Ailem beni kontrol ediyor ve şiddet uyguluyor, bu baskıyla nasıl başa çıkabilirim?

18 yaşındayım ama kendimi 26 yaşında veya daha büyük kadınlar gibi olgun hissediyorum bunun güzel yanları vardır tabii ama bu yaşıma kadar ailemi memnun etmeye çalışan, onların yönettiği, hiçbir şekilde gençliğimi yaşayamadığım bir hayat yaşıyorum. Yaşamaya da devam ediyorum. Üni sınavında çok fazla bölüm geliyordu, sırf onların istediği bölüm (diş) gelmedi diye beni göndermediler şu anda da ortaöğretim KPSS için üstümde büyük bir baskı var siz şimdi senin iyiliğini düşünüyorlar diyeceksiniz ama kızını zorla kapatan, kısıtlayan, markete bile zor gönderen, arkadaşlarına karışan, kısacası lise hayatına kadar onlara nefes aldırmayan, üstüne bir de fiziksel şiddet olunca bu oluyor. Sırf kardeşim bana bağlı diye, 1 tanecik kardeşim var diye kalmayı tercih ettim ama mental olarak kendimi veremiyorum ders konusunda da değil, stresten 63 kilodan 55'e düştüm artık çok bunaldım bana öneride bulunur musunuz? En acısı da hayatım boyunca onları affedemeyeceğim gibi geliyor

Güncellemeler
5 gü
ayrıca ayrı bir iste bile calısmama izin vermiyorlar iste günüm kütüphane ve evde geciyo sürekli gözlerinin önlerinde olayım istiyorlar bunu yapmalarının sebebi daha önce arkadasımla ayrı eve cıkacagımı ögrendikleri icin.. telefonuma el koydular iyi ki laptobum var zaten burdan yazıyorum. güya sınavdan sonra vereceklermis. bana bu yüzden güvenmiyorlar
Ailem beni kontrol ediyor ve şiddet uyguluyor, bu baskıyla nasıl başa çıkabilirim?