Rablerini inkâr edenlerin yapıp ettikleri, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Kazandıklarından hiçbir fayda göremezler. İşte bu, derin bir sapkınlıktır.
Ibrahim 18
Ayetlerle sabit konu ; yaptıkları iyiliklerin karşılığı dünyada verilir biter Allahı inkar eden inanmayan herkesin durumu budur yapılan tüm iyilikler boşa gider dini inkar ettikleri için 👇
Onlar ki; dünya hayatındaki çabaları boşa gittiği hâlde, gerçekte iyi şeyler yaptıklarını sanırlar. (18/Kehf 104)
► Bunlar, Rablerinin ayetlerini ve onunla karşılaşmayı inkâr etmiş, (böylece) amelleri boşa gitmiş kimselerdir. Kıyamet Günü'nde onlara hiçbir kıymet vermeyeceğiz. (18/Kehf 105)
► Kâfirlerin amellerinin (durumu), düz bir arazideki seraba benzer. Susuz kişi onu su zanneder. Sonunda oraya varınca hiçbir şey bulamaz. Orada Allah’ı bulur. Allah, yaptıklarının karşılığını eksiksiz verir. Allah, hesabı çabuk görendir. (24/Nûr 39)
Açıklaması burada
👇
https://sorularlaislamiyet.com/bazi-ayetlerde-kafirlerin-yaptiklarinin-bos-gittigi-vurgulaniyor-ama-zilzal-suresinin-7-ayetinde?amp
Tesekkur ederim, faydali bir cevapti.
allaha inanıyosun demi herhangi bi dine mensupsun hristıyanlık ya da musevilik neticede bütün kiltaplar kuran haric tahribat ve degistirme olmus kuranı kerimde son peygamberde inmıs arastırmadan nasıl olurda cinnete girceksinki önünde son din var son kitap son peygamber var incili al oku kuranı al oku incil degistirilmis olsa dahi kuranı kerimin emirleri gibi benzer noktaları cok üstelik dogruyu yanlısı ataist bile yasarken kuranın emirlerinin tam zıttını yapar ya da emirlerini yerine getirmez ama dogru yasam tarzını benimsemistir onuda kafasından bulmadıya etrafındaki insanların yasayıslarını örnek alarak yaptı
:d 'Mesela tıp alanında onlarca icat, keşif olmuş. Bunların çoğu yabancılardan. Adamın faydası insanlara benden çok dokunmuştur.'
müslümanlık en yüksek dönemini osmanlı'da yaşadı dersek,
o dönemde avrupa karanlık bir çağdaydı.
şimdi o dönemdeki bir hristiyan'da aynısını soruyordu. *mam, why r thy btter?
sen şu an standart bir ortaçağ avrupalısının zekasıyla soruyorsun bunu
Onlarca icat keşif olmuşta olurken aklını kullanmış değil mi?
O aklını , kainatın ve herşeyin sahibi olan Yaradanı da bulması için, Allah ona o aklı vermiş. Müslüman bir ailede doğmamış olabilir fakat bu hiç araştırmadan hiç sorgulamadan yaşayacağı anlamına gelmez.
Eğer sorgulamadan , gerçek dini bulmadan yaşar ve ölürse, burada Yaratıcıya suç (hâşâ) yüklenemez..
Cevap
13Cevap
Gavur dedikleri adamların icat ettiği arabalara, trenlere, uçaklara binerler. Onların icat ettiği ilaçlarla ekipmanlarla hastalıklarını iyileştirirler. Onların bulduğu telefonu bilgisayarı interneti kullanırlar. Gavur dedikleri insanların her türlü biliminden buluşundan faydalanırlar. Ama ölünce onlara cennete gidecek gavurlar cehenneme gidecek. Yersen güzel masal.
Cennete gidecegimi soylemedim.
puhahaha sana demedim sen ne alaka birader
Bir hocam kitaptan bir kaç sayfa atmıştı
Diyanetin itibar ettiği kitapların birisinde geçiyor ki
Hz ali ve hz omere göre
Cehennemde kalanlar sonsuza kadar aynı acı ile yanmayacak
Vu adalete ters düşer
Azabı azalacak
Hatırladığım kısım bu kadar
Kâfirin azabı bitip cephem ortasında detaylık yasarmi hatırlamıyorum
Ya da azap ülfet mı olucaktı neydi yav
Ya kanka bu konuda kafam karışık bir ayette de azapları hiç hafiflemeyecek diyor kimisi cehennem sonsuz değil diyor kimisi zevk alacaklar bir müddet sonra diyor
@Huzuruarıyorum34 valla kanki bende bilmiyirum
Ama bahsettiğim kitabı oku istersen
Sayfalarını bulamam şimdi
Hz ali omer
Cehennem yaz çıkar bekli
Dinler mitolojik hikayeler hanselle gratele ne kadar inanıyorsan oyle inanmak lazım... Müslüman her şeyi yapacak bir tövbe diyecek cennete gidecek insanlık için faydası olan bilim insanı yanacak öyle mi? 🙄😄
Musluman olmayan biri cennete inanmıyor nıye cennete gitmek ıcın ugras sın ki
Şöyle düşün Sen mesela haşa Allahsın... bir tane kulun var çok iyi on numara adam ama sana inanmıyor. Sen onu cennetine alır mısın?
Aslında şöyle bakarsak ilk başta bir tuğla koymamış da üstüne bir ev yapmış gibi.
La her seyi yaratani inkar ediyor nasil cennete gitsin kimin cennetine gidecekmis?
cehennem çok daha iyi bir ortam olacak sanırım. daha medeni 😂
Tüm p*rno cehennemde olacak cennete sakallı bıyıklı hocalarla ne işimiz olsun değil mi.
p*rno starlar*
Ayıp değil sektör ekmek parası :d
Ya çoğu kişi sözde müslüman onlar sanki cennete mi gircek Allah aşkına ya
Takıldığın ayetin tefsirini açıp oku güzel kardeşim. Tefsir kitaplarında uzun ayrıntılı bir şekilde , Allah'in ayetinde ne anlatılmak istendiği yazıyordur
Müslüman olup milyarlarca yıl yanmayacağın ne malum?
Öyle bir şey yok. Olmayanda gidebilir.
Bakarada bir ayet geciyor bir dakika, ustelik sadece Bakarada degil.
İşte küfre sapanlar ve âyetlerimizi yalanlayanlar var ya, işte onlar cehennemlik olanlardır. Onlar orada sürekli kalacaklardır. Bakara 39. ayet
Bana kalirsa Musluman gibi yasamak ve Musluman olmak farkli seyler. Ulkemizdeki Muslumanlarin bir kesimine bakarsak bunu cok net anlayabiliriz.
Musluman bir ailede dogup taklidi bir imana sahip olmak ve her gittigi ortamda buna ragmen elhamdulillah Muslumanim diye gururlanip boburlenen kisilerin ne kadar cennetlik oldugu biraz tartisilir zaten. Fakat bir yaratici yapilan amellerin kendisi icin degil de baska bir tanri var niyetiyle yapildigini bilse bu da farkli bir bakis acisi oldu benim icin su an. Bilmiyorum biraz gaybi konular fakat dusunuyorum ve cok karisiyor
Şimdi şöyle düşün. Biz Allah diyoruz, bazıları Tanrı diyor, bazıları yaratıcı vb. Bir çok sıfat var herkesinde inandığı bir şey var. Yani mesele isim değişikliği değil. Öz de bakarsak dönüp dolaşıp tek bir kaynağa varıyor. Dediğim gibi yorumsuz kuran oku ayetlerin kelimelerin bütün anlamları yazılı olan mealler var. Bazı şeyleri anlamanda daha yardımcı olur. Ayrıca mantık üstünden de düşünmen lazım. Zaten bu da geçiyor.
Bizim Müslümanların da girme ihtimali yok ki 🤣🤣
İnananlarla inanmayanlar bir olmaz.
Sadece Allah aşirk koşanlar giremez
burdan belli saçma sapan bir din olduğu
Amentü biliyormusun
Evet biliyorum.
İşte kaide o kardeşim. Ne olursan ol farketmez. Ama cehennem de derece derece diyorlar.
Amentüde zaten Allaha meleklere kitaplara peygamberlere iman ettim diyorsun, fark etmesi lazim sart smentu ise.
İyi de kitaba iman var orada ne diyorsa işte ona iman etmen sart. Eğer senin dediğinin açıklaması dusuncenle tersse bu olayın imkanı yok. Hatta öyle de yani ddusuncene göre bir din yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?