslında aynı gruptayız yani daha açık yazarsam burada bahsedilen ehli kitapta aslında İslam'a mensuptur. Yaşar Nuri Hocanın "KURANDAKİ İSLAM" adlı eserinde bu konu çok güzel anlatılmıştır dileyen okuyabilir.. - +1 yıl
Müslüman olmayan kesinlikle cennete giremez. Bakara:62 ve Maide:69 'da söz edilen Hristiyan Yahudi ve Sabiiler, her bir grubun kendi şeriatında kendi döneminde, Allah tarafından kendilerine gönderilen peygamberlere iman ederek, kitaplara uyarak (onuda bozmadan) amel işleyenler, cennetliklerdir hepsi. Onlar zaten müslümandırlar. Yahudi Hristiyan batıl olanın adı olmuştur, günümüzde yaşayan Yahudi Hristiyanlar hakiki kafirlerdir. İslam'dan haberi olupta müslüman olmayanların hepsi cehenneme gidecekler. İslam'dan haberi olmayanlar ise kul hakları birbirlerine kısas edildikten sonra hayvanlar gibi toprak olurlar, ruhlarıda imha edilir.
+1 yılevet gidemiyecek Allah'a inanmak şart ve son peygambere kısaca islamın 5 şartı imanın 6şartını kabul etmesi gerek ve uygulaması
Ama müslüman olmadığı halde iyi işler yapanlarda boşa çıkacak zaten kur-an okuduysan Kehf suresinde;
(De ki: Size en çok ziyana uğrayanları haber verelim mi? Onlar dünya hayatında iyi işler yaptıklarını sandıkları halde, çabaları boşa giden kimselerdir. İşte onlar, Rablerinin âyetlerini ve Ona kavuşmayı [dirilmeyi, hesabı, ceza ve mükâfatı] inkâr eden, bu yüzden amelleri boşa giden kimselerdir. Onlar için, kıyamet günü, hiç bir terazi tutmayız. [İyilikleri ile kötülüklerini ölçmeyiz çünkü amelleri boşa gitmiştir, tartıya girecek makbul şeyleri kalmamıştır.]) [Kehf 103, 104, 105]00 Yorumla
+1 yılGerçekten iyi biriyse bence girebilir. Mesela hristiyanların çoğu müslümandan (sözde) daha iyi ibadet ediyor en azından haftada 1 günlerine ibadete ayırıyorlar bizimkiler oruç tutmuyor tutanlarada saygısızlık ediyor. Ben eğer bir insanın kalbinde kötülük yoksa bir gün cennete gireceğine inanıyorum..
03 Yorumla- +1 yıl
Kuranda böyle yazmıyor malesef. Giremezler diyor.
- +1 yıl
ayeti atar mısın
- +1 yıl
Asagida bir arkadaş yazmış.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman olmayan biri Müslüman aleminin inandığı cennete gidemez. Hayır gidip ne yapacak zaten anlayamadım. Müslümanların cennetini arzulayanlar İslama inanmalıdır.
Gidilecek başka bir yer var mıdır onu da öldükten sonra görürüz.23 Yorumla- +1 yıl
daha saçma yorum görmedim müslüman alemi cehenneme inanmıyormu madem cehenneme gidip napıcak
- +1 yıl
Çok mantıklıydı tatlım
- +1 yıl
:)
Tekkede, medresede, manastırda, kilisede,
Bir cennet cehennem kaygısıdır sürüp gitmede.
Oysa varlığın sırlarına eren kişi
Bunların tohumunu uğratmaz düşüncesine
Ömer Hayyam10 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=fGHwcKD6G58al bak anlarsın
01 Yorumla- +1 yıl
İzledim.
Allah a (cc) ve Hz. Muhammede inanmayan kimse cennete gidemeyecek
22 Yorumla- +1 yıl
Saçma.
+1 yılallaha inanması yeterlidir müslüman hristiyan deist farketmez cennet cehennemi paylasıcaz ama allaha inanmamak affedilmiyor diye biliyorum
00 YorumlaMusluman olmayan cennete de inanmayacagindan boyle bir endisesi olmaz zaten. Ama eger sen bir musluman olarak bunu merak edip soruyorsan muslumanligini bir sorgula derim. Kuranda Allahin kimleri cennetine alacagi yazili.
313 Yorumla- +1 yıl
Benim dinimi sorgulamak sana düşmez.
- +1 yıl
Hiç bir din kötülüğü emretmez. Hristiyanlıkta da kapanmak şarttır, içki haramdır.
Asıl sorun şu 'Müslüman olmayanlar Cennet'e hiç giremeyecek' şeklinde bir ifade yanlıştır. Bu çok ince bir konu. Böyle bir ifade ne Kuran'da ne Hadislerde var. Çünkü şartlar farklı. Sen burada büyüdün Müslüman ailede onu ise atıyorum Hristiyan bir aile büyüttü ve gerçeği görmesi kolay değil. Kendini onun yerine koy. Elbette ne olacağını en iyi Allah bilir. Çok ince konu dediğim gibi. Kesin konuşup Allah'ın adına hüküm vermemek gerek. - +1 yıl
Satanizm iyiyi mi tavsiye ediyor? bir suru sacma ve zararli inanisi olan onlarca din var. incilde sadece dua ederken bas kapatmanin sart oldugu yazar. bence uzaga gitmeye gerek yok kendi uzerinden dusun sen musluman bir ailede dogmana ragmen oteki dinleri arastirmadin mi mantigina yatmis olsaydi inancini degistirirdin. fakat islamda kusur yok ayet tefsirlerinde her sorunun cevabini bulabilirsin binlerce kisi musluman oluyor gormuyor musun hergun belgesellerde dinliyorum. evet dogruyu bulmak zor da olsa gec de olsa son nefesinden once bile imana gelmis olsan Allah bunu kabul eder yeter ki vermis oldugu akli kullanasin caba harcayasin @judemyers
- +1 yıl
Ben satanizmden bahsetmiyorum. Bir yaratana inanan herkesten bahsediyorum. Tek yaratana.
İncil'i bilirim, sadece dua ederken değil her zaman zorunludur. İstersen nerede yazdığını gösteririm.
Ne dersen ne dinini değiştirmek hiç kimse için kolay değil. Öyle olsa bile bir adalet yok. Çünkü Allah herkese aynı şartları vereceğini söylemedi zaten. Herkesin sınanması farklı. Bu sebeple en iyi o bilir ne yapacağını.
Burada onun adına konuşmayın. İstediğin alime git sor, bu konu bilinmezliktir. Kesin bir hüküm yoktur. Tek yaratana inanan herkesin elinde sonunda - cezalarını çektikten sonra Cennet'e gidebileceği görüşü vardır.
Sen ne kadar herkesin aklı var desen de şartlar eşit değil. İnsan demez mi şartlarımız eşit değildi, haksızlık bu diye yaratana mahşer günü? Allah'a haksızlıktan söz bile edilemez. O herkese hak ettiğini elbet verir. Bu sebeple bırakın onun yerine ahkam kesmeyi. Düşman bellemeyin kimseyi. Kendi işinize bakın, kendi hatalarınızı düzeltmeye çalışın. - +1 yıl
Sence herkesin sartlarinin ayni olmasi mumkun mu? Kitabinda herkesi en adil sekilde hesaba tutacagi yaziyor. soguk suyla abdest alan bile sicak suyla alandan farkli degerlendiriliyor Allah icin kis ayinda buz gibi suyla yikamayi goz almis dusun. ben bile kisin coraplarimi cikarmaya usenip abdest almadigim oluyor sicak su olmasina ragmen. orucu kac saat uyanik tuttuguna kadar. senin aklina gelmeyecek en ince teferruatlar Allah katinda asla es gecilmez.20 yasinda bir gencin bir namazi 50 yasindaki adamin namazindan 10 kat degerli. genclik bu , yapacak cok daha keyifli seyler varken Allahin davetini geri cevirmemek randevusuna gitmek..
Suphe yokki kiyamet gununde aralarinda ayriliga dustukleri sey hakkinda Allah hukmunu verecek. (Secde 25)
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılya her dinin inancına göre farklı bunlar. islam dinine göre cennete giremeyecek ama bunu göze alarak kesin bir cevap kimse veremez. belki cennet cehennem diye bir şey bile yoktur bilmiyoruz derin konular bunlar
10 YorumlaHayır girmez kesin cehennemliktir ve tabiki cömertliği de göz önünde bulundurularak daha hafif bir ceza verilir
00 Yorumlamaalesef, bir kere şehadet getirse cezasını verip çıkacak diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılMüslüman olupda her türlü i. bneliği yapanlarda var :) onlar nolacak
00 Yorumla
+1 yılMüslümanlığın içini öyle boşaltmışlar demekki sırf müslüman diye soru sorulabiliyor...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılİstersen çikolota kaplamalı ol. Alalh'ı inkar etmekten daha büyük bir kötülük yoktur. Cevabı da biliyorsun.
23 Yorumla- +1 yıl
Saçma değil mi sencede biraz ama?
- +1 yıl
Yok değil. Gayet mantıklı. Allah'a inanmayan insanları dizginleyen bir şey yok. Vicdan denen şey kişiden kişiye göre değişir. Sana kötü gelen adama kötü gelmez. Yani sınırları yok her türlü kötüğü yapabilirler. Ama Allah'a inanan insan hatalar etse bile bu sınırların varlığını kabul eder. Umarım anlaşılır yazmışımdır.
- +1 yıl
Yalnız Allaha iman etmek yetmiyor. Bir tek hükmü inkar da büyük kötülük. İyi insan olmanın ölçüsü hayvanlara veya insanlara yardım etmekle değildir. Asıl iyilik müslüman olmaktır. Çünkü Allah insanlara öncelikle iyilik yapmalarını istemedi, önce iman etmelerini istedi. imansız iyliği de yok saydı.
+1 yılZengin adam herkeze yardım etse malını dağıtsa çok iyilikler yapsa, ama 3 tane Tanrıya inanıyorum dese cenneti hakedermi sence😆
00 Yorumla
+1 yılcennete girmek icin musluman olma sarti vardir.
11 Yorumla- +1 yıl
Saçma.
Müslümanlar alem yapacakmış 3-5 huriyle falan. Diğerlerini almayacaklarmış. Hayalleri bile kıt.
13 Yorumla- +1 yıl
Huri olayınıda anlamadım.
- +1 yıl
Bu sitede senin kadar saçma yorum yapan birini görmedim
+1 yıldeistim ve evet cehenneme gidicem.
02 Yorumla- +1 yıl
müslümanlara göre böyle yani
- +1 yıl
Saçma geliyor bana.
Gizli Üye(25-29)+1 yılYahudiler, hristiyanlar da gidecek cennete. Sadece Allah a şirk koşanlar ebedi cehennemlik
04 Yorumla- +1 yıl
Kaynak nedir?
Cevap sahibi+1 yılEksileyenlerin aklı var mı çok merak ediyorum. Kaynak Kur'anın türkçe meali. Aynen yazıyorum ayeti. Bakara süresi 62>> Şüphesiz, inananlar ( muslumanlar) ile yahudiler, hristiyanlar ve sabiilerden (her bir grubun kendi seriatinda) "Allah a ve ahiret gunune inanan ve salih ameller isleyenler icin rableri katinda mukafat vardir; onlar korkuya ugramayacaklar, mahzun da olmayacaklardir" (diye hukmedilmistir)
Sabiiler, bazi tefsir bilginlerine gore, yahudilik ile hristiyanlik arasinda bulunan ve tevhid inancina dayanan bir dinin mensuplaridir- +1 yıl
Mealcilikten uzak durun. Ola ki fetva verirsiniz.
- +1 yıl
Fetocu musun l*n cakma kapalı
+1 yılzaten iyi biriyse rabbim ona hidayet verir!
00 YorumlaŞirinleri bile göremezler 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnu bilemeyiz Allah bilir
00 Yorumla
+1 yılEvet cunku oyke bir yer yok
00 Yorumla
+1 yılallah blir
00 Yorumla
+1 yılValla öyle diyorlar
00 Yorumla
+1 yılAynen
00 Yorumlahayır
01 Yorumla- +1 yıl
eyvahh (((((((((((((((((
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. görüceğuk
00 YorumlaAynen
00 YorumlaEvet öylee
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma
00 Yorumla
+1 yılEvet. :)
00 Yorumla
+1 yılYazık bize 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı.
+1 yılAllah bilir
00 Yorumla
+1 yılAllah bilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılbilemeyiz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGidemicek tabiki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir gidemeyecek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır gidemeyecek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilemiyoruz.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!