Anneyle Yaşanan Sorunlar Nasıl Çözülür Toksik Anneyle Nasıl Baş Edilir?

Ben 22 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim. Annemle kendimi bildim bileli sorunlar yaşıyorum. Ufak tefek şeyler için beni onur kırıcı bir biçimde devamlı çocuk azarlar gibi azarlıyor, saatlerce bağırıp ağır hakaretler ediyor, ölümle tehdit ediyor. Mesela tuvalette 2 dakika uzun dursam kapının önünde gezinmeye başlayıp kapıyı yumrukluyor çık artık diye. Tuvaleti işgal edemezmişim. Çok uzun el yıkıyormuşum, ki normal bir insan nasıl el yıkarsa öyle yıkıyorum. Kızgınlıkları en çok bu tuvalet meselesi yüzünden oluyor. Her tuvalete girişimde, günde 10-20 kere bu tekrarlanıyor. Ben kavga olmasın diye gidip sarılıp öpüyorum, bir daha daha az durmaya gayret göstericem diyorum. Mesela iki gün benimle iyi geçiniyor, sonra bir anda durduk yere üç gün önce tuvalette uzun durmamı hatırlayıp bu evden gitsen de kurtulsam diyor. Ben bir karşılık verecek olsam sen bana çok cevap veriyorsun ben anneme cevap vermezdim oluyor. Onunla kavgaya girmememin iki sebebi var: Birincisi çok cahil olduğunu, kavgalardan beslendiğini biliyorum. Bazen gözünün önünde süre tutuyorum üç dakikada tuvaletten çıktığımı göstermek için, inanmıyor. Taşı çatlatır derler ya. Bir de sürekli evde ve yapacak hiçbir işi yok. Temizliği seyrek yapıyor, kardeşimle ben okulda yediğimiz için mutfakta da işi olmuyor. Kavga etmek ve beni kafasına takmak için çok bol vakti var. İyilikle isterse ona yorucu olmayan bir iş bulabileceğimi söylediğimde çok işi olduğunu ve hepsini yetiştiremeyeceğini söylüyor. Aşağılarken gururumu çok kırıyor, sırf eğer en ufak bir cevap verecek olursam günlerce sürecek bir kavgaya döneceğini bildiğimden susuyorum, kendi kendime ağlıyorum. Kısacası artık nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum. Annemle nasıl iletişim kurabileceğimi bilmiyorum, ona asla ulaşamıyorum. Aramızda aslında kuvvetli bir sevgi bağı da var ama her gün yaşama hevesim azalıyor artık. Benzer durumları yaşayan, bana tavsiye verebilecek olan var mı?

Anneyle Yaşanan Sorunlar Nasıl Çözülür Toksik Anneyle Nasıl Baş Edilir?