Sadece müslümanlar mi cennete girecek?
Neden 4 Hak din vardir ozaman?
Neden 4 Hak din vardir ozaman?
Din bir tanedir. 4 hak din diye bir şey yok. İnsanlar, peygamberlerine göre isim takmışlar Musevi , İsevi diye sonrada Yahudi , Hristiyan olmuş. Tüm peygamberler Tevhid inancını getirmişlerdir. Tevhid inancı Allah'tan başka ilah olmadığına inanmaktır ve Muhammed S. A. V'in onun peygamberi olduğuna inanmaktır. Hristiyanlar bunun ilk kısmını tahrif ettiler , Yahudilerse ikinci kısmını. Hristiyanlar , Hz. İsa için Allah'ın oğlu dediler , Cebrail A. S'da kutsal ruh olarak niteleyip teslisi icat ettiler , yani üçleme yaptılar. İstavroz çıkarmakta bu üçlemeyi tasdiklemek adına yapılır. Kuranı kerim bu inanış şeklini İhlas süresi ile geçersiz kılmıştır. Hristiyanlar , normalda ehl-i kitap diye geçer. Ama şimdi ki zamandakiler müşriktir. Yani Allahın birliğine eş koşmaktadırlar. Yahudilerse , hz. Muhammed S. A. V'in ahir zaman peygamberi olduklarını bildikleri halde gerçeği saklamışlardır. onlarda tahrif bu yönde. Yoksa dini ritüellerin benzerlik gösterir. Peygamberlerine karşıda bizdeki gibi çok övgüleri yoktur. Hz. Muhammedin S. A. V'in ahir zaman peygamberi olduğunu o dönemde meşhur yahudi rahib Bahira'dır. Ölürken dahi peygamberimize "keşke genç olsaydım sana iman ederdim." der Sonra ağlayarak "Bu ümmet seni çok üzecek" diyerek göçer.
4 Hak din yok ALLAH katında tek din var oda islam... Bütün peygamberler islamı anlatmak için gelmiştir ve 4 kitapta islamın kitabıdır. Kitabın orjinali gizlendikten sonra bir takım mezhep liderlerinin yazdığı kitaplar şu an incil , tevrat diye satılmakta ve aralarında değiştirilmemiş ve ya orjinali gizlenmemiş olan bir kur-an var onu da değiştirmeye çalışıyorlar. Şİmdi Müslüman ALLAH'a teslim olan demek ALLAH'A teslimiyet Kur-ana eksiksiz uymak ve ALLAH'tan başka hiçbir din koyucu görmemek ile olur. Evet sadece Müslümanlar gidecek ama terazisi ağır basan.
+ + + güzel anlatmışsın.
Sağolun gerçek olan bu :)
Öyle mi diyorsun peki kaç milyar nufüslü koca dünyada müslümanlığın adını duymamış insanlar var onların tek suçu doğduğu coğrafya mı ki insan doğduğu Coğrafya ülke ve aileyi seçemiyorken
İmanı olmayanın hiçbir amelinin kıymeti yoktur. İbadetler ve bütün iyi işler kıymetli ise de, bunları yapmak, imanın yanında ikinci derecede kalır. İman temel, iyi işleri yapmak, ikinci derecededir, imandan sonra gelir. İmanın ve iman ile birlikte olan iyi işlerin dünyada da, ahirette de faydaları vardır. İnsanı saadete ulaştırırlar. İmansız olan iyi işler, insanı, dünyada saadete kavuşturabilir. Ahirette faydası olamaz.
Kutsal kitapları kendileri değiştirdiler. Son peygamberin yani Hz. Muhammed (s. a. v) geleceğini diğer kutsal kitaplarda yazıyordu. Ama onlar inkar ettiler ve kitaplarında yalan yanlış bilgilerle insanları inandırmaya başladılar. Diğerleri önemini kaybetti. Bu yüzden evet Müslümanlar gidecek.
Cevap
42Cevap
4 tane hak din olduğunu söylediğine göre Allaha inanıyorsun demektir.
Sana bişey sormak istiyorum. Bir sınav yapıp herkese aynı farklı sorular sorup aynı puanlama üzerinden geçtin veya kaldın diyebilir misin? Allaha inanıyorsan o zaman 1 tane olduğuna da inanıyorsundur. Peki o zaman neden herkese farklı soru sorma gereği duymuş olsun sence bu mantıklı mı? Bir hristiyan içki içebilecekken bir müslüman içtiğinde neden cehennemde yansın? mantıklımı sence?
Bence değil o yüzden 4 tane hak din yoktur. 1 tane hak din vardır. Diğerleri vakti zamanında hak din iken yoldan çıkmış yozlaşmış dinlerdir..
şimdi Dört hak din yok bir kere önce buradan başlayalım Allah katında Tek din İslamdır 4 büyük kitap gelmiştir dünyaya bunlar Sırası İle Zebur HZ. Davut (A. S.), Tevrat Hz. Musa (A. S.), İncil Hz. İsa (A. S.) ve Son kitap Kuran-Kerim azimu şan Hz. Muhammet (A. S.) gelmiş her kitap geldiğinde bir önce kitap hükmünü kaybetmiştir doğal olarak her kitap öncesindeki diğer kitaba inanlarda cennete gidecektir. fakat son kitap Kuranı Kerim olduğuna göre demekki Kuran-ı Kerime inanlar ve onu yaşayanlar gidecekler yani şimdi İncil'in Hz. İsa (A. S.) verildiğini biliyoruz inanıyoruz fakat Kuran-ı Kerim-e göre yaşıyoruz çünkü onunla İslam dininin tamamlandığını biliyoruz
Yahudilik ya da hıristiyanlık diye bir din yok! Yahudilere ve hristiyana inmiş kitap vardır biz kuran araplara indi diye ona araplık dedik mi demedik diğer üç kitapta yazılanın orjinali kuranda toplanmıştır. Sebebi; diğer üç kitabın insanlar tarafından bozulması son kitap yaratan tarafından korunur yanlış basılan bir tır yanmıştır normalde kuran yanmamasına rağmen bunu araştırıp geçmiş haberlerde bulabilirsiniz bu onun korduğunun kanıtıdır kısacası bir din var ademden beri onun da adı güzel efendimiz ile insanlara bildiriliyor kuran geçmişte ki insanlar bunu yaptı siz bunu yapın diye örnek ile ya da iyi bu kötü bu seçim sizin diye size seçme hakkı sunar bu dünyada yaşıyorsak kurallarını bilmeliyiz
Resmi fın 4 tane zaten bundan gayrisi yok. Gerçi insanlar kafalarına göre din çıkarıyorlar hergün hemen hemen onların tabiriyle 4000 tane din var. Tabi hergün din Uyduruolar kafalarını yaşamakta zor onların. Resmi din 4 tane. Hepsi Allaha inanır. Yaratıcı'nın olduğuna inanırlar. Ve Allaha inandıkları için. Cennet kapıları açıktır. Fakat. Sadece Müslümanlar cehenneme gittikleri halde bile günahlarınin bedelini odeyip cezasını çekip Cennete gireceklerdir. Diğerleri de basının çaresine bakacaklar.
Hz. Adem den Hz. Muhammed (S. a. v) kadar bütün dinler İslamdır. Tek din gelmiştir. Diğerleri insanların uydurduğu bir şeydir. 4 Büyük kitap vardır ama tahrif olmuştur biz tahrif olmamış hallerine iman ediyoruz ve diğer peygamberlere inen sayfalara iman ediyoruz. Cennette sadece iman ile ölen Müslümanlar girecektir. Diğerleri ebedi Cehennemliktir. Müslüman olmayanlar Cennete girecektir diyen Kafir olur ! Cennette sadece Müslümanlar girer.
sırayla dort dın gonderıldı ama kalan 3 dın ve kıtaplar ınsanların kendıelrıne gore degıstırıldıgı ıcın yuce allah s. a. v son kıtap ve peygamberımızı gonderdı butun ınsanlar buna ınanıcak dıye ınananlar musluman kesımı oldu dıger ınanmayanlar degıstırılmıs kıtaplara ınanmaya dewam ettı ve şu an onların ınandıkları rabbımızın vermıs oldugu emırler degıldırbu yuzden sadece muslumanlık gecerlı.
O baştaki üç hak din kitabı değiştirildiği için İslam dini geldi ve bu yüzden sadece müslümanlar cennete girecek.
Hak din bir tanedir diğerlerinin hükmü kalkmıştır.
Ve evet sadece ehli sünnet olan müslümanlar cennete gidecektir. Çok günahkar olsa bile ehli sünnet müslümansa cennet ona haktır. Önce cehennemde günahlarından arınacak tabi.
4 hak din bir biri ardına geldi. Yani geçerlisi en son gelen. gelelim cennet olayına. Allah'ın işine karışmayın. O karar verir. Kimse şu girer bu girer diyemez. Yok öyle bir sınıflandırma.
Kuran'da yazan öyledir Zira her peygamber de ümmetine, "benden sonra gelen peygambere biat edeceksiniz" der ve en son peygamber de Hz. Muhammet olduğu için son ve hak dini islam kabul edilir.
din falan yalan canım, ondan dolayı kafan karışıyor, dünyada 4-5 bin din var bunların en büyük 19 tanesi burada www.bilgilersitesi.com/...e-isimleri-nelerdir.html ayrıca kim neye göre hak dini olduğunu ispat edebilir, hiçbir bilimsel kanıt yok.
Allah katında dın Islamdır. her dın Islam uzeredır. onlarda Islamdı. daha sonra tahrif edıldı. Muslümanlık geldıgındede tahrıf edılmıs olanlar nesh olundu. yanı kaldırıldı. olay bundan ıbaret.
Doğu 4 hak dini var fakat bu 3 dinin kitapları değiştirildiğinden dolayı gerçeği yansıtmamaktadır. Mesela sadece İncil'i ele alacak olursak 4 tane farklı İncil var.
daha inandığı dinin kitabını bile okumayıp sadece elhamdülillah müslümanım diyen biri cennete gidecekken, insanlığa faydası dokunan, doktor, bilim adamı vs gibi insanların sırf hristiyan diye cehennemlik görülmesi baya baya saçmalık.
Cennet, Allah, Cehennem, melek vs. böyle şeyler yok, hepsi insan uydurması.. bir çözemediniz şunu
Madem dediğin gibi uzay teknolojisine ulaşımışken neden bir karınca bile yaratılamıyor?
Insanları provake etme.
Doğuştan işitme engelli birinin seslerin varlığını inkâr etmesi, seslerin olmadığını değil onun sesleri duymadığını gösterir.
Allah’ı inkar edenin durumu da böyledir.
Olmayanın evrende eseri, zihinde imajı,
dilde adı olmaz.
@CikletPrensesi güzel benzetme tebrik ederim
@CikletPrensesi çok saçma bir örnek ne alaka? sesin var olduğunun bilimsel kanıtı var.. tanrının var olduğunun hiç bir kanıtı yok olmaz da çünkü insanlar uydurdu bunları bir düzen yaratmak için
@AltınPortakal bir kitaptan aklımda kalmış cümleler. Çok hoşuma gitmişti ezberlemiştim. bana ait değil yani yanlış anlaşılmasın :)
@CikletPrensesi bilimsel kanıtı sağır olan birine nasıl anlatabilirsin diye sor arkadasa
Bilim ruhun olduğunu kanitlayamadi o zaman neden ölüyoruz Kalbimizi makinaya bağlıyorlar ama yinede insan yaşamıyor neden
@AltınPortakal ruh diye bişeyde yoktur
Neden ölüyoruz o zaman kalbimize pil takalim yaşayalım
Ruh yoksa uyuyunca neden etraftaki sesleri duyamiyoruz kulaklarimiz duruyor
ALLAH binlerce yıl önceki kitapta yazmış sizi topraktan yarattım diye bilim yeni öğrendi bunu bilim herseyi biliyormu bundan 500 sene önce bilim adamları dünyanın düz olduğunu söylüyordu
@AltınPortakal yaa evet Kuran ı Allah mı gönderdi sence? biraz okursan insan uydurması olduğunu anlarsın. En basit örenekle, Dünyanın yuvarlak olduğundan bile haberi yokmuş allahın düz tepsi olarak biliyomuş o zmandaki insanlar gibi nedense? yarattığı dünyanın şeklini bilmiyo muydu bu Allah? :D
Sen hangi kur anı okudun acaba hiç öyle birşey yazmıyor
Kulaktan dolma bilgilerle konuşma bana kanıt göster
@AltınPortakal al sana kanıt kapak ol kuranyalanlari.blogcu.com/.../4498458
Ne safsiniz senin şu an durduğun yere bak düz değil mi ALLAH orada dünya mi demiş yer demiş
@AltınPortakal ahahahah ağlamak istiyorum git kendini köprüden at bence
Ölünce bakarız kim haklıymış senin dediğin doğruysa benim bir kaybim olmaz ama ya benim dediğim doğruysa sen kendini cehenneme Attın cehennem olmaz deme güneş e bak sana hergün gösteriliyor cehennem herşey tesadüfen olmuş yani sana göre bu mu zeka 😂😂 senin bilim dediğin bir şeye müdahale etsin bakalım ancak inceliyorlar başka yaptıkları ne var inceledikleri şey sırf bilim insanın nasıl oluştuğunua bak bir tane sperm kendi boyuna göre dünyayla ayin mesfafesinin yarısı mesafe gidiyor kalbi yok aklı yok ama sence bunlar kendi kendine oluyor çok zekisin gerçekten
@AltınPortakal bak sen de ya doğruysa diye konuşuyosunuz? içten içe sizde biliyosunuz bu şeylerin uydurma olduğunu ama inanmak istiyosunuz çünkü ölünce herşeyin bitiyo olması düşüncesine katlanamıyosunuz.. devam etmek, cennete gitmek istiyosunuz.. komik :)
Ben yemin ederim hiç şüphem yok yeniden dirilecegime senin için söylüyorum sonuçta sende görmedin ne olduğunu bende ama ben hiç bir şeyin kendi kendine olmayacağını biliyorum bana kendi kendine olan bir şey söyle seks yapmadan insan oluyor mu illaki bir sebep lazım toprağa tohum ekmeden çiçek çıkıyor mu nasıl bir kalp tasiyorsun anlamıyorum ben şimdi sana tokat atsam bilim bana acidigini nasıl ispat edebilir sonuçta sen acı cekersin ve ben bunu hissetmem kimsede ispat edemez acidigini
Seni kim yaratti?
Biride sizi tokatlarsa hmm fiziksel acı buymuş dersen empati yapmanıza gerek kalmaz. seks olmadan çocuk olmazsa kendi kendini dölleyen hayvanlar hakkında bilgi edineni isterim.. Bilgi cehaleti alır. Kadının biri çıksada ben hamileyim ancak kimseyle birlikte olmadım dese vah arkadaşım hem arkadaşım hem yalancı damgası yer , peki İsa'nın anası Meryem.. Öylemi! İnanç mantık gerektiremeyen bir şey oldugu için Gönül rahatlığı ile inanabilir ve gereğini yapabilirsiniz. Ne inanan inanmayana ne inanmayan inanana Saygısızlık yapma lüksüne sahiptir, demem o ki insan olmak inanç işi degildir bunu bilmemiz kâfidir..
Hak din derken Allah tarafindan gonderilmis dinler demek ama belki bilmiyorsundur islam disinda diger dinler asimile olmustur ondan sadece muslumanlar cennete girecektir😇
Kur'an'a göre Allah katında din İslam'dır
(Ali imran-19)
Gerçek müslümanlar gidecek. Öyle herkes heveslenmesin. 😃
Diger 3 u degistirildi icin gerceklini yitirdi ve ve 1-2-3-4 diye gitti 4 de son degistirilemez yani 1 inci dogru olsaydi neden diger 3 din ciksinki mantikli dusunsen zaten sormassin bu soruyu
4 hak din yokki. bir hak din var. kuranı kerim diger dinlerden hak din olarak bahsetmez. kuranda hak din diye geven tek din islamdir. 😊
İman sahibi olanlar cennete girecek. İslamiyetten önceki Hristiyanlar hristiyanlıktan önceki yahudiler ve yahudilerden önceki peygamberlere iman etmiş kişiler ayrıca hiç peygamber gönderilmemişlerde girecek sanırım.
Git araştır burada 17 18 yaşında gençlere sorarak birşey öğrenemzsin..
@ichinichi Güzel Kardeşim Allah son kitabı Göndermiş ona uyun Gönderdiğim Peygambere uyun benim katımda kuran ı kerim geçerlidir diye buyurmuş Elbetteki kuran ı kerim gelene kadar İnen tevrat zebur ve ncil kitaplarına uyan kişiler de cennete gider Allahın izniyle ama kuran indikten sonra kesinlikle Allaha inancı olmayan hiç kimse ya da diğer kitaplara inanıp kkuranı Hz. muhammed S. A. V efendimizi İnkar eden hiç kimse cennete giremez..
Son zincir Müslümanlıktır. Tebliğden önce olan tüm dinler Müslümanlık içine girdiler. Nette yeterli bilgi var bu konuda.
hakedenler girecek dıger 4 hak dini de musluman olmaya calısacak dın degıstrebılır özgürdür
hayır sadece iyi olanlar cennete gidecek sadece müslümanlar gitseydi herkes müslüman olurdu
Boş ver kim gidecek kim gitmeyecek sen kendi derdine düş gitmek için neyapabilirim diye düşün onlara kafa yor
Yorumum burada dursun uygun zamanda yorumlari okumam adina 😊
Allaha ve resulüne inanan iman eden herkes cennete gidecek. 4 hak din var ama diğer dinler hep bozuldu oynamakar yaotılar para için rahipler hahamlar. Islam dininde hiçbir bozulma olmadı olmayacak
Öyle mi diyorsun. Peki kaç milyar nüfüslü koca dünyanın ne köşelerinde İslamın adını duymayan bile insanlar var onlar ne olacak?
Allah (cc) buyuruyor ki, kalbinde zerre kadar iman olan herkes cennete girecek, Allah doğrusunu biliyor...
632'den sonra doğup Müslüman olanlar Cennet'e girecek.
sadece iman sahipleri.. kafirleer gidemez ateistler :D
Elhamdülillah ateistim ve cehennemde cayir cayir yanacagim.
hak dinler derki diğer dinlerin hükmü bimiştir. kuranda bunu belirtir.
Evet sadece müslümanlar ama kafirlesmiş müslümanlar değil.
Sadece müslümanlar cennete gidecek diye bişey yok.
Tek muslumanlar girecek, diger dinler tahrif oldu,
iyi olan herkes girecek
Iste islamin sacmaligi
hayır Allaha inanan herkes
4 hak din var diyen canım kim ki
Ne canım ı ileri zekanın tersini yazdım ben 😂😂
4 hak din derken üç değil miydi
Sadece müslümanlıkla olmuyor ibadette şart.
Ben ce müslümanların cennete gitmesi şüpheli
onu Allah bilir bence
Cezalarını çektikten sonra cennete gidebilirler
4 hak din olduğu doğru fakat diğer 3 din bozuldu
en son gecerli din müslümanlık canım
Hak geldi batıl zahir oldu
Fazla bi^bilgim yok ya
4 hak din yoktur TEK HAK DİN VARDIR ODA İSLAMDIR.
Onlar gidiyorsa cehenneme gönüllüyüm...
Evet
Hayır
Hayır1
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar