- Aile & Toplum konusunda 20b cevap paylaştı.
15 güÇocukluk döneminde erkek çocuklarının sürekli olarak özgür büyütülmesi ve pofpoflanması üzerine onu yetiştiren annenin ev işlerinde herhangi bir sorumluluk yüklememesi sonucu olarak erkekler, ev işlerinin kadınların yapması gerektiği düşüncesine kapılıp eşini de annesi gibi olmasını bekliyor. Burada suç onları yetiştiren ebeveynlerde yani. Malum biz halen ataerkil toplum artıklarını sökemediğimiz için bu ülkede, kadınlar her zaman fedakar olmak; erkeklerin ise sadece evi geçindirmekle sorumlu bir yapıya bürünmesi şaşırtılmaz bir gerçektir. Kısacası sürekli ağızda sakız olan cinsiyetçi saçmalık sözü hayata geçer: Dişi kuş yuvayı kurar, erkek ise o yuvayı korumakla yükümlüdür.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bir kedi , kendisinin nasıl temizleneceğini büyük kedileri izleyerek öğrenir ; Veyahut kendisine uygulanan 'temizleme' metodunu gözlemleyerek anlar. Aynı şekilde çoğu erkeğe ( ve çoğu kadına ) de kendi düzenlerinde ve aile kurumlarında istesinler veya istemesinler bir şeyler öğretilir ve bu da hafızalara kazınıyor. Kimisi faydalı ve güzel erdemler iken kimisi de maalesef kötü erdemler.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)15 güErkeklerin savunması: erkek dışarıda, kadın evde çalışır. Akıl yoksunları. Artık kadınlar da işe gidiyor üstelik. Gitmese bile zor çünkü erkeğin yine yaptığı iş belli çalıştığı saat belli, üstelik karşılığını da alıyor. Ya kadınlar? 24 saat çalışsa yine de evin işi bitmez. Ama bu zihniyetsiz erkkIer ne anlasın ki? Sonra da zengin erkek isteyince kuduruyor erkekler
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
15 güAynen öyle eğer her şey sadece kadının üstünde olacaksa o evlilikte verilen hastalıkta sağlıkta birbirine bakma sözü neden veriliyor. Hasta olduğum zaman eşim bana yemek ya da temizlik yapamayacaksa kim yapacak.
15 Yorumla- 15 gü
- 14 gü
- 14 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum maalesef geleneksel rol karmaşasından ve alışılmış konfor alanlarından kaynaklanıyor 🌿 Erkekler bazen çocukken annelerinden gördükleri düzeni kendi evliliklerine taşımaya çalışıyorlar 🌸 Sen onun hayat arkadaşısın, hizmetçisi değil. Bu sınırları baştan tatlı ama kararlı bir dille çizmek çok önemli 🧘♀️ Eşinle ev işlerinin adil paylaşımı konusunda açık bir iletişim kurmayı denediniz mi hiç? 💛
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
15 güEvde kendi isini foremeyen yan gel yat ver yiyim ver uyuyum ver harcayim diyen türk tatlısı konustu
Erkeklerin parasini yemek icin vucudunu kullanan evlenirken ev araba yat kat sunkadar maasi olacak diyen türk tatlısı erkegi bankamatik zannediyor
O zaman ananin dizinin dibinde oturscan evlenmeyecen anan ölünce de kendine hizmetci tutarsin sen hizmetci degilsin ya disarda 3 kurusaa hizmetcilik yaparsin evdeki hizmetcinin parasini vermek icin
03 Yorumla
Soran15 güKadınlar çalışıp kendi parasını kazandığında kimseye herhangi zorunlulukları yok ama tr erkekleri kendi işini kendi görmekten acizler. evli olup çalışan çok kadın var ama evli olup ev işi yapan erkek bir elin parmağını geçmez temel problem erkeklerde. Burada vik vik bizi karalamak için uydurup durmak yerine gerçekleri konuş bakalım birazcık. Bide yalandan kadın profili koymuş kadınları kotuluyor yarma. her şeyi geçtim kadınların her gün evde yaptığı işler için para verip yaptıracak olsan cebinde bes kurusun kalmayacak snsjsj asıl gotundeki donu katlayamayan engelli erkekler evlenmesin annesinin eteği altında yasamaya devam etsin. Sorun senin dediğin gibi olsa o zaman çalışan evli kadınlar evde gelip iş yapmazdı kocalarida yardım ederdi demekki sizin mayaniz bozuk
- 14 gü
Sen ne yaptigini zannediyon evde o kadar erkek fenomen var temizlik yapan sen onlarin çeyreginin çeyreginin çeyregi olamazsin bir parmagi dahi olamazsin gorende bir sey yapiyorlar sanir erkekler sizden alasinii yapar kadin calissa da yine erkege muhtac olur benim param benim param diyip yine erkegin parasini yer evlenirken oyle erkegin parasini yer ister bosanirken öyle yer ister her turlu erkegi soymaya kalkar boş boş cene yapiyon gerci bir vasfin bu var baska artik zaten evlenemeyevek hale geldiniz önceden s. alak bulur kendini kakalarim vardi artik s. alaklar kabul etmiyor sizi kendi kendinizi bitirdiniz ama iyi oldu size
Soran14 güVala kadın çalışırsa hickimse muhtaç değildir bir kadın kendi parasını kazanıyorsa evlenmesine gerek kalmaz ama erkekler sakat olduğu için evlenip evdeki işleri karısının yapmasını bekler evet ben her şeyi yapıyorum sen hiçbir işe yaramiyorsun hatta inanır mısın cocuguda ben doğurup senin baba olmani sağlıyorum ne zaman benden üstün olursun biliyor musun ancak bir gün sen dogurabilirsen üstün olursun o zamana kadar üstün olan biziz geçmiş olsun🫢🤣
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. sonuna kadar haklısın, bu tamamen ailede nasıl yetiştirildikleriyle alakalı bir durum. annesi her şeyi önüne koyduğu için evlenince de eşinden aynısını bekleyen tembel çok ama bence hayat müşterek, işleri bölüşmek zorundayız.
10 YorumlaEşek kadar olup da hala hiç ev işlerini öğrenmemiş, odasını annesi toplayan birinden olmaz zaten.
Annesine yazık. Evi ara sıra süpürmek ve çamaşır makinesini çalıştırmak zor değil.
Sorumluluk bilinci gelişmemiş birisidir. Cevabı bu.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 767 cevap paylaştı. Bu tamamen aileden aldığı ile alakalı. Ne öğreniyorlarsa öyle davranıyorlar. Ben öyle değilim. Eşimle beraber evi çekip çeviririz. İkimiz de çalıştığı. ız için bir kişiye yüklemek haksızlık olur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 403 cevap paylaştı.
15 güEğer iki tarafta çalışıyorsa ev işide eşit olması lazım
14 Yorumla
Soran15 güİşte erkekler böyle yapmıyor maalesef çoğu erkek kadının üstüne atıyor her seyi
- 15 gü
Kültürel ve yırtılış özelliklerinden ama genelde bir çok kadın çokta şikayetçi değil
Soran15 güKomik misin sen birçok kadın tamda bundan şikayetçi
- 15 gü
Evet görünürde şikayetçi ama iş yapmaya gelince elini sürdürmezler
Gizli Üye(25-29)15 güKadın da çalışıp eve para getiriyorsa haklısın. Yok eğer kadın çalışmayıp evde oturuyorsa bu zahmet kalkıp yemeği de yapsın
113 Yorumla
Soran15 güMaalesef çalışan kadın evde calisanda yine kadın benim tek şikayetçi oldugum nokta buda değil erkekler veya kızlara ayri davranmaları bir evin kız ve erkek çocuğunun hayatı çok farklı oluyor
Cevap sahibi15 güDevir değişti. Artık kadın, erkeğin dışarda yaptığı işleri de yapabiliyor, eve para da getirebiliyor. İş hayatına atılıp rolleri paylaşmaları gerek.
Bunu kim nasıl yapar, nasıl birini bulur bilmiyorum ama işi oturtup sağlam birini bulayım derken yaş 30 gelmiş. Bu yaştan sonra da Ulan zaten ben kendi kendime yetiyorum, ne diye kafamı sorumluluk alarak bozayım diyerek çoğu kişi evliliğe de yanaşmıyor
Soran15 güAynen öyle ama inan şu. tarz bir açıklamaya hasret kaldım erkeklerin çoğu senin gibi düşünmüyor sürekli para kazanmaktan bahsediyorlar ama kadınlarında artık para kazandığını soylemiyorlar oysa biz para kazanıyoruz ama onlar hala evde iş yapmıyor
Cevap sahibi15 güPara kazanmanız sadece eksra bir şey değil daha çok zorunlu hale gelmeye başladı. Dürüst olalım şu an memur ya da özel de çalışan bi adam aile geçindirebilir mi? Bide bu şehirdeyse daha da zor.
Kadın zaten eskiden de çalışıyordu. Eskiden evde terzilik yapar, el işi nakış işi falan yapar satardı. Ya da köydeki kadınlar sanki oturuyor muydu. Onlar da hayvancılıkla tarımla uğraşıyor. Bide üstüne gelip yemek yapar, çamaşır yıkardı. Demek istediğim artık ne kadınların arka planda kalması hoş görülebilecek bir şey, ne de erkeklerin tek başına evi geçindirebilmesi
Soran15 güBence çok makul düşünuyorsun şahsen ben hak verdim ama bu şekilde düşünen erkek çok az çünkü hem eve para getirelim hemde gelip evdeki işleri yapalım istiyorlar güzel bir noktaya değindin şu an evliliklerin kısa sürmesinin en büyük sebebi kadınlar buna tahammül edemiyor mesela eskiden 40 sene süren evlilikler varmış hepsi kadınların eziyet çekip susması yüzünden babaannelerimiz eskiyi anlatınca ürkeriz çünkü o kadar zulüm görüp ayrilamamislar
Cevap sahibi15 güEvet dediğin gibi. Rollerin paylaşılması gerek.
Şu an erkeklerin eski adetleri sürdürme alışkanlığını bırakması şak diye olacak bir şey değil. Çünkü öyle büyütülüp yetiştirilmiş. Üstüne anne babası da öyle olması gerektiğini iki de bir söylüyor. Bu sefer olan kadına oluyor. Bi yandan erkeğin eski alışkanlıkları, eski rahatlığı istemesi duruyor bi yandan da kadının erkek rollerini yapabilmesiyle hakkını istemesi duruyor.
Bu yönden evlilikler hakikaten dış güzellik, ya da kazanç olayından çok aklen tamamen soru işareti bırakmayacak şekilde uyuşmaları gereken bi durum oldu.
Soran15 güAbi sen üre
Cevap sahibi15 güİzin veriyorsun yani
Cevap sahibi15 güJsjsjs
Soran15 güYani iyi anlamda dedim güzel bir bakış açısına sahipsin kadınlara değer veren biri gibisin o yüzden öyle dedim umarım yanlış bir şeye yormadin
Cevap sahibi15 güYok yanlış anlamadım. Mizahi bi şekilde karşılık verdim ben de
Soran15 güHe öyle işte
Cevap sahibi15 güHıhı
15 güKısmen haklısın. Sadece erkek çalışıyorsa, bizde üzerimize düşeni yapmalıyız. Ancak beraber çalışılıyorsa işler ortak yapılabilir. Sonuçta bu hayatı paylaşmaya geldik. Bir tarafın üzerine yük binmemeli.
06 Yorumla
Soran15 güPeki erkekler yapıyor mu bunu hayır. bu ülkede çoğu erkek ev işinden ömür boyunca muaf yaşıyor birazda gerçekleri yaz bacım. Ayrica bir erkeğin evlilik hayatı boyunca sadece tek bir işte çalışmasıyla kadınların süresiz yedi yirmi dört birçok işi karşılıksız yapmasi karşılaştırılamaz bir durum eğer bu bu kadar basitse o zaman tüm erkekler evine bu işleri yapsın diye hizmetçi tutabilir bakalım o zaman cebinde kuruş parası kalıyor mu? hadi onuda geçtim kadınlar artık çalışıyor çalışan kadın eve gelip cogunla yemeği yapmak zorunda kalıyor ya da diğer işleri ama erkek yine ortada yok. vede erkekler emekli olunca evde yayılıyor oysa kadınlar ev işinden neden emekli olamıyor erkekler emekli olunca neden yemek yapmıyor
- 15 gü
Ya tamamda buna biz napabiliriz yani herkes kendi sectiği hayatı yasıyor sende kendine göre birini bulursun. Ataerkil bir toplumuz. Doğru demiyorum ama öğrenilen bu, kırmak zor. Zaten o yüzden kadınlar erkenden çöküyor. Hayatın her alanında ortak paylaşım olmalı
Soran14 güSen ne yapabilirsin biliyor musun erkek çocuğunu ilerde ev işi yaparak onu yaşam becerilerini öğreterek buyutebilirsin kızın ve oğlun arasında ayrım yapmazsın ve kadınların hizmetçi olmadığını ogretirsin nadirde olsa böyle anneler var. ayrica bana burada ne yapabiliriz diye sitem etmen anlamsız çünkü erkekleri kısmen savundun bende sana cevabını veremeyeceğin doğrulukta sorular sordum ne yapabiliriz demek yerine haklısın diyebilirdin üstelik bazı şeylerin sende farkındasın ben erkelere hiç acimiyorum sadece var olmaları bile bizim bircok haktan mahrum olarak yetismemize sebep oluyor. onlarda bunu kullanıp kadınların üstüne biniyor.
- 14 gü
burada ne yapabiliriz derken hiç bir şey yapmamalıyız demedim. Herkesin kendi tercihi bazı kadınlar bu durumdan memnun gibi görünüyor demek istedim. Bu tarz sorunların çözümü eğitimdir. Benim erkekleri savunduğum yok. Kısmen haklısın dedim ve öyle. Tamamen haklı olduğunu düşünmüyorum. Ki kendi söylediğinle kendin çelişiyorsun.
Soran14 güHayır celismiyorum tersine ataerkil bir ülkeyiz kadınlar çok eziliyor yük biniyor diyende sensin hala kısmen haklısın diyende sensin. eger benim tüm aciklamalarima rağmen kismen haklı oldumu düşünüyorsan eğer evliysen ses çıkarmayıp sadece kocanın hizmetini görmek zorundasın gıkini çıkarma hakkın yok eğer değilsende evlenirsen aynı şey geçerli.
- 14 gü
Ben erkeklere acımıyorum sadece var olmaları bile bir çok haktan mahrum olarak yetişmemize sebep oluyor demedin mi? Yine söylüyorum kısmen haklısın. Sonuç olarak bu erkeklere doğar doğmaz güncelleme gelmiyor, kadınlarada gelmediği gibi. Bizi eğiten de bir kadın, onları eğitmeyende. Burada cinsiyetten bağımsız bakmak lazım olaya bence.
Evliyim, çalışmıyorum. Benim yaptığım şeyleri kocama hizmet olarak görmüyorum. Sonuçta aynı evliyiz ve bir hayat içerisindeyiz. O nasıl sorumluluk alıp para kazanıp getiriyorsa bende sorumlululuk alıp evin işleriyle ilgileniyorum. Eğer o sorumluluk almasaydı bende almazdım daha doğrusu sorumluluk sahibi biri değilse evlenmezdim.
Aile & Toplum konusunda 986 cevap paylaştı. artık eskisi gibi atılmıyor sanırım bilmiyorum. ama niye buna takıyorsunuz ki? herkes kendi halinde yaşıyor başkalarıyla niye kavga ediyorsunuz anlamıyorum. ileride hayatınıza doğru kişiyi alın, ona göre anlaşın yaşayın.
012 Yorumla
Soran15 güBu hiç değişmeyecek bir sorun turkiye hiç değişmedi bu konuda
- 15 gü
değişecek emin ol. insanlar empati duyup gerçekten kendi evini temizlemenin veya yemeğini yapmanın kadına ait olmadığını anlayacak. en basiti askerlikte sen yapıyorsun yani hayatta da bir disiplin var. ama sana söyleyeyim benim redpillci koyu arkadaşım vardı kadınlar öyle olmalı böyle olmalı derdi o sizin sevmeyeceğiniz uyuz olduğunuz erkek tipini düşün. o bile benimle konuşurken şöyle bir şey demişti: 'tabii ki de yaparım daha bugün evi ben temizledim sildim ama kafa tutmasınlar bana.' işte ben de şu an böyle konuşuyorum ama üslubun kafa tutup küfür etmek olsaydı inadına 180 derece tersini söylerdim. kimse kimseye kafa tutup bir şey empoze etmesin hiçbir sorunumuz kalmaz.
Soran15 güKafa tutmaktan kastın ne tam olarak?
Soran15 güSende bana emri vaki konusamassin olur biter bu erkek veya kadınla değil üslupla alakalı bir şey ona bakılırsa sende burada kadınları kötüleyen cümle kursan bende sana bu şekilde kibar olmazdım kimse durdur durduk yere üslubunu bozmak. bende emri vaki yapan insanlardan hoşlanmam biri bana emir verir gibi konuşursa o insanla anlasamam ve dediginide yapmam. Al gülüm ver gülüm hesabı kibar olursan kibar olurum.
Soran15 güBenim burada yazdiklarimda tek yanlış ve hakaret içeren ya da mahalle ağzı bir durum yoktur. Bunu bu şekilde anlayıp karşı tarafı hatalisin diye manipüle etmeye çalışmak senin yanlışın ben gayet net ve güzel açıkladım durumu ego ve gurur dediğin kavramlar sadece erkeğe değil insanlara özgü bir durumdur sadece erkeklerin egosu yoktur ben aslan burcuyum. Karsimdaki insanda bu arkadaşım olur sevgilim olur eşim olur vs herhangi yönetme emir verme kontrol altına almaya çalışma gibi bir durumla karsilasirsam o insanı hemen hayatımdan çıkarırım alış buna çünkü karşınıza sizi alttan alan ofkelenince susan kadınlar çıkmayacak
Soran15 güİyi günler dediğim gibi deli deliyi gormeden degnegini saklamaz. Tek egolu kendinizi zannetmeyin.
Soran15 güO yüzden yorumunu siliyorum köşede ağla
Ne eş ne anne köle olarak görüyorlar he Allah'ın manyaklari
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
15 güDedi evde anasının yaptığı yemeği beklerken bacak bacak üstüne atan kezban.
33 Yorumla- 15 gü
kisi kendinden bilir isi derler
- 15 gü
hmm eger boyle bir erkek degilsen neden kızın sorusuna cevap olarak nefret kustun, eger kızın bahsettigi erkeklerden degilsen neden kendi ustune alınıp yorum yaptın ayrıca kim tum kadınların okumadıgını, meslek sahibi olmadıgını soyledi
Soran15 güVisnearomalisigara o hastanin tüm yorumlarıni okumadan sildim kendilerine mal arıyorlar takma sen benim sorum hatta birazdan yorumunuda kaldırıcam🤣
15 güSizin evde evin ihtiyaçlarını kim karşılıyor?
119 Yorumla- 15 gü
Tek yaşıyorum. Her işimi kendim yapıyorum :) fakat bu diva, feminist kafalarına yüzük dışında her şeyi takıyoruz haberiniz olsun :)
Soran15 güBana kimse hiçbir şey takamadi yavrum sen hiç telaş etme ha sana gelirsek ne güzel aynısını evlenincede devam ettir yoksa evlenme
- 15 gü
Hüküm verecek akılda değilsin. Anani evde hizmetçi gibi kullanacağına kalk bir iki iş de sen yap :)
Soran15 güÖncelikle ben annemin elini sıcak sudan soğuk suya sokmam bizim evimizde tek sorunlu erkek kardeşim yani hepiniz gibi.18 yaşına geldi hala eve hiçbir katkısı yok birçok tr erkeği gibi. sadece yiyip içip siciyor. temizlikten bir haber. sofadan tek tabak kaldırmaz. sebebi birçok Türk annesi gibi benim anneminde erkek ne anladın mantığıyla yetiştirmesinden kaynaklı o yüzden ayı kadar olduğu halde kendj işini kendi yapamıyor birçoğunuz gibi
- 15 gü
Binlerce yıldır süren bir kadın - erkek iş ayrımı var. Bunu kabul etmeyen, feminist diva gibi saçma sapan felsefelerle hareket eden kadınların hiç biri değer görmez :) içeriden bilgi veriyorum; bazı erkekler cinsel açlık yaşadığı zaman böylelerine bir süre katlanıyor sadece. İhtiyaçları bittiği zamanda kapı dışarı. Bu düşünce yapısıyla hareket edip mutlu olan, uzun süre evlilik sürdüren bir tane kadın bulamazsın, bulamayacaksın.
Soran15 güBana değer vermeyen erkege bende değer vermiyorum senin gibi pisliklerin ne düşündüğü hiç umrumda değil ben senin gibi artıkları değil koluma adam takacağım için sorun değil demekki çok acizsinki kendi işini kendin yapamayip kadınlardan bekliyorsun söylediklerime mantıklı aciklama bulamadı aklıyla beni asagilamaya çalışıyor bir gün seni baban dogurursa yaz buraya. sen kendine hizmetçi arayabilirsin gözü acilmamis slak kızlar seni bekliyor eğer ben bir erkeğe hizmet ederek onun gözünde değerli olacaksam o erkeği ziktir ediyorum çünkü benim adamlarla isim var erkeklerle değil.
- 15 gü
Bak ergen, konuşma başında yalnız yaşadığımı söyledim zaten hala aciz maciz saçmalıyorsun :) sonun adam sandıklarına biz kılıbık diyoruz :) böylelerini adam yerine koyuyorsan bu da senin kendine verdiğin değer. Peki senin baban ne iş yapıyor evde?
Soran15 güSenin kılıbık sandıkların adam olmayı başarmış kişiler sen adam olamayıp 33 yaşına geldiği halde kendi işini kendi görmekten aciz kişiliği oturmamış ergen bir erkek çocuğu olabilirsin adam olmayı basarmis birine kılıbık demen onun gibi olmayı basaramadigin için daha kolayına geliyor sen bir kere hayatta kalmak için evde bir kadının yaptığı her şeyi yapmak zorundasın yani bunlari reddetmek komik olur. Cunku insan doğar yemek yemek temizlik gibi ihtiyaçları olur bunlar içinde insan ihtiyaçlarını karşılar bir kedi bile doğduğunda buyuyene kadar annesinden görüp nasıl hayata tutunacagini öğrenir eğer hayvanlarda bile olan bu beceri sende yoksa bu acınası bir durum.
- 15 gü
Kendim yalnız yaşıyorum zaten. Kendi işimi kendim yapiyorim bunu anladın mı önce?
Soran15 güO zaman kuyruğuna basılmış enik gibi niye soyleniyorsun? bu yazdıklarım senin için geçerli değilse şu tarz bir tepki vermende mantıksız değil mi?
Soran15 güAyrıca açıklamam kendi işine beceremeyen bekarken annesinden evlenince karısından iş bekleyen ve ev işi yapan erkeklere kılıbık gözüyle bakan her erkek için gecerli
- 15 gü
Hayır mantıklı. Çünkü kadın ve erkeğin ayrı bir iş bölümü, ayrı bir hayatı var. Kadın ev işinden, erkek ise iş hayatından sorumludur. Binlerce yıldır, insanlığın en temelinden beli gelen ve doğru olan hayat şekli budur.
Soran15 güKadın ve erkeğin aynı iş bölümü var devir değiştir ve artık kadınlar erkeklerin yaptığı işleri yapabiliyor şimdi çoğu kadın çalışıyor parasını kazanıyor ama ne hikmetse erkekler hala ev işi yapmıyor? sen eski çağlarda yaşamaya devam edebilirsin bir gün mağarandan çıkarsan belki anlarsın bazı şeyleri kadın ev işinden sorumlu değildir erkekte dışardaki işten şu anki ekonomide bir maaslada geçim. zor. iki kisininde çalışması ve evdeki isleride ortak yapması gerekiyor yemek yapmanın oturduğun yeri supurgemin çamaşırını katlamanin cinsiyeti yoktur beynin o kadar küçük işte
- 15 gü
Beynim küçük değil, yıllarca feminizm denen iki tane ucuz ürünün ortaya attığı gereksiz felsefeleri savunup durdu insanlar. Sonuç olarak toplum çöktü. Demek ki ataerkil toplum daha doğru toplum ve feministleri zorbalaya zorbalaya seve seve istemeselerde zorla buna geri çevireceğiz :)
Soran15 güBeynin küçük ve kadınların kendine sahip çıkması ve onları hamal gibi kullanamayacak olman senin gözünü korkutuyor çünkü kadının güçlenmesinden it gibi korkuyorsun o yüzden nerde kadinlarin hakkından bahseden bir kadın görsen ona erkek düşmanı gözüyle bakiyorsun sana göre erkek düşmanı kadın kendi hakkını arayabilen ezdirmeyen kadınlar. Toplum. feminizmden değil kadınlarına değer vermediği için çöktü Atatürk kadınlarına değer vermeyen toplum ilerleyemez demiş sonuç biz ilerleyemiyoruz kurban keser gibi kadın kesilen bir ülkede yaşıyoruz 😒 diğer tarafa bakınca bu zevzek toplumun yaptıkları dine bile sığmıyor güya cogusu müslüman oysa İslam dininde kadınların ev işi gibi bir sorumluluğu yok hatta istemesse çocuğunu emzirmez süt anne bile tutar. Hz Muhammed kadınlar size Allah'ın emaneti demiştir bakınca bu iki Mustafada kadına bu kadar değer veriyorsa peki bu davar toplumun yaptığı ne erkekler sünnet olunca onun pipisine düğün yapmaları kızlar regl olunca utanacak bişe gibi saklamalari bla bla ucuz ürün sensin burada gözün çok korkuyor bizden ama korksun çünkü bu böyle geldi bundan sonrada daha beter devam edecek
- 15 gü
İstediğin kadar ağla zirla :) ataerkil topluma ayak uydurmayan her obje ikinci sınıf, metres olarak toplumda yer alacak sadece. 20-30 yıl o gereksiz felsefenin suyu iyicene çıktı. Artık böyle. Veya yalnız öleceksiniz.
Soran15 güEğer sen hayatın boyunca birilerinin koynunda 0rusbululuk yaptıysan beni kendinle karıştırma bu senin hayatın her şey bir yana bir daha benim namusuma dil uzatacak olursan senin o yedi sülalenin hepsinin ayrı ayrı ağzına sicarim seninde makat deliğinden boru sokar Türkiye'nin bir ucuna kadar yayarim. istedigin kadar ağla zirla kadınların hizmetini görecek ayağını yalayacak kölesi olacaksınız anaerkil olacaksınız kork çünkü biz çoğalmaya devam edeceğiz.
- 15 gü
@AtsızKovboy93
hocam gerçekten tebrik ediyorum o eli sıkarım ben. gerçekten üslubunu bozmadan ve hiç öfkelenmeden konuşmayı sürdürdün. çoğu yerden eğitim aldım ve kendimi eğittim. gerçekten kendini geliştirmişsin kimseye ihtiyaç duymuyorsun, kaos anında öfke ve hakaret anında bile soğukkanlı kalabildin. buna gerçek erkeklik denir ben bu tür kişilere ormanın kralı olan 'gümüş sırtlı'lar diyorum. gerçekten zevkle okudum ve örnek aldım. helal olsun.. - 14 gü
@CptMac teşekkürler dostum :) sorularımın cevapları hep havada kaldı, aslında hepimiz biliyoruz o cevapları :) sosyal medya da ki feminizcilik eğitimi ile bu kadar oluyor işte... O sistem çöktü bitti gitti. Kadın güzellikten sorumludur, konu güzellik olunca üstün olan kadındır. Erkek ise otorite ve güç sahibi olandır. Eski ailelerin sağlam olmasının sebebi bu kavramları bilmeden, farkında olmadan en doğru şekilde sürdürüyor olmalarıydı. Fakat uzun süredir aile hayatının çökmesinin en büyük sebebi kadının kadınlık, bazı kılıbıklarında erkekliğini bilmemesinden kaynaklanıyor. Büyüklerimizi örnek alalım, gelecek nesillerimizi daha doğru zeminde yetiştirelim dostum 👍
15 güKadin el istinde tutulmalı
Ama en ufak ihanette bir değeri kalmaz
Erkekte aynı şekilde10 YorumlaErkek çalışır kadında eve bakar hayırdır ne anlatıyon
013 Yorumla
Soran15 güYok öyle bise
Soran15 güÇalışan bir kadın olunca neden bu değişmiyor vede erkekler emekli olunca artık ise gitmeleri gerekmiyor evde yayiliyorlar peki neden kadınlar ev işlerinden hiç emekli olamıyor
Soran15 güEğer bu kadar basitse günlük hizmetçi tut ver parayı yapsın işi olsun bitsin. Eger bu kadar kolaysa kır dizini ev erkeği ol
Soran14 güEvin bakisicida senin bakicinda kadın değildir. ikincisi bir bulasik bir cam silme değil olay Yedi yirmi dört aralıksız sofra koyup kaldırma bulaşıkları yerleştirme çıkarma tekrar yerleştirme ocağı silme mutfağı silme her gün istisnasız yemek yapma hemde çeşit çeşit evi silip süpürme klozeti banyoyu temizleme çocukların ihtiyaçlarıyla ilgilenme onları okula yollama onlara bakma bunlar çok fazla iş ve süresiz kendi yaptığın işi en fazla görüp evde bunca şeyi tek bir canın her zaman yapmasını kucumsemen beyninin küçüklüğünü gösteriyor sen inşaatın tepesinde kürek salliyorsun ya karın gelip sana sen bı bok yapmıyorsun dese nasıl olur ne düşünürsün? şu an aynı şeyi ben düşünüyorum. birde tüm erkekler senin gibi zorlu koşullarda çalışıp parasını kazanmıyor akşama kadar masa başında oturup fazla yorulmadan iş yapan çok erkek var
- 14 gü
Evet var haklısın öyle erkekler ama ben şunu diyorum çalışıpta o erkek yorgunlukla eve gelip evde ev işi yapmaya hakkı yok oda bir zahmet kadının işi olsun diyorum adam 12 saat boyunca çalışıyor bide eve gelsin ev işimi yapsın o dediğin işsiz güçsüz erkekler ise serserinin teki onlar orada haklısın
Soran14 güAbi sence tek sorun bu mu? hiçbir kadın işten yorgun argın gelen kocasının yemek yapmasını beklemez ya siz anlamıyorsunuz galiba temelde bizim sorunumuz ve sikayetimiz erkeklerin ömür boyu evdeki işlerden muaf tutulması ama kızların yapmak zorunda bırakılması birçok erkek kocaman adam olduğu halde kendi işini kendi göremiyor bunun yerine annesinden kız kardeşinden bekliyor evlenincede karısından bekliyor evet sen dışarda çalışırsan bende yemeği temizliği yaparım ama tüm ev bana ait gibi senin çamaşırını sürekli ben katlayıp niye koyayim? hani bir çamaşıri katlamak ne zor iş?
Soran14 güNideenn diyecek bir şey bulamadın mi🫢🫢 büyüyün kişiliğiniz gelişsin bu şekilde aynaya bakıp kendinize adam diyor olmanızda ayrı komik:)
Soran14 güBen doğal sarışın ve renkli gözlüyüm tanimasan Rus kızı diyebilirsin fakat konu bu değil başa çıkamayınca şimdide başka kadınlarla kiyasliyorsun sen michele morrone misin biz mi bilmiyoruz komiksin sizin gibi ataerkil kafada erkeğe Adriana Lima getirip koysak yine aynisiniz onuda iki günde 40 yaşında kadına cevirirsiniz. hdrhdh
- Aile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı.
15 güAnneleri öyle alıştırmış
10 Yorumla
15 güYetiştirme tarzları böyle ne yazık ki..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
15 güÇoğu erkek erkek bencil
10 Yorumla
15 güErkekler divalarla tanışıyor
10 Yorumla
15 güYapma boş ver
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
15 güev işi yapmayacaksan niye evleniyorsun o zaman
11 Yorumla
Soran15 güBen ev işi yapmak için değil yuva kurmak için evleniyorum karşındaki kadını sana yemek yapsın işini görsün diye evleniyorsun niye evleniyorsun evlilik böyle bir kurum değil neden etek giyip dolasmiyorsun
15 güNoldu başına mı geldi böyle bir şey bacım
01 Yorumla
Soran15 güHayır ama genel olarak erkeklerin bizden ayrıcalıklı yetişmesi sinirimi bozuyor
Annemi bu yüzden babamdan ayırdık
04 Yorumla
Soran15 güKralsın sen
Gizli Üye(30-35)15 güNeden evleniyorsun o zaman adam çalışacak sen yatacak mısın
03 Yorumla
Soran15 güYok ben çalışıcam zaten akşamına yemeğimi çayımı önümde isterim evimde köşe bucak temizlenmiş olacak çocuklarımın her şeyiyle ilgilenecek bende ise gidip akşam gelicem evdeki hiçbir sorun beni ilgilendirmiycek hatta sofradaki tabağı bile kaldirmayacagim
Cevap sahibi15 güSen evlenir evlenmez bu iş sarpa sarar bak seni tanımam etmem ama sen erkek olsan akşama kadar çalışsan eve gelince evi temiz bulmak istemezmisin açık konuş rica edebilir sana karşı biraz daha kibar olabilir o ayrı bir şey ama onun nasıl çalışmak göreviyse senin de evi toplamak görevin
Soran15 güAbi sorun sadece çalışmakta değil çalışan yorulan eşinden kimse gelip akşamına temizlik istemiyor. Bunun bir sürü kuralı şartı değişkeni var. Evet evde sadece erkek çalışıyorsa o zaman tabiki kadında yemek yapar temizliği yapar fakat iki kişide çalışıyorsa bu adamda paşa paşa mutfağa girip yemek yapacak aynı şekilde evin diğer isleriylede ilgilenecek. ayrica ortada bir çocuk varsada çocuğa zaten şartsız ilgi vermek ilgilenmek zorunda. Ayriyeten boş günlerinde gayette evle ilgilenebilir. Bir insanın çamaşırını katlayıp koyması aslında temel yaşam becerisidir
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
15 güSen de birinin anası olacan bu mantıkta
05 Yorumla
Soran15 güEvet olucam ve oğlumun işlerini yapmiycam oğluma kendi işini kendi görmesi gerektiğini ogreticem
- 15 gü
Ee o zaman anan mıy7m niye diyorsun
Soran15 güTürkiye'de anneler erkek çocuklarını paşa gibi yetiştiriyor ondan öyle yazdım anlamasi zor olmasa gerek odaklanman gerekecen şey bu olmamaliydi
- 15 gü
Ya bırak boş beleşsin
Soran15 güTaaabi canım kesin öyledir zoruma. gitti demiyorda
Mallar
10 YorumlaHaklı
10 Yorumla
15 güSiz niye bizden para dileniyonuz çalışmak yerine?
01 Yorumla
Soran15 güYok çalışıyoruz siz üzerinize düşeni yapmiyorsunuz sadece. sizin üç kuruşunuza minnet etmemek için çalışıyoruz bu seferde evdeki işleri yapan olmuyor çünkü siz her şeyi üzerimize atıyorsunuz ortak sorumluluk almıyorsunuz o yüzden essek gibi eziliyoruz tam tersi olsa evde otursak calismasak bu seferde üç kuruş getirip en ufak kavgada ziktir git diyebiliyorsunuz siz busunuz
15 güEvlendin mi sen
10 Yorumla
15 gümaalesef maalesef
10 Yorumlaattırmayın.
02 Yorumla
Soran15 güO ne
Gizli Üye(18-24)15 güKarımız
01 Yorumla
Soran15 güO zaman karın gibi davran
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?