+1 yılArkadasim ben ogretmenim sosyallik bir kismi ailede yetisme tarziyla alakali anne cocugunu sokakta arkadaslariiyla oynamaya gondermezse cocuk genelde evde yanliz aile bireyleriyle takilirsa sosyal olmak skntisi ceker aslinda cocugun belli bir karakter yapisi oral anal fallik doneme dayanir buyudukten sonra ise cevrenin de etkisi vardir sunu demeye calisiyorum cevre edinmek icin cabalamayin sadece insanlarla nerde nasil muhabbet edicegini bilirsen insanlari secme sansin olur cok guzel dostluklar edinebilirsin ama kimseye kendiniZi zorla sevdiremezsiniz zaten sizi seven insanlai muhabbet etmek istedgndem sizinle vakit gecirmek istedgnden anlayabilirsin bazen bir merhaba nasilsin bile iletsmi baslatir ve paylasimlar zamanla taniyarak olusur mesele benim nisanlim vardi 31 yasindaydi odtu makina muh bitirmisti ama insanlara o kadar paranoya ve guvensiz yetismiki insanlara tatli bir merhaba bile etmezdi kimseyle oturup kalkmaktan hoslanmazdi ve cevresinde is arkadaslarida dahil bir tane bile arkadasi yoktu bu cok buyuk sknti bence erkek adam ozelikle ortama girebilmeli ortamda kendini dinletebilmeli ve insanlar tarafindan sevilmeli.. insanlardan sosyallesmek adina baska beklenti olmamali cikar menfaat gibi... insanoglu sosyal bir varliktir paylasmak konusmak sosyallesmek ihtiyaclari temeldir bana gor benim arkadasim coktur ama uc tane dostum vardir bu dostluklar zamanla olusur insanlari iyi analiz etmek dogal olmak ve egolu olmamak mutevazi olmakla cok sosyal olabilirsiniz ve sunu gozlemledim genelde kibirli ezik cekingen kendi icsel sorunlari olanlar insanlari sevmez uzak durur bunu sizi icin demiyorum gozlemlerim bu yonde.. alcakgobulluk tatli dil ve olculu davranisin acmadigi kapi yoktur bana gore ayrica sizi tebrik ediyorm en azindan kendinizi ozlestri yapabilme yetnegine sahipsiniz siz gelisim gosstern birisinniz hayatta bu sekilde devam ederseniz basarili bir birey olacaginiz kanatindeyim cunku benim eski nisanlim asosyaligi normal sayardi :)
82 Yorumla- +1 yıl
Ben kızlarla konuşamiyorum utanıyorum yüzüne bakamıyor ama senin gibi sayfalarca yazmıyorum sokakta aç kalan insan ve kedi köpekleri besliyorum kendim yemiyorum başkalarına yardım ediyor senin beyninin yetmeyeceği şeyleri yapıyorum bu işler sevgilinin bmw siyle gezmeyle olmuyor canım ...
En İyi Cevaplar
Ağzına geleni söyleyen tiplerden olabilir. İnsan kırılır mı ya da söylediği ortamda tuhaf karşılanır mı hiç düşünmeden patavatsızlık yapar. Doğal olarak ortamda istenmez.
Ezik tiplerden olabilir. Genelde çekingen utangaçlara ezik denir. Bunlar insanlarla iletişime geçme de sorunlu, sıkıcı ve yalnız insanlardır. Doğal olarak arkadaş çevresi olmaz veya ortam istenmeyen bir kişi olur.
Aşırı çocuksu tiplerden olabilir. Aslında bence çocuksu tipler kesinlikle ortamdan dışlanmamalı, ben severim mesela çocuksu insanları ama bazı insanlar hoşlanmıyor işte.
Her şeye muhalefet olan insanlardan olabilir. Şunu sevmiyorum bunu sevmiyorum, ojen böyle kötü olmuş, bu ayakkabılar ne yahu diyen kişiler istenmez tabi.
Kendini beğenmiş tiplerden de olabilir. Bu insanlar kendilerini övmeyi çok severler ve bir arkadaş ortamında oldukça itici gözükürler.
Kekeme olabilir. Kekeme biri nasıl iletişime geçecek zaten insanlarla.
Banyo yapmayan, ter kokan tiplerde insanlara oldukça itici gelir. Bir yere gittiklerinde onu çağırmazlar doğal olarak.
Bunun dışında tipi çirkin diye birinin direkt ortamdan dışlanacağını sanmıyorum. Ne çirkin insanlar var, senden benden daha aktif, sosyal ortamlarda sürekli.
Tespitlerim bu kadar.28 Yorumla- +1 yıl
Harika bir yorum kesimlikle eigyi hak ediyor çok beğendim çok katıldım çok doğru ve çok güzel
Ortam da neymiş? İstediğin kadar insan tanı, çoğu çıkar için seninle konuşur ya da geçici bir eğlence için. Ortamım çok, her telden arkadaşım, tanıdığım çok. Ama dostumu az tutarım. sen dr çok takma. Ama hepten de yalnız. İnsanın en azından 1 tane dostu vardır. Bu arkadaş olur, kuzen olur, kardeş olur. varsa onlarla takıl. Asosyalliğin sebenini öğrenmek istemişsin. Başta içine kapanık olma, mesela biriyle konuşurken söylemek istediğin şey yerine, o yanlış anlamasın vs. Sebepten başka bir şekilde konuşmak iyi değil. Hep bir maske ile dolaşma. Gönlünden nası geçiyosa öyle konuş insanlarla. Tabi kalp kır demiyorum. Diğer etmen, sosyal medya, pcde takılma, tv vs. Şeyler insanın zamanını çok çalıyo. Sen farkında olmadan seni boş biri yapar. bir hobin olsun, teknolojiyi biraz azalt. Mutlaka faydasını görüceksin. eğer hiçbiri çözüm olmazsa, İstanbuldaysan gel kardeşim dilediğin tarzda ortamdan arkadaşlarım var. Sinema, müzik, spor, edebiyat, bilişim, hukuk tanışmak istediğin kişilerle tanıştırırım seni.
31 Yorumla
+1 yılYanlış adamlarla arkadaslik kurmaya çalışıyor olabilirsin
https://youtu.be/MPb68tS8J38
Fikirleriniz , zikirleriniz bir değildir
Çok az konuşuyor olabilirsin
Yanlış şehir yanlış okuldasin belki de
Özgüven sorunun olabilir vs
Özgüven için faydalı olabilir
www.kizlarsoruyor.com/.../a13829-kolay-yoldan-ozguven-kazan-para-harcamadan
Rahat ol , akışına bırak, olsun bitsin , oluruna bırak
"Sila - Oluruna Bırak"03 Yorumla- +1 yıl
Tek derdin o olsun ya üzülme
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
96Cevap
Önündeki engel itici olman falan filan değil. İtici olduğunun düşüncesi.. İnsanların seni sevmeyeceğini, küçük düşüreceğini falan sanıyorsun sanırım. Geri tutuyorsun kendini. Bir adım attığında da yine aynı korkular olduğu için doğal olamıyorsun. Yani sorun düşüncelerin.. Biraz rahatlasan, insanların düşüncelerini daha az önemsesen her şey düzelir:) Tabiii bu bence.
81 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBakıyorumda güldüğümüz şeyler aslında ağlanacak insanlık değerini kaybettiğimiz şeyler. Yaşamın bir anlamı var mı sizin için? İnsan numarası yapan hayvanlar dindar gibi gözüken şerefsizler vatan millet sakarya diyerek sadece kendi egosunu tatmin etmek için başkalarına eziyet etmeye çalışanlar namustan ahkam kesen namussuzlar kendileri gibi düşünmedikleri için gözdağı vermeye çalışanşar daha ne sayayım ki? fakir ve statüsüz bir çocuğun zengin ve prestijli birine aşık olup evlenmeleri 60'lı yılların türk sinemalarında kaldı maalesef. Hayatın ne kadar piç olduğunu aslında acısına güldüğümüz en yakındaki kazık yediğimiz insanlardan öğrendik. Bütün şerefsizlere bir tatar ramazan olmak lazım ama imkanlar sınırlı şerefsizlerin dünyası hepsi kendielri gibi olanlarla mutludur nefret ediyroum insanlardan
30 Yorumla
+1 yılbende öyleyim herkesle sadece selamlaşırım hep tek otururum bir allahın kulu gelip oturmaz konuşmaz umursamaz ben bunu iki nedene bağladım ya seni burnu havada görüyolar çekindikleri için konuşmuyolar ya da kıskanıyorlar seni çekemiyorlar
54 Yorumla- +1 yıl
o zaman karakterden dolayıdır belki de
- +1 yıl
ne bileyim yani hareketlerin bakışların konuşman itici geliyodur insanlara ; belki de sen yaklaşmadığın için kimse yaklaşmıyodur
Her seyi karsı taraftan bekliyor olabilirsin kendin planlar yapıp tanısmak icin bulusmalar ayarlayabilirsin 😊 veya dikkat cekiyosundur kıskanılıyosundur o da olabilir..
13 YorumlaÖnce kendinle barış.
Sonra Kendini iyice tanı.
İnsanlarla dialoga girmekten çekinme, o insan sen insan nedir bu çekingenlik ya da kasılmak gerginlik falan.
Birde psikolojik destek alabilirsin, gayet iyi olur. Bu işin uzmanlarıyla görüşmek daha iyidir.01 YorumlaValla ben kendimden yola çıkarak söylüyorum, ben birine kolay kolay ısınamam güven problemim var herkese kolay kolay güvenmem. Aslında Görüşmek istesem çok arkadaş bulabilirim ama gerek duymuyorum. 2 tane çok yakın arkadaşım var genelde onlarla takılırım tabi Şehirde oldukları sürece şehir dışı hatta biri yurtdışında. Bu biraz sıkıntılı oluyor çok fazla görüşemiyoruz. Çok uzattım :) ama genel olarak ben gerek duymuyorum diyeyim.
12 Yorumla
+1 yılUçlarda yaşamak; çekingen duygularını ifade etmekte zorlanan bir toplumuz bu bir baskı oluşturuyor ve toplum içine giremiyor diger secenek ise insanları tamamen çıkar odaklı görenler ki herkesle muhabbeti olan ana sevilmeyendir digeri tamamen ben merkezci olan insanlar onlarda dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğüne inanır vs. Rahat olun kardesim dünyaya 1 kere geliyor insan tadını çıkartın bol şans 😀
14 Yorumla- +1 yıl
Kimsenin seni kabul etmesine gerek yok sen gidersin gelen gelir... iyi oldugun birseyler vardir ya da başla iyi konuşmamı yapiyorsun topluluklara katil unide bisikletmi bineceksin her persembe aksamcilari var gidip takiliyorsun kimseden olman gerekmiyor fitness mı yapacaksın onu yap illaki birseyler bulursun ama toplu yap sadece kendini kesfet önce bol şans 😀
- +1 yıl
abi konuş ağzın laf yapsın biraz orada birini öğretirim 23 yaşında adamsın yani bu senin suçun ortama girdiğinde merhaba arkadaşlar da canlı canlı konuş yani karşındaki seni sevsin ne kadar sıcakkanlı bir insan değilsin öyle bir imaj bırak
sevgilim dışında ne arkadaşım var , ne hal hatırımı soran... Senle alakalı değil kardeşim , insanlar nankör. takma kafana
91 Yorumla
+1 yılBasta zeka ya tipi ne olursa olsun gulduren kasmayan erkek candir. Fakat zeki ve espiri arasinda ki ince cizgi de 'ne varsa sende var gibi' sacma bir sey değil. Sicak kanli degildir fazla kasiyordur ve cok konusmuyordur giyimi iyi degildir tipi ona keza e durum boyle olunca kimse de arkadas kalmak istemez
03 Yorumla- +1 yıl
Yakistiramiyorsundue
Soğuk ve serttir itici şekilde davranislari vardır patavatsizdir gerçi bende soğuk ve sertim ama baya sosyalim ben kactikca onlar arkadaş oluyor demekki disaridan hareketlerin yanlis gorunuyo
45 Yorumla
+1 yılsen istemsizce insanlara soğuk davranıyor olabilirsin belki ya da bulunduğun ortamdakilerle uyuşmadığından olabilir başka ortamlara gir kafa dengi insanlarla karşılaşırsan çevre yapmaya başlarsın ama akışına bırak arkadaş yapayım diye kasma yalnızlıktan korkma ama insanlarla tanışmaktan kaynaşmaktan da korkma
04 Yorumla- +1 yıl
kardeş öyle sap gibi kafeye git demiyorum zaten bir takım faaliyetlere katıl spor olabilir kurslara gidebilirsin zaten sürekli yeni katılanlar olacak o ortamlarda sen de dışlanmazsın böylece tanışır kaynaşırsın
- +1 yıl
kardeş bu kadar takma milleti ben de canım sıkılınca tek takılıyorum. dalga geçtikleri bir şey mi var yalnız olmandan başka? herkes yalnız yemek yiyebilir bunda dalga geçilecek bir şey yok ki
+1 yılBaşka insanlar sana baktıklarında senden bir çıkarı olamayacağını görüyorlarsa yanına bile yaklaşmazlar, çoğunlukla böyledir, davranışların itici falan gelmiyorsa.
81 YorumlaSurekli internette takiliyosan normal. Cik dolas insanlarla muhabbet et kafa dengi olmaya bak. soguk durma sevdir kendini cevrendekilere. Yeni ortamlar kur bir sosyal aktiviten olsun neye ilgin varsa onun kulubune falan yazil sen insanlara sicak durdugunda onlarda sana ayni tepkiyi verir demekki sen soguk duruyosun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeterince samimi bulunmuyordur ya da
Çevresinin isteklerine hitap etmiyordur
Mesela cevresinde genelde ukala tipler varsa ukalalarla
Salaklar salaklarla
Cahiller cahillerle
Kulturluler kulturlulerle
Komikler komiklerle takilmayi sever.
İnsan kendine benzeyeni sever. Kendini baskalari icin degistirirsen uzulen sen olursun. Yapina uygun davran elbette arkadaslarin olacaktir60 Yorumlaİnsanları sev ve değer ver, espri yap eğlendir, zor durumlarında yardımına koş o zaman ortamlarda aranan adam olursun. Telefonların hiç susmaz her zaman bir yerlere davet edilirsin. Ama negatif buzdolabı gibi biriysen kimse yanında böylr birini gezdirmek istemez.
21 Yorumla
+1 yılBelki o böyle olmak istemiştir. Çok acı çekmiştir, insanlardan büyük dersler almıştır, kazık yemiştir. Kendine itici bir tavır takınarak duvarlar örmüştür insanlarla arasına. Demem ki her şey o istedi diye böyledir.
31 Yorumla
+1 yılkendini kastığın için akışına bırak olduğun gibi ol herkes insan ve kimse senden üstün değil bir ortama girerken böyle düşün ve canını sıkan bir şey söylerlerse veya yaparlarsa daha fenasını yap. bizim millet güçlüyü sever ;)
22 Yorumla- +1 yıl
beni anlamışsın dostum :)
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yıllisede benim de yoktu bazı sebeplerden onlarla arkadaş olmak istemiyordum dolayısıyla da onlarla konuşmadığımdan beni sevmezlerdi ama üniversitede gayet iyi bir arkadaş ortamım var sanırım biraz ilgi duyduğun şeylerin uyuşmasıyla da ilgili bir durum
30 Yorumla
+1 yılgeçmişte çok sevdiği değer verdiği şeyleri sürekli kaybetmiştir elindne gelen tüm saflığı aşkta göstermiştir ve artık insanlara verecek değeri sabrı kalmadığı için geri planda durur ve korkar yine aynı seyleri yaşamaktan
20 YorumlaBence sen olduğun gibi davranmıyorsun, samimi değilsin, açık olamıyorsun. Sen olduğun gibi davran tanışmaya açık ve sosyal ol elbet farkına varıp hayatında sana da yer vermek isteyen kişiler olacaktır.
20 Yorumla
+1 yılkendini farklı bir çevrede doğru ifade edemediği için olabilir ya da her şeye karışan bilmişin tekidir ya da sohbet edemeyecek kadar içine kapanık
32 Yorumla- +1 yıl
seni tanısam sorunu çözebilirdim ama tanımadığım için dediklerim dışında bariz bir sorun gelmiyor seni tanımadan ayrıntılı yorum yapamam canım :)
- Aile & Toplum konusunda 930 cevap paylaştı.
+1 yılyalan dolan tüm arkadaşlıklar boşver olmasın... nasıl olsa menfaatleri bitince arkadaşlık falan kalmıyor. yıllarca can ciğer kuzu sarması oluyorsun sonra bir anda unutulup gidiyorsun heyt be !
30 Yorumla
+1 yılGenelde dışlanmış insanlar toplumdan farklı olduğu farklı düşündüğü için ellerindeki ve ağızlarındaki kelpeçeleri kırabildikleri için dışlanıyolar
40 YorumlaYahu boş yapmayın...
Şimdiki kızlar paranın köpeği
Düşünüyorum şu an yahu milletin hayali BMW m3
eski sevgilim mercedes almadım diye bozuluyor
Siz neden fazlasını istiyorsunuz ulan sokakta millet para dileniyor diyorsunuz ki onların çok parası var varsa bile savurmuyor siz 50 euro gorseniz mübarek kral karun un hazinesi sonra da yok şu çocuk bakmıyor yok şu çocuk utangaç siz gidipte çocuğa utangaçsın diye surat asarsanız daha çok işiniz var00 Yorumlavalla egosu olan insanara göre. tipsiz geliyodur çk pısıırıktır çok çekingendir yani onları çeken bişey yoktur ama aslında o asıl gerçek dost işte. egosu boyunda büyük insanlar.
20 Yorumla
+1 yılBazı şeylerin farkındadır ve kendisi yalniz olmayı seçmiştir. Bu kişi halinden memnundur ve sürekli etrafindaki insanlari gözlemleyip kendi kendine yorumlar yapar. Sürekli düşünür
20 Yorumla
+1 yılaramızda öyle insanlar var. Çok yağcı çok soğuk çok utangaç olanlar oluyor büyük ihtimal. Bide çirkinsen yandın. Ama senin kendi seçimi de olabilr.
23 Yorumla- +1 yıl
sorunu kendinde aradın mı sen ne düşünüyorsun
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Ya fazla dürüsttür ya da fazla kötü başka ne olabilir.
60 Yorumlaarkadas cevresinde olanlara gore karakteri duzgun olan akilli salak sacma seyler yapmayan insanlara deger veren da aygi duyulmasi gereken biriyse olmaz
20 Yorumla
+1 yılkısıye baglı bırsey ya sahtelıge tahammulu yoktur ya da kotu huyları vardır.. gorecelı bır durum
20 YorumlaKişisine göre değişir, mesela çevreye açık biri olmayabilir.
22 Yorumla- +1 yıl
örnek vereyim bizim sınıfta asosyal biri var hiç arkadaşı yok arada bir benimle iki kelime konuşur o kadar, bütün gün sınıfta oturur, geçen ders arası kantine gidelim dedim içi açılsın biraz, ne işim var kantinde diye cevap verdi. Şimdi herşeye olumsuz cevap verilince konuşmanın devamı da gelmiyo. Yani insanlarla iletişime açık olmak gerek biraz, gülümsemek lazım vs
+1 yılİğneleyici konuşmak, arkadaşlar üzerinden espri yapmak, ya da tam tersi hiç konuşmamak , geyik muhabbetine katılmamakta itici olunmaya sebep olabilir.
20 YorumlaAyak uyduramıyorsundur, insanlara farklı geliyorsundur. Ya da sen normalsindir de insanlar sana farklı geliyordur :)
20 YorumlaSorumluluk yoksa veya hep alttan almaya seviyorsa ayrıca kibirli tavırlar sergiliyorsa bu insanın çevresi olmaz.
20 Yorumla
+1 yılOrtamda gereksiz konusan ve alakasiz konulardan bahseden kendi salakca espiriler yapan ve buna komikmis gibi gulen tipler yalniz kalmaya mahkumduf.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldavranışların olabilir bende de aynısı oldu da ben pek düşünerek hareket eden birisi değilim o yüzden en yakınlarımı hep kırdım ve şu an kimsesizim empati kurmaya insanlara önemli olduklarını hissettirmeye çalış
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılo zaman sende seni kabullenmeleri için bir şeyler başarmaya çalış iyi olunca bir şeyde yanına doluşurlar
kendini herkesten üstün gören burnu havada olursa ne kadar iyi olursa olsun sevilen biri olmaz.
12 Yorumla- +1 yıl
180 dicektin galiba :)
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bunun birçok sebebi var kardeşim taşınır biyerden biyere..
Çıkarcıdır ona yaklaşanlsr hep..
Kendi kötüdür veyahut..
Vs vs28 YorumlaDavranışlara dikkat edilmeli bence ya da içine kapanıktır bir ihtimallede güvensizlik yani yalnızlığa alışmak gibi birşey
22 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzgüvensizlik çevrede en önemli faktördür. Kendini ne kadar seversen okadar sevdirirsin. Ha eğer kişiliğinde bir bozukluk varsa onu kendin tartmalısın.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkendi içinde bir problemin yoksa insanlara kendini yansıtma şeklin yanlıştır.
+1 yılİnsanların sana gelmesini bekkeyecigee atak ol srn onlarla konuş
02 Yorumla- +1 yıl
Yanlis insanlara denk geliyorsun sansimi baska kisilerle dene
+1 yılYalnızlık gorecelidir sen ben yalnızım deyip kendini hayata kapatirsan yalnız olursun elbet. Ama biraz çaba harcayarak iyi bir arkadas çevresi yapabilirsin kendine :)
20 YorumlaMuhtemelen Çirkinsindir... Paran yoktur... Gücün yoktur... Eziksindir... Çok Utangaçsınıdır... vs vs vs...
30 YorumlaBen öyleyim mesela :D bendegil insanlar ilk benim yanima gelir. Bilmiyorum niye boyleyim insanlara karşı soğuk birisiyim yanliz olmayi kesinlille sevmiyorum ama yakin olunca da kirilacakmisim gibi geliyo.
20 Yorumlahttps://i.hizliresim.com/GYoWv2.jpg
Bu olsa da yesek00 Yorumlakendini ezik pasif görüyosan öz güvenin yoksa dobra değilsen böyle ömür boyu devam eder dobralıktan kastımda patavatsızlık değil o çizgiyi iyi ayır
20 Yorumla
+1 yılSorun iticilik değil iyi olan kıskanılır sevilmez sorun bu anladın mı taş yerinde ağırdır boşver
30 Yorumlavaktini sürekli bir insana harcadıysan zamanında çevrenin olmaması gayet normaldir ama her şekilde cevrende az kişi varsada bence en güzeli bu zaten cool takılmakk..
11 YorumlaYavsak olmadigi icin yalan soylemeyi beceremedigi icin
70 YorumlaBir çok nedeni vardır. İtici birşeyler olabilir. Konuşmuyorsundur çok sessizsindir. İnsanların hoşlanmayacağı kötü alışkanlıklarında olabilir.
20 YorumlaCins olduğu için çevrede pek sevilmiyor olabilir ya da biraz içine kapanık biri olabilir iyiki öyle biri değilim 😆
20 YorumlaÇekingenlikten galiba sıkıcı konuşuyorda olabiliriz ben bile çözemedim şahsen
00 Yorumla
+1 yılBelki de benim gibi asosyaldir iticilikten ziyade ortamı yoktur falan.
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Vucut dili yanlistir.. bakislari yanlistir.. ve tavirlari yanlistir.. bu kadar.
20 Yorumla
+1 yılCok negatif dusunen biri olabilir ya da dogru ve az insanin daha kiymetli oldugunu dusunenler
10 Yorumla
+1 yılHerkese karışan herşeyi ben bilirim havasına girerse eger bir insan
arkadaşı olmaz20 YorumlaAile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı. cok bilmis, herkese karisan, sacma salak hareketleri olan, tipi itici olan... vs nedenler olabilir
10 YorumlaKendini sartlandirir, neden neden der isrn zaten bekledigin de olmaz.
Rahat ol, hayattan kayfini almaya bak, unutma ortam cok insan degil az insan cok huzurdur hayatin formulu..20 Yorumla
+1 yılÇirkinse dışlanır biryeri kötüyse dışlanır salaksa dışlanır insanlar önyargılı olduğu sürece çok insan yalnız kalır
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAgzin laf yapmayinca böyle oluyor :) kendimden biliyorum
40 Yorumla- Devamını Gör (153)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler