Bazı kaynaklarda girecek, bazı kaynaklarda girmeyecek diyor. Neye inanacağıma karar veremedim?
Cevabın nedir?
+1 yılBilmiyorum ama Müslüman İnsanlar cennet cehennemden çok yaratanın yüceliğine bahşettiği güzelliklere şükür etmek ve yaşamını daha anlamlı kılmak için Allah'ın yasaklarından sakınıp emirlerine uysa çok daha iyi olmaz mı?
Ayrıca son zamanlarda çok şakası arttı ben cehennemliğim filan diyenler var. Bu yaptığınız doğru değil şaka yapacak bir çok şey var böyle şakalardan sakının lütfen...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kuranda bu yazmıyor mu tüh çok yazık olmuş oysa tüm evrene gönderilen allahın kitaplarından biri bu... Açıkça açıklamaması kötü olmuş :(
02 Yorumla
Soran+1 yıl"O gün insanlar, yaptıkları işler kendilerine gösterilsin diye, bölük bölük Allah'ın huzuruna çıkarlar.
Kim zerre kadar bir iyilik yapmışsa onu görür.
Kim zerre kadar bir kötülük yapmışsa, o da onu görür." (Zilzal, 99/6-8)
+1 yılBildiğime göre yeterince yaptığı günahların cezasını çektikten sonra girecek. Ve bu tek müslümanlara özgü😂
01 Yorumla
+1 yılOldursun çalsin harama el uzatsin sonra Müslümanım diye gezsin üstüne cennete gitsin
05 Yorumla- +1 yıl
ne yani gitsin din mi degistirsin bu dediklerini yapan illaki vardir
Soran+1 yıl"O gün insanlar, yaptıkları işler kendilerine gösterilsin diye, bölük bölük Allah'ın huzuruna çıkarlar.
Kim zerre kadar bir kötülük yapmışsa, o da onu görür." (Zilzal, 99/6-8)- +1 yıl
@DeliKedi33 demek istediğim sözle müslüman olunmuyor 😊
- +1 yıl
benim yaptigim yorumu destekliyor bu dedgin demi
- +1 yıl
ruya o ayri mevzuu kesinlikle katiliyorum sana ama sehadet getirince müslüman olunuyor
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
22Cevap
- Diğer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılIslamin sartlarini uygularsan girebilirsin egerki 5 rekat namaz kiliyorsan ramazan aylarinda oruc tutuyorsan felan
14 Yorumla- +1 yıl
Bunu asla unutmayalim tevbe etmek icin asla gec degil allah merhametlidir
- +1 yıl
Öfffff ben hirsizlari kastetmedim! Kull hakki yemeyenleri
+1 yılHer musluman cezalarini cektikten sonra girecek ama kafirler hic bir zaman
11 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılOna öbür tarafta Yüce Allah karar verir. Onun yetkilerini tartışmak insana düşmez. Dinimizde imanlı olarak ölen herkes eninde sonunda cennete girecektir. Ama gene de Allah bilir.
20 Yorumla Kalpten Gerçekten İnançlı isen Girecek. . Ama Günahlarını kabirde çekeceksin. . Peygamberimiz Her Müslümana Şefaatçi olacaktır
00 YorumlaSoruyu soran arkadaş. Cevap ver bakalım. Böyle bir soruyu cevapladım diye fitneci mi oldum... Kaynak arıyorsan eğer tek bir kaynak vardır oda kurandır. 2 vaya daha fazla kaynağın olduğunu iddia eden sensin. Şimdi kim fitneci?
00 Yorumlagünahı olan bedelini ödedikten snra girecek kalbnde zerre kadar iman varsa tabi
129 Yorumla- +1 yıl
"Cennem sisteminin müekkel meleği Malik’tir. Malik Cehennem yaratıldığından beri 7. Tabakayı hiç görmemektedir. Yalnız Cehennemin diğer 6 tabakası 7.’nin şerrinden gönde çok defa Allaha sığındıkları ehadiste zikredilmiştir. Bu tabaka Münafıklara azabın verileceği olan tabakadır.
Müslümana ve Mümine ateşle azap yoktur demem hiç azap yoktur demek değildir. Belki başka hallerde var olacak azaplar vardır. Ama nedir şimdi bilemiyorum." - +1 yıl
Herkes Cehenneme girecek, kimi hiç azap çekmeden çıkacak; kimi az, kimi çok, kimi de sonsuz olarak kalacaktır. Bir âyet-i kerime meali:
(İçinizde Cehenneme uğramayacak hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin hükmüdür. Allah’tan sakınanları oradan kurtarır; zalimleri [kâfirleri] de dizüstü çökmüş olarak orada bırakırız.) [Meryem 71, 72]
(İman edip de imanlarını şirkle bulaştırmayanlar, Cehennemde ebedî kalmaktan emindirler. Onlar için, bu korku yoktur) [En’am 82](Kalbinde zerre kadar imanı olan Cehennemde sonsuz olarak kalmayacak, Cehennemden çıkarılacaktır.) [Buhari, Müslim] - +1 yıl
Mesela dediler ki. Öldüğümüz zaman nezir ve münker isimli iki melek gece sizi sorgu için gelecek. Yalan bir vesvesedir. Allah seni huzuruna alacak zaten. Seni ondan başka sorgulayacak ve hüküm verecek yoktur. Kuranda da bu iki meleğin sorgusu ile ilgili bir ayet yoktur. Var diyorsan yaz bende okuyayım
- +1 yıl
Kadın ve erkek cinsellik ister değilmi, Rabbim böyle yaratmış ve evlilik harici zinayı haram kılmıştır. Çok paran ve imkanında var. Bir kadınla zina yaparak günah yerine mast yapabiliyoruz.. Mast ufak olanıdır. Çünkü mast ta şehvetten atılan döl israftır. Bu bir yorum sadece
Allahin isine karismayalim lakin ben olsam sadece cocuklari cennete alirdim cennete layik insan tanimadim daha.
11 YorumlaGünahı olanlar cehennemde yandıktan sonra cennete girecek diyen de var. Ama tabi herkes değil.
00 Yorumla
+1 yılBir müslüman cennete gider veya gidemez garantisi yok bunu bilemeyiz kul olarak.
02 Yorumla
Eee yani bunu niye bana yazdın biliyorum bunları
+1 yılherkes ameline göre yargılanacak
bu dünyada yapılan en ufak iyilik veya kötülüğün bile karşılığı alınacak00 Yorumla
+1 yılgirecek ama... kimisi cehennemde yanip girecek kimisi yanmadan...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGirecek.. ya direk ya da önce cehenneme gidip cennete geldiğinde alnında cehennem damgası taşıyacak.
10 Yorumlagencecik kizlari alsin 4 5 tane kadinim diye her turlu pisligi yapsin sonra muslumanim hooop cennet yok oyle dava
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltekasur surwsindede herkez cehennemi gorecek yaziyoda benim gunahim ne o zaman bosuna yasamayalim hocam
00 Yorumlaişlediği günahlarının cezasını çektikten sonra elbette girecek ama kul hakkı yememişse!!!
014 Yorumla
Soran+1 yıl@Fatih2662
Kalbinde iman bulunan ve bu imanla ölen herkesin cehenneme girse bile sonunda cennete gireceğini bildiren hadisler vardır. Ve bu Hadisler en güvenilir kaynaklarda geçmektedir. (Buhari, Tevhid 19, 31, 36, 37; Müslim, İman 322, 334; Muvatta, 1/212; ayrıca Prof. Dr. İbrahim Canan'ın Kütüb-i Sitte tercümesine de bakabilirsiniz.)
Diğer taraftan bu konunun da mutlaka Kur'an'dan bir aslını bulmak gerekir denilirse, bir çok ayetten bir tanesi şöyledir:
"O gün insanlar, yaptıkları işler kendilerine gösterilsin diye, bölük bölük Allah'ın huzuruna çıkarlar.
@Fatih2662 Ve in minkum illâ vâriduhâ, kâne alâ rabbike hatmen makdıyyâ (makdıyyen).
eyvallah güzel kardeşim bak bende sana ayetleri söylüyorum meallerine bakabilirsin. ya da kuranı kerimden türkçesini okuyabilirsin. benim allah adına konuşma karar verme gibi bir durumum yok allah muhafaza böyle bişey ne düşündüm nede yazdım. - +1 yıl
@Fatih2662 bedbahtlar, günahkâr müminler ve inkarcılar olmak üzere ikiye ayrılır. Bu istisna müşrik ve inkarcıları değil günahkâr müminleri ifade eder. Bunlar belli bir süre cehennemde kaldıktan sonra yüce Allah bunları oradan çıkartıp cennete yerleştirecek, inkarcı bedbahtlar ise ebedî olarak cehennemde kalacaklardır. Bu yorum daha tutarlı görünmektedir. Çünkü müminlerin ebedî olarak cennette, inkarcıların ise ebedî olarak cehennemde kalacaklarını açıkça İfade eden âyetler vardır. (bk, Mâide 5/119; Cin 72/23
+1 yılhayır şöyle ilk cehennem sonra cennet olacak bizler için
00 Yorumla
+1 yılgünahlarinin bedini ödedikten sonra giriceği söyleniyo
01 Yorumla
+1 yılHee burdan yazılanlara hemen inanirsin doğru yere sormuşsun. s
00 Yorumla
+1 yılgirecek.. kesin bilgi, yayın bunu.
10 Yorumlacennete girip napıcaksınız
12 Yorumla
Soran+1 yıltam da böyle birinin gelmesini bekliyodum
- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen cehenneme biletimi önceden aldım.
10 Yorumla
+1 yılBiraz bronzlaştıktan sonra
00 Yorumla
+1 yılİslamiyet koca bir yalan...
10 Yorumla
+1 yılTartışmalı bir konu. Ve yeterince bilgim yok.
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBarajı geçen gidecek.
00 Yorumla ölene kadar Müslüman kalabilirse evet
00 Yorumla
+1 yılgirecek
10 Yorumla
+1 yılYalan len yalan xd
03 Yorumla
Soran+1 yılHangisi yalan
- +1 yıl
Her müslüman cennete gidecekmiş xd tanrı bilir karşiim.
Soran+1 yılne dionxdxdxd
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvet zamani geldiginde giricek
013 Yorumla
Soran+1 yıl@Fatih2662 adam yukarıda sana zamanı biliyorum mu demiş? Her insan, müslüman veya değil. Bir zamanın geleceğini bilir. Asıl sendeki ne bu özgüven de herkese laf yetiştirme çabasındasın
Cevap sahibi+1 yılSen niye yorumuma yaziyosunki arkadasim
Cevap sahibi+1 yıl@Fatih2662 varsa fikrin geneline yaz benim yorumuma yazma lutfen hic sevmedigim sey
Soran+1 yıl@Fatih2662 Hayatımda gördüğüm en fitne insanlardan birisin. Şu karalamaya bak. Haddime diye birşey mi dedim?
Cevap sahibi+1 yılNe alakasi var sacmaliyosun.
Cevap sahibi+1 yıl@soran tamam birak ya sinirim bozuldu zaten
Cevap sahibi+1 yılIse bak ya
- +1 yıl
Bak abicim. Kızmana gerek yok tamamı... Ve dahi onlar dedi ki: "Sayılı günler ötesinde ateş bizi yakmayacak!" De ki onlara: "İndAllâh'tan (hakikatinizden gelen bir) söz mü aldınız? Allâh asla sözünden dönmez! Oysa siz Allâh hakkında uydurma şeyler konuşuyorsunuz! bakara 80. ayet
girmezdir
01 Yorumla
Kim zerre kadar bir kötülük yapmışsa, o da onu görür." (Zilzal, 99/6-8)
Diğer konusunda 11,9b cevap paylaştı. umurumda değil
10 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026