Herkes cezasını çektikten sonra cennete girecek diye bir düşünce yapısı var bende hatta şöyle bir ayet var "allahın yüzü hariç her şey yok olacaktır."bu ayette mesela ne demek istenmiş bana göre allahın yüzü cehennem olmayacağına göre cehennem dahil her şey yok olacak ve sonunda sadece cennet kalacak hem ne kadar mantıklı sadece iyi ve inananların cennete gitmesi? Ne kadar adilce?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Evet sadece müslümanlar giricek ve senin gibi bi aciz kulun allahi sorgulama cesareti nerden geliyo
Sanane seni ilgilendiren bişey yok.
Haddini bil allahguardim ben
Puhahajahahahahxbbsbxbd
Bende zaten müslümanım gerek yok öyle şeylere şşştt
Bur hadisi şerif söyle der: kalbinde zerre kadar iman bulunan kimse cehennemden çıkacaktır.
Buhari ve Müslüm de bu çeşit hadisler var. Ama imanı tanımlamak lazım.
Mesela bu ayetin doğruluk payı var mı
Hadis sahih
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için dostum
cennet diye bir yer varsa hırsız müslman giremeyecek iyilik yapan hristyan girecek
He mk cennet cehennem melekler cinler seytan falan filan alis harikalar diyarinda 😂
ortadoğu masallarını bırakın
Bana saçma geliyor zaten sadece müslümanların cennete girmesi
din dediğin şey ortadoğu masalıdır şizofreniktir
Sizin inandığınız düşünce yapısı ne?
yaratan var insanın onunla iletişimi yok
Anlıyorum
çoğu şey zaten yahudilerden geçme
Masal olduğunu nerden çıkarttın
Paganizm Noel babayı geyiklerin çektiği kızağa bindirir. Eski ahid kaynaklı bir şey yok
Bana da pek adil gelmiyor
Tabikide adil değil
Adalet ne sizce
Adalet cezasını çekebildiği kadar çektikten sonra sonsuz cennete girmesi.
Suç ve ceza başka bir şey. Adam yaptığının suç olduğuna inanmıyorsa o nolcak. İman dediğimiz bu
@meta-verse Yarışa eşit şartlarda başlama, şimdi şöyle düşünelim sen x dinine inanıyorsun ama gerçek olan din aslına y dini ama sen gerçek olan dinin olduğu bir bölgede değilde gerçek olmayan bir dinin olduğu bölgedesin ve öldükten sonra ömrün boyunca acımasızca yargılanacaksın.
Bir yaratıcının olduğuna şüphem yok ama sonsuz cehennem çok gaddarca
Senin ayet dediğin şey. Kuran'da nerde.
Bilmiyorum ama kurancı müslümanlara göre dediğim gibi olacak
Zaten yaratılan varsa yaratıcı var. Basit mantık. Yazı varsa yazar var.
Kaynak yoksa hurafe var. Biz kaynak yoksa inanmıyoruz.
Evet tabikide inancım sonsuz yaratıcıya ama eğer inanıpta cehennemde sonsuza kadar kalma ihtimali varsa diyorum
Sadece aklıma takılan bu
İnanıyorsan cennete gideceksin. Bakara suresi 25. Ayet
@meta-verse İnanmıyorsan?
X dini ve y dini sana yapışık değil. Zaten inanman gereken şeyler var. Yoksa orada ya da burada doğman seni ya da beni cennete sokmaz
İnanmak bizim fıtri bir ihtiyacımız önemli olan doğru şeye inanmak
@meta-verse Hristiyan yoğunluklu yerde o dinin emirlerine göre yoğun bir şekilde eğitilmiş ama çok iyi bir insan süresiz cehennem yiyor ama Müslüman yoğunluklu bir bölgede kitap açmadan, namaz kılmadan her boku yiyen insan cezasını yedikten sonra cennette köle alıyor hocam?
Neye göre iyi insan kime göre iyi insan
@meta-verse Topluma karşı zararı dokunmayan, hırsızlık yapmayan, cinayet işlemeyen, hak yemeyen ortalama bir insan, kimse için bir şey ifade etmesine gerek yok
Bu ortalama insan neden yaşadı peki ne için yaşadı
Bu arada ben namazdan bahsetmiyorum. Namaz diye bir şey olduğunu kabul etmekten bahsediyorum
@meta-verse Kendisinin seçim şansı olmadan İslama dair hiçbir şey barındırmayan topraklarda başka bir dine inanarak yaşadı. Uzamasına gerek yok muhabbetin fikrine de saygı duyuyorum bende müslümanım sadece empati mesela gerçek din hristiyanlık olsaydı benim burada ne suçum var Müslüman bir ailede, müslüman yoğunluklu bir ülkede doğdum.
Estağfurullah senin suçun ya da başkasının suçu yok. Galu bela dediğimiz ruhların bir araya geldiği bir yer düşün orada Allah bütün ruhlara sordu. Elestibü rabbüküm. Ruhlar sırayla bela dedi.
Araf suresi 172-173-174 ayetler
İman edenler girecek
Nasıl yani?
Her müslümanım diyen cennete giremeyecek
Cennete giremeyecek diyorsun sonsuza kadar yanacak ise en başta ben buna itiraz ederim zaten
Neden itiraz ediyorsun ki.
Neden bir tanrı sonsuza kadar yarattığına işkence etsin ki.
Allah ve tanrı başka şey. Bir çok tanrı olabilir ama Allah tektir
Allah'a inancım tam ama sonsuz cehenneme itirazım var
Benim de sonsuz cennete itirazım var o zaman. Nas öyle belirlenemez. Burada ne yaparsan cennete ne yaparsan cehenneme gidersin sorusunu Allah cevaplamış. Bkz Kur-an ı Kerim bakara suresi, nahl suresi
Müslüman olmayanlar cennete giremeyecek
Müslüman olmayabilir ama belki tanrı inancı var hatta bunların hiçbiride olmayabilir sonsuz cehennem ne kadar adalet göstergesi?
Sen bir resim yapsan her şeyi kendi istediğin gibi yaparsın kendi adaletine göre yaparsın. Adalet dediğimiz şeyi yaratan her koşulda adildir.
İnanmayanların sonsuz cehenneme gitmelerinin sebebi şu: bu dünyada eğer ölmek olmasaydı sonsuz yaşasalardı sonsuza kadar inanmamayı seçecekleri için öldükten sonra sonsuz cehenneme gidecekler