erkekler üstü çıplak gezebilirken kadınların üstü çıplak gezmesine neden izin verilmez? olay erkeklerde meme olmayışıysa erkeklerde de var. hatta bazılarında benimkinden daha büyük var ama sadece bir şortla gezebiliyorlar. peki neden kadınlar bunu yapamıyor? kadınları o kadar hapsetmeye adanmış bir toplumdayız ki saçımızı açmamız bile bazı kişilerce günah sayılıyor. Öyleki bu durum kadınlara namussuzluğa kadar gidiyor.
Cevabın nedir?
+1 yılBurada olaya sade din yonunden degil din ile harmanlanmis ahlaki toplum gorenek ve geleneklerine toplum olgusuna baglidir. sahsen ben evim haricinde plaja giderken t shirtsiz altimda sortumla gidiyorum. Baska zaman sehirde ciplak gezmem. Gezemem her insan gibi utangacligim var ve cekinirim herkes insanca giyinmis ben niye soyunugum diye sorar bir insan bu bir bence olgudur yani cok istiyosan ciplak gez insanlar icindeki farkli kisileri incelerler adam her gun giyinik goruyor kizlari soyunuk gorse tabi bakar ilgisini ceker erkeklik ic gudusunun bir belirtisidir sonucudur. Yani sen erkekler geziyor her yerde diyemezsin ha olur cop atmaya cikmisimdir atletim vardir uzerimde buda normal bisey evimden 10-30 metre uzaga gidiyorum carsiya degil. Erkeklerin giydigi askililari siz bayanlar giymiyormusunuz gibide olmus senin sorun sanki biz giydirmiyoruz gibi . Valla bacim burada kac insan goruyorum ben oyle askili icini gosteren atlet altinada sutyen giyen. Hani yok degil. Benim sort giyip ustumun ciplak oldugu yerde bikinili kizlarda yuzuyor. Ve emin ol senin hayal dunyanda kurguladigin biciminde asagilarcasina bakmiyoruz size sizler ilgimizi cekiyorsunuz bu cok hos bir sey ben hayatimda gormedigim kizlari orada goruyorum farkli insanlar dikkatimi cekiyor o sira baktigimi fark edip oda bakiyor tabi sonra ben gozlerimi kaciriyorum. Olay bundan ibaret bayan feminist
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
siz kadınlar hep yanlış yerden bakıyorsunuz. diğer yönden bakarsanız kadınlar üstsüz gezsin diye moda adına ne kadar saçma şey çıktı farkında değilsiniz. ayrıca kapanma sadece kadının kendini koruması için toplumda bunu saptıran insanlar olması doğru olmadığını göstermez. micro bikini, g-string, transparan gibi kıyafetler giyinik gözüküp çıplak dolaşılması için tasarlanmış resmen. kadınların anlamadığı erkekler sizi çıplak görmeyi sizin soyunmak istemenizden daha çok istiyoruz ama o maluk öküz olmak istemediğimizden kendi nefsimizle hep mücadele içindeyiz...
00 Yorumla
+1 yıldünden beri kıyafet konusunda ikilemde kalmış gibi bir haldesiniz. dün de vay efendim sahilde neden kadınlar açık geziniyorlar, normalde eteğiniz açıldığında utanıyorsunuz diye saçma bir soru vardı.
güzel kardeşim seni en eskilere götürüyorum şimdi. adem ve havva'dan bu yana özel ve namahrem bölgelerimizi kapatmışız. memeler ve özel bölgeye yaprak koyarak. bir süre sonra cinsellikle birlikte cinsel bir obje olarak görülmüş ama ilk çağlardan bu yana örtünme gizleme medeniyetlere göre farklılık göstermiş. genel itibariyle bakıldığında ilk çağlardan bu yana kadınların üst kısımları da (en azından göğüs bölgesi) kapalıdır.
namussuzluk kavramını değiştiremezsin dünyanın her yerinde aynı ölçüde kapatılan bir şey için şu an erkeklerin memelerini açmasını sorgulayamazsın.
günümüzde kızlar bu kuralı pek de umursamıyor zaten o kadar çok sütyen gibi bir şeyle sokakta gezenine rastladım ki örtmeseymiş de olurmuş dedim.
bir de ayrı boyuttan bakalım. memeler bana göre kutsal uzuvlar. anneliğin hissedildiği tek uzvumuz meme. her ne kadar memelerimiz erkekler için cinsel bir uzuv olarak adlandırılsa da bence kutsal oldukları için gizlediğimizi düşünüyorum ben.22 Yorumla- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Gerici zihniyet birkac abazanin cukunu kontrol edemesi yuzunden toplumda benim hakllarim kisitlaniyor malesef bu kisitlanmaya da cok guzel bir kulp bulmus halkimiz adina da namus demis
232 Yorumla- +1 yıl
@SirBill Dışarıda 15 lik kızların bacağına bakmaktan yürüyemeyen insanlar benim gelip karşıma namustan söz edemezler. Eğer bu konuda bir fikrin varsa, beni kezbanlıkla itam edip b*k atacağına insan olup görüşünü belirteceksin. Kaldı ki sen kaç paralık adamsın da benim namusu mu, zihniyeti mi sorguluyorsun?
Sen daha beni beni tanımadan, bu konuda fikirlerimi bilmeden yazdığım iki cümleyle beni yargılıyorsan vay senin cahilliğine. - +1 yıl
Hatırlatta @kezotoles sana bu mübarek aylarda bol bol dua edelimde mevlam sana az buçuk iman versin.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
101Cevap
+1 yılŞey gibi ya erkek yapınca milli kadın yapınca o* misali. Toplumumuz bazı değer yargıları üretmiş. Olmazsa olmaz denilen türden. Gecenin köründe bir kadın kolayca dışarı çıkamaz mesela. Ama erkek mi oo git oğlum modundadır bizim toplumumuz. Sonra çıkarız özgür bir ülkeyiz deriz. Kusura bakmayın ama b*k özgür ülkeyiz. Bir kadın rahatça korkmadan gecenin 4'ünde istediği yere gidebildiği zaman özgür bir ülke olacağız. Bunu değiştirebilmek için önce zihniyetten başlamalıyız işe. Bir anne erkek evladını yetiştirirken kız evladını yetiştirdiği gibi aynı özgürlükleri tanımalı ona. Daha fazlası olmamalı. Gelelim çıplaklığa. Çıplaklığı desteklemiyorum. Herkes efendi gibi giysin kıyafetini ama nafile kardeş o da olmuyor. İzin verilmez değil bir kadın korktuğu için çıplak gezemez. Toplumumuz tecavüzlere o kadar alışmış ki eğer dışarı çıkarsan o saatte sana tecavüz ederler. O yüzden çıkma. Sanki çok normal bir şeymiş gibi algılanıyor toplumca. Kimse de sesini çıkartmıyor mükemmel bir toplumuz işte daha iyisini mi bulabileceksin? Şimdi olayı dine bağlarlar birde. Erkeklere sevap kadınlara haram. Kadınlar çıplak gezemez falan diyenler çıkar. Kadınlara haram olduğu kadar erkeklere de haram kimse bunu sorgulamaz. Her neyse kardeş özgür ülke olma yolunda büyük adımlarla ilerliyoruz..
21 Yorumla- +1 yıl
haram herkese haram cinsiyet ayrımı yok. Özgür olmak kafamıza göre yaşamakta değil. şu an hala doğal yaşayan kabilelerde bile azda olsa kapanma mevcut. vücudun her yeri olmasa da belli bölgeler kapanır. dine gelirsek tek tanrılı kutsal kitaplı dinlerin çoğunda kapanma mevcut hatta giysi olmadığı ilk insan adem ve havva nın incir yaprağı ile cinsel bölgelerini kapattıkları bilinir. ayrıca tapınma dinlerinde ilkelerinde kıyafetleri bol ve uzun her yerini kapatacak şekildedir. yani bu yaratılıştan böyle insan var olduğu zamandan beri örtünür. kadınlara özgü değildir erkeğinde sorumlu olduğu bölge mevcuttur. kadına göre azımsanır belki ama kapanır. diz kapağının altından göbek üstüne kadar denir fakat bu ölçü aralığına kolun dirsekten aşağısının da girdiğini herkes görmezden gelir. ön kolu kapamak için... yani erkeğinde üstsüz gezmemesi gerek açıklayıcı oldu mu? anlaşılmaya bir yer varsa
Çok haklısın canım, birkaç abazanın şeyi kalkmasın diye olan hep bize oluyor. Kadınlar şöyle giyinsin, böyle giyinsin yeter be siz önce nefsinize sahip çıkmayı öğrenin de ondan sonra kadınlara müdahale edin. İstediğimi giyer istediğim gibi gezerim o kadar !
50 Yorumla
+1 yılSenin bu mantığına göre neden herkes çıplak gezmiyor o zaman. Erkekler çıplak gezse kadınlar bir kilometre uzağımızdan yürümez mi? Dinle alakalı bir durum değildir bu. Kadınların gögüsleri tahrik edicidir erkeklerinki değil. O yüzden orasının kapanılmasını isterler. He istesen öyle gezemezmisin? Gezersin git Antalya sahile açıp yat kimse bir şey diyebiliyormu bak. Herşeyi dinle bağdaştırmayın. Türk toplumunu aşağılıyorsun ama git bakalım Almanya'da sokakta o şekil gez sana nasıl bakıyorlar anlarsın. Bazı şeyleri abartmayın.
40 Yorumla
+1 yılBu âyet-i kerimelerin ışığında "İslâmî bir elbise"nin temel vasıflarına bakalım:
1. Elbise örtücü olacaktır. Avret yerlerini örtmeyen elbise, yahut örtse de çok dar yâ da çok ince olması hasebiyle vücudun kalıbını belirten, yâ da tenini gösteren elbise İslâmî değildir.
2. Elbise helâl olacaktır. Erkekler için ipek giymek haramdır. Bu hususla ilgili Hz. Ali (r. a.) şöyle rivayet etmektedir: "Resûlullah'ın (s. a. v.) sağ eline ipek, sol eline de altın aldığını gördüm ve daha sonra şöyle söylediğini işittim: "Bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır." (Ebû Dâvud, Libas: 11)00 Yorumla@kezotoles Verdiğin örnekleri bana anlatma ben o sokaktaki erkek egemen zihniyetten bir insan değilim. Senin namussuz olduğunu söylemedim. Bazı kadınları itham ettim. Seni hedef almadım. Benim adamlığımda parayla ölçülmez. Sen kendini kapitalist sistemde parayla ölçebilecek kadar basit biri olabilirsin. Sonuç olarak;
Ben cahil bir adamım sen en iyisini bilirsin.
Ha bu arada sana Kezban dediğim için özür dilerdim ama sen erkek egemen zihniyete karşı olduğunu zanneden fakat erkek egemen zihniyeti içselleştirmiş acınası bir Kezbansın.11 Yorumla
+1 yılOlayı çok farklı yönlerden sorguluyosun.. Başını açması bile gunah sayılıyor farklı bir şey, kadınları üstü çıplak gezmemeye mahkum eden toplum olmak ayri birşey.. Günahı sevabı biz belirleyemiyoruz buna inanıp inanmamakta imanla alakalı bir durum onu da tartiscak bir bilginin burdaki cok kiside olacağını sanmiyorum ben dahil... Ha bu arada şu biz söyleyiz biz boyleyiz derken oturup bir düşünün tum dunyada kadin ustu kapali gezer bikini bizim ulkeye has bise değil.. Ki gunah boyutuna girersen bikinide giymemelisin.. Yani gunah vs diye değil bunlar sizde biliyosunuz göğüsün cekiciligini zaten yoksa o push up sutyenleri evlenen kadinlarin hepsinin fantastik geceler icin alması tesaduf mu saniyosun
03 Yorumla- +1 yıl
Bu afrikada ki kadinlara ne diyorsun dohtur. Memelerine bakinca zevk alinabiliyor mu veya ne bileyim namussuz demek mumkun mu?
Birde onun memesiyle soranin memesi arasinda ki fark ne ola ki?
Dunyanin sikintisi evet de olay beyinde oldugundan dolayi cinsel organmiscasina davranilmiyor mu ikizlere.. Bu da erkeklerin harbi baskici ve sapik oldugunu gosteriyor tarafimca. - +1 yıl
:D pampik sana cevap vermiom
- +1 yıl
Ahah sen oyle diyorsan 😄
+1 yılSevgili ergen dini görüşün nedir bilmiyorum ama bildiğim birşey var o da şu ki artık insanlarımızda haya, edep denilen birşey kalmamış, utanma duygusu kalmamış. Biz insanlar zaten nefsimizin kölesi olmuşuz, farklı zihniyetlere bürünmüşüz, neden toparlanmak yerine bunlardan biride sen olmak istiyorsun, daha gonca bir gülsün çok gençsin, neden yasak olan herşey sizi dahada teşvik ediyor ya da oranızı buranızı açarak gezmeyi neden bu kadar çok istiyorsunuz şiz bu yaşta böyle yaparsanız evleneceğiniz insana ileride nasıl bakir gideceksiniz, zaman sizi olgunlaştıracaktır elbet ama siz zamanı beklemeyin hemen şimdi şu kafa yapınızı değiştirin hayatta herşey çıplaklık ya da cinsellik değil, daha kıymetli değerlerimiz var bizim...
Akıllı ol küçüğüm... İstirham ediyorum...00 YorumlaTartışma çok büyük, bak ben inançları olna biriyim ama kimseninde ne hiydiği beni bağlamz, bizim toplumumuzda olay şöyle oluyor, ilk gün giydiğinde bir şeyi ahlaksız kadın, ikinci gün sayı artınca bak şunlara yaaaa orospular üçüncü gün artık giyen çoğaşınca normalleşme sürecine giriyor olay yani aslında yobazlık veya hayvalık değil biizim kadınlarınızın erkekleri sapık olarak görmesi bazen haklılarda ama sen hiç birşey göstermezde birden al buda şimdi sana kapak olsın gibi üstsüz gezersen işte aorun çıkar. normalleşmeyi zaöana bırakın ve eğitimi bilimi eğemen kılın gerisi zaten olur hadi eywallah ;)
00 Yorumla
+1 yılNe gericilik ile ne de yasalarla alakası var. İnsanları tahrik eden bazı bölgeler var. Özel ilgi duyanları es geçerek söylüyorum; erkeğin memesi hiçbir insanı tahrik etmezken, bir kadının memesi bütün erkekleri tahrik edebilir.
90 Yorumla
+1 yılAmerika'da çıplak dolaşan adamlar ve kadınlar var (tamamiyle çıplak, don felan yok), "nudist" diyorlar. Bu Türkiye'de olsa millet cinnet geçirirdi.
Aslında cinnet geçirmememiz gerekiyor, bu konuyu doğal bulmamız gerekiyor. Sonuçta biz Allah'ın yaradanıyız, ve bu doğal ve normal karşılanması gerekiyor. Bu konuda haklısın. Fakat işte, bunu yapamayız sanırım. Bir şekilde olmaz.21 YorumlaKadının çıplak gezmesi ne kadar günah ise erkeğin de belli bölgeleri açıp gezmesi aynı derecede günahtır kadının çıplak gezmesi erkeğin gezmesinden daha fazla zinayi tetikledigi için kadının ortunmesi farz kılınmıştır örnek bir erkek bacağını açıp gezse üzerine çok fazla dikkat çekmez ama aynı derecede kadın yaparsa tüm dikatler onun üzerinde olur sebep bu.
12 Yorumla- +1 yıl
Zinanin bir çok çeşiti var bu saydığım şeyler göz zinasina girer zina evlilik bağı olmaksızın ergen bir erkek ile ergen bir kadının birbirlerine yaklamassi demektir göz zinasi ise aynı şekilde ergen olan erkek ve kadınların evlilik bağı olmadan birbirlerine nefsen bakmasidir
Size katılıyorum avrupada çıplaklar plajı var erkek bayan karışık ben gittim kimse kimsenin umrunda değil herkes yolunda keyfinde burada olsa ohooo o yüzden böyle birşey bizim ülkemizde hayal olarak kalır ve kalacakta. Damacanaya, ördeğe, cansız mankene vb şeylere kerkinenler var nasıl bir toplumuz hala anlamış değilim söze gelincede biz çağdaşız biz avrupalıyız adamlar plaja kütüphane koymuş bizim marmara denizini b*k götürsün saçma sapan işletmeciler para kazansın üstümüzden..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye böyle açılmak secilmeye bu kadar heves var anlamiyorum. Acin sacin tamam herkeste ayni sey var zaten giyinmeden gez. Alt ust farketmez. Ac heryerini. Gelen siksin giden siksin. O zmn rahata erersn bnce. Sen soyundugunda normal karsilansin istiyorsun kendini degersizlestrip siradanlastrmak istiyorsun. Salak msn
59 Yorumla- +1 yıl
esas sen salak mısın? sana surekli orupu damgası yapıştıran erkeklerin, seni 2. sınıf insan gören erkeklerin oldugu bir toplumda halen eşitsizliğine sinirlenmiyorsun? sen belki kölelikten memnunsundur ama güzelim bu hayatta özgürlüğünü arayan kadınlarda var. onları gördüğünde kıskanıp sıradan olduklarını düşünerek ego masturbasyonu yapmana gerek yok.
Cevap sahibi+1 yılSoyununca özgür mü olunuyo kizim. Edebini takinirsn namusunla gezersn. Cocugunun babasi anasi kim belli olur mutlu mesut gecinirsin. Sen soyun gelen ellesin giden çaksin. Snrada siradan degersiz bir kiz ol. Naslsa herkeste meme var seni basit şey. Gizli tutulani mi merak edersn acikta gözünün gördüğü seyi mi. Snrada erkekler niye deger vermiyo niye aldatiyo diyolar. Kizim sen erkeğine sadik kalacaksn tek o görecek seni. Bak nasl deger veriyo.
Cevap sahibi+1 yılSen memeni acinca buyuk mu saniyosun kendini. :):)
- +1 yıl
ayakları bile cinsel obje olarak görenler var küçük kız. o zaman ayaklarında cinsel bir organ. ayrıca bak sen demişsin görünen mi daha tahrik edici gizli olan mı diye :D tamam kendi çapında kapalı olabilirsin ama pantolon bile giyebilyorsan benim gibi özgürlükçü kadınlar mücadele verdi diye giyebiliyorsun.
Cevap sahibi+1 yılNe sacmaliyorsun kendini nimetten mi sayiyorsun. Bende herseyi hemen kabul etmem sorgularm cok okurum. Sanmaki senn soyunma fikrin sayesinde bu ülke gelismedi. Kizlar okullara gidip okuyabildikce giyim tarzları da degisebildi. Ama yinede soyunup gezme fikri okumuş, fikirleri oturmuş, düzgün ahlakli, biri icin her zmn, ayip , yanlis olarak algilanacaktr. Sen ne dersen de.
Cevap sahibi+1 yılBak smdi aklima bir örnek geldi. bir manavdasn tamam mi. Birsuru karpu var kenarindan kosesinden açılmış ici guzel görünen kipkirmizi Karpuzu mu istersin yoksa kapali kesilmemis karpuzu mu. Açık karpuzun uzerine sinekler konar tozlar ucusur uzerine. Her gelen gecen ondan bir dilim almk ister. Ama kapalı karpuzn alicisi cok olur saglam alicisi olur parayi verr alirlar saglam olani. Sen heryerini açıp bakislarini uzerinde istemedgn kisilerin sana bakarken ağzının sulanmasini seyretmek istermsin.
Cevap sahibi+1 yılcevap veremedin noldu
- 10 ay
Çok cahilsin.
erkekler de kapatsın bence ben etkilenirim belki belli mi olur bayanım sonuçta
21 YorumlaBaşını açman bazı kişilere göre günah sayılmaz günah günahtır eğer bana göre günah değil diyorsan imanın da bir sıkıntı var demektir.
Erkeğin de üstü çıplak gezmesi hoş olmuyor ancak ben kızlar kadar çıplak gezen erkek görmedim genelde kızlar çıplak ne varsa bu çıplaklıkta şort deniz kenarı olmadığı sürece erkeğede yakışmıyor eerkeğin dizinin üstüne çıkarsa şort ona da haram göbekle diz arası erkekte avrettir.00 Yorumla
+1 yılErkek memesinden tahrik olabilir misiniz?
Sanmıyorum ama kadın memesinden tahrik olan kadınlar bile var.
Bu arada kadın memesi cüsse itibarı ile ağırdır ve sütyensiz gezmenin durumunda aşağıya sarkacaktır.
Bu da ne sizin nede bizim hoşumuza gitmez.00 Yorumla
+1 yılCunku malesef kadinlarin gogusleri toplum tarafindan cinsel obce olarak goruluyor.
15 Yorumla- +1 yıl
Sen kendi goguslerini cinsel obje olarak görmüyor musun
- +1 yıl
o halde bebeklerine süt veren kadınlar da cinsel bir şey mi yapıyor? @Aşkbnmadım
- +1 yıl
verdgn cevap alakasiz
- +1 yıl
cevap alakasiz degil. onlarin temel bir amaci var, o da erkeklerin bakmasi icin degil. biz kadinlar cinsel obce olarak, sadece parcalar halinde goruluyoruz. butun bir insan olarak degil. obce/nesne ne demek? duygulari, istekleri, dusunceleri olmayan baskalarinin istekleri uzerine hareket ettirilen cansiz seyler. bir insan cinsel olarak nesnelestiriliyorsa o kisi insan olarak gorulmuyor demektir. o kisi baskasinin (genellikle erkegin) zevki icin orada demektir. yani hayir, kendimi cinsel obce olarak gormuyorum.
- 10 ay
Göğüs erkeği tahrik eder. Yaradılış bu. Erkek daha çabuk ereksiyon olur. Safmısın sen?
+1 yılGerçekten komik geliyorsunuz artık bana ya ne bu zihniyet bırakın artık bu boş lafları, kadın erkek eşitliği diye bişey yoktur. Kadının da üstün olduğu yerler vardır erkeğin de. Bir erkekle vücudun dahil her şeyin birbirinden farklıyken nasıl onunla eşit olmayı beklersin? Bu sadece kendi cinsini aşağılamak olur.
17 Yorumla- +1 yıl
Hayır sorun, benim dinim hoşgörü dinidir farklı insanlar dışlanmaz, benim Peygamberim Yahudi cenazesini görünce bile saygıdan ayağa kalkan bir insandır, askılı ya da başka giydiğinde dışlayanlar benim dinimi temsil edemez.
- +1 yıl
Sen ne istiyosan onu yap gerisine kulak asma :)
- +1 yıl
Bu arada şunu söylemek istiyorum İslam'da sadece bayana tesettür farz değildir hatta ilk tesettür ayeti erkeklere inmiştir.
Nur suresi ayet 30:
"Mümin erkeklere söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve ırzlarım korusunlar. Bu kendileri için çok temiz (bir harekettir). Şüphesiz ki Allah, (kullarının ne) yapacaklarından hakkıyla haberdardır." - +1 yıl
Erkeğe tesettür var canım ben de onu anlatıyorum, erkeklerin nefsi kadınlardan daha fazladır sen hiç kaldırıma oturup erkek kesen orasına burasına bakmaya çalışan kız gördün mü? Varsa da binde birdir. Erkeklerin tesettürü göz kapaklarıdır bu yüzden
+1 yılşimdi anlatsak ta analamayacaksın ama yinede anlatıyım... erkeğe de kadınada haramdır... bir erkeğin göğsünü açıp ortada gezmesi dinen yasaktır... sadece kadına özgü bir şey değildir... buna gericilik diyen ap tallarda var ne yazıkki... erkeğin avret yerleri göğsüyle diz kapağına kadardır... ama kadının avret yeri boğazından ayağına kadardır... bilmiyorsanız bile biraz araştırın...
10 Yorumla
+1 yılüstsüz dolaşmakta namussuzluğa kadar gidiyor çiftleşme zamanı gelmiş köpekler gibi herkes birbirine saldırır sonra kim öğretiyor size bunları?
45 Yorumla- +1 yıl
hayır saldırmıyorsun etki tepki olayını duydun mu onla ilgili bu konu fizik ve felsefe konusu bağdaştırabilirsin
- +1 yıl
Nasıl ki erkeklerde üstsüz olmak normal ise kadınlar da din veya toplum etkisi altında daraltilmamis bir yaşam sürüyor olsaydı bu durumu sen dahil herkes normal karşılardı. Ki zaten dünyanın pek çok yerinde kadınlar rahatça üstsüz guneslenebiliyor hatta kimi yerde giyinmek yasak. Tamamen dinsel ve toplumsal kuralların etkisi bu ayıp ya da yasak kavramı. Sorgulayan insana bunları birisinin öğretmesi gerekmez.
- +1 yıl
@neistediniz tamam o zaman sen üstü çıplak olan kadınların olduğu ülkede yaşa kimse seni silah zoruyla bu ülkede tutmuyor benim toplumum bu benim dinim bu benim kültürüm bu kabul etmiyorsan kimse sana dur demez ama baştan söyliyeyim o ülkelerde esrar da serbest yanlışlıka olurda erkeklerin biri de sana gelir benim ne eksiğim var derse sende ona herşey serbest olabilir dersin biri senin üstsüz sevgilini alır yanından götürürse de herşey serbest dersin tamam yok problem benim zihniyetim değişmiyecek yobazım ben tamam bana felsefeyi öğretme arkadaşım yaşın kadar felsefe kitabı okudum ben emin ol sen... gel düello yaparım sorun yok ama boş lafa karnım tok zaten uyucam uğraşamam
- 10 ay
@neistediniz git ananı bacını karını üstsüz dolaştır
+1 yılmerak etme zaten artık kadınlarda memeler ortada cıbıl cıbıl gezebiliyorlar.
71 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEe yüreginiz varsa gezinsene o sekilde. Bakalim evinizden ciktiktan itibaren 100 metre mesafede kac sözlü ve dokunmatik tacize ugrayacaksiniz. Belki de tecavüz. Kadinlarin tesettürlü giyinmesi kadin icindir erkek icin degil. Kadinlari kötü niyetli erkeklerden korumak icindir. Ama bunu anlamaya zeka lazim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 837 cevap paylaştı. Maalesef haklısın bu sokakta değil plajda da öyle kazara üstsüz güneşlenmek istesen bunu yaptığına pişman ederler ama bunu yapan erkekler kadar kadınlar da olur sokakta sadece şort ile gezmek de sadece tatil bölgesinde olur tabii orda senin üstsüz olmana toplum baskısı mani olur malesef
00 Yorumla
+1 yılArkadaşım sen femen misin? Taş devrindemi kaldık ta üstü açık giyelim. Ahlak denen bir şey var namusu araya bile sokmuyorum. Namahrem bölgelerinden bir tanesidir he cok istiyorsan ac görmek isteyen binlerce erkek var dısarda
32 Yorumla- +1 yıl
demek istediğim su erkekler gezebiliyor onlara namahrem olmuyorken kadınlara neden namahrem oluyor? ya erkeklerde bizim gibi örtündün ya da kadınlarda erkekler gibi rahat olsun. Dısarda sütyen takmayan kadınlara bile dik dik bakıyorlarken (ki sütyenin ne denlii rahatsız ve sağlıksız olduğunu bildiğini düşünüyorum) erkekler neden o kadar rahat?
- +1 yıl
Çünkü erkeklerin saklayacakları pek mahrem Bölgeleri yok ve insan yapısı böyle bisey erkeklerle kadınlar aynı yaratılmış olsaydı bizde çıplak gezerdik 😶
Bunu memeyle kıyaslayan var alakası dahi yok hem erkeklerin de üstü çıplak olması günah.. onlarda da namahrem oluyor, onlarında çıplak olmaması gerekir..
32 Yorumla
+1 yılDini ve kurallarını uyduranlar kadınların da tahrik olabildikleri gerçeğini ya unutmuşlar, ya da umursamamışlar. Hatta belki de işlerine öyle gelmiştir. Takılma... Zaten erkek uydurması şeyler bunlar.
20 YorumlaPöff.. Erkeğin üstü çıplak gezdiği yer yazlık bir yerdir, öyle bir yerde kadında bikiniyle gezer zaten. Taksimde üstü çıplak erkek gören oldu mu aranızda? olduysa bile delidir. Saçma sapan boş şeyler
50 Yorumla
+1 yılDinimizde erkegin belden assagi kadin ise eller ayaklar yuz disinda her yerinin kapali olmasi yaziyor
48 Yorumla- +1 yıl
Olmasi gereken yukarida yazdigim ama ben kendi nefsime hakim olamiyorum.
- +1 yıl
Ne askilisi? Turbanli giyenlere bile laf ediyorlar.
- +1 yıl
Haklari yok zaten
- +1 yıl
Nerde haksizlari destekliyorum?
+1 yılYusuf iffet olduktan sonra zeliha afet olsa ne yazar demiş necip fazıl, abaza erkekler ayak bileğinden bile etkileniyo ya sabır
30 Yorumla
+1 yılYanımdan çıplak bir bayan bile geçse öküz gibi bakmam, keza yanımda sevgilim varsa hemen başımı çevriririm ya da gözlerimi kapatırım. Önemli olan açıp açmamak değil kafalardaki zihniyet.
10 Yorumlaçünkü örtünmek farz.. Bu çok aptalca bir soruydu yazıkk. Ama sen istersen çıplak gezsonra noluyo gör
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılGiyinse ne olur soyunsa ne olur giyinmek sonradan icat edilmiş yerliler bildim bileli bir şey giymiyor iki parça babu yaprağı ile edep yerini kapatıyor onu bile yapmayanlar var hala giyinsekte soyunsakta ucunda madalya yok
00 Yorumla
+1 yılSen günah nedir bilirmisin? Yobaz asıl sensin eğer // Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, demekki hayvanlar senden daha medeni..! (Mehmet Akif Ersoy)
40 Yorumlaİslam dinin gerekleri tesettür bırak erkekleri kkarışmasını
32 Yorumla- 10 ay
Var tabi dirsekten yukarısı, dizden yukarısı gözükmüycek
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSaçlarını açmak bazı kişilerce değil islam dinince günah sayılıyor.
Ayrıca avrupada amrerikada da kadınların üstsüz gezmesi yadırganıyor çünkü kadınların göğüsleriin tahrik ediciliği var ve kimse kimseyi tutmuyor isteyen üstsüz gezebilir.00 YorumlaBence çok saçma bir Serzeniş. Kadınlar nerdeyse her yerini açıyor. Erkekler öyle giyinse kıyamet kopar. Bence fazlasıyla rahatsınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOff , doğa kanunu bu doğa , kız erkeğin göğüslerini görünce ağzı akmıyo, yapışmıyo.
Biz görsek yapışır bırakmayız. Baka baka kız tacizden rahatsız bile olur.
Erkekte kalkan bişi var , kızda yok bu kadar basit.07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılya sen şu salakça , kadınlar neden üstsüz gezemiyo diye soru soran değilmisin. Onunla alakası yok yahu , istersen alışsın farketmez. Bak bunu bilimsel olarak kanıtladılar bu iş bukadar basit değil olsaydı başka ülkedede olurdu zaten. Kanıtlandı yani erkeğin görerek tahrik olma oranı çok yüksek Kadınınsa çok az. bir araştırma vardı dur bulabilirsem yollayacağım.
Cevap sahibi+1 yılseni başka hesapla karıştırdım benim hatam : bir araştırma sonucu : istanbella.com/.../
Cevap sahibi+1 yılGenel araştırmanın beyinde başlandığı söyleniyor. Fakat bir bilimcide buna karşı çıkmış örnek olarak afrika örneğini vermiş ama bunu kanıtlayamamış. Yani genel bilimin kanıtı var sunuyo fakat seni destekleyen bilimcinin kanıtı yok. bir kaç araştırma daha vardı bulursam atarım.
Cevap sahibi+1 yılEvrimağacı konuyu detaylıca anlatmış : https://www.evrimagaci.org/fotograf/81/6956
Buyrun.
İşin özeti , bu işin göze alışmasıyla alakası yok.
Cevap sahibi+1 yılKadınların üstsüz gezebilmesinin mümkün olmayacağını söyledim. Bunuda bilimsel olarak verdiğim kaynaklarla ifade ettim. Bu iş senin düşünmenden öte basit birşey değil. Okuyun lütfen anlayacaksınızdır.
+1 yılKactane kadın var erkeğin o tipsiz memesinden tahrik olan?
01 YorumlaBöyle bir yasak yokki ben hıc bı plajda üstsüz gezmeyın dıye bı yazı gormedım bulundugumuz toplumda bulunan zıhnıyette yapmanız tehlikeli çok istiyosan çıplaklar kampına gıdebılırsn
04 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılerkekler serbest ama kadinlari avret diye kapanmasi gerekir. evinde kimse yoksa kitlesin diledin kadar dolas. aslinda sebeb su: kadin vucudu fitnecidi yanlis anlama kadinla hali oyle erkekler oyle bir fitne yoktu.
00 Yorumla
+1 yılKadın bedeni özeldir seksapalite ve kadın bedeninin özel çekici olmasından dolayı kadın bedeni kapalı olmalı.
00 Yorumlakadınların üstsüz gezebildiği bir topluma örnek verebilir misin peki? müslüman olmasın örnek vereceğin ülke
14 YorumlaBu söylediklerin bazı kişilerce değil islam dinine göre günah.(Saç konusu dahil). Eğer islam normları sana uygun değilse namus kavramına da takılmana pek gerek yok. Sonuçta öldüğümüzde bizi çevremizdeki insanlar yargılamayacak.
00 Yorumla
+1 yılsen gez yaa.. bak ben izin veriyorum.
Lütfenn 😊🙏🏻hepimiz insanız hepimiz kardeşiz 😊 çıkar üstünü hadi boşver sen milleti yaa10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılIzin vermediğimizi kim söyledi ki? Bence üstsüz gezmelisin belki toplumsal bir yaraya önderlik etmiş olursun :/
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSiz kadınlarda bir ÇEKİCİLİK var ALLAH sizi özenerek yaratmış ta ondan :/
14 Yorumla- +1 yıl
Yanlışlık var... Yanlış biliyorsun :/
Hem siz kadınların ANNE olma gibi bir güzel olayıniz var yahu ;) :) ♥ - +1 yıl
Erkeklerinde üstü çıplak gezmesi haram zaten
- +1 yıl
Adın ne bilmiyorum... @adımlazımdeğil zaten... :S Evwet haram ama Siz kadınlar kadar değil göbek ila diz kapaklarına kadar haram ama siz kadınların kol bileklerinden ayak topuklarına kadar...
Bu arada #Günaydın... ;)
+1 yılİlk tesettür ayet erkeklere indi.
şunuda belirteyim madem gezmek istiyorsan senin açından hiç umutlu değilim.07 Yorumla- +1 yıl
(Ey Rasûlüm), Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan beri alsınlar ve ırzlarını zinadan korusunlar. ... Mümin erkeklere söyle: Bakışlarını yere indirsinler.
Nur 30
Sana öyle demek istemedim sadece fikrimi söyledim. - +1 yıl
çıplak gezmek istiyorsan dicektim kelime düşmüş
- +1 yıl
erkek kadınını sahiplenmek ister ha bazı erkekler bnu yalnış anlamış o ayrı bir konu.
- +1 yıl
evet bu yüzden islama bağlı olmak istiyoruz öyle eşler tercih ediyoruz onlarda bizi tercih ediyor hamd olsun.
öyle içip bir gün başka karı bir gün başka karı misafir geldiinde atlet varsa bile üstümüzü giyiyoruz.
+1 yılbu yazdığın şey namussuzluk değil ama inan namuslu birininde böyle birşey yazdığına tanık olmadım.
10 YorumlaÇok haklısın. Gerici zihniyet işte. Avrupa ülkelerinde bu gayet normal. Ama Türkiye'de herkes farklı gözle bakıyor. :(
00 Yorumla
+1 yılşöyle siz bizim memelerimizden haz alıyormusunuz hayır biz sizin memelerinizden alıyoruz bu yüzden olmaz çünkü her an elleyebiliriz
00 YorumlaBurada çoğu yerde sıkıntı olmuyor. Antalya, Lara, Konyaaltı
02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılŞeriat kanunu ile Kadınların sadece elleri, yüzleri görünebilir. Erkeklerin ise göbek deliğinden diz kapağının altında kadar görünmesi yasaktır.
00 Yorumla
+1 yılBen erkeginde üstsüz gezmesine karsiyim dediklerinde hicbir mantıklı gerekce yok, seni tutan yok, ustsuz poz verebilirsin hatta buraya at nasilim diye sor :)
00 Yorumla
+1 yılhaklısın valla ben de aynısını düşündüm daha önce. harbiden haa neden öyle ?
00 YorumlaDinimizce erkeklerin diz kapağı ile bel bolgesine kadar kapalı olması gerekiyor aksi taktirde günah kadinlarin ayak bileklerinden boyun bolgesine kadar kapalı olmasi gerekiyor
04 Yorumla
+1 yılEvet ya bende sana katiliyorum niye bayanlarda ustunu kapatiyolar kadin erkek esit degilmi soyunun ustunuzu bayanlar
00 Yorumlaya sen niye şimdi burada memenin küçük olduğunu ima ettin ki şimdi :D <3
04 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılReserved, buraya kin kusacagim.
31 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılSarkık memeler. öyyk.
70 Yorumla Günah meselesine gelirsek ; onu biz degil aalh diyor inancı olana. olmayana zaten yelkenler fora. Açacaksan beni de davet edermisin olduğun yere
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Devamını Gör(116)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkekler üstü çıplak gezebilirken kadınların üstü çıplak gezmesine neden izin verilmez?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler