+1 yılKardesim yazdiklarini okudum ve gercekten cook uzuldum.
seni cok iyi anliyorum yasadiklarini birebir yasamasamda benzerini yasayarak buyudum. Annem senin ailenin dedigi gibi davrandi. Bugun hala ayni tek fark yetiskin bir insan oldugum ve ayni evde yasamadigim icin ayni derecede maruz kalmiyorum. Ama dolayisiyla ozguvenini etkiledigini bilinc altinida sen degersiz ya da becerisi olamayan bir insan duygusu yerlestigi icin insanlarin yaninda ezik olmani ve iletisim kurmak istemedigini cok iyi anliyorum.
Universiteyi disarda okuyabilmeni bu yuzden cok dilerdim. Emin ol ailen seni seviyordur. Sevmeseler okumani istemez eve para girsin calissin diye dusunurlerdi. Ama sanirim cok cahiller baskiyla iyi disiplinli bir cocuk yetistirebileceklerine inaniyorlar.
Bu kartopu misali buyuk ihtimal kendi ailelerindeki cocuk yetistirme seklini ve kendilerinde bu yuzden kaynaklanan sorunlari agresif kisilik olup farketmeden size yansitmalarindandir.
Bunu bana ne benim sucum ne diyerek anlamamaniz cok dogal ve haklisinizda.
Malesef bu durumda size onerebilecegim acil bir oneri yok ama lutfen en kisa zamanda bir pskologa danisin. Dilerseniz Bunu ailenizden gizli yapin. Emin olun bu yolla disarda okumaniz konusunda Bile size destek olacaklardir. Size bu konuda yardimci olabilecek kurum vs lere yonlendirecekledir. Kamu spotlarinda gormustum derdini paylasabilecegin bir telefon hatti var. Numarayi internetten bulabilirsin. Onlarinda sana bir cikis yolu sunup seni dogru kisilere yonlendireceklerinden eminim.
Sakin ailenden cekinme. Suanki durumundan cok daha kisa zaman savasip bir cozum elde edebilirsin.
Sonucta hayat senin kendine ilk basta sen yardimci olunmasina izin verki yardimci olunabilsin ve bu yanlis durum cozulsun. Ailenle sen sikayet etmissin gibide konusulmaz eminim.
Onunde insallah uzun bir hayat var. Meslegin gelirin olacak bagimsiz olup hayatinin tadini cikartacaksin. Dualarim seninle. Allah yardimcin olacak insallah. Umudunj yitirmeki Allah ta sana yardim edecektir!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ailene karşı çık onlar ne kadar dik kafalıysa sende öyle ol ilk başta zorlanırsın ama hem böylece cesaretini toplamayı öğrenirsin hem de sessizliğinden kurtulmayı öğrenirsin bunu yapmak belki dediğim kadar kolay değil ama bazen istediğimiz şeyler için kendimizi değiştirecek cesaretimiz olmalı şu hayatta kendini yenmek en büyük devrimdir ve dostum sen ya bunu yapacaksın ya da buna razı olacaksın kendi ayakların üstünde durmayı öğren ve bunları yaparken ekonomik özgürlüğünü sağlayan iyi olur yani beni çalıştırmıyolar deme karşı çık git çalış
00 Yorumla
+1 yılKardeşim sende kendimi gördüm. Ben de Ankara'da yaşıyordum. Aile baskısı ve en ufak şeylerden bile en büyük küfürleri yiyordum. Ankara'da okul tutturmama rağmen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini en üste yazdım ve ailemden uzaklaştım. Sonuç olarak ilk zamanlar çok mutluydum sigarama karışan yok para harcamalarıma karışan yok kredi kartlarım var arkadaşlarım var gibi fakat sonra bir bakıyorsun bütün arkadaşların kendi çıkarları için arkadaşlık yapıyor.
Dünyanın ne kadar yavşak ve iki yüzlü insanlarla dolu olduğunu üniversiteye gelince görüyorsun. Kendi düşünce yapından dolayı arkadaş yokluğu çekmeyi de görüyorsun. (Aileden uzak olan üniversite bazında düşün)
Yani sonuç olarak bir bakıyorsun ki insanların tek derdi kendi çıkarları olmuş sevgiline sarkan arkadaşların mı dersin hocadan fazla not almak için seni eken arkadaşların mı dersin yoksa iki sıkı arkadaşın farklı zaman ve farklı yerlerde birbirlerini çekiştirdiklerini mi görmek dersin.
Ama en iyi gördüğün şey de kendi evindeyken sana köpek gibi davranan ailenin şehir dışına çıktığın zaman sana ne kadar iyi davrandığını, vize ve finallerden sonra eve gittiğinde bir kaç gün melek gibi davranıp sonradan şeytan görmüş gibi davranmalarını görürsün. 650 km uzaktan ailenin sen doy diye ton balıklarından çikolatana kadar gönderdiğini veya zırt pırt arayıp çok özledim oğlum demelerini görürsün. 5 Lira para kaybedince dümdüz küfürler eden babanın, senin boktan sebepten olan mahkemen yüzünden sen hapis yatma diye onlarca liralık kargo, otobüs masraflarını gık demeden karşıladığını ve uğraşıp durduğunu görürsün.
Aile her ne kadar kötü olsa da bir süre sonra anlıyorsun ki bir durum olduğu zaman gene en başta ailen yardımına koşar. Azarlar küfreder belki de döverler ama senden yardımlarını esirgemmezler. Aileni olduğu gibi kabul et. Başka türlü olmaz bunlar. Psikolok ve psikiyatrın da düzeltemeyeceği şeyler vardır. İnsanlar 7'sinde ne ise 70'inde de o olur. Benim de kaderim böyleymiş de gül geç haline.00 Yorumla
+1 yılSelamun aleyküm değerli kardeş..
yazdıkların gerçekten üzücü.
öncelikle bu dünyanın bir imtihan merkezi olduğunu biliyorsundur.
tabi çektiğin şu durumu basit görmek gerçekten zor. Hele birde
şöyle sorun böyle sorun gibi sevgilimden ayrıldım diyerek acı içinde kıvranan onlarca soru arasında gerçekten hesap sorarcasına yazdığın bu sorun için biraz utandım.. ne saçma değilmi şimdi yazdıklarına verilen cvpları okurken bir yandanda burada aşk acısına tutulmuş ve her acının aşk olmadığını gözümüze sokuyorsun ama seni anlayan yine sen olman...
sevgili dostum sende yanlız değilsin..
şu çektiğin sıkıntının üstüne diyebilidiğim sendende daha dışlanan toplumdan safndışı edilen kişileri karşılaşturmak olurdu. şükür açısından bunu bir kıyaslama yap öncelikle.
aile ike mücadele etme kardeş kendinle ilkbaşta mücadeleni yap ve özgüvenini bir an önce toplamalısın..
öncelikle hatalar düzelecekse ilk baştaki değişim bizden başlamalı.
hatalarını bir liste yap. Devamını yoruma yazacam..01 Yorumla- +1 yıl
değişim için ya da paylaşım için ne istiyorsan buyur konuşalım. Sen ışık yak bizde ışığı yayalım geçtiğin yollara
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılOncelikle bunları okuduğum için cok üzüldüm. Ben sana şunu söyleyeyim belki bir yardımı olabilir. Ben lise mezunuyum kiz kardesim de uni. Ailenin ilk çocuğu olduğum icin bize deneme tahtası da diyebilirsin. :) hep göz önünde olduğum için biraz da dikkat çekici olmam sebebiyle (bu savunma ailemin) hep bir baskı hep azarlama diğer kardeşler icin ornek olma zorunluluğu vs vs... Bunları yaşadım ben korkak biri değildim asi hiç degilim. bir kere istersem ve Hayır derlerse benom için iki diye bir kavram yok... öyle böyle derken bu şekilde yaşamaktan kurtulup bir birey olmak için (?) Tuttum tanımadığım biriyle evlilik yaptım. Tabi işler daha da kötü bir hal aldı çünkü bu kez de uyumsuz ve uygunsuz bir evlilk oldu... neyse ki sehrime tekrar döndüm. Ben daha cok yıpranmış ve acı çekmiş bir ben oldum. Birgün 2yil kadar sonra. Şişe miller alip eve geldim. Biri bana diğeri ise kardeşime. Mutfakta oturduk sisenin biri çantada birini de kardeşim iciyordu. Derken babam içeri girdi. Benim ise başımdan aşağı kaynar sular döküldü tabi... babam o sert bakışlarla ne bu dedi.
Kardeşim de gayet sakin ve rahat bir biçimde biraaa dedi. Hatta icer misin diye de teklif etti!
Babam cok katı bir adam!. Aldı şişeyi söyle bir baktı. Yok ben içmiycem dedi. Gitti.
Kardeşime dönüp gözlerim nerdeyse yuvasından firlarcasina sordum
l*n babam babam nasil oldu bu o şişe benim elimde olsaydı ve bana sorsaydın belki şu yaşta Tokatlı bir hakaret eder ağzıma eder giderdi. . Dedim
O da dediği c9k basit
"Abla çünkü sen korkuyorsun"
Öyle ya dedim korktukca böyle olmadı mi zaten?
Kocadan kork sus
Terkeder aldatır diye kork
Üstüne düş sev...
Itten köpekten farkin kalmasın
Karsindaki korkularını bildiği icin. bundan bir cacık olmaz
En iyisi ben kendi oteritemi bu hiyarin ustunde kurayim... zaten mal... işte canım
Böyle.
Şimdi anladım ganyayi konyayi. Eve gec kaldım diye hatim indiren o zavallı yok artık. ..
Korkmuyorum kimseyi kaybetmekten
O yüzden haddimi asmadan saygısızlıklari bastiriyorum. A. e. o.30 Yorumlaailenin üstündeki baskisini kiramadikca, ipleri eline alamadikca senden hicbir cacik olmaz. bunun farkindasindir umarim
istersen sehir disina cik. hatta istersen git filipinlere yerles... ya da evlen ayri bir evde baska bir insanla yeni bir aile kur. hicbir faydasi olmayacaktir. hatta belki yine ayni sorunlar yasanir. cunku sorun biraz da senin mizacinda. hepimiz hayatimizda engelleyici ve kisitlayici kimselerle karsiliyoruz. senin tavrin ve tepkin burada cok onemli.
onlarla iliskini duzeltemezsen diger insanlarla olan iliskilerine de yansir bu. zaten kişiliğin de ailenin sana olan davranislarina gore gelişmiş. (dogal olarak) bir cocugun otoritenin yipratici baskisina karsi iki tepkisi olur zaten:
1- ya boyun eğip siner. itaat edip denileni yapar.
2-ya da karsit bir tavir gelistirip saldirganlasir. suça yonelir. antisosyal kisilik ozellikleri gosterir.
sen boyun egmeyi secmissin. yapman gereken tabi ki yikip yakman degil. sadece onlara senin de fert oldugunu gostermeye gayret et. saygi cercevesinde uyar.
oyle boyle ogreneceksin yeri gelince tirnaklarini cikarmayi.
sana dua edicem. insallah her sey duzelip hayat senin icin yasanacak bir hal alir :/10 Yorumla
+1 yılSeninle aynı yaştayız. Aynı sorunları yaşadık. Benim babam ve annem üniversite sınavlarına hazırlanırken ayrıldılar. Babamı benden bir yaş büyük bir kızla yakaladım. Küçüklüğümden beri şiddet gördüğüm berbat bir ailede büyüdüm. Ve üniversite sınavı için kitabın kapağını açıp çalışmadım bile. Sınav sonuçları açıklandığında bana herkesin söylediği şey aynıydı "Asla dışarı gidemezsin. Sen kız çocuğusun. Başına bir şey gelir, yoldan çıkarsın. Seni harcarlar!" Tercihlerimi kimsenin sözlerini umursamadan yaptım. Yaşadığım yere en uzak yerleri yazdım ve karşı çıkanlara dedim ki "hiç birinize ihtiyacım yok. Ben babasız yaşadım, sizi de kaybetmek koymaz." Sonra çıkıp geldim 17 saat uzaklıkta bir şehre. Ne oldu biliyor musun? Ailenin gururu oldum. Herkes arkamdan iyi konuşmaya bana para göndermeye arayıp sormaya başladı. Unutma bu hayat senin ve bir daha yaşama şansın yok! Sana saygı duymalarını sağlamak zorundasın. Yorulmakla olmuyor azizim, savaşmadan zafer kazanan kimse yoktur. Ben kız halimle bunu yapabildiysem, sen hayli hayli yaparsın. Ama yoruldum, bunaldım diyerek değil.
31 Yorumla
Soran+1 yıl:) istediklerini yapabilmene sevindim. ben şehir dışında bir üniversiteyi yazmak istediğimde babam dövmekle tehdit etti. ve zorla annemle istanbulu yazdırdılar...
NE garip gencligimiz biraz benziyo. evet bende ozguveni eksik buyudum ve 28yasinda ozguvenimi kazandum Bu yasa geldim hala karisiyolar ayri yasadigim halde AMA takmiyorum artik. annem dedigim kisi hayatimi mahvetti SEN daha gencsin Ben kaybettigim yillarimi geride alamam artik, AMA sunu bilki kotulugunu asla istemiyorlar fazla koruma icgudusu Bu iyi yetisneni isterlerken hata yaptiklarini farkedemiyo olabilirler, bence al karsina konus cekinme oda olmuyorsa Bu dedigim yanlis AMA birkac gunlygune baska bir arkadsinda kal belki senin bunaldigini anlarlar ozaman daha gencsin insan yas aldikca kesin ve dogru kararlar verir hale geliyo cok kotu dusunme onlar yinede iyiki varlar...
10 Yorumlapiyona bilmem, ben bağrı yanık anadolu çocuğuyum :)
Aile içinde babama hiç ısınmadan, vaktinde silinmeyecek anılar yaşattı bize,
7 8 yaşlarında simit satar boyacılık yapardım, 13 yaşında meslek hayatına atıldim, 17 yaşında terk ettim memleketi, kısacasi kendi ekmeğiMi kendim kazandım. .
para kazanabilecek kabiliyetin varmı?
Birşeyleri ögreneyim o sınıfta sınıf atlayayim arzusu var mı meslek gözetmeksizin?
Şunu unutma, hangi iş grubu olursa olsun. .
Çalıştığın yerde en gözde biri olmak için mücadele et.. o seni yüceltir..
çevre genişler. ..
Kaytaran işçiye patron burun kıvırır, ama onun malını gözetleyen koruyan ve ona iyi para kazandıran işçisinidi bağrına basar. ..
Kimseye muhtaç olmamak için böyle davranmalısın. ..
ailen seninle gurur duyacak, oglumuz para kazanıp kendi hayatını kuruyor diyecekler etrafindakilere. ..
Banada aynen böyle oldu😊11 Yorumla
+1 yılşuanda sanırım 2. sınıfsın üniversitede 1 de olabilir bilemiyorum. ama ne yap ne et geçiş yap. izin verip vermemeleri okadar da önemli değil. sen kararlı birşekilde karşılarına çıkarsan etmek zorunda kalıcaklar. yeni biriyle tanış. sevgilinin olması bence sana çok büyük destek ve özgüven getirecek. kantinde oturan birinin yanına git ve merhaba de. otur konuş. arkadaş ortamın olsun. tek başına tak kulaklığı çık sokağa. bazen isyankar olmak gerekiyor. emin ol annen ve baban ne olduda bu çocuk bu hale geldi diyip oturup düşünecekler ve yaptıkları hatanın farkına varacaklar.
00 Yorumla
+1 yılbelki yazdıklarımı sadece okuyup geçiceksin belkide hayatında bişler değiştirir. eğer onlara karşılık vermiyorsan böyle devam et. onlar senin ailen. ne yaparlarsa yapsınlar alttan alıyosan allah katında bunun karşılığı görürsün. 19 yıl dayanmışsın kardeşim. şurda bir kaç yıl daha dayan. bırak hakaret etsinler bırak içine kapanık ol. okulun bir bitsin. işini eline al. evlenirsin güzel bir ailen olur o zaman çeker gidersin uzaklara. hayatını kurarsın. hepsi geride kalır. eğer şimdi atlatamıyorum diyosan bir psikolog desteği al. ben yıllardır alıyorum çok faydasını gördüm. annem beni çok sever ama bazen azarlar kırar ama ben gülüp geçiyorum. eskiden bende karşılık verirdim. evde hep kavga gürültü vardı. artık huzurluyum. gülüp geçiyorum laflarına. kendine bir destek bul. okulun işin hobi falan bul. onlarla az vakit geçir. gül geç hepsine. daha ikimizde 19 yaşındayız. güzel günler bizi bekler. umudunu kaybetme. onu kaybedersen hiç bişeyin kalmaz
00 YorumlaTürk zihniyeti yok mu lanet olası ezik bir zihniyet, biz Türkler sadece savaş konusunda üstünüz diğer konularda eziğiz... profesyoneol olarak evde hobby için piano çalıyorum 4 dil biliyorum lüks bir kürk firmasında satış temsilciyim 3,750 maaş alıyorm hala ''AZ ALIYORSUN OĞLUM'' diyen bir anne babam var.). onun dışında sigara alkol kullanmıyorum düzenli spor yapıyorum hala diğer ailelerin gençleriyle beni kıyaslamaya çalışıyorlar zihniyet kötü canım senin suçun yok. Türkler dünyada yalnız başına olsa idi henüz bir Televizyonları bile yoktu.
00 Yorumla
+1 yılDurumuna cok uzuldum ya off icime oturdu resmen belkide benimde bu kadar ileri olmasada boylesi bir takim sorunlar yasiyor olmamdandir sana iyi gelebilecek seyler bir suru bir suru roman karakterlerin hayatlarina dahil etmen kendini bende ise yariyor ama surekli para harcamana kizarlarsa wattpad var ben tatillerde wattpad'e gomuluyorun sahsen aksam yattigimdada kendi sorunlarim yerine acaba hikayenin kahramani ne yapacak vb. Seklinde dusunup kendimi avutabiliyorum ama siz erkeklere ne kadar hitap eder tartisilir birde iyi gelebilecek yeni kisiler olabilir sifirdan anlatabiliyosun cunku her seyi bir taraf tutmaz savunmaz cunku tanimiyor bilmiyor.. Cok uzun yazdim yardimci olabilirim umarim 😊
02 Yorumla- +1 yıl
Oyleyimdir djdjj😁
- Sağlık konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılCekingenlik , utangaclik , icine kapanik ve ezik biri oldugunu dusunmen... Ne biliyim gerizekali oldugunu kanitlar sanki. Ne cekingen olmasi arkadas? Gerektiginde siikerim l*n diyebilmelisin. Utangacliktan bahsediyorsun bide ben universiteye picamayla gidebilen biriyim derste arka sirada uyuyabilen hoca tarafindan uyandirilan biriyim rahatca her ortami trollerimde , neden utanayim he? Onlar da insan sende insansin.. kisaca hayatimi istedigim gibi yasayabilen kimsenin yorumlarini siiklemeyen biriyim. Bir yastan sonra kendin keybedip kendin kazanmalisin, tecrube edinmelisin , kaybetmeyede kazanmayada alismalisin.
00 Yorumla
+1 yılÇekingensin özgüven eksikliğin var bunu anlayabiliyorum özgüven eksikliği bende de vardı bunu yenmen için cesaret gerekiyor okulunda birkaç insanla kaynaşmaya çalışman gerek buna cesaret edebilmen gerek ilk başta çok zorlanırsın ama zamanla alışınca rahatlarsın emin ol biz sana burada ne desek boş yani tek yapabilicen şey kendinde ufacık bir cesaret kıvılcımı aramak onu bulduğun anda da düşünme yani ondan sonrası gelir en azından başlangıç için bir adım atmış olursun onun dışında hiç yapabilicen bir şey yoksa blog yaz ya da tanımadığın insanlarla konuşabileceğin sitelerden yeni insanlarla tanış istersen anonim başla sonra alıştıkça anonimlikten çık yani ne bileyim aklıma bunlar geldi umarım sorununu halledersin ya
00 Yorumla
+1 yılArtık yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldi.
1) Hayatta sadece sınırları korkular belirler.
2) 19 Yaşına kadar kaybedeceğin kadar kaybetmişsin zaten artık kaybedecek pek birşeyin yok anladığım kadarıyla.
3) İzin vermiyorlar zart zurt bunlar hikaye. Sen yeterince istiyormusun ki direncin var mı ki? Bu soruları başta kendine sor. İzin vermiyorlar deyip kabuğuna çekilme.
4) Herşeyi çözebilecek sadece sensin. Başkası değil.
5) Zincirlerini kıramayıp bu ölü hayatı yaşamaya devam edersen ki asla başkasını suçlama çünkü suçlu olan sadece sensin.
6) Ne yapmak istiyorsan ne pahasına olursa olsun artık yap. Kendini zaten ölü gibi hissediyorsun. Daha artık ne olabilir ki. Ya bu hayatı sürdürür kendine acıyıp ağlayıp durursun ya da birşeyleri değiştirirsin.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle sana şunu demek istiyorum. Benzer durumları bende yaşıyorum ailemle ve inanılmaz psikolojim bozuluyor ve onlara göre el bebek gül bebeğim çünkü her istediğim oluyor onlara göre.. halbuki benim istediğim şeyi hiçbir zaman veremediler sadece biraz sorunlarıma karşı ilgi istedim beni sevsinler güzelce sohbet edelim ama yok olmuyor... Sana diyeceğim tek şey istinasız kendine zarar vermek zorundasın. Bu çok yanlış bir şey fakat böyle bir aile ancak bundan anlıyor... Kendine zarar verdiğinde seni sorgulayacaklar neden böyle yaptı diye. İntihar girişiminde bulun demiyorum fakat onların sana nasıl zarar verdiğini ancak onları korkutarak öğretebilirsin. Biliyorum çok yanlış bir yol fakat. Bu aileler psikiyatriyede gitmez senin psikolojinde bozuk değildir. Dediğim gibi ya gözleri önünde kendine zarar ver ya da biraz para biriktir ve evden kaç 2-3 günlüğüne bir ev tut orda kal...
00 Yorumla
+1 yılKendi kararlarını ver ya sen gençsin daha ne bu yaşlı havaları hatalar yap
Yanlış kararlar al gezmelere gitt arkadaş edin evde durma saatinde yemekte olma
Saatin de eve gelme yap bınları
Eğer yanlışları yapmazsan doğruları bulamazsın olgunlaşamaz içine kapanık olursun kendi kararlaını ver artık!50 Yorumla
+1 yılokudum sorunu, arkadaş lazım sana. ya da sevgili felan.
yurda da çıkabilirsin. değişik ortam görürsün.
ailene artık çocuk olmadığını, bu davranışlarının senin psikolojini bozduğunu anlatmalısın. sana hak vereceklerdir. okulundan memnunsan devam ettir.
ama bir gelecek göremiyorsan bırak gitsin, girersin bir işe psikolojin düzelir biraz.
mutluluk ve başarı seninle olsun kardeşim10 Yorumla
+1 yılBiz çocuklar ailelerin askerleri gibiyiz kanatlarimiz varsa kesmeye ve bizi istedikleri şekilde sekillendirmeye çalışırlar. Senin karar alma hakkın yok okulunu da okusan parada kazansan ileride onların istediği gibi biri olmak zorundasın kalıpların dışına cikmani istemezler. sen böyle boyun eğer, baş kaldirmayan bir çocuk olursan böyle yaşamaya alışmak zorundasın. Buda ailenin işine gelir.
00 Yorumla
+1 yılsessiz ol.. inan hic zarar gormezsin. kendine cekil aslinda bu senin icin yani kendinle tanisman icin gercekten buyuk bir sans. demiyorum sana yasadiklarin cok kolay seyler vsvs ama sunu bilki guclusun guclusunki bu yuk sana verilmis unutulmamissin bunada sukredebilirsin. hala aciyabilen bir yuregin var şu an insanlar killari bile kipirdamadan cana kiyabiliyorlar. acini anliyorum yurektende paylasiyorum aynisi diil belki seninkinin binde biri ama bende yasadim bana o aci anlarimda iyi gelen tek sey inancimdi. dua et eziyorlar mi seni yine dua et imtihan bu belayi bal gibi gor obur dunyadaki azabin azaliyor. umarim bir faydasi olmustur cemalnur sargutun sohbetini dinleyebilirsin hala tekrar tekrar dinliyorum. yuregini ferah tut yalniz diilsinki O sana yeter.
00 Yorumla
+1 yılO evde kaldığın sürece bir ilerleme kaydetemezsin bence kardeş gözünü karartıp kendini ilk önce kendine kanıtlman gerek bence herşeyin bu kadar farkındaysan başarabilirsin ilk önce şartları değerlendirerek başının çaresine bakman önerim sonra bir iş bul hem çalış hem oku mesela birazda yokluğun farkına varılsın böylece hatalarını anlarlar belki de ama en kötü durumu düşün yani hiç değişmeyecekleini hayat kısa be arkadaşım kalp kırmadan gönlünce yaşamaya bak ;)
00 YorumlaCanım kardeşim benim. Kusura bakma, hatta bakarsan da bak ama senin annen baban gerçekten ruh hastası. Ancak bu durumdan öyle kısa yoldan da çıkamazsın. Öyle görünüyor. Onun için parça parça bir şeyler yapmaya ve onlarla olan ilişkine mesafe koymaya çalışacaksın. Ben doğa gezilerine katılıyorum. İnanılmaz bir şey. Kendinden uzaklaşıyorsun. Yeni ve farklı bir motivasyon kaynağı. İstersen özelden yaz. Seni de davet edeyim oralara.
00 YorumlaTek kurtuluşun arkadaş seçimlerin olur iyi ve kaliteli arkadaşlara denk gelirsen ufkun açılır her ortama o arkadaşların ile gönül rahatlığı ile cool bir şekilde girersin, birbirinize katkınız olur birbirinizi geliştirirsiniz, yaşın daha küçük bu kadar umutsuz olma biri veya birileri girer hayatına her şey değişir sen sadece kötü yollara girme bunaldım bahanesi ile..
00 YorumlaSağlık konusunda 1b cevap paylaştı. Hay Allah ya hiç uşenmeden okuduğum sorulardan biri. Ya şu anne babalar nolur çocuklarınıza özgüven eksikliği yaşatmayın. Senin yapman gereken tek şey şu an sadece sabırlı olmak okumak ve okulda başarılı olmak bu yapılanları duymazdan gelmek, onlardan duyduklarını beynine ve kalbine gitmesine izin verme nasıl mi 50den 1 é kadar geri say uzadıysa tekrar aynısını yap. Sadece derslerine odaklan ki ilerde başarından dolayı onları utandırmalısın. Allah yardimcın olsun inşallah.
00 Yorumlayorumları okudumda herkes sana ailenden kaç diyor bu hayatda ailendende kaçarsan başka kime sığınacaksın? Düştüğünde başın bir derde girdiğinde kim yardım edecek sana inan bana burada yorum yapıp ahkam kesen tüm insanlar kaybolup ailen olacak yanında ona göre davran derim sana
00 YorumlaYa topla cesaretini evden ayrıl git yurtta felan kal eğer paran yoksa part time işe gir reşitsin sen hala ailene bağımlı mı yaşıycaksın? onlar seni hala küçücük çocuk görmeye devam edicekler yolundan vazgeçirmeye çalışacaklar umursama onları ve dediklerini özgür yaşa.. Ha bu arada bir psikologa git de çocukluğuna insinler anca böyle kurtulabilirsin özgüven sorunundan..
00 Yorumla
+1 yılkardeşim Allah yardımcın olsun. Öncelikle şunu bilmeni isterimki herkes bu dünyada sınavdan geçiyo. Sabretmekten başka çare yok. Kendi kararlarını kendin verecek yaştasın artık başka biri olsa tamam da aile bunu neden yapar anlamadım doğrusu.. Kendini dışarı at bende senin gibiydim eskiden şimdi bir nebze olsun düzeldim Allah'a şükür hayat güzel yaşamak güzel takma kafana
00 YorumlaSen gelmişsin 19 yaşına artık bazî kararlarını kendin verebileceğini ve onlar izin vermesede yapacağînı yapabileceğini söyle ve göster onlara her hayir dediklerine tamam dersen böyle yapmaya devam ederler ve hić kurtulamazsin bu durumdan bu durumdan cok rahatsizsin anlayabiliyorum insan icine karismalisin bende sessiz biriyim topluma karis evde durma kursa yazil bir mesgale bul.
11 Yorumla
+1 yıldostum benim seni ben cok iyi anlıyorum bende o tarz bir ailede yetistim. Neyse cozumu cok kitap oku ozguvenini kazanmaya calis. Cok kotu durumdaysan psikolojik yardım alabilirsn. Niyeyse verdikleri ilaclara pek guvenemiyorum. Ama onları takma bence sonucta kac yasına gelmis birisin
00 Yorumla
+1 yılAileni birlikte psikaytrise gitmek için ikna etmelisin ama anlattıklarına göre bu biraz imkansız. Sen tek basına git psikoloğa. Ailene karşı nasıl davranman gerektiği hakkında o sana yardımcı olur, senin onlara karşı olan tutumun da olaylara farklı bakmanı sağlayabilir diyorum ben.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben 30 yasındayıım ve evet bende çekingen biriyim şimdi hayatımı degerlendirdğimde inan bana, kimse benim o çekingen hallerimi hak etmiyor inan bana kimse kendinden daha değerli değil o yüzden hiç bişiden çekinme ve rahat ol ve inan bana başkaların saçma tavırlarından dolayı kendini cezalandırma buna ailen bile dahil. gun gelir bakmişsınki herkes kendi olmak istediği gibi yasıyo bundan şikayetc deği sende elde kalansa çekingenliğinle kaybettiğin en güzel yıllar ve inan bana hiç birşey içinde geç değil yeterki ne istediğini bil ve kendini on odakla
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnen baban cahil galiba, cahil lafini yanlis anlama okumak okumamakla alakali degil bu, onlarada kizamassin cunku oyle yetistirilmisler, ama boyle olmak onlarin hatasi. Devir degisti artik. Sen onlari egitmelisin. Dediklerim asagilama vb. birsey icermiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende senin durumundayim evetben ailemle mutluyum ama seninde dediğin gibi en küçük hatada hakaretler azarlamalar hala cocukmusum ben bisey bilmezmisim gibi davranıyorlar. Evlenip bu evden çıkınca düzelir diye düşünüyorum ben. Ve bu senin içinde geçerli evlenir kendi yuvani kurar uzaklasirsin onlardan ama sen gücünü kaybetme ne okuduğunu bilmiyorum ama derslerine sahada yüklenerek gücünü göster onlara
00 Yorumlacocuk dedilsin hakaret ettiklerinde karsilik versusturmasini bil kimseye hesap verme cik gez dolas ye eglen jalaretlerini duyma bile kulaklik tak acikcasi s*ktret takma kimseyi bu sekilde hayat mi gecer allah askina millet yuzunden boyle bir psikolojiye gormrnin anlami yok. ailenle konus buna bir son versinler eger dinletemezsen sende onlarin ufacik hatasini yuzune vur sende kiz onlara. ama en onemlisi oncelikle biraz aş kendini lutfen..
00 Yorumla
+1 yılne okuyosun merak ettim ikincisi de burcun ne ucuncusu de yasin 19 daha gecer bunlar biraz sabret derslerine odaklan calisabiliyorsan biraz calis parani da kursa ver bir kac kursa yazil netice de herkes kendi hayatini yasicak. ne derlerse desinler. takma bu kadar
00 YorumlaBabanı dövebilirsin. Sana bunları yaşatan adamdan intikam alınca özgüveninde yerine gelicektir. Ben şahsen yaptım ve işe yaradı. Öyle yapki seninde saygıya layık bir birey olduğunun farkına varsınlar. Dayak yemen önemli değil yeterki kafa tut. Evet bunu yapabilirsin. Ama önce antranman filan yap hazırlıksız çıkma karşısına. Hadi kolay gelsin.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle kendi tabularını yık. Onlar sen de olan güzel değişimlerin farkına varsınlar. Veya tam tersi kötü alışkanlıklar kazan ve onları pişman et. Ama bu sana zararlı olur. İlk seçenekten yanayım. Mesela bir dövüş kursuna gidebilirsin. Veya bir dans kursuna. Küçük değişimlerle, küçük işlerle başla.
00 YorumlaPolisi arayip aileni ihbar edesim geldi, bu nedir arkadas ya, kac git yanlarindan. Yanlis yaptiklari, iyiligini dusunme olayi mi bu bilmiyorumda bir evlat ozguvenli yetistirilir her seyden once kendin desteklersin evladini.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasıl çalışmana izin vermiyorlar ya bana da karışıyorlar benimde sinirlerim bozuluyo hep kavga bıktım bende zor dayanıyorum
umursama umursama umursama doğru olduğunu düşündüğün şeyleri yap ve onları umursama , sen onları dinleye dinleye onlarda alışmış artık bu duruma00 Yorumla
+1 yılBenimde ailem öyle. Onlara onların istedikleri gibi bir hayat yaşamayacağını söyle. Onlara karşı biraz diş bile. Onlar bağırdıkça sende bağır. Ama fazla aşırıya kaçmadan. Çok bağırdıklarında çık gez dışarda hava al gel. Geldiklerinde yine bağırırlar ama sen sakinleşmiş ol. ya da tak kulaklığını uyu. Ve en önemlisi seni anlayan ve cesaretlendiren bir arkadaş edin. Arkadaşınla beraber daha da kuvvetlenirsin.
20 YorumlaBuna şimdi dur demezsen ben burdayım bende bir bireyim benim de kararlarım var demezsen diyemezsen hayatın git gide daha da kötüye gidecek seveceksin aşık olacaksın belki de ama onlar Hayır bu kız olmaz diyecekler ve sende onların istediği bir kızla evleneceksin belki de mahvolmuş gençlik yıllarına bide istemediğin bir evlilik eklenecek.
00 Yorumla
+1 yılÇocukluğundan beri ailene fazla bağlı yaşamışsın anladığım kadarıyla isyan etme isteğin var ama buna cesaretin yok her insan üzerinde bu tür bir baskı farklı sonuçlar doğurur kimisi tamamen aileden kopar mesela senin yapman gereken şey ayaklarının üzerinde durduğunun farkında olup insanlarla iletişime geçmen. Bunlar sadece olayın çok dışında olan birinin söyleyebileceği şeyler. Yine de bir faydası olması dileğimle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvideonun belki alakası yok diyeceksin ama sonuna kadar izle ve yazıları oku
https://www.youtube.com/watch?v=bDt_WnYYVUU
kimse sana niye böylesin diye sormaz sen onlara rağmen başarmalısın o zaman onlara rağmen kazandım diyebilirsin ama böyle onların yüzünden kaybettim diyemezsin desen de kimse seni takmaz o yüzden bahaneleri boşverip bişeyler yapman lazım02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılçünkü ben buldum tabii iki güzel olcak :P
Bnde snin durumundym krdesm ailem bna ole fzla hkert etmez ama tek fark bn escinselim ailm blmiyor ama bnde asosyalm icune kpank bri oldum 19 ysindaym xcok kotu drumdym allh yrdimcin olsun.
00 Yorumla
+1 yılReşitsin artık. Gizlice tut ucundan hayallerinin. Bir şekilde para kazanmaya bak ve hemen kurtulmaya çalış. Sen bunu buraya yazarak o gücü kanıtladın. O arzuyu kanıtladın.
00 Yorumla
+1 yılsiktri çek onlara özgüven konsunda spora başla kick boksa mesala özgüvenin yerine gelır arkadaşda bulursun ailenden korktukca onlar üstüne gelecek sktrı çeek çık canın ne istıyoorsa onu yap düşünme ileride kalıcı izler bırakır yoksa
00 Yorumla
+1 yılokudum. sanki hepsini ben yazmişik gibime geldi ((((((((( hic bir tulu degismezler. sabr edicez kardeşim sonunda uzuntuden olucez herhalde. bana koyan bide ne biliyormusun? ben bisey yapacakken umudumu kiriyorlar hevesim kalmiyor sonrada "elalemin kizi nasil okuyo elalemin kizi nasi calisiyor elalemin kizi goruyormusun nasil akilli " derler ya orda olmek isterim hep (((((( ben mi istedim boyle olmayi? biraksaydilarda ben o elalemin kizindan daha yukselicekdim (((((
00 Yorumla
+1 yılevde bir boka yaramazsan, büyüdüğünü hissettirmezsen sana güvenmezler ve tek çağrenin okumak olduğunu düşünürler. bir insan kendi kendine şekil verir bunu unutma. sorunu kendinde ara.
00 Yorumla
+1 yılOnlara göresini yasayacaksan evet ölüsün
Sen ipleri ele alana kadar ölüsün.
Ne zamanki bu benim hayatım der, kendin için iyi olanın peşine düşersen o zaman yaşarsın.00 YorumlaHacı çok uzun yazmışsın yarısına kadar o kudum, ne yapacaklar olum koltuk altlarına ikitane karpuzmu koyacaklar eşşek kadar olmuşsun, okuldan sonra bir yerlere git çalış hem para kaznırsın hem kafan dağılır hemde çevren gelişir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de seninle benzer durumdayım kardeşim, ama işin ilginç yanı bu kadar baskıcı ailem yok benim, sadece ilkokuldayken notlara çok takıntılı olan bir annem var, onun dışında serbest yetiştirmeye çalıştılar beni bütün seçimlerimi bana bıraktılar ama ben neden böyle biri oldum çözebilmiş değilim...
ben psikiyatriste gitmeyi düşünüyorum tek umudum o artık diyebilirim..00 Yorumla
+1 yılBunların hepsi ekonomik bağımsızlığa sahip olmadığın için oluyor. Bu arada Fransızca öğrenmeyi ben de çok istiyorum ama konuyla alakasını kavrayamadım :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence ailenin gözünden bak ülkenin durumunu biliyorsun bonzaiydi şuydu buydu birsürü pislik var +adalet yok korkuyorlardır azarlama olayına gelirsek kendileri ne gördüyse onu uyguluyorlardır yani ne diyimki okulu bitir evlenirsin zaten :D
00 Yorumlaönce karıyer ve tabıkı ekonomık ozgurluk bunları elde ettıgınde zaten kımseye muhtac olmayacaksın mantıklı dusun yanlıs seyler yapma
00 Yorumla
+1 yılokulun bitince hersey düzelecek hiç konuşma ailenle yani çok umursama ders çalış ve internetten olabildiğince kendini geliştir. Fransıcayi öğren mesela yapabilirsin. ..
Herşey senin elinde. ..00 YorumlaYazarken kendini cok iyi ifade edebiliyosun kardesim hatta ikinci kez hic yorulmaa sen en iyisi git bu guzel yazini koy onlerine okusunlar...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu bahsettiğin nefes alıp vermekten ibaret birşey. Gel seni 1 hafta kampa alayım ben. Yapmaktan zevk aldığım ne varsa sana da aşılayayım. O bar senin, bu pavyon benim takılalım. Bak bakalım birşeyin kalıyor mu :)
00 Yorumla- Sağlık konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılAğırlığını koy ortaya bea nasıl erkeksin sen...
Sana saygı duymayan kim olursa sana saygı göstermeye mecbur bırakıcan00 Yorumla Değişiklikler yapmayı dene işinde arkadaslarında takıldıgın mekanlarda hatta kıyafetlerınde ve yıne hatta sac modelınde bu işe yarayacaktır.
00 YorumlaSenin adına üzüldüm. Sana yardım etmeyi isterdim. Bence senin iyiliğini istiyorlardır. Seni koruma içgüdüsü daha fazladır diğer ailelere göre. Bilemiyorum ama senin için en iyisini dilerim.
00 Yorumla
+1 yılKüçük küçük notlar bırak anlık hislerini , çekmeceye , bir kibrit kutusuna , yaptığın arasına, kumanda nın altına.. duyguların düşüncelerin hayallerin olabilir.. görmelerini sağla
00 Yorumla
+1 yılKardes çık git evden gir bir işe okuluna da bitirmeye çalış ben gibi bende evden uzak tek yaşıyom özgürlük gibisi yok bak hayatına kendi yolunu kendin çiz sen daha iyi bilirsin yapcani kendin karar vercek yaştasin
00 Yorumla
+1 yılGençliğini hatalar yaparak yaşarsın. Bırak akışına ne oluyosa olsun
10 Yorumla- Devamını Gör (78)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler