+1 yılNe kadar zavallıca bir hareket değil mi. Halbuki o yazdığı kitap falan ne kadar cahilce.
Koca paylaşmıyoruz ve bu bizim en doğal hakkımız
Hiçbir kadın ALLAH'IN farz ve vacip etmediği çok eşliliği kabul edip başkasıyla yatan erkekle evli kalmak zorunda değildir. Kocamızın tek gülü olmaktan gayet memnunuz. Yeni aşklar edinemez. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz.
Bence tek eşlilik saçma diyenin bu fikri saçmadır. Eğer saçma olsa ALLAH (c. c) insanı yaratırken bir Hz. Adem Bir Hz. Havva yerine Bir Hz. Adem iki kadın yaratırdı veya bir Hz. Havva iki erkek yaratırdı ve insanlığın böyle çok eşli bir sistem üzerinden çoğalmasını sağlardı. Tek eşlilik saçma diyenler aynı zamanda ALLAH'A (haşa) ben senden iyi biliyorum demiş olmuyor mu?
Eğer saçma olsa neden Rasulullah (sav) ömrünün son senelerinde kadar tek eş ile yetindi?
Hz. Fatıma kocasını paylaşmak istemedi ve koca paylaşmamanın kadının mutlak bir hakkı olduğunu günümüz e kadar sağlam bir delil olarak bize sundu.
Hz. Ömer Hz. Ebubekir neden tek eşli idi00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Nikah düşen herkes evlenebilir bizim dinimizde. Ama evlenecek kişilerin rızası olduktan sonra. Bunun sebebi ise insanların ağzına laf vermemektir.
Düşünün genç bir kız ortada bırakılıyor ve birinin ona sahip çıkması gerekiyor. Yaşlı bir adam da ben sahip çıkarım diyor ama aynı evde yaşadıklarından dolayı tüm milletten rahatsız olarak evleniyorlar.
Evet tanıdık gelmiştir belki senaryo. Çalıkuşu Romanındaki Feride ile Hayrullah beyin hikayesinden bahsediyorum. Bu yaşanmış ve yaşanabilecek bir örnektir.
Hayrullah bey Feride'nin kılına bile dokunmamıştır. Gerçekten de böyle insanlar vardır.
Fakat şimdi üzerime geleceksiniz belki. Bu yüzden ısrarla belirtiyorum. Kızın ve erkeğin rızası dahilinde.17 Yorumla- +1 yıl
bırakın bu iyi niyetli amca ayaklarını :D yemez kimse.
- +1 yıl
Açıkçadı 12 yaşındaki çocuğun kendi rızasına bakıp altmış yaşındaki adamın koynuna yollayan zihniyet kimseye terbiyeden, ahlaktan bahsetmesin. Ki @Speraktif de dopru söylemiş. Evlat edinsin çok üzüldüyse ama size göre o da yasak değil mi! Zor durumdakine yardım etmek için önce yatağına alman gerekiyor. Sonuçta birisi de evlatlığının karısı dul kalınca kendine eş yapmadı mı? Yardım anlayışınıza bak!
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılDinen sakıncası yok diyor 12-60 yaş arası sonuçta erkek dede kız ise ergenliğe girmiş o bir misâldir...
Dinen sakınca yok yani CABBAR diye futbolcu lisansı var Barcelona nın futbocusu oynatmasında bir sıkıntı yok ama SEN Messi dururken CABBAR ı oynatırsan suç BARCELONA nın mı yoksa Teknik direktörün mü?
Lütfen yanlış anlamayın Din öyle diyor sana teşvik etmiyor sen bunu ALLAH sana beyin vermiş 12 yaşındaki çocuğu dedesi yaşındaki adama verme!!!
Aynı şekilde MESSİ varken CABBAR ı oynatma BEYİN var sende değil mi?
Ben 121 yaşındaki kızın 60 yaşındaki adamla evlensin demiyorum salak saçma yerlere çekilmesin anlamak istediğiniza gibi değil ne demek istediğimi anlamaya çalışarak anlayın
SAYGILAR...22 Yorumla- +1 yıl
Akşa ahlaka uugun değilse din neden izin veriyor. 12 yaşındaki çocuğun evlilik konusunda seçimi olamaz. Lütfen zamanın şartları demeyin. Sonuçta islam evrensel değil midir? tüm zamanlarda her yerde geçerli değil midir kuralları? Bunu ben değil kitabın kendisi diyor.
bazıları ortada kalmış küçük kızlar için olduğunu söylüyor ama misal tecavüze uğramış 12 gaşındali çocuğu kurtarmak 60 yaşındali adamın koynuna göndermek değildir. Nereden bakarsan bak sapıklık, vicdansızlıktır bu düşünce. 12 yaşındaki çocuğu sanırım kimse neye benzediğini, ne kadar küçük olduğunu bilmiyor! - +1 yıl
bu muhabetti 2 saat araştırdım kuranda yaş v. s yazmıyor googleda aratırkende kuranda ne yazıyor diye aratın rica ediyorum kuranda söyle yazıyor:Eğer bir kız aklı dengesi yerindeyse iradesini kullanıp düşünebiliyorsa evlenebilir bakın aklı dengesi diyorum iradesi düşünerek ve böyle bir şeyi yaptıktan sonra sonuçlarını düşünebilecek durumdaysa yaştaysa evlenmesinde sıkıntı yok kuran herhangi bir yaş bulamasınız Yobaz siteleri yeniliklere açık değil ve yeni bilgilere açık olmayan yazdıkları siteler var onlara bakım aaa o böyle demeyin UZUN LAFIN KISASI KURANDA 9 YAŞINI GEÇTİMİ HAYDİ EVLENDİR DİYE BİRŞEY YOK.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kadın şahsi düşüncelerini değil dindeki o saçmalıkları söylüyor.
Muhammed de Aişe'yi çocuk yaşta eş yapmış.
Hala, teyze, amca kızlarını kendisine helal kılan peygamber...
scontent-fra.xx.fbcdn.net/.../...32232636998_n.jpg
scontent-fra.xx.fbcdn.net/.../...42052973991_n.jpg20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
+1 yılMuhafazakar tayfaya mensup kişilerden hiç cevap bekleme bence canım. Bu tamamen vakit kaybı olur. Büyük konuşmayayım ama, dürüst olayım: AKPli olsaydım sırf bu kadın da içinde diye bu partiden vazgeçerdim. İnsanlar kafalarının içinde ne taşıyor anlamıyorum. Doğru seks namazdan geçer diyen kadınla aynı partiyi tutmaktan utanırım ben ya. İnancınıza bir şeyler kattı diye kimsenin edepsizliklerine boyun eğmek sizi allah katında iyi biri yapmaz. Konuyu siyasete çekmiyorum, bu kadın siyasetin bayağı içinde.
30 YorumlaMal mal konuşmasın kimse bunun dinle alakası yok 12 yaşındaki kız daha adet görmemiş YANİ YETERLİ OLGUNLUĞA ERİŞMEMİŞTİR ve bu dinen de caiz değildir saçma sapan şeyler uydurmasın kimse dini iyice kötülüyorlar çamur at izi kalsın dinde böyle bişey yok neyin kafasını yaşıyor bu insanlar
62 Yorumla- +1 yıl
Halbuki o yazdığı kitap falan ne kadar cahilce.
Hiçbir kadın ALLAH'IN farz ve vacip etmediği çok eşliliği kabul edip başkasıyla yatan erkekle evli kalmak zorunda değildir. Kocamızın tek gülü olmaktan gayet memnunuz. Yeni aşklar edinemez. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz.
Bence tek eşlilik saçma diyenin bu fikri saçmadır. Eğer saçma olsa ALLAH (c. c) insanı yaratırken bir Hz. Adem Bir Hz. Havva yerine Bir Hz. Adem iki kadın yaratırdı veya bir Hz. Havva iki erkek yaratırdı ve insanlığın böyle çok eşli bir sistem üzerinden çoğalmasını sağlardı. Tek eşlilik saçma diyenler aynı zamanda ALLAH'A (haşa) ben senden iyi biliyorum demiş olmuyor mu?
Eğer saçma olsa neden Rasulullah (sav) ömrünün son senelerinde kadar tek eş ile yetindi?
Hz. Fatıma kocasını paylaşmak istemedi ve koca paylaşmamanın kadının mutlak bir hakkı olduğunu günümüz e kadar sağlam bir delil olarak bize sundu.
Hz. Ömer Hz. Ebubekir neden tek eşli idi
+1 yıl60 yaşındaki adam olmaz.
60 yaşındaki adama varsa çoluğu çocuğu
baksın. Ne işi var torunu yaşındaki biriyle.
Ha onun dışında Dinimize göre
bir kız çocuk doğurabilecek seviyeye gelmişse
evlenmesi dinen caizdir. Tabi bu günümüzde
pek hoş karşılanmıyor. Bu aynı eski zamanlarda birden fazla eş sahibi
olma gibi. Eski 12 yaşındaki bir kızla şimdiki arasında da
dağlar kadar fark var. şu an 12 yaşındaki kız bebek zihniyetinde, 18 yaşındaki de çocuk zihniyetinde. Velhasıl kelam her ne kadar
çocuk doğurabilmek için şartlar oluşsa da beyin yaşı önemli artık.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe 12 si ya 12 çok geç artık daha doğmadan vermeleri lazım kizi.(sonunda bu duruma gelirsek şaşırmam 18 le 25 I tartisiyordum geçen gün 12 ile 60 a ancak bunu derim dogmamış kiz alacaklar oldu olacak) SAPKINLIGIN SONU YOK!!
42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeyi onaylayacaklar akıl fikirden noksan olduklarını mı? Saçmalamaya yer ariyorlar resmen konuşacak konu bulamamaktan ya da uzun zamandir geyik yapamamaktan beyinleri yanmış bu arada 18 e 25 I bende onaylamam
"ergenliğe girmiş 12 yaşında bir kız dinen evlenebilir" demiş. nerenizle dinliyorsunuz.
devlet 18 demiş, kanunu koymuş. uymak zorundasın. şeriata göre, bağlı olduğun devletin kurallarına uymak da zorunluluktur.
şeriat , kız çocuğu ergenlik çağına girince evlenebilir diyor, evlenmek zorundasın demiyor511 Yorumla- +1 yıl
Ona bakarsan ''Ölü eşiyle 6 saat içinde ilişkiye girebilir'',''Erkek aç kalırsa karısını yiyebilir'' gibi şeyler de diyorlar, zorundasın demiyorlar. AMA UYGUNDUR, CAİZDİR DİYORLAR!.
- +1 yıl
Kızlarını mal diye satan bir toplumda böyle bir şeyden bahsetmenin hiç iyi sonuçlar vereceğini sanmıyorum.
Kızın yerine aile karar verecek,60 yaşındaki zengin herif parayı verecek, kıza baskı yapacaklar, ergenliğe girmiş kız evet diyecek. - +1 yıl
Kardeşim sen dinini nerede nasıl yaşıyorsan yaşa, diğerlerinden sana ne? Milletin ne yaptığı seni ilgilendirir mi? Herkesin dini kendine. Milleti zorlayarak inandırmak mı iyi?
- +1 yıl
Tam beklediğim cevapları veriyorsun. Konuşmasak daha iyi. İyi günler.
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Sayfalarca yazsamda kimse anlamaz.
bundan 1500 yıl önce 12 yaşında kızın vucudu ve fizği şuanki kızlardan cok daha iri idi.
Kök bilimciler ve Dna uzmanlarının ortak görüşüdür.
Şuanki insan boyutları dünya tarihinin en ufak boyutudur.
Hz. Adem o kadar uzunmuşki bulutlara değiyormuş ( Kuranda araştırabilirsiniz )
Ergenliğe giren kadınlar ile dinen evet evlenilir ve bu bana kalırsa doğru birşey değil
bide 60 yaşındaki adamın aklı vucut da değil cehennem ve cennette olmalı53 Yorumla- +1 yıl
o günün şartlarının dışında bugün için de uygundur demiş hanımefendi. İşin ilginci birçok üye de uygundur diye cevap vermiş. 7. Sınıfa giden küçük kızlarını 60 yaşındaki adamın koynuna karı olarak vermeye hazırlarmış, kızları isterse. Anormal bir durum yokmuş. 12 yaşındaki kızın hiçbir dediğini kabul etmezken iş evliliğe gelince istekleri önemliymiş.
Neyse cevabın için teşekkür ederim. buradaki yobazların aksine inançlı bir adamdan beklediğim cevap.
+1 yılDinen uygun olan birşey değil. Dinen uygun olan zamana ayak uydurmak dini zamanına göre yaşamak. Bakıyoruz ki ukraynada 12 yaşındaki kızlar at gibi buradaki 20lik kızlardan bile büyük duruyorlar. Zamanında arap ülkelerindede öyleydi büyük görüyorlar diye evlilik yaşı geleneklere bağlı olarak evlendiriyorlardı. Uygun olan şey toplumdan topluma ve kişilere göre değişir. Ona bakarsanız bizim dinimizde herşey var herşey mümkün serbest ve kolay. Böyle bir dini zorlaştıran bizleriz ve bu sibel gibi kadınlar. bir sakalı eksik
10 YorumlaThis is the islam. That is the İslam. What can ı do sometimes?
Bir de yaş sınırı gibi abuk şeyler diyor ya :D Bu açıklamayı arap bedevilerinin yanında yapsa yadırganmazdı herhalde. Bizde yadırganmasının sebebi bu bedevi dininin asil bir milletin karekterini daha tam olarak bozamamış olmasıdır.12 yaşındaki kızın 60 yaşında adamla evlenmesi yatması insanlığa sığmaz hayvanca barbarca ve islami ahlaka uygun bir düşüncedir bu.20 YorumlaŞu beyinsiz kadin da dahil bu duruma katilan arkadaslar ; ileride kizinizi bu kadin musvettesinin dedigi gibi ahlaki durumu bozulmadan 10-12 yaslara geldiginde direk kocaya verin !!!
12 Yorumlayorumların hepsini okudum ve normal karşılayanlara şaştım kaldım nasıl bir zihniyettir bu?
ne yobaz bir toplummuşuz biz utanıyorum bizden52 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle ya. Bu yobazlığı da İslam sanmaları ayrı bir fecia.
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKanunen zaten mümkün değil, dini nikah kıyarlar ama çocuğu doğurması sıkıntı olur 18 yaşı dolana kadar. Zaten dinende uygun değil bu peygamberler zamanında bile en erken evlenen bayan yaşı 15 zaten mantıkende ergenlik dönemi bir hazırlık dönemi ergenlik başlar başlamaz evlendin mi olmaz. 12-60 aradaki fark 48 fazla abartılı bir fark bu kadar sapıklığa her açıdan sapıklık yani.
10 Yorumla Gerizekalı kadın ya. Kafayı yemiş.
Dinende evlenemez. Bu yaş aralığı az bir şey değil.12 yaşında bir kızın adet olması onun tam anlamıyla geliştiği ve olgunlaştığı anlamına gelmez.
Bunu normal gören sapıktır. Gayet net!
Ayrıca muhafazakar tayfa ne alaka hiç hoş bir tavır değil bu iğrenç şeyleri mahafazakarlık altında toplamayın lütfen.10 Yorumla
+1 yılBunların hepsi retard başka bir açıklaması yok.. Bunlar aile evliliği de yapıyor sonra beyin kullanımı %1 .. Böyle dini açıklamalar yaparak insanları dinden soğutuyorlar.. Ha zaten müslüman değilim , ama 12 yaşın da ki bir insan günümüz şartların da çocuktur. Geçmiş tarihin 12 yaşını bilemem.
00 YorumlaSibel üresin kim bir kere. ne hukmu var eger bu kisiyi toplumun dini onde gelenlerinden olarak gorupte bunu yorumlamamizi istiyorsan ha bu solemis ha 10 cocuk solemis sacmaliyor yani dinde ergenlige girmis ve zekasi konusunda bir sikintisi olmaya bayan once kendi istegi sonra ailesinin onayı ile istedigi kisiyle evlenebilir bir 12 yasindaki cocukta 60 yasinda biriyle evlenmeyi istemesi ve ailesininde bunu onaylamasinin ihtimali dusunulmeli
01 YorumlaSırf kocasından sıkıldı diye çokeşliliğide savunan bir şahıstır.(Kocasını başkalarına önermişliğide vardır canlı yayında beyan etmiştir) Bunu yasallaştırıp soyadıyla doğru orantılı işler peşindedir. Ayrıca Aile ve Evlilik uzmanıdır danışmanlık şirketi vardır, bolca para kazanmaktadır. Ah Ülkem Vah Ülkem..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Eskiden yobaz softalarda derdi, erkegin yaşı olmaz, bir kızın ayağı sandalyede yere drgiyorsa evlenebilir. 9 yaşında peygamber karısı olanı söylerlerdi. Aklı, fikri, icraatı sapık, beyniyle bacak arası yer değiştirmiş, kılık değiştirmiş ahlaksız bunlar.
22 Yorumla- +1 yıl
Bravo abi sana, katılıyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu kadinin olayi bu, birkac ayda bir cikip cikip skandal yaratmaya calisiyor. bizim gerizekali milletimiz de oltaya gelip baska hicbir konu kalmamis gibi bu sacma sapan aciklamalari tartisiyorlar. her sey bitti sibel uresin'in yuce makamindan izin verdigi evlilikler kaldi. bu kadini bu kadar ciddiye almaniz hata. bu kadar palazlanmasina sebep olan da sizlersiniz.
10 YorumlaDinen çıta geniş tutulmuş olabilir. Burada bunu akla yatkın olarak kabul ettirebilecek kimsenin olduğunu düşünmüyorum. Geniş bir birikim istiyor zannımca. Ancak,
*Her toplumun riayet ettiği bir takım ahlak kuralları var, tüm bunların ötesinde kişi kendisine böyle bir şeyi yakıştırmamalı..
Tabir biraz kaba olacak belki ama, b*k yeme mideye bağlı..00 Yorumla
+1 yılEvet katılıyorum.. Kadın diyor ki ;
Ergenliğe girmiş 12 yasındaki bir kız evlene bilir 60 yasindaki bir erkek de olsa bu benim icin sorun değildir kız için sorun olmadıktan sonra diyor..
Ki ben burada yanlış birsey goremedim..41 Yorumla- +1 yıl
Her sakallıya baba mi diyoruz hayır..
Burdaki yaş sınırlamaları da sadece bir yansıma gbi birşey.. Kadın 12 dedi diye 12 ve 60 mi olacak? Hayır tabikide..
Kız istiyorsa, kendi iradesiyle kabul ediyorsa, hiçbir dış etki altında kalmadan kabul ediyorsa evlenebilir. Bunda teşvik değil caiz olma durumu var.
İslâm'da evlilikte esas olan dindarlık konusunda denklik olmakla beraber yaş, kültür gibi alanlarda da uyum olması, uyumu bozacak şeylerden kaçınılması tavsiye edilmiştir.10 Yorumlaherkez fetva verir olmuş bu ne şimdi akla aykırı olan bişey gördünüzmü dinimizde yapmayın arkadaşlar 60 yaşındaki ile 12 yaşındaki hangi şartlarda ve koşullarda evlilik yapabilir önce bunu bilmek lazım ayrıca dinimizde rızasız hiçbişey yok zorla başlık parası diye sat sonrada dini alet et yapmayın allah aşkına böyle kadınla erkek arasında 10 yaştan fazlası caiz degil benim bildigim ayrıca o tür bir evliligi yapanıda onaylayanıda allaha havale ediyorum
00 Yorumla
+1 yılböyle insanlar yüzünden millet dinden soğuyo zaten saçma sapan konusuyo dinen bluğ cagına ermiş biri evlenebilir bubnda amacı zinadan uzak tutmaktır ama kalkıpda 60 yasındakiyle evlenmek rezillik kendine denk biriyle evlenmeli
ayrıca bu devirde buda imkansız cunku herkes ekmek peşinde00 YorumlaBizemi kalmış katılıp katılmamak Allah ergenlıge gırmış bır gencın kımınle velenemıycegını acıklamış ayetlerle HZ peygamber nakletmış evlenmek ıstıyorsa evlenebılır. Agaoglu 70 yaşına dayandı 18 kızların hepsı elınden gecıyor kımsenın tepkısı yok, adamda para var tabı bu duruma tepkımı verıyorsunz? isterse ıkı tarafta evlenebılır.
21 YorumlaHangimizin annesi ninesi küçükken evlenmedi ki.. benim annem 14 yasında evlenmiş.. ninem 12 yasında gayette memnunlar.. dallandirmaya gerek yok..60 yaşındaki adamla olur mu dersen kizin isteğine kalmis.. bugün zengin birçok adamın sevgilisi karisi baya baya kendinden küçük..
05 Yorumla- +1 yıl
Ulan denyo,12 yaşındaki 13 yaşındaki 'ÇOCUĞUN' ne isteğinden bahsediyorsun? Elindeki oyuncak bebeğiyle, topuyla 'Dedenin arkadaşı... ile evlenir misin?' mi diyeceksin? Annelerimiz nenelerimiz evlendiyse dedelerinin kahve arkadaşlarıyla evlenmedi ya.
- +1 yıl
Sen harbi gerizekalısın 12 yaşın da ki çocuk istese bile verilmez
Konuşmaları okuyup konuya adapte olmaya çalışıyorum :) Bu kadın kocasına, arkadaşını öneren kadın değil miydi? Ulan grup istiyorsan delikanlı gibi kocana söyle :D Böyle insanlara din sadece maske olmuş bir araç..
10 YorumlaDinen bir sakıncası yok ama peygamber efendimiz zamanında bu tur evlilikler korumak Amacıyla yapılırdı şimdiki zamanda ise sadece güçlü olan taraf kendi zevki icin istiyor bu hic doğru degil bazı kızlarda erkeklerde Karsi Tarafın durumundan faydalanmak icin evleniyor her iki durum da iğrenç
03 Yorumla
+1 yılTek bir cümle tek bir insan. Onun söylediği onu bağlar. Söylediğini bir yere bir dine bir akıma baglarsa o din akım böyle olmasını emrediyor demek değildir. Önce bunu kabul edelim. Evlenebilir derken evlensin, gerekir diyorsa saçma. Gereksiz yani. Bir de bir sürü ihtimal var hayatta. Zevkine bu tip bir evlilik asla etik değil bence. Lakin koruyup kollama şeklinde eskilerde de çok yapılan bir durum.
09 Yorumla- +1 yıl
Ben buna koruma kollama demedim. Düzgün okusaydın keşke. Yani illa daracık pencerelerden bakın hayata. Tek doğru tek yanlış var sanın. Bu kadın ne kadar aptalca konusmussa, burada farklı bakış açılarına tahammülü olmayanlar da o kadar aptalca davranıyor bilinsin.
- +1 yıl
Yoo onu kast etmedim. Uzak akrabalar anlatırdı. Bir kızı evlendirmişler lakin iftira atılmış ve sokakta kalmış. Yaşlı ama bekar bir adam bu kıza böyle böyle istersen evlenelim formalite icabı demiş. Adamı taşıyormuş zaten. Ve evlilik olmuş lakin evli hayatı yaşanmamış. Koz sonra birini sevmiş ve bosanıp onunla evlenmiş.
- +1 yıl
Onun dışında Efendimiz ile ilgili bana cevaben iğrenç şeyler yazıp beni günahına ortak etmesen sevinirdim.
- +1 yıl
Hatan ne biliyor musun, çelişkidesin. İnanmazsan inanma, neden ilgileniyorsun bu dinle. Sanane milletin inancından, sanane milletin düşüncesinde. Sen mi kurtarcan dünyayı? Ne yaptın 28 yıllık hayatında? Kime ne kazandırdn da konuşuyorsun? Hiç. Klavye fatihligi mi evet. İnsan sınıflama, imsan kınama. En iyisini ben bilirim havaları. Komik oluyor cidden.
- +1 yıl
Sen ne biliyorsun 27 yıllık hayatımda ne yapıp yapmadığımı! Klavye delikanlılığı ne oluyor pardon? Gündemde olan bir mevzuyu paylaşıp yorumları istedim. niye bu kadar gerdi sizi! Sen peygamberini örnek vermişsin, kabul görsün diye; ben de peygamberinin yaptığını da hoş karşılamıyorum dedim. Ve sırf bu yüzden de iprenç olan ben oldum. Hayır küfür mü ettim taciz de mi bulundum? Bugün dokuz yaşında biriyle desesi yaşında biri evlense sapık dersiniz, ama ben x kişi de yaptı deyince mi sorun oldu!
- +1 yıl
Ahaha senin soruna laf etmedim. Zihniyetine laf ettim. Sonuna kadar da arkasındayım. At gözlüklü dediğin adamlardan farkın yok o kadar.
Eger islam bunu kabul ediyorsa ben musluman degilim
40 Yorumla
+1 yılŞimdi, muhafazakar değilim öncelikle. Ama evlenebilir. Dini nikah dediğimiz ve yakın zamanda olmadığını öğrendiğimiz şeye göre evlenir ama resmi olarak evlenemez tabiki.
03 Yorumla- +1 yıl
Tabiki evlendirmem. Hiç bir anne evlendirmek istemez.
+1 yılSibelLER ÜreMEsin. Soyu kurusun bu yobaz gerizekalıların! Olmayan aklına soktuğum...
20 Yorumla
+1 yılSibel Uresin denen kadin "kocami en yakin arkadasima tavsiye ettim" demisti. Hic sasirmadim.
11 Yorumla- +1 yıl
Halbuki o yazdığı kitap falan ne kadar cahilce.
Hz. Ömer Hz. Ebubekir neden tek eşli idi
+1 yıltek eşlilik mi o da ne?
https://static.idefix.com/cache/0/270/38629121 Yorumla- +1 yıl
SS aldım ağabey :D
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Dinen evet lakin toplumsal Ahlaklar gözardı edilemez.
2. Herkesin osuruğunu tayfun sanmayin bunu yapma amacın sadece inanc ya da zihniyetleri kötülemek05 YorumlaEdecek küfür söyleyecek laf bulamıyorum geri kafalıya
10 YorumlaKendisine 12 yaşındaki kızını 60 yaşındaki adama verip vermeyeceğini sormak isterdim.
10 YorumlaAptallik genelde zorla evlendirenler de var yazik hakkaten kadinlarda bir insan yani
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu söylem kendi görüşüdür. Ben kabul etmem. Cahilliğin bedelini çocuklara ödetmek dinin gereği değildir. Ergenliğe giriyorsa daha çok dikkat edilmesi gerekir. Elin adamına eş olsun diye verilmez😒
00 Yorumla aynı sorular nihat hatip hocama da sorsunlar. asıl güzel cevaplar onda.
20 Yorumla
+1 yılDaha geçen eşime arkadaşımı sunarım diyodu bu baya arti puan almıştı :) ama şimdi sanırım kimse piplemez bunu
00 Yorumlameğer sitede pedofil kaynıyoröuş. kızlara şaşırdım?
03 Yorumla- +1 yıl
yav evet Hz. Muhammed 9 yaşında bir kızla evlenmiştir o doğru ama amaç neydi? bir sürü söylenti var ama asıl gerçeği kimse bilmiyor ben dahil. O zamanlar şartlar neymiş hangi kafa varmış, sonuçta cahiliye dönemi değil mi? yahu iğrenç yaaa iğrenç. öğk!!! ıyy düşünsene "kız hepsi senin mi gel bakayım buraya..."mı derler acaba?:/
Evlendirmek gibi bir zorunluluğum yok. Kızın ya da kızımın evlenmek gibi bir zorunluluğu da yok. Ben evlendirmezdim, izin vermezdim.
00 Yorumla
+1 yılUlan nasıl sinirlendim soysuz *rspu bunlar soysuz. Bunlar müslüman olamaz. Müslümanlık buysa ben değilim.
00 Yorumla
+1 yılBeyaz TV, Sözcü TV ve Sibel Üresin üçlüsü bir arada ashdgasdf
00 Yorumla
+1 yılHer ne ya da kim olursa olsun arada bu kadar yas farkiyla evlenmek, evlendirilmek kesinlikle ama kesinlikle yanlış ve mantiksiz
10 YorumlaKatilmiyorum zira olayları günün sartlarina gore degerlendirmelisin eskiden boyle şeyler vardi ama günün sartlarinda olması imkansız
00 Yorumlamuhafazakar olduğumu iddia edemem
ama bir örnekle , bir zümreyi eleştiremezsiniz...01 YorumlaBu soruna cevap vermesem olmaz mı?
Bıktım bu tartışmalardan. Gel seninle öpüşmekten bahsedelim...10 Yorumla
+1 yılO kadının çoçuğu olsun 12 yaşında kesin evlendirmezdi
10 Yorumla
+1 yılO benim şeyimi yesin. :) Sapık... Kadının sapığı işte!
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Bunlar kedni cabalarınca yataktan üreyen betin sorunluklar
00 YorumlaSibel uresini kisirlastirmak lazim bu kadın kadın mk başka birşey
00 Yorumla
+1 yılÇok istiyorsa gitsin kendisi 'ÜRESİN',60 yaşındaki emmiyle.
01 Yorumla- +1 yıl
Ulan kızlar da ne meraklı 60 yaşındaki heriflere...
+1 yılBunlara oksijen veren ağacın dalında ki yaprağın ben!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSibel ve Sibel gibiler artık üremesin diyorum cevavım anlaşılmıśtır sanırım.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılDinen evlenebilir. Ancak bunun için de denklik gerekir. Kendine uygun olanla evlenmeyi öngörür din. Ve hem kendi hem ailesinin rızasını.
112 Yorumla- +1 yıl
@Mahkum26 12 yaşında çocuğun neye benzediği konusunda fikirleri mi yok acaba diye düşünmüyor değilim! 60 yaşındaki adama sırf dinde yeri var diye nasıl karı olabileceği, aynı yatağa girebileceği düşünülür. 17' sinde genç bir kızım sevgilisi ola az ama 12 yaşındaki çocuğun 60 yaşında kocası olabilir. Ya allah aşkına bir gözünüzde canlandırın, mideniz bulanmıyor mu! Nasıl denklik sağlanırsa dersiniz! Bu işin gönül rızası falan da olmaz. Daha çocuktur o.
- +1 yıl
Denklik derken yaş manasında dedim zaten. Dini acıdan sakıncası yoktur evlenmesinin ancak evlenmesi önerilmez. Daha uygun yaşta olan önerilir kendine denk olan. Algılayabildiniz mi? Üstelik kaç yüz yıl önce normal olan bir şey şu an size anormal gelebilir ne bekliyorsunuz? O zaman ile şimdinin şartları bir mi?
- +1 yıl
Kadını dinlemedim yazdiginiza göre yorum yaptım ve hala algilamadiginiz şeyi tekrar ediyorum. Nasıl ki dinde boşanma vardır ama allahın sevmediği helaldir deniyorsa boşanma için bu da öyle. Evlenebilirler evet ancak kendine uygun olanla evlenmesini daha doğru buluruz der din. Evlenebilir demek evlenmek zorunda demek değil. Hele ki zorla hiç değil. Kadının da rızası alınır her evlenmede
- +1 yıl
Ayrıca kadınların yaşının adet olduktan sonra sayılmaya başlandığı da söylenenler arasında ama bunun doğruluğunu tam bilmediğim için bir şey diyemiyorum.
- +1 yıl
Dini açıdan uygun olmayana zaten katılmam. Dediğim gibi kadının dediğini dinlemedim yazdığınıza istinaden yorum yaptım.
- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
+1 yılSoruyu samimi sormussun bu güzel bir şey ama söyliceklerim karşısında küfür yemek istemiyorum burada.
00 Yorumla
+1 yılDinen evlenebilir diyor ergenlik çağına girdiği için. Zorla evlenin demiyor. Dinen uygun diyor.
Kıçınızla laf dinliyorsunuz.13 Yorumla- +1 yıl
Dinen uygun diye kendi kızımı evlendirme zorunluluğum mj var? Size bir şey dayatılmıyor. Milleti dine düşman etmeye çalışıyorsunuz ya da bu kadına. Bunun anlamı bu. Açtığın sorunun başlığı "gelin, küfür edin, gidin" diye bağırıyor. Provakatif paylaşım. Şikayet ediyorum...
ergenligini bitirmiş olması gerekiyor en az bir kızın evlenebilmesi için
00 Yorumla
+1 yılsoyismiyle çelişmesi dünyanın selameti açısından iyi olabilir...
00 Yorumla
+1 yılkendinden 20 yaş büyüklere aşık olan kızları düşününce çok da bir fark göremiyorum arada.
015 Yorumla- +1 yıl
Çüşşşş diyorum ya. Savunacaksını diye bokunu çıkarmayın. 12 yaşında kız çocuğu mu görmedn ömründe. Çocuk yahu! 25 yaşındaki kişi isterse 70' indekime çarpılıp evlensin, umrumda olmaz. Yetişkindir çünkü. 12 yaşındaki çocuk 18 yaşındaki bir delikanlıyla bile evlenemez derken 60'ındaki dedenin mi koynuna sokacaksınız karısı diye. Neymiş kendi rızası varmış. Ulan çocuğun isteğine mi bakılır o yaşta? Kendi kızınızı da evlendirin.
- +1 yıl
Sibel üresin islam alimi değildir dediklerinin benim için kıymeti yoktur. modern (?) toplumda 20 lik kızların 50-60 yaşındaki adamlara ilgi duymasına aşk denmesi de bir o kadar saçmadır. yani birine modernlik diğerine yobazlık denemez. ikisi de aynı şey sonuçta. ayrıca pratikte kimse kızını vermez o yaşta. para için verenler hariç. dinle alakası yok. herşeyi dine bağlamayın
- +1 yıl
ayrıca 1500 sene önce evlilik yaşın bugünkü gibi 30 değildi. ortalama 16-17 idi. şartlar değişti.
- +1 yıl
valla ben birçok şeyi saçma buluyorum. 12-13 yaşında kendi başına seks yapma kararı alıyorsa (günümüz lise kızları) evlenme kararı da alabilir kız. islam açık kapı bırakır. durumuna göre kendine uyanı seçersin. ben evlendirmem o yaşta. zaten kızın rızası olmalı demiş. gündeme oturmak için yapılan açıklamalar. islam alimlerinin genel görüşü 16 yaştır yetişkinlik için. islam mantığa uygundur. mantıklı düşünen birinin bu kadını dinlemesine gerek de yok.
- +1 yıl
genel olarak islam kötüleniyor. aklıma başka bişey geldi. afrikada bir kabilede 12-13 lük kızlar için babaları bir çadır hazırlar. bu çadırda kız istediği kadar erkekle seks yapar muhabbet eder ve evlenmek için kendine uygun olanı seçer. bana göre geniş bir baba. ama gelenekleri böyle onlara göre normal. yaşanılan ortama, duruma, şartlara göre şekillenir herşey. şu an bize saçma gelmesi normal yani diyeceğim bu.
- +1 yıl
şöyle düşün. kızın var aşığım diyor 13 yaşında ama 11 yaşında adet oldu. yani biyolojik olarak 2 yıldır doğurganlık çağında. ısrarla evlenmek istiyor yoksa kocaya kaçcam diyor. babası da zaten okulla arası sıfır okumuyor deyip eğer koca adayı da düzgün biriyse kızını ''dinen'' evlendirmesi uygun. kızın da rızası var. şartlar değişmedi. islam açık kapı bırakıyor dediğim bu. ama bunu kaç kişi yapıyor belli değil. böyle durum çıkarsa diye belirlenmiş bir kural. geçerliliğini yitiren kural 4 kadın meselesi. çok çarpıtıldı. şuanlık geçersiz gibi görünse de olası bir savaş çıkarsa ve erkek nufusu çok çok azalırsa bu kural işlemeye devam eder. geçerliliğini yitirmez yani. şartlar heran değişebilir. mantıklı olmak gerek.
- +1 yıl
neyse anlatmak istediğimi anlayamadın. boşver.
- +1 yıl
bu tip konular kuranda yazmaz. islamcıların da bu kadın gibi olanları çok. dikkate almıyorum şahsen onları.
- Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat