İngiltere'de ailesinin istediği şekilde görücü usulü evlenmek istemeyen 29 yaşındaki bir genç, yaşadığı şehirdeki billboardlara eş bulmak için kendi ilanını verdi. Kendisiyle tanışmak isteyen kişilere ulaşmaları için internet sitesinin adresini de veren genç, dindar biri olduğunu ve Müslüman birini aradığını söyledi.
29 yaşındaki Muhammed Malik, billboardlara kendi fotoğrafını bastırarak üzerine "Beni görücü usulü evlilikten kurtar" yazdı.
Malik, kendisiyle tanışmak isteyen kişilere ulaşması için internet sitesini de verdi."Malik'e Eş" isimli bir internet sitesi açan Malik, girişimci olduğunu, yeme-içmeyi sevdiğini, dindar olduğunu ve Müslüman birini aradığını söyledi.
Onların ülkesinde görücü usulü nasıl oluyor bilmem ama benim gözümde evlilik için bence en iyi yöntemlerden birisi. Kimse o insanla anında evlenmeni veya tanımadan evlenmeni beklemiyor. Gençler bu baskıyı hissediyorsa kusura bakmayın ama cahil anne ve babanın sonucudur bu. Çünkü görücüde 2 kişi evlenme niyetiyle aileler aracılıyla tanıştırılır. Kafaya uyana kadar buluşur ve tanışırlar 1 veya 2 kere değil. Zaten 1 kere gördüğün insana ya olumlusundur ya da olumsuz ve buna görede ya bidaha hiç tanışmak istemezsin ya da daha yakından tanımak istersin. Usulü budur. Bizim gençler ama böyle istemiyor neden? niyeti evlilik değil. Gezecek tozacak bakacak belki kullanıp atacak ve ailenin haberi hiç olmayacak. Ailenin bildiği ve izni ve rızası olduğu bir birliktelik daha hayırlı bence. Şimdiye kadar sevgili olduk aylarca yıllarca ne değisti? Üzüldük yıprandık anasini satim. Görücü olarak düzgün insan olsa tanışırdım ama genellicem kusura bakmayın şimdilerde görücüye hep sosyal ilişkilerde evde kalmış, ülkenin yarısının tadına bakmış ve evlenme zamanı gelince kız bulamayan bu yüzden ev ev dolanan insanlarla dolu maalesef. O yüzden bekarım ve evlenmeyede niyetim yok.
Sıcak bakmıyorum bakmayacağım da çünkü saçma, itici buluyorum. Herkes sevdiği ve istediği kişiyle evlenmeli. Birde bir kızı isterler sonra o olmayınca onun yakınının kızına koşarlar kısaca ya tutarsa hesabı yapar gibi kız beğeniyorlar.
Görücü usulü evlilikler bana hiç hoş gelmiyor belki şu samanyoluda oynayan dizilerin bunda etkisi vardır 😑 ananem saolsun izlettirdi hep hele bi askeri dizi vardı onu hic unutmuyom skjsns
Evet sıcak bakıyorum o tarz evlilikler daha sağlıklı ve uzun süreli oluyor çünkü arada saygı var Böyle diyip birinede aşık olabilirim sadece fikrimi belirttim yukarda😅
Ben her ikisine de sicak bakiyorum. Gorucu usulunun avantaji her iki insanin da cevresi tarafindan tartilmasi. Iyi kotu yonlerinin bir sekilde ortaya cikarilip karsi tarafa erken sekilde soylenmesi. Ama burada onemli olan son kararin evlenecek ciftlere verilmesi. Yoksa adi gorucu usulu degil dayatma olur.