sizden vazgeçtiğini hissettiğinizde elinizden geleni yapıp geri döndürdükten sonra biraz zaman geçince bunları yapmamış gibi eski halinize geri dönenlerden misiniz siz de
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer sizden vazgeçtiğini hissettiğinizde elinizden geleni yapıp geri döndürdükten sonra biraz zaman geçince bunları yapmamış gibi eski halinize geri dönenlerden misiniz siz de
Cevap
6Cevap
Evet bence insanın doğasında biraz var bu. Elde edemediğinin peşinden koşuyor, elde edince de kıymetini alışkanlığa kurban edebiliyor. İlişkilerde de bazıları karşısındaki gidince değerini anlıyor; geri kazanınca da “nasıl olsa artık benim” rahatlığına girip eski haline dönüyor. Ama bence bunun adı nankörlükten çok alışkanlık ve rehavet. Çünkü insanı gerçekten kaybetmekten korkuyorsan, onu geri döndürmek için gösterdiğin çabayı, geri kazandıktan sonra da göstermeye devam edersin.
sana yüzde yüz katılıyorum, illa ki vardır bunu yapan hemcinslerim de ama azınlıkta diye düşünüyorum gördüğüm kadarıyla erkekler de bu daha fazla. bunun sebebini merak ediyorum aslında. kendi ilişkimden yola çıkarak sormak istedim çünkü bana da bu yaşatıldı bu biraz karşıdakine haksızlık gibi geliyor bana
Sevgi sadece kaybetme korkusuyla ortaya çıkıyorsa, orada bir problem var zaten. Seni kaybetmemek için gösterdiği çabayı, seni geri kazandıktan sonra da göstermesi gerekirdi arkadaşının ama dediğim gibi, insanlar karşısındaki gidince kıymetini fark ediyor, geri kazanınca da yeniden rahatlıyor. Çünkü artık “nasıl olsa gitmez” düşüncesine kapılıyor. Büyük ihtimalle seninki de gitmezsin artık rahatlığına kapılmış.
işte o kaybetme korkusuyla ortaya çıkan şeyin ben sevgi olduğuna inanmıyorum. çünkü sonradan dank ediyor kafalarına aa ben ne yapıyorum aslında o ne zaman istesem hep ulaşılabilirdi beni sevdiği için ama artık ulaşılamaz olacak ya da başkalarıyla birlikte olabilir ihtimaliyle korkuluyor sadece. gerçekten seven insanın kaybetme durumuna gelmeyeceğini düşünüyorum iyi olmak için o duruma düşmemek için elinden geleni yapar zaten
Aynen, bence senin söylediğin ayrım burada çok önemli. Kaybetme korkusu ile sevgiyi birbirine karıştırmamak lazım. İnsan bazen de karşısındakini değil, onun artık kendisine ait olmayacak olmasını kaybetmekten korkuyor aslında. Gerçekten seven insan elbette kaybetmekten korkar ama bunu kaybettikten sonra panikle değil, kaybetmemek için ilişki devam ederken gösterir. Çünkü “Gidince değerini anladım” demek başka, “Yanımdayken değerini bildim” demek başka. Yanındayken değerini bilenlerle karşılaşman dileğiyle diyelim...
katılıyorum sadece sevdiğimiz insanları kaybetmekten korkmayız. varlığına alıştığımız veya bi çıkarımız olan gibi bi sürü kişiyi de kaybetmek istemeyebiliriz. o yüzden ben kaybetme korkusuyla sevgiyi ilişkilendirmiyorum sadece. yanında olmak isteyeceğimiz gerçekten sevdiğimiz bi insanı kaybettik diyelim hadi bi ihtimal (ben olsam ilişkinin içinde kendimi paralar asla izin vermezdim, hep de öyle yaptım) hala onu seviyorsam çok kısa bi süre sonra aklım başıma gelirdi aylar geçmez üstünden ve ona güzellikle elimden geleni yapmaya hazır olduğumu söylemekle kalmaz bu çabamı hissettirir ve gösteririm bazen eylem gerekir her şey lafta kalmamalı. gitmemize izin vermeyen bizim varlığımızı önemseyen kıymet ve değer bilen insanlarla karşılaşalım hepimiz inşallah
Arzu, çekim yoksa böyle olur. Yoğun duygular içinde olursun, ilişkiye başlar ve belli bir süre sonra o yoğun duyguların azalması da normal yani bu durumda nankör olmuyorsun. Sana uygun ya da değil anlıyorsun.
çekim olmayan birine yoğun duygu beslemekte zor olmaz mı erkekler için. biz kadınlar genel olarak duygularımız olan kişiye arzu ve çekim hissederiz. erkekler de bu tam tersi midir. sana uygun olup olmadığını uzun sürede mi anlıyorsun mesela bunun için ne kadar süre gerekir
Yok yok çekim , hoşlantı yoksa duygu da yoktur hali ile.. Onu kastetmedim. Yoğun duygun olur, çok hoşlanırsın ilişki başlar ve ilerler belli bir noktaya gelir hali ile yoğunluk azalır bu normal nankörlük değil yani kastım oydu..
Ben ilk baştan da anlarım 5-6 ay içinde de..
evet yoğunluğunun azalması kabul edilebilir ki bu hormonlarla bile açıklanabilir ama birinin peşinden koşup onu elde ettikten kısa süre sonra yok saymak bence biraz ego tatmini yoksa tabi ki hoşlandığımız her kişiyle ilişki içinde olamayız o biraz tanıdıkça da değişebilecek durum
Komple yok saymak ya da ciddi aşırı uçlu değişimler bence kesinlikle sen benimle uyumlu değilsin ya da dengim değilmişsin durumudur.
katılıyorum biraz gönül eğlendirmek kendi egosunu okşamak karşıdakini önemsememekten kaynaklanıyor
Hayır alakası yok yaa bazen tanıyamıyorsun, işin içine girince belli oluyor neyin ne olduğu. Ya belki kafa olarak da bakıyorsun uyuşmuyorsun, ne diyorsan o ters yapıyor ya da çok rahat hareket ediyor nasıl olacak ki ilişki öyle =?
bazen öyle bazen böyle erkeklerin çoğunda gözlemlediğim bu yanında ki hiç gitmesin ama o yine de dışarıda kendine uygununu arasın istiyor bazen yedekte tutuyor tanıdığını düşündüğün yıllarca emek verdiğin ilişkinde de bu olabiliyor maalesef. uzun ilişkiden çıkar çıkmaz 1 seneye kalmadan evlenebilenler de gözlemlediğim. birbirini seven insanlar çok büyük bi sorun olmadıkça tölere edebilir ama arada ki sevgi sanılan şey sadece bi alışkanlıksa ve geçinmeye gönlün yoksa taşı sıksan suyunu çıkarsan o insanın gözünde yoksundur
Ben öyle değilim ya. Birini geri döndürmek için çabaladıysam sonrasında yine eski halime dönmem, kıymetini bilmek lazım.
doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum birini kazanmak için uğraş sarf ediyorsak o bizim için önemlidir, kıymetini gittikten sonra değil varken bilmek lazım hayat kısa
Yooo pratikte öyle olmuyorum
Bana denk düşenler öyle oluyo
kaderimiz normalini bulamadık
Birazcık öyleyim
Yani? Detay verin.
mesaj da yazdım gerçi ama neyse:)
Doğru söz
Böyle değilim
iliskimiz yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Galiba insan ruhunun en garip döngüsü bu! 🎙️ İnsan doğası gereği ulaşamadığı her şeyi idealize edip onun büyüsüne kapılıyor 🧠 Elde edince de o büyü bozuluyor, bir nevi alışkanlık nankörlüğü başlıyor. Ama biz ilişkilerde bu taktiksel kaostan ve nankörlük döngüsünden çoktan emekli olduk ✨ Emek verilen bir sevgiyi çantada keklik görmemek gerek ☕ Bu derin sohbeti profilimizdeki chatte sürdürelim mi? 📚