Ailem ile ilişkimde nasıl ilerlemeliyim?

Merhaba,

Babam ile problemlerim var. Anlayışsız bencil birisidir. Birşey rica etmez emreder, konuşmaz bağırır. Yok yere suçluymuşsun gibi baskı yapar, açıklama yaptırmaz.

Birşey yapacağım biryere gideceğim desem ters birşey söyler tüm hevesimi kırar. Hep bizim gibi ana baba bulamazsınız der ama farkında değiller kendileri de bizim gibi evlat bulamazlar. Ben isyan etmiyorum ama bu konuda onların da şükretmesi gerekir.

Evde yanımızda otur der, açar kimsenin izlemediği bir kanalı programı sıkıntıdan ölürüz, başka odada oturunca veya dışarıda olunca da niye gelmiyorsunuz der.

Odada uzanmış tv izlerken gelir önümden kumandayı alır kendi istediği kanalı açar, bende kalkar giderim.

Çalışıyorum eve her ay 1700 TL para veriyorum, ama kendisi o parayı alır borçlara ıvır zıvıra verir bizim harçlığımızı kendi kazandığı paradan verir, sonra da sizin harçlığınızı ben veriyorum diye laf eder. Geçen gün gelmiş siz çalışmıyorken küçükken daha iyi geçiniyorduk diye bir laf etti.

Bende artık biryere giderken izin almıyorum, bazen içimden gelirse şuraya gidiyorum der çeker giderim. 2 gün önce il dışına çıkacaktım eve geldim baktım odasına geçti uyumaya bende gidip uyandırmıyım hemde şimdi yine ters birşey söyler s. git felan der diye gidesim de gelmedi, anneme söyledim çektim gittim. Dün eve geldim tv izliyordu dizisi bitti biz daha oturup izliyoruz kumandayı fırlattı televizyonu kapattı yeter bu kadar dedi. O gittikten sonra da annem geldi sen niye izin almıyorsun eşek başı mı var burada vs dedi.

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler, ben ne yapacağımı bilmiyorum bana bir yol gösterir misiniz?
Ailem ile ilişkimde nasıl ilerlemeliyim?