bu konularda bilgisi olan var mı? Namaz kılmayan başı açık müslüman birisi cennete giremez mi yani mutlaka ilk önce cehenneme mi gider günahlarından arınana kadar
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yılHer Müslüman cennete gidecektir Bu Yaradanın sözü ve Her Müslümanda günahının bedelini de ödeyecek bu da Yaradanın sözü Namaz dinin direğidir Namazı önemli kılan günde 5 vakit Yaradanı anıyor ona dua ediyorsun ve namazda edilen dua ile normal zamanda edilen dua bir değil ve her namaz kıldığında abdest aldığında günahların bir yandan akıp giderken bir Yandanda sevap kazanıyorsun Namaz insanın miracıdır Yaradanın huzuruna varmaktır samimi olarak akıttığın bir göz yaşı senin af olmana vesile oluyor O yüzden namaz kılanla kılmayan bir değil ve bir mum ateşine bile dayanamazken cehennemde yanar sonrada Cennete girerim düşüncesi çok yanlıştır Müslümanın tek temennisi olması gerekir Yaradanın taktirini Razılığını kazanıp Günahsız bir şekilde Cennete Kabul olmak
731 Yorumla- +1 yıl
Hocam Yaradanın sözü dediğin şey Kur-an ayeti ise göster bakalım hangi ayette diye?
- +1 yıl
ALLAH'ın sözü diyorsun yani sen yalancımısın? Hadis i peygamber söylediği varsayılıyor ama sen ALLAH söyledi diyorsun bu ALLAH'a iftira değil mi?
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid Bakara
(25) İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, "Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!" diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır. Sadece bir tanesi ve yeterlidir sanırsam - +1 yıl
Eee hani nerde her müslüman cennete gidecek :D Hocam Sen tam bir şeytansın ve Sıçtın buda diktiğin tüy dü işte islamın en büyük düşmanları sizin gibi insanlardır.
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid Arkadaşım iman eden kelimesinden sen ne anlıyorsun?
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid Evet soruma cevap bekliyorum iman eden kelimesimnden sen ne anlıyorsun illa Müslümanmı yazması lazım İlla İslam kelimesi ibaresimi olması lazım? Din le alakan yok gelmiş bana ukalalık yapıyor
- +1 yıl
İman denince ALLAH'ın indirdiği kitaba iman edip ona uymak :)
- +1 yıl
Benim kalbimde olanı sen mi bileceksin ALLAH mı :)
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid Allaha Peki bu iman edenler kimler?
- +1 yıl
Muvahhidler :)
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid Çözdün bu işi de Anlamamazlığa vuruyorsun neyse
- +1 yıl
Sen Kur-anı yetersiz eksik görüyor ALLAH'a hakaret ediyorsun ama inkar ediyorsun :)
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid Ben Kuranı Eksik görmüyorum yetersizde görmüyorum Peygamber efendimiz Allahu teala (c. c) izni bilgisi olmadan onun Aksini idda edebilir mi onu yalancı çıkartır mı Hayır Ben Kurandan bir örnek verdim Peygamber efendimizden de başka bir arkadaş örnek vermiş ortak nokta her müslüman iman eden cenenete gireceği ama sen gelmiş bana yalancı diyorsun bilgisiz cahil diyorsun başta yazımı okursan ben her Müslüman cennete girecek ama Günahını çektikten sonra dedim sanki bana Direk cennete girecek demişim gibi bir tepki veriyorsun beki ben cahilim bilgisizim sen o kadar biliyorsan sen söyle Her müslüman cennete girecekmi girmeyecekmi Not Müslüman diyorum Yaptığı işlerle amellerle Kendini müslüman sanıp Yaradan katında dinden çıkan ama bunu bilmeyenlerden bahsetmiyorum
- +1 yıl
Daha müslüman ne demek onu bilmiyorsun tabiki cahilsin :) Cehennemi ve cenneti geçici zannediyorsunuz ayeti atayımda görün :)
Furkan Sureis 65 (Ve onlar ki, “Ey Rabbimiz! Cehennem azabını bizden uzaklaştır; çünkü onun azabı gerçekten pek korkunç ve süreklidir!” derler.) - +1 yıl
@İffetlimuvahhid Sen benim sorumu cevapla Ben çok şükür Müslümanında ne olduğunu Cennetin Cehenneminde ne olduğunu biliyorum ve Bir Müslümanın Müslümanın açığını Aramaması gerektiğinide biliyorum Bir Müslümanın Bir Müslümana Hakaret etmemsi gerektiğinide biliyorum Bir Müslümanın Mütevazi olması gerektiğini Kendisini Yükseklerde görmemesinide biliyorum Bir Müslümanın Bir Müslümanı Yalancılıkla suçlamadan önce iyice araştırması gerektiğinide biliyorum ama Sen bunları yapıyorsun ve bana Müslümanlık konusunda ahkam kesiyorsun Dediğim Gibi Sen cevapla Peygamber Efendimizin Hadisinde Bahsettiği Benim Örnek verdiğim Her Müslüman Cennete girecektir kelimesini?
- +1 yıl
Peygamber Nebi olduğu için ve yanlızca Vahiy'i tebliğ ettiği için Kur-andan başka birşey söylememiştir ama sen sıkışınca peygamber şöyle demiş böyle demiş diye iftira at , ALLAH'ın sözü deyip peygamber sözüne kıvır karı gibi MÜslüman ne demek bilmeden kendini müslüman zannet :D Sana ne saygı duyayım ki :D
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid “Allah dilediğini affeder, dilediğini azaba uğratır.” (Bakara, 2/284; Al-i İmran, 3/129; Maide, 5/18,40) mealindeki ayetlerde müminler söz konusudur. Çünkü kâfirlerin affı diye bir şey olmaz. O halde, ayetin işaretinden şunu anlıyoruz: “Allah, günahkâr müminlerden, dilediğini affeder, dilediğini azaba uğratır, daha sonra cennete alır.”
Şu hadis-i şerif bu manayı desteklemektedir. Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurmuştur:
“Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten (ve ancak Cenab-ı Hakk’ın bildiği bir müddet geçtikten) sonra Allah: ‘Bir hardal tanesi kadar imanı olanları cehennemden çıkarın’ buyuracak ve çıkarılacaklardır…” (Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149). - +1 yıl
Yüce Allahım seni Benim gibilerden Eylesin inş
- +1 yıl
Senin gibi şeytan görmedim Kur-anda ayette yazmayan birşeyi zorla kur-ana empoze etmeye çalışıyorsun beni de kandırabileceğini zannediyorsun ya :D Ayetlerde açık ve net bir şekilde cennet ve cehennem ebedidir yazıyor fakat sen zorla kendini cennete sokabileceğini zannediyorsun :D
- +1 yıl
Allahım seni ıslah etsin Ama Günahlarımı aldığın için teşekkürler Bu dünyanın öteki tarafıda var Kensdini Müslüman sanıyorsan da Allaha havale ediyorum Allaha inanmasanda Çünki senin ne düşündüğüm umurumda değil senin lafınla ben dinden çıkacak değilim :)
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid Sen Ateistmisin? Yaradan Razı gelmeden o istemediği sürece Cennete girilmez
- +1 yıl
Deminki paylaştığım ayeti inkar ettikten sonra seni cidiye almadığımı anla o ayeti yaz kenara Kuran dan bak sadece yazılarını oluyorum tek yaptığın sadece günahımı almak :D ve günaha girmek :D
- +1 yıl
Enam Suresi 164 (De ki: "Allah, herşeyin Rabbı iken ben hiç O'ndan başka Rab mi isterim? Herkesin kazandığı ancak kendi boynuna geçer (sorumluluğunu gerektirir). Hiçbir günahkar başkasının günahını taşımaz. Sonra hep dönüp Rabbinize varacaksınız. O vakit O, size ayrılığa düştüğünüz gerçeği habe verecektir.)
Senden hiçbirşey yüklenmiyorum senin günahın senin boynuna :D Hani Ayette nerde yazıyor Cehennemde yanıp cennete gireceksiniz diye :D Sadece cennet yazıyor orada :) ALLAH dilediğini affeder demek cehennemde yakıp cennete mi sokacak oalrak algılıyorusn birde 38 yaşında olacaksın :D - +1 yıl
@İffetlimuvahhid Ben sana enam suresinimi attım kör
- +1 yıl
Ayetin neresinde yazıyor Cehennemden cıkıp cennete gideceksin diye :)
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid :) sen hakkatten körsünbana gelmiş konuyla alakası olmayan ayet gösteriyor sonra nerede ben ayet gösteriyorum ben onu bilmem git öğren o zaman
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid sen neden anladığın konulara gitmiyorsun mesela göğüsler KEsinlikle yağsız dik ve küçük olanlar mesela ;) sen git onlarla ilgilen benim dinim bana senin dinin sana
- +1 yıl
Merak etme en iyi bildiğim kOnu dur Kur-an :) Fakat inkar edenler ALLAH'a iftira edenler ayetleri söyleyenlere de iftira eder :) Bu sitenin amacı sorulara yanıt vermek delikanlı gibi istediğimi yazarım tabi sende ALLAH'A iftira edecek şeyler de yazabiliyorsun saygı duymak lazım :)
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid eminim paylaştığım sureyi inkar et elinin altında internet olmasına rağmen Peygamberimizin hadisini inkar et karşındakini yalancılıkla suçla sonrada en iyi bildiğim de. Kuranı bilmek yetmiyor Onu Hayatına katman lazım ama sen sadece internetin varsa biliyorsun ama yaşantı olarak Ateistsin :)
- +1 yıl
Hadi Hocam Hadisi inkar ediyorum doğru Kur-an dışı herşeyi inkar ediyorum Fakat Hadi kanıtla ayetin neresinde cehennemden cıkıp cennete gitmek yazıyor :D İddianda sadık isen delikanlı isen kanıtla :D Ayet attım diyorsun Ayette ALLAH dilediğini affeder yazıyor ama sen bunu cehennemden cıkarıp cennete sokar anlıyorsun :D
En İyi Cevaplar
+1 yılnamaz bir ritüeldir ve duadan ibarettir esas bize şart kılınan ise salattır salat toplumsal açıdan iyilikler yapma kötülükleri düzeltme ve bitki hayvan insan herkese yardımcı olmak demektir ahlakın en üst seviyesini ister insan olmayı ister basını örtme emride kuranda allah tarafından kadınlara birer tavsiyedir helal ve haram konusu degildir yani kısacası cennete gitmek öyle kolay degildir cennete gitmeyi kimse hak edemez cünkü hic bir sekilde allaha hakkımızı ödeyemeyiz cennet onun bize hediye olacaktır bu hediye içinde onunla ortak noktalar kurmamız gerekir örneğin o şefkatlidir bizde öyle olmalıyız o cömerttir adaletlidir o ahlaklıdır o alimdir bizde öyle olmalıyızki mahserde bizimle ortak nokta kurabilsin ve bize cenneti hediye etsin..
10 Yorumla
başının açıklığı kapalılığına bir şey diyemem ama kabirde sana ilk namazı soracaklar. imanın en büyük göstergesi namazdır. necip fazıl ne demiş "namaz kılmayan kafir olmaz ama kafirler de namaz kılmaz."
12 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim Kur-anda kabirde ne sorulacağı ve buna benzer bir inanışı destekleyen bir ayet yok sadece ölünce berzah alemine gideceğimiz ve birsüre bekledikten sonra kıamet kopacağı yazıyor :)
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid islamdaki tek kaynak Kuran değildir. 4 temel kaynak vardır. Kuran sünnet icma kıyas. şimdi sokmaya çalıştığın lafı al ikile hadi.
namazı nasıl kılacağın da yazmıyor o zaman bu kadar insan neye dayanarak namaz kılıyor? saçma salak yorum yapıp canımı sıkmakta birebirsiniz ya.
Töbe töbe ne alaka benimde başım açık ama çok şükür namazımı kılarım orucumu tutar ibadetini yaparım açık la kapali lik l alakası yokki bunun
24 Yorumla
Soran+1 yılSorumla görüşünün ne ilgisi var..
- +1 yıl
Kardeşim Tebrik ederim cesaretinden dolayı fakat Kur-anı bir açıp okusanız da dini doğru öğrenseniz...
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
63Cevap
Allah cc. Namaz i farz kildi.
Tessettur u de farz kildi.
Imtihan bu zaten dunyada yanlizca Allah a inanmamizi ona hic bir şey i ortak koşmamamizi istiyor. Buna nefsimiz dahil. Zaten nefsimiz bizi butun azginliklara kotuluklere goturuyor. tabi seytan da vesvese veriyor.
Gunun 24 Saat i Allahin seni izledigini gordugunu unutmamak lazim. insaniz unutuyoruz ama devamli hatirlamamiz gerekiyoruz
Allahin dunyasinda yasiyoruz ve sahibimiz hukumdarimiz Allah. Ben Allahin dunyasinda yasamak istemiyorum diyebilcek biri var mi? Ben mars a gidecem diyen var mi? ama orasi da Allah in Allahin olmayan bir yer yokki gidebilesin. Inanmayorum demende Allahin dunyasinda yasadigini onun verdigi havayla nefes aldigini degistirmiyor
... Allah bize bir taraf ta sonsuz cehennem ve bir taraf ta sonsuz cennet oldugunu kurani kerim de bildirdi. Peygamber gonderdi .. allah in emrine uymak ya da uymamakta insanlar ozgur birakilmis. Sadece belli bir zaman verilmis insanlara olüm anina kadar Allah hatirlayip duzgun bir hayat yasar diye zamanda verilmis.
Akilli insan bu kisa hayatta 24 saatinde allahin emirlerine uygun yasar. ya da seytanin vesvesesine ve kendi nefsine uyup ebedi cehenneme dogru kendini yakacak olarak hazirlar.
Sana biraz kuran okumani tafsiye odiyorum.
Zaten muslumanim diyip okumamissin kendine yazik ediyorsun
Zaten sirf sende degil insanlarin cogu okumuyor. Sistem senin okumani anlamani engellemek uzere calisiyor sanki. Allah a karsi bir sistem var.
Allah zina haram diyor , her yerde genel evleri var.
Allah alkol haram diyor , her yerde tekel ler meyhaneler var
Allah kumar haram diyor , her yerde idda bayi sayil lotolar var
Allah faiz haramdir, Allah la ve resulu ile savasmaktir diyor.
Ama faiz hayatin olmamassa olmazi olmus. bu zamanda da faizsiz olur mu canim deniyor. sanki allah cc bu zamani bilmiyordu
Rusvet, giybet , hirsizlik, torpil , güclu zengin ayrimi, cinayet , haram ama suanda hayatin olmassa olmazi olmuş
Refaransiz hic bisey olmuyor sanki rizki allah diyilde o guvendigi refaransi vericek.
Allah kesse Insanlara verdiği şu anda solunan o havayi , insanlarin guvendikleri verebilirse tekrar o havayi gunun belli vakitlerinde onlara da kulluk yapalim
Kadina 1 erkege 2 diyor mirasta rabimmiz
Ama birileri daha vicdanliya tovbe haşa allah a savas aciyor yok bu adeletli diyil erkeğede 1 kadina da 1 diyor
Allah la vicdaniyla savaş yapiyor ya da bunu yapanlarin pesinde gidiyor.
Bir baska konu Allah yanniz bana ibadet edin ve yanliz benden yardim isteyin diyor.
Ama birileri biz Allah tan direk bisey isteyemeyiz bize seyh lazim evliya lazim onlar ister bizi de kurtarir diyor.
Onlarsiz olmaz diyor
Butun bu gunahlar pislikler isledikten sonra soruyorum
Allah a savas nasil acilir.
Goğe uzanip ok aticak halimiz yok.
Allah i red etmek boyle de olur.
Ben senin zina yasagina uymucam. alkol mu icem kumar mi oynarim. namaz mi kilmam giybet mi hergun ederim. turban mi giymem
Dedigini yapmamak karsi gelmek degilmidir.
Ama bizim kalbimiz temiz degilmi?
Ben bana butun bunlari allah emrediyor biliyorum. ama yapmiyorum kalbim temiz nasilsa Allah bizi cennet e koyar diye dusunuyoruz diyil mi
Biraz arastirin mekkede ki musrikler de Allah biliyolar ve ona inaniyolardi. O yuzden Allah onlara kafir demiyorda musrik diyor
Tek fark gunduz hayatlari icin ticaretleri icin sahte putlar yapmislar onlara karisilmasini istemiyolardi
Allah in yaratan olduren oldugunu onlarda biliyordu
Sadece Allah bize karismasin sistemizi bozmasin bize yasaklar getirmesin diye bir anlayislari vardi ve biz onlara musrik diyoruz
Suanda ki muslumanlarda Allah a inanip onun kurallarina uymak istemiyor.
Ama bir gun olüm var
. uyutuluyorsun ve uyutuldugunun farkinda diyilsin
Imkanin varsa bilmiyorsan kuran okumayi ogren kuran kiyamet gunu sefatci olacak.
Ama olmassa olmaz olarak tefsir oku. mealle baslasanda tefsir tafsiye ederim. arapcamiz zaten yokki anlayalim
Cunku kuran bizip okuyup Allah in bizden ne istedigini anlamamiz ve sonra da bunu uygulamamiz icin indirildi.
Eyer okumassan elestiri olarak demiyorum ama okumassan insanlar sana ne derse sen onu din sanirsin
. bu hoca da olsa normal bir insan da olsa baskasindan ogrendiginin dinin yanlis mi dogrumu oldugunu hic ogrenemeyede bilirsin.
. Lakin kuran okumak hayatini degistirir ve kuranin ne dedigini anlamak ... ayrica sahih hadisler okumak sifa olur hem bu hayatinda hemde gercek hayat olan ahirette.. ve bir an once tevbe etmemiz gerekir. zaten her gun isteyerek ya da istemeyerek hata yapiyor gunah isliyoruz
10 YorumlaNe ararsın Tanrı ile aramda?
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa neden türban sorarsın?
Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet.
İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin ********..
2. kitasi sorunu gorunce aklima geldi10 Yorumla
+1 yılherkes önce cehenneme gidecek günahlarından arınana kadar cehenneminde katmanları var günahına göre o katlarda bulunacaksın günahsız kul yok günahlarının azlığına çokluğuna göre az ya da çok ceza çekeceksin sonra cennete gideceksin ama yine de Allaha kalmış birşey tabi
00 YorumlaBuna buradaki kimse karar veremez. Namazını kılmazsın, açık gezersin ama öyle bir iyilik yaparsın ki Allah'ın rızasını kazanırsın, alır seni cennetine.
Ne kapalılar var içinde kin büyüten. Ama tabi "Bi iyilik yaparım girerim cennete nooolcak" demeyeceksin.20 Yorumla
+1 yılFarz Olan birşeye yok demedikçe
Haram olan birşeye helal demedikçe yani normal görmedikçe kafir olmazsın
Ancak bu Tesettür çok hassas bir konudur ve hakkını vermek önemlidir
Ayrıca namaz konusunda kuran da pek çok ayet var Namaz kılma oruç ve diger ibadetlerini yapsan da namaz kılan insanlar kadar sevap alamazsın ve onun cezası da çok, ağırdır ayetler de ve hadislerle dede sabittir bu06 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim kur-anı okuduğunu varsayarak konuşuyorum Kur-andaki hidayet yolundan haberin var mı acaba :)
- +1 yıl
İş sadece kuran okumakla bitmiyor arkadaşım!
Kuranda namaz kılın yazıyor kaç rekat yazıyor mu hangi dualar okunacak yazıyor mu?
Saçma sapan konuşma ee ben namaz kılmıyorum! Açık saçık giyinmeyi tercih edeyim sonra Allah beni affeder benim kalbim temiz diyim pehh!8 yıldır zina edipte ramazanda oruç tutup yaptıklarından zerre kadar pişman olmayan ama Kendine halen müslüman diyebilen arkadaşlarım var pek muhattap olmasamda bu tip insanlar da var sen dersen ki namaz kılıp her halt eden var oda senin sorunun sende kıl hakkını ver örnek ol bahane değil anladın? Ayrıca ayetlere baktın mı namaz kötülükler den alı koyar diyor Namaz kılın değil dosdoğru kılın der namaz kılıp her boku yiyen namazına dönüp bir daha baksın! - +1 yıl
@İffetlimuvahhid
- +1 yıl
Kardeşim Kur-anda herşey yazıyor ben sana Kur-ana gre nasıl namaz kılınır göndersem iman edip ona göre kılacak mısın :)
- +1 yıl
Kardeşim fazla konuşma madem herşey kuran da yazıyor peygamber niye gönderilsin?
Namaz kılmayıp kalbim temiz diyenlere tek sözüm ''peygamber efendimiz ayakları şişene kadar namaz kılıyordu demekki onun kalbi çok kötüydü o yüzden kılıyor du dimi?
@İffetlimuvahhid - +1 yıl
Peygamber niye mi gönderildi? Kur-anı insanlara anlatıp yaşasın diye , Peygamber üzerine Hadis diye bir iftira atıp onun günah keçisi olsun diye değil :) Gözünle mi gördün peygamberin ayakları şişene kadar namaz kıldığınıı? Bilmiyorum da senin beynin nasıl çalışıyor bunun fiziksel olarak imkansız olduğunu da biliyor musun?
+1 yılİslam bu kadar katı bir din degil duşun ki Allah diyor ki kul Hakkı Hariç Butun günahlarınızı bağışlarım Allah kullarını affetmek icin adete Bahane bekliyor sırf Kadir gecesinde ibadet eden kisi 1000 yıllık sevap işlemiş gibi olurken sence Allah cehenneme mi kolayca atar cennete mi?
10 Yorumlaİslam dinin de sana yapman gereken bazı kurallar verir.. Bunu Üni de sınıf geçmek gibi düşün..
Kuralları az yapıp 60 Alıp geçmek var
Bir de dört dörtlük yapıp 100 alıp geçmek var
Unutmayın cennet 7 katlıdır.. Gideceğin yer de 7 çeşit.. Sen hangisine gideceksin?10 YorumlaSayın soran.. Lütfen alınma fakat bu soruyu sormak ve onu öyle zannetmek cahilliktir.
Açın kuranı okuyun lütfen. Kuran en çok inanmayan, inkar edenleri uyarır çoğu ayette.
Yanlış hatırlamıyorsam Nur suresinde bir ayet vardı. Onu çarpıtıyorlar bu meselede.
bir düşünün ne kadar iyi bir insan olsada biri başı açık ve cehennememi gidecek? Sırf bunun için. Yürekten inanıyormusunuz bu palavralara sahiden?
En doğrusunu Allah bilir. Bizi doğrulukta sıratı müstakimde yürütsün..00 Yorumla
+1 yılKardeşim hayatımda en iyi bildiğim konudur bu... Kur-anı Okuyup anlayıp oradaki emirlere uyan kişiden başka herşey cehenneme girecek ve kur-ana göre cehennem ebedi... Cennet'e mi gitmek istiyorsun Kur-ana uy VE kur-anda saç örtme yok :)
20 YorumlaDiğer konusunda 960 cevap paylaştı. bak bu yaptıklarının doğru olmadığını bildiği sürece Dini Allah'ı ve Peygamberini inkar etmediği sürece Müslüman olan herkes cennete girebilir
sadece yahudi ve hrstıyanlar giremez Ve Allah'ı inkar edenler Dine inanmayanlar ebedi cehennemde kalır10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir insan dinin bir emrini inkar etmediği ve hafife almadığı sürece o emri tembellikten nefisden dolayı yapmıyorsa günahkardır. İman ile ölen bütün Müslümanlar cennete girecektir. Allah (c. c) dilerse kulunu af eder dilerse yapmadığı ibadetler ve işlediği günahlar için azap eder. Fakat ibadetlerini yapmayan insanların iman ile ölmesinin zor olduğunu söyleyen alimler vardır. Allah-u Alem.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen tesetturun gerekliligine inaniyorum elbette.
Ama uygulamayann cennete gidemicegni dusunmuyorum.
5 vakit namazimi kilarim yillardir. Yeni ortundum.
Ama gene diyorum en onemlisi namaz namaz namaz. Buyuk gunahlardan sakinalim. Rabbim kucuk gunahlarimizi affedecek kadar merhametli elhamdulillah..01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNamaz dinin diregidir. Bize ilk sorulacak olan namaz.
Tabii Rabbimin takdiri bizler bilemeyiz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer müslüman günahlarını ödedikten sonra cennete gidermiş. Artık şu 'başı açıklar cennete gider mi' 'cennete giremezler' kafasını bırakın. Kapanmak yetmiyor. Sen Allah'a inan ibadetini yap kapalılardan daha üstün olursun. Bu arada namaz kılmaya başla bence geç olmadan. Cennete gidip gitmeyeceğimizi Allah bilir
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBunu bilemeyiz. Namaz kılandan daha güçlü bir bağ vardır Allah ile arasında belki. Yani bunlar faniler tarafından tartışılcak konular değil
10 Yorumla - Diğer konusunda 563 cevap paylaştı.
+1 yılcennet cehennem diye bir yer yok. boşver bunları. bunlar zaman kaybı. namaz kılmak oruç tutmak gereksiz onun yerine cebindeki parayla sokak çocuklarına çikolata al daha iyi
03 Yorumla- +1 yıl
İnanmıyor musun Allah'a ve ahirete?
- +1 yıl
@UltraviolenceDelRey
allah, tanrı, yuhanna, zeus, buddha, Aphrodite, hera, hermes, poseidon, semele, brahma, vishnu, shiva... herneyse
hiçbir insan uydurması dinin insan uydurması yaratıcısına inanmıyorum - +1 yıl
Allah insan uydurması değildir. Diğerleri uydurmadır doğru... Yapma yanlış yapıyorsun
+1 yılTıp fakültesi kazanabilmek için nasıl ders çalışman gerekiyorsa Cennet'i kazanabilmek için de bu koşulları yerine getirmek zorundasın mantık bu kadar basit. Bir hadis der ki: Cennet ucuz değil, cehennem de lüzumsuz değil.
10 Yorumla
+1 yılBaşı kapalı ama açıktan çok dikkat çekene ne demeli?
20 YorumlaBunu dianetin sitesi varmış oraya bir bak derim. burada sağlıklı bir cevap almazsın diyemem ama çoğunlukla almazsın diyebilirim.
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir kadını saçını gösterdi diye yakacak bir tanrıya ben şahsen inanmıyorum. Bildiğin sadizm l*n .
11 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim Kur-anda örtünme ayetinde saç ve baş yok zaten merak etme :)
Diğer konusunda 312 cevap paylaştı. Kimse daha öbür dünyaya gidip gelmedi yani kimse bu soruya cevap veremez.
10 YorumlaTarlayı ekmeden, emek harcamadan mahsül alabilir mi bir çiftçi?
10 Yorumlanamaz yoksa cennete giremessin. bu ayetle sabittir. ayrıca müslüman olarak can verirsen inanmışlardan sayılırsın.
00 Yorumla
+1 yılBak kuzum. Kimse bu soruna net bir cevap veremez. Bunu biz bilemeyiz. Ama kapanmak biliyosun ki farz dır. Ve namaz da dinin direğidir.
Ben sana bukadar söyleyebilirim.10 Yorumla- Diğer konusunda 754 cevap paylaştı.
+1 yılGiderde, önce cehenneme ugrar, ya da Allah'ın lütfuna mazhar olur ve Allah onu affederse direk cennet'e gider ancak o Allah'a kalmış
00 Yorumla
+1 yılbaşı acık diye ibadet sayılmazmı? allah bilir seri katil 1 tane yetimin basını oksadı diye cennete gidiyor takdiri ilahı.
14 Yorumla- +1 yıl
Ne saçmalıyorsun?
- +1 yıl
bonzai beles haci
- +1 yıl
:D :D D: D:
her müslüman cennete giricek diye kesin yoktu diye hatırlyıorum ehli sünnet er ya da geç cennete gidicek diye hatırlıyorum en doğrusunu gene diyanetin sitesinden öğrenirsin
00 YorumlaDiğer konusunda 980 cevap paylaştı. her müslüman cennete gireçek tabi aama günahkar olanlar cezasını çekip... namaz kılmak farz kılnması lazım... bir kadınnın eli ve yüzü görülmesi lazım...
00 YorumlaDiğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. Kim cennete gider kim gitmez onu yanlızca Allah bilir..
10 Yorumlakafası zehir gibi olan çok zeki birisi hiç derslere katılmaz ders çalışmazsa çok kompleks bir sınavı geçebilir mi sence?
00 YorumlaBilemeyiz Allah bilir. Bu soruları müftülere daha detayli bir şekilde sorarsaniz daha nwt cevaplar alirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılBence kılsın :) öyle soruları da buraya niye soruyorsunuz. Şimdi sorsam 15 20 tane kitap okumuşsuunuzdur bir kaç tane dini okuyun da :)
00 Yorumlaİmanı olan herkes cennete girer de ameller imanı artırıp azaltabiliyor diye biliyorum.
00 YorumlaDiğer konusunda 701 cevap paylaştı. Bilgim yok
Bilgisi olan cevap vermesi lazım kaynakları ile
Bana göre ile başlayn hiçbir cevabı önemseme00 Yorumlaona Allah karar verir ama bütün müslümanlar cezasını çekip cennete gidecek. o kişide ona göre çekecek cezasını
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah en merhametlisidir bunu biz bilemeyiz girebilirsinde giremeyebilirsinde
00 Yorumla
+1 yılIlk önce cehennem olur tabiki kılmadığın her namaz günah olarak kaydolur ayrıca imanın 6 şartını taşıyan her kişi cennete mutlaka girer iman esasları çok önemli birini kaybedersen hepsini kaybedersin
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca namaz oruç zekat hac ve kelimeyi şahadet için başı kapalı olmak gerekmez namaz kılarken tabiki kapanacaksın oruç tutarkende
Cezasını çektikten sonra cennete gider ama öncelikle cezasını çeker.
00 Yorumla
+1 yılBaşı açıktan kastın ne?
Başı açık var, Baştan aşağıya açık var?00 Yorumla
+1 yılsafsatalara inanmayınız. uydurulmuş yalan bunlar :D
00 YorumlaNamaz imanin sarti o yuzden gidemez bence ama fetva vermeyeyim buraya sormaktasa hocaya sor daha iyi
00 YorumlaDiğer konusunda 410 cevap paylaştı. İbadetini yine de yerine getir ama kapanmayi da dusun er ya da
00 YorumlaAyeti bilmiyorum ama namaz kılmayanların kafir olduğuna dair bir ayet duymuştum
00 Yorumla
+1 yılGider ya da gidemez diyemeyiz. O işlere bizzat Allah bakıyor.
00 Yorumlanamaz asıl temeldir ama tabi sadece de namaz değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcehennem baya büyük bir yer olsa gerek dünyada nüfusunu %70'i müslüman değil hepsi cehennememe gidecek acep
00 Yorumla
+1 yılAllah bilir mal mal sorular soruyonuz biz nerden bilelim ne cahil cuhela insan var su ks de ya
23 Yorumla
Soran+1 yılYahu cevap verme o zaman
- +1 yıl
E mal biz nerden bilelim burdakiler tobe hasa bu sorunun cevabi yok yani bu kadar basit Din hakkinda hic mi bilgin yok teneke
Aynen farz olan seyleri yerine getirmek lazim ama yine Allah bilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGidebilirde kızgın saçın üzerinde bütün namazlarını kıldıktan sonra
00 YorumlaAllah bilir orasını. Kullardan medet umma
20 Yorumla
+1 yılAllah bilir olum ya ne biçim sorular soruyorsunuz
10 Yorumla
+1 yılhiç güleceğim yoktu :D
00 YorumlaYani farz olduğunu biliyoruz...
00 Yorumla
+1 yılAllahcilik mi oynayalim tovbee
00 Yorumla
+1 yılNamaz kılmayan cenneti rüyasında bile göremez.
00 Yorumla
+1 yılCennete gitmek için kılanlar kılmasın zaten.
10 YorumlaAllah bilir ne desek boş
00 YorumlaAynn cehenneme gidicek direl olarak
00 YorumlaEn doğrusunu Allah bilir.
00 YorumlaAllah bilir sitedekiler bilemez
11 Yorumla- +1 yıl
ALLAH Kur-anda açıklamış kimler gidecek kimler gitmiyecek hocam merak ediyorsan aç bak :)
bilemezsin hersey nasip
00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026