Toksik anneyle nasıl başa çıkarım, sevgilimi ve evliliğimizi bu durumdan nasıl korurum?

Annemin nasıl biri olduğunu artık ben de bilmiyorum ama annem sürekli başka insanları küçümsüyor. Ben Türkiye’den, asker olan ve aslında iyi kazanan biriyle nişanlandığımdan beri, annem sürekli bazı şeyleri küçümsemeye başladı. Kendim Almanya’da yaşıyorum

Kendisine alınan hediyelerden sürekli şikâyet ediyor. Ablamın hayatına sürekli karışıyor ve ablam evli olmasına rağmen, verdiği kararlar yüzünden onu sürekli eleştiriyor ve kötü hissettiriyor. Ablam annemin hoşuna gitmeyen bir şey yaptığında, evli olmasına rağmen annem hemen müdahale ediyor. Bu durum ablamın moralini çok bozuyor ve bunun evliliğine de zarar verdiğini düşünüyorum.

Bugün babama, “Bir erkek kız evine geldiğinde mutlaka bir şey getirir” gibi bir şey söylediğini duydum. Sonra da sevgilimin getirdiği çikolatanın ve Türk kahvesinin çok ucuz olduğunu ve bunları getirmesine bile gerek olmadığını söyledi. Buna gerçekten çok kırıldım. Çünkü sevgilimin o şeyleri özellikle Kıbrıs’tan benim annem için getirdiğini biliyorum. Ayrıca yeni ev aldıkları için sevgilim mutfaklık bir şey de aldı

Benim için zaten bu noktada çok ağır oldu. Çünkü annem hayatında hiçbir şeyi kendi başına başarmamış bir insan. Hayatı boyunca bağımsız bir şekilde çalışmadı. Şu an sahip olduğumuz ev, bahçe, araba ve diğer şeylerin hepsi büyük ölçüde babam sayesinde. Annem bunlara kendi emeğiyle neredeyse hiç katkıda bulunmadı.

Ama buna rağmen kendisini her konuda bilgili gören ve sürekli insanları küçümseyen biri. Eğitim almamış olmasına rağmen her şey hakkında yorum yapıyor ve sürekli başkalarını aşağılıyor.

Beni en çok üzen şey de sevgilimi sürekli küçümsemesi. Onun ailesine karşı değil belki, ama özellikle sevgilime karşı sürekli kötü konuşuyor ve onu küçümsüyor. Üstelik bunları benim yanımda, yani beni de kıracak şekilde yapıyor.

Bu durum beni gerçekten çok yaralıyor. Çünkü sevgilim onun için bir şeyler düşünmüş, özellikle Kıbrıs’tan onun için bir şeyler getirmiş. Buna rağmen annemin bunları küçümsemesi bana çok saygısızca geliyor. Kendi kardeşleri konuşmayı kesti, babam bana defalarca artık boşanmak istediğini söyledi, yapamıyor çok hasta olduğu için. Aşırı toxic biri, sürekli kendini mağdur yerine koyuyor, benim mutluluğum değil insanlara gösteri yapmak için kullanıyor, karşı taraf mağdur mu bize sürekli en zor yolu koyuyor önümüze. Ben ne yapacağımı aşkı bilmiyorum, onun tavrını ömür boyu çekmemem fakat daha konuşmayı kesmek için cesaretim yok.
Toksik anneyle nasıl başa çıkarım, sevgilimi ve evliliğimizi bu durumdan nasıl korurum?