Kendimi ölü gibi hissediyorum, nasıl tekrardan dirilirim? Nasıl diğer insanlar gibi yaşarım?

Öncelikle herkese merhabalar, soru başlığı biraz garip geldi değil mi? Açıklayayım en iyisi...

Niçin kendime ölü dediğimden, nasıl yetiştirildiğimden, ailemden bahsedeyim.

Yaşım 19, ailemden bahsedeyim öncelikle:

Şu yaşıma kadar yaptığım her küçük hatada, en küçük kusurda her zaman bana hakaret ettiler, kimi zaman dakikalarca azarladılar. Hayatım boyunca çok az konuda destek çıktılar bana. Genellikle hep köstek oldular. Koskoca genç olmama rağmen azarlamalar, hakaretler şimdi bile devam ediyor.

Küçüklükten beri gelen azarlamaların, hakaretlerin nedeniyle her daim özgüveni kırık, içine kapanık, utangaç biri oldum. hani hiç konuşmayan hep içine kapanık tipler vardır ya ben onlardan biriyim.

Bu sorunu aşacak gücüm hiç olmadı, çünkü bu hakaretler her gün, halen devam ediyor. Mesela vizeden düşük alıyorum hakaret ediyor, yanlışlıkla evde küçük bir şey kırsam hakaret ediyor.

Niçin böyle deyince '' ben senin iyiliğini istiyorum '' diye kendini savunuyor. 15 liralık kitap alıyorum bu yaşta ona bile karışıyor, kimi zaman izin vermiyor bir şey almama.

Halen çocuk gibi görüyorlar, ve asla onlar ile konuşmak, bundan vazgeçirmek işe yaramıyor hep bildiklerini okuyorlar.

Ailemden uzaklaşmak, psikolojimi daha fazla bozmasınlar diye şehir dışında üniversite yazdım, sen aptalsın, orada yapamazsın diyerek göndermediler. İstanbul'da bir okula yazdırdılar. Okulda hiç arkadaşım yok ve içine kapanık eziğin tekiyim halen.

Her şeyime karışmaları, her hatama hakaretle karşılık vermeleri özgüvenimi öylesine yıktı ki, yıkmaya da devam ediyorlar. Karşı gelin de demeyin, yemin ediyorum gelemiyorum, bu gücüm bile tükendi.

Oysa ben piyano çalabilen, fransızca öğrenmiş bir sosyal genç olmak isterdim. Şimdi bakın ki okul ve cuma namazı dışında dışarı çıkmayan asosyal bir gencim. Beni bu hale inanın onlar getirdiler. Özgüven eksikliğim nedeniyle bir şey de yapamıyorum.

Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Aileme sorsan güzelce yaşıyorum :(

Hatalarımda hakaretleri devam ediyor.

Güncellemeler
+1 yıl
bir yerde çalışın falan demeyiniz lütfen, işte çalışmama da müsaade etmiyorlar. okulumu okuyacakmışım onlara göre.
Güncellemeler
+1 yıl
yazdıklarınızın hepsini yarın sabah okuyacağım şimdi şunu da söyleyeyim ki evde kapanıp kısıldım. dışarı çıksam bile karışıyor kimle ne yapıcan diye bazen hava soğuk diye yüz çevirdikleri oluyor. yani kendimi geliştirmem için hiçbir destek vermiyorlar sadece özgüven kırarlar.
Kendimi ölü gibi hissediyorum, nasıl tekrardan dirilirim? Nasıl diğer insanlar gibi yaşarım?