Toksik ebeveyn ile nasıl başa çıkabilirim?

Doğduğum günden beri borderline kişiliği ile beni zehirleyen annem var. Bazen çok iyi fakat çoğu zaman beni dünyaya geldiğime bin pişman eden biridir. Artık 23 yaşındayım ve kendime ait bir yer lazım. Zaten psikoloğumda bana bunu tavsiye etmişti. 5 senedir bir sevgilim var ve onunla evlenip ayrı eve çıkmak istiyoruz fakat bunu dile getirdiğim zaman ''eğer onu seçip bu evden gidersen bir daha sana kardeşlerini göstermem, seni onlara karşı düşman yaparım ve annenin lafına göre hareket etmediğin için zaten Allah senin belanı verecek'' diyor bana ve ben yine suçluluk psikolojisine giriyorum ve ses çıkarmak istemiyorum. Dayım hakkımda çok kötü hakaretler ve iftiralar etti üstelik bir kere ben soyunurken odama girmişti ve bunları anneme söylediğim zaman ''dayın senin o Kayseriliyi aynen benim gibi istemediği için sana küfürler etti çokta kafaya takma. Ayrıca dayının kötü niyeti yok, odana girdi diye abartma'' dedi bana. Babamın kanserden ölmesinin suçunu bile bana attılar. Şu an söz konusu sevgili fakat sevgilimin olmadığı zamanlarda hep böyle biriydi annem. Mental olarak asla ama asla iyiliğimi merak etmedi. Hep lafları ile ezdi, hep küçümsedi daha doğrusu onun istediği gibi biri olmadığım için hep beni başkaları ile kıyasladı ve depresyona kadar sürükledi. Üniversitenin son senesindeyim ama artık derslerime konsantre olamıyorum. Ona karşı çıktığım zaman hep ''sana her istediğini aldık, seni okuttuk, seni dövmedik daha ne istiyorsun nankör'' gibi sözler söylüyor. Ben artık ne yapmam lazım? Ayrı eve çıksam yine dert ama burada kalsam artık benim hayatım iyice kötüye gidecek. Neden benden bu kadar nefret ediyor? Eğer kendi hayatımı seçersem gerçekten bela eksik olmazmı başımdan?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel 1: Annemin borderline hastalığı yok bu arada. Borderline hastası gibi davrandığı için borderline kişiliği yazdım
Toksik ebeveyn ile nasıl başa çıkabilirim?