Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Durumu tüm gerçekleriyle detaylıca anlatayım.
Belkide 50,100 bin yıllık bir geleneğin 20 yılda değişmesini beklemeniz Komik😅
İnsanlığın en başından beri binlerce yıldır erkek eve ekmek getirirken, kadın evle ve çocuklarla ilgilendi.
50,60 yıl için kapitalist sisteme daha çok köle lazım olduğu için "Çalışan kadın, güçlü kadındır" düşüncesini insanlara empoze ederek kadınları evden çıkarıp iş hayatına entegre ettiler. Evde yatmayı kölelik, hizmetçilik gibi gösterdiler. Ama el işinde sabahtan akşama kadar eşşek gibi çalışmak özgürlük oldu😅
Sonuç olarak son duruma baktığımızda özellikle son 20 yıldır kadınlar iyice iş hayatına entegre edildi. Artık kadınlar ben özgür kadınım, çalışan kadınım ev işlerini erkekte yapsın diyerek erkeklerden ev işi yapmasını, binlerce yıllık düzenlerini değiştirmelerini bekliyor. Bu konuda haklılar bence. Erkekler binlerce yıl ekonomik güç benim elimde deyipte evdeki eşini ezmeseydi, eve hapsetmeseydi, her haltı yemeseydi kadınlar böyle çalışma hayatını özgürlük sanmak zorunda kalmazdı.
Bu yüzden bir evde kadında, erkekte çalışıyorsa 2 tarafta ev işlerine yardım etmeli.
Ama kadınlar şunu anlamalısınız. Erkeklerin yemek, çamaşır, bulaşık, ütü tüm işlerini herzaman anneleri yaptığı için %90 ı bu işlerden anlamaz. Aynısını evlenince eşlerindende bekleyeceklerdir. Evlilikte kadın ev işinide yapmazsa evlilik erkek için tamamen dezavantajı hale gelir ve çoğu erkek evlilikten kaçar. Çünkü evlenirken zaten adamı 1 milyon masrafa sokuyolar yıllarca onu ödemeye çalışıyor. Birde evlenince ev işi yapacaksa bu adamın evlilikten hiçbir beklentisi kalmaz. Evlenmeye gerek bile duymaz çoğu. Evlenecek erkek bile bulamazsınız.
Bunu kabul eden ve evlenen erkeklerinde çoğu o sizin istediğiniz eril erkek imajından uzak olur veya zamanla uzaklaşmak zorunda kalır. Bu erkekte sizin istemediğiniz eril olmayan erkek olduğu için soğursunuz, boşanma yolunu seçersiniz😅
Yani hanımlar açık konuşmak gerekirse eğer erkeklerde ev işi yapsın, her işe yardım etsin, ütü yapsın, çamaşır yıkasın, yemek yapsın derdine düşerseniz ya evlenilecek erkek bulamazsınız ya eril erkek bulamazsınız. Zaten gerçekten eril olan bir erkek gibi erkeği bulan kadında o erkek için her türlü ev işini yapmaktan zerre gocunmaz.
Daha çok detaylı yazılırda neyse özeti bu olsun219 Yorumla- 1 yıl
gelenek değil ezik kadınlarla olan erkekler
- 1 yıl
Dünden bugune güzel özetlemissin de kendi çıkarlarına göre yorumlamışsın. Sen ev işi yapmak istemiyosun bu normal benim ev işi yapmak istememem mi anormal? Sen de çalışıyorsun, ben de. Senin paranla ilgilenmiyorum kendi paramı harcıyorum. Çalışmasam bana vereceğin para ne kadarsa ona tamam demek zorunda kalacağım üstüne bir de minnet edeceğim. Yok ya. Ev işi yapmak istmediği için evlenecek erkek bulamıyorsam bulmıyım kalsın zira kendisi benimle hayat kurmak değil kendisine bakıcı arıyor. Hayat paylaşınca kolaylaşır öğrenin bunu, iki insan birbirinin hayatı kolaylaştırıp, güzelleştirmeli
- 1 yıl
Söylediklerimi anlamamışsınız. Ben durumu kendime göre yorumlamadım erkeklerin geneline göre yorumladım.
Erkekler zaten yıllardır evdeki eşlerini ezdiği için, eve hapsettiği için, ekonomik güç bende diyerek her haltı yedikleri için kadınlar bu isteklerinde haklı dedim zaten😅Ben ev işi yapmaya karşı değilim. Ütü, temizlik, çamaşır, yemek vs tüm işleri kadınların %80 inden daha iyi yaparım ki yapıyorumda. Evlenincede aynen devam edeceğim eşime yardım ederek. Ki benim için eşimle yemek yapmak bile zevk olur sorun değil yani. Ben bunu kendi istediğim için yapıyorum ama kendi tercihim yani genel çoğunluk ile arada çok büyük fark var.
Ama erkeklerin %90 civarında bu durum böyle değil. Onlar evde bu işi görmediler, alakaları bile olmadı. Eşleri sende yemek yap, ütü yap dediğin bunu istemeyecekler. Annelerinin evinde yaptığının aynısını eşlerinden bekleyecekler. Bunu evlendiklerinde bulamayıncada evlilikten kaçacaklar.
Bu anlattıklarım kendime özel düşüncelerim değil sadece gerçekler. - 1 yıl
bunu kabul eden varsa gayette derim Allah boşuna beyin vermemiş dimi kafasını çalıştırıp boyun eğmeseydi yıllarca böyle olmazdı bak başka Topluluklards öyle mi değil
- 1 yıl
iyi olsaydı da iyi konuşsaydık O ZAMAN ONALR YÜZÜNDEN ERKEKLER BÖYLE!
- 1 yıl
isteyen gayette başa çıkıyor
- 1 yıl
ondan kendinizi haklı çıkarmak için uğraşıyonuz dimi
- 1 yıl
bu kadar uzun yazıları kimse okumuyor boşuna yazıyorsun
- 1 yıl
cevaplamam için okumam gerekmiyor sadece ilk satırın yarısını okuyorum
- 1 yıl
sanırsın 80 yaşında bilge
- 1 yıl
Devir değişti isteseniz de istemeseniz de yeni düzen bu. Kendi üzerinize düşen sorumluluğu yapmak zorundasınız evlenme düşünceniz varsa, istesen de istemesen de. Ben hem işte çalışıp para kazanacaksam, hem ev işlerini yapacaksam, hem çocuğa bakacaksam senin benim hayatıma ne gibi bir katkın oluyor? Bu durumda ben de evlenmek istemem zaten. Biz sizin aksinize erkeklere düzen değişti bütün işleri siz yapacaksınız demiyoruz, kendi payınıza düşeni yapmak zorundasınız diyoruz. Kabul eden eşiyle hayatını paylaşır mutlu olur, etmeyen annesiyle yaşamaya devam etsin ondan bi bok olmaz
- 1 yıl
@Asdfghgfdsax Söylediklerine katılıyorum. Ama bana bana söylemen biraz saçma olmuş. Hepsini okuduysan ben zaten tüm işleri kendim yapıyorum eşimlede yaparım dedim🤣
Ben genelin adına konuştum. İstesenizde istemesenizde erkekleri bu duruma alıştıramayacaksınız bu arada. Ev işinde ne var ayrıca? Çamaşırı, bulaşığı makine yıkıyor. Temizlikte zor değil. Ütüyü yapamayacak erkek çoktur. Ütü istemez kumaş alıversin. Evde yemek dışında iş mi kaldı bu zamanda sizin bu boş boş ev işi yorucu diye ağlamalarınızı zerre anlamıyorum. Hepsini bende yapıyorum hiçbir zorluğu yok🤣
Bi çocuk bakmak cidden zor iş. E o da annelik görevi zaten. Ki ondada kadın çalışmadığı sürece kadının görevi. Kadında çalışıyorsa bu çocuğa kim bakacak zaten🤦🏻
Şurda 20 yıla insansı robotlar çıkar evde tüm işleri onlar yapar zaten. Kimsenin böyle dertleri kalmaz o zamana kadarda erkek milletinin ev işine alışacağını pek sanmıyorum🤣 - 1 yıl
Alışacaklar. Savunduğun şeye karşı çıkıyorum kişisel olarak sana söylemiyorum zaten. Ütüyü yapamazmıs bilmem ne biz de doğuştan öğrenmedik yaptıkça öğrenilen şeyler bunlar. Hem çok basit şeyler diyerek küçümsüyosun hem de erkekler yapamaz diyerek kendinle çelişiyosun. Ev işlerini sadece 1 kişinin yapması zor kardeşim. İşin zorluğula ilgili değil, sürekli yapmak ve 2 kişinin yapması gerekeni tek başına yapmak zor. Her gün iki kişilik yemek yapmak, o yemeği toplayıp kaldırmak, evi silmek süpürmek, etrafı toplamak, çamaşırları asmak toplamak, çocuğa bakmak vs bunları tek bir kişiye yıkmak ve görevi olduğunu iddia ederek zorlamak hiçbir insanın aklından bile geçmemeli. Hayatı, ihtiyaçları ve görevleri paylaşamayan biriyle, bencil olanla ben hayat kurmam. Hiçbir kadın da bu devirde kendini ezdirmesin. Daha fazla söyleyeceğim bi şey yok
- 1 yıl
Kadın çalışıyorsa erkek hepsine yardım etmeli zaten bencede ben zaten hepsine yardım Edeceğim ama bu kendi düşüncem, kendim istediğim için zaten bunları yıllardır kendim bildiğim ve kendim yaptığım için yapacağım.
Ama bunu içinden gelerek yapacak adam çok çok nadir bunu anlatmaya çalışıyorum. Kadın bunu zorlayarak yaptırmak zorunda kalacak çoğu erkeğe. Çoğunda huzursuzluk çıkacak. Erkekler alışmayacak. Alışmak istemeyecekler çünkü anneleri evde her işlerini yapıyordu. Ayrıca içinden gelerek yapmayan erkek baskıdan yapmak zorunda kalırsa bu sefer eril enerjisini törpülemek zorunda kalacak ve sonunda kaybedecek. Bu seferde bu nasıl erkek ya diye kadınlar huysuzlanacak.
Çoğu erkekte ben ev işi yapacaksam niye evleniyorum takılırım geçerim en azından masrafım olmaz kafasına girecek. Aile yapısına, evliliğe olan güven, boşanmalar iyice artacak. Ki son 5 yılda yeni evlenenlerin boşanma oranı %60 civarındaymış zaten aşırı artmış durumda. Gelecek pek parlak değil
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılTurk erkekleri bu medeniyete daha ulasmadi. Yabanci erkekler bu islerin sorumlulugu oldugunu daha dunden biliyorlar. Avrupada bulasik yikayan, evi temizleyen vs cok erkek gorursunuz. Cocuga da cok iyi bakarlar. Bir emzirmedikleri, dogurmadiklari kalmiyor galiba.
Hollanda da parkta daha cok babalarin oldugunu görünce bir afallamistim. Uzun boylu, kasli, sarisin meteorlar cocuklariyla cok guzel ilgileniyorlardi. Mamasini hazirlayip veren vardi. Aglayinca sakince ne yapacagini bilerek susturan vardi. Usudugunu anlayip hemen giydiren vardi. Bunlar evde de boyleymis orada yillardir yasayan bir arkadasimin dedigine gore.
Bizde de boyle olmasi icin kac sene gecmesi gerek bilmiyorum ama bu arada biz kadinlar heder oluyoruz. Kadinlar hem para kazanip, hem ev isleri yemek vs gibi, hemde diger annelik dahil tum isleri yapacaksa evlenmesinin mantigi ne? Bekarkende boyle yasanir zaten, erkege ne gerek var? Evlilik gibi "ortaklik"sozlesmesini imzalamaya ne gerek var. Ulkemizde bu evlilik isi "ortaklik" olmuyor acikcasi.
Bosanmalarda bu yuzden oluyor zaten. Erkekler gunumuzde daha rahat. Tek sorumluluklari olan ekonomik yukude attilar kadinin ustune. Baska hangi sorumluluklari kaldi? Kebap gibi yasiyorlar. Mesaileri bitince calismak bitiyor turk erkekleri icin ustune bir de kendileri fazla calismadan, fazla mesai ek is yapmadan havadan eve bir maas diye giriyor. Ohhh missss.
Turk kadinlari da guclu kadinim sloganiyla gizliyor aslinda caresizligini. Burdan bakinca kocalarina maasli hizmetci, evin bedava işçisi gibi duruyorlar acikcasi. Kimse oyle gucluyum, kariyerde yaparim cocukta yaparim gibi ayaklar yapmasin, bunlara sığınmasın.
Pardonda hanginiz takdir ediliyorsunuz tum bunlari yapiyorsunuz diye. Anca ustunuze gorev oluveriyor her zaman ki gibi. Ulkece karar alsakta erkekler duzelmeden evlenmesek. O zaman duzelirler belki ama turk kadini cok ilginçtir ki bu kadar yukun, sorumlulugun altina gozunu kirpmadan giriyor evlilik olayina.
Erkekler evlilik baslagincindaki birkac seneye odeyecegi, hatta belki altinlarla buyuk çoğunu ilk yildan odeyecegi masraftan korkuyor oyle evlenmiyor, evlenesi gelmiyor.
Kadinlar disarda calis evde calis, cocuklara bakim sagla gibi bir ton görevini bilse de, bu gorevlerinin "omurluk" oldugunu da bilse, evlenmeye can atıyor. Cok ilgincsiniz gercekten. Turk kadinlarinin boyle davranislarini gorunce de cogu sey mustehak, hakediyorsunuz demekten de alamiyorum kendimi kusura bakmayin artik. Bile bile atese girip ben yanmak istiyorum diyen baska kadin milleti görmedim galiba.
Biz kadinlar kendimizi bu sebeplerle geri ceksek erkekler bir seylere mecbur kalir zaten. Evlenelim diye onlar yalvarir. Tamam bende destek olacagim diye mecbur kalirlar, zorunda hissederler.
Ama sizler daha dunden evlenmeye hevesli olarak gozuktugunuz icin, çalışsanız da evin hanımı rolunu dunden ustlendiginiz icin erkekler duzelmez bu tabloda zaten.
Ayy evim var, kocam var, evlendim basardim, evimde cok guzel kahvaltilar hazirlayacagim ceyizime cok guzel kahvalti yemek tabakları aldim, onlarla cok guzel yemekler sofralar kuracagim vs derseniz, evlilige ve gorevlere bu kadar sıkı sıkıya bagli olursaniz olmaz ki zaten. Erkek kosede oturur, sesini cikarmadan keyfine bakar. Tamam turk erkekleri asalak orada sorun yok ama turk kizlarina da baktigimizda cokta sutten cikmis ak kasik degil.
Evlenmek istemiyorum diye gezen atanan kiz arkadasim, erkek bunca kocaci oldu, kocamda kocam diye geziyordu. Kendisi buldu ama kocasi bence çalışıyor parasi var diye istedi bu kizi. Artik erkekler kizin cok ahim sahim bir durumu, guzelligi yoksa para icin geliyor zaten. Cogu erkek bunu yapiyor artik. Sonra biz arkadaslariyla iletisimi kesti zaten. Siz dunden bu kadar evlilik, erkek ve koca meraklisi olursaniz bu isler sor duzelir.
Erkeklerde der ki kilimi kipirdatmasam da isteniyorum zaten. Evlenecek kisi de bulurum. Bu guclu kadinim ayagina para kazanmaya, calismayansa da hevesli, evinin hanimi olmayansa hevesli. Buyursun yapsin bana bulasmasinda derler yani. Diyorlarda. Erkekler kadar hataliysa kizlarda o kadar hatali kusura bakmasin kimse.
20 Yorumla
1 yılBu sorunun birçok nedeni olabilir ve genellikle kültürel, toplumsal ve bireysel faktörlerin birleşiminden kaynaklanır:
Toplumsal Normlar: Birçok kültürde, geleneksel olarak ev işlerinin kadınların sorumluluğu olduğuna dair bir algı vardır. Bu normlar, erkeklerin bu görevleri üstlenmesini zorlaştırabilir.
Rol Beklentileri: Toplum, erkeklerin evin dışındaki işlerle, kadınların ise ev içi işlerle ilgilenmesini bekleyebilir. Bu beklentiler, ev işlerinin çoğunu kadının üstlenmesine yol açabilir.
Eğitim ve Öğrenme: Erkekler, genç yaşlardan itibaren ev işlerini yapma konusunda yeterli eğitim veya deneyim sahibi olmayabilirler. Bu durum, ev işlerini yapmaktan kaçınmalarına neden olabilir.
Bu durum, her ilişki için geçerli olmayabilir. Eşitlikçi bir yaklaşım ve açık iletişim, bu tür sorunları çözmede etkili olabilir.00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. sanırım bu algı topluımda kızların beynine işlendi. eee evlendik de ev hanımımı olduk be. eskiden di o. ben okudum. artık medeni cagdayız calısıyorum da. kadın erkek esit. ahanda ütü ahanda masası. :D
ama aynı zamanda kadınlar akıllı da. ellerindeki avantajı vermek istemezler. misal ben laik solcu bi kadının mehir olayına sahit olmustum. baktıgında dini konularda sol cevre bellidir ama mehire böyle bakmıyorlar. misal sende istese kadın calısmaz diyorsun. bence bu 2 fikir celişiyor. babalarımız zamanında evet bu algı vardı. toplumsal bi yargıydı bu. ama su andaki dünyamızda bunun altı bosaltı.
sanırım evlisin. yani hatunluk süper güclerini kullanarak halledersin ya. zaten sen yaparsın diye sallamıstır. bu bence senden alınan cesaret gibi duruyor. anası toplar diye evi toplamayan ergen kız gibi.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılben yardım ederim eşime.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılNe kadar sığır var gizli yorum atmış. İki taraf da çalışıyorsa ev işleri yarıya bölünür. Erkek mi süpürüyor kadın siler, kadın mı pişiriyor erkek toplar, erkek mi makineye atıyor kadın asar.
Atomu parçalamak değil ya bunu anlamak o kadar zor değil. Küçükken onların arkasını toplayan ve toplayana laf etmeyenler kadar, bu konuda kendini geliştirmeyen neondarteller de suçlu.
Hanımlar, durumunuz buysa hakkınızı söke söke alın lütfen. Sessiz kalıp sineye çekmeyin. Yıllarınız ev işiyle geçmesin.53 Yorumla- 1 yıl
Evet bir de ataerkillik devam edicek yazmis... bal gibi de kadinin köle oldugunun farkindalar ve devam etsin istiyorlar
- 1 yıl
Ülkenin her evinde 10 evden 9unda durum bu olduğuna eminim ama kanıtlayamam. Hakkını da söke söke nasıl alacak işte sonuc mahkeme kapıları boşuna değil bu kadar artış. Eskiden kadınlar bu köleliğe razı olup otururdu şimdi oturmuyor çok iyi yapıyor
- 1 yıl
Evet, bu haksızlık devam etsin istiyorlar ama kadınlar hakkını aramaya başladı. Fark ettiyseniz birçok erkek evlenmekten hepten çekinir oldu. Çünkü evlenmenin ucu kadınlara battığı kadar erkeklere de batmaya başladı.
Her fırsatta gözlerine sokuyorum bunu keyifle. Erkekler için riskler şu şu dediklerinde, yüzyıllardır kadınların hayatı buydu, hoş değil biliyorum diyorum. Kim demiş birilerine zorla empati yaptırmak mümkün değil diye? 🙂
1 yılBizde durum şöyle. Ben de çalışıyorum eşim de çalışıyor. Eşimin evde bazı görevleri var. Evi süpürür bulaşık makinasını boşaltır ve eşyalarını derli toplu düzenli tutar. (arada etrafa attığı çoraplar hariç) Bir de ne zaman istesem dışarıdan alınacak bir şey varsa gider söylenmeden alır. Bunlar bana çok yeterli geliyor. Bunların dışında evin temizliği, yemeği, çamaşır yıkama, asma, ütüleme Ve her türlü detaylar bende. Onun yaptığı işler belki iki üç günde bir yapılan işler bense her gün işten gelip hiç oturmadan işlere giriyorum. Ama bu durum hakkında hiç oturup da benim yaptığım işler daha çok diye düşünmedim. Ona yaptığım her işi çok severek yapıyorum. Onun karnını doyurmak yemeğimi beğenmesi beni aşırı mutlu ediyor. Bence evlilikte takıntılı bir şekilde eşitlik aramak doğru değil. Karşındaki sana elinden geldiğince yardım ediyorsa sen de elinden ne geliyorsa az çok düşünmeden yapmalısın. Tabi ki kastettiğim şey sizi asla umursamayan bu senin görevin diyip değersiz hissettiren insanlar değil.
12 Yorumla- 1 yıl
Kim eve daha fazla para getiriyorsa o evin reisidir.
- 1 yıl
Sana yazdım bu konuya dair fikirlerini dinlemek isterim.
1 yıl
Bu durum, toplumsal cinsiyet rolleri ve kültürel beklentilerle ilgili bir dizi faktörden kaynaklanıyor olabilir. Geleneksel olarak, birçok toplumda ev işleri ve çocuk bakımı, kadının temel sorumlulukları olarak görülmüştür. Bu roller, nesiller boyunca sürdürülmüş ve içselleştirilmiş olabilir. Dolayısıyla, bazı erkekler, farkında olmadan bu beklentileri devam ettirebilir.
Ancak bu durum, her erkek için geçerli değildir. Toplumun değişmesi ve cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığın artmasıyla birlikte, bu tür kalıplar yavaş yavaş kırılmaktadır. Birçok çift, ev işlerini ve sorumlulukları adil bir şekilde paylaşmaya özen gösteriyor.
Bu konunun çözümü, açık iletişim ve karşılıklı anlayışa dayanır. Çiftler, evdeki görev dağılımını adil bir şekilde paylaştırarak, her iki tarafın da mutlu ve tatmin olmuş hissettiği bir denge kurabilir.10 YorumlaBir tanesi de yazmış ki eşim evde ise işe gitmiyorsa ev işleri onundur 😂 kadın illa çalışıyor olması mı lazım ev işlerini paylaşmak için? O iki insan evlenip bir yola adım atıyorsa birbirine yardım etmeli sen kadın toplar diye çorabını kalkıp bir tarafa savuruyorsan hizmetçi muamelesi yapıyorsun demektir. Erkek işe gidiyor diye de çıkardığı pisliği bırakıp kadına yükleyemez, yediği bulaşığı bırakamaz. Lafa gelince kadın herşeyin üstesinden gelir diyorlar hayır siz kadınlara evlenince robot muamelesi yapıyorsunuz.
Kadın zaten belli başlı yapacaklarını bilir yemeğini yapar gerekirse temizliğini ama hiçbir şey tek taraflı yürümez.13 Yorumla- 1 yıl
Evet çalışmıyorsa ev işleri onda tamam mı biz köle değiliz siz nesiniz Adriana Lima mı?
Gizli Üye(18-24)1 yılAğzına sağlık kardeşim biz Türk kadınları olarak yüzde 95 yorumlardaki cahil kitleye düşeceğiz
Ne tam Avrupalı olabildik ne de tam Asya en azından Asya'daki erkekler kadından sadece evde oturmasını bekliyor Avrupa'daki erkek eşine yarı yardımcı olarak çalışmasını bizden ise hem eve hem ise tek başımıza yetmemiz isteniyor...
Sonra turk kızları bakımsız avrupa rus kızları güzel... o tarafın erkekleri gibi olsanız bizde dertsiz kadersiz olur daha az yaşlanıriz kendimize bakmaya vakit buluruz
İnanın turk aile yapısı işini eline alan kızları özgü biraksa bugün evlenme oranı yüzde 65 duser mesela ben işimi elime aldım ama ailemden ayrilamadim düzenim olsun diye evlendim yoksa hayatta evlenmezdim. Param da vardı 2 kişi ile ugrasacagima (ve de onun ailesi ile) kendi kendime yeterim.
Allah yardımcımız olsun söylenecek çok şey var da anlayacak insan yok...12 Yorumla- 1 yıl
Asya'da öyle bir şey yok, aksine çok daha iyiler. Sevgilim Asyalı ve çalışmamı 'beklemek' yerine işime saygı gösteriyor. İstersen yap, istersen yapma ben sana bakarım yine, diyor. Ayrıca temizlikti şuydu buydu sen yorulma ben çalışan tutarım, olmadı istemezsen temizlikçi birlikte yaparız diyor.
Bu dediğin sadece tc erkeklerinde var, erkek doğup adam olmamışlar.
Cevap sahibi1 yılHerkes yüzde yüz boyle demek yanlış tabii istisnalar var kore japonya gibi ülkeler belki daha farklı ama Endonezya arab ulkeleri vs bakarsak yüzde 95 öyle
Gizli Üye(36-45)1 yılÇünkü öyle alışıyorlar, bekarken anne topluyor arkasını, evlenince de karısı. Ama bu bütün ulkede bütün evde böyle genel olarak bu yüzden kadınlar sadece aşkla sevgiyle evliliğe evet dememeli. Çünkü bir ömür karşılaşacağı durum bu. Çocuk olunca yine birde o yük eklenecek ve bu durumlar süreli de değil bir ömür boyu. Bunu kabul etmek istemeyen evlenmeyecek benim gibi çünkü kimsenin hizmetini bir ömür yapamam. Sonradan değişir, ona öğretirim diyen ya da erkek evlenene kadar evet der ama sonradan çok sürmez bunu anı kurtarmak için söylediği. Bu yüzden evlilik hayır kadınlar köle oluyor evlenince, bu hiç değişmez
00 Yorumla
1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum ama olurda evlenirsem kesinlikle ve kesinlikle ev işlerini eşime yıkmam, yardım ederim beraber yaparız.
34 Yorumla- 1 yıl
Z kusaginin en sevdigim yani bu.. bak bir de 40 yas ustu tayfaya insani konusurken kanser ediyorlar bir de bununla evlenip yuz yuze kahrini cekenler var
- 1 yıl
Eski nesil cahil, beyinleri yıkanmış. Evlilik düşünüyorsanız kendinizden küçük ya da yaşınıza yakın biri ile evlenmenizi tavsiye ederim. Tabi genelleme yapmak doğru olmaz elbette ama kriterlerinizi bu yönde tutmanız size biraz olsun kolaylık sağlar diye düşünüyorum. Bazı kadınlarda niye yaşça büyük erkek sevdası var anlamıyorum çok cahiller, düşünce olgunlukları da yok.
- 1 yıl
Herhalde baba sorunalrindan yasca buyuk erkekelrden hoslaniyorlar da yok yani bizim kusagin kadinlari baya magara adamlariyla ayni yaşta...
- 1 yıl
Bu sorunun boşluğu böyle giderilmez ki saçma bir bakış açısı. Aile ve aşk meseleleri bambaşka şeyler çünkü, birbiri ile karıştırılamaz hatta benzetilemez bile bu yüzden o mantıkla yola çıkanlarda sapkınlık olabileceğini düşünüyorum. Her neyse fikrimce ilişkilerde kadının daha büyük olması daha sağlıklı kısaca, tabi bu benim fikrim, isteyen katılır isteyen katılmaz.
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılSonuna kadar katılıyorum, ikisi de çalıştığına halde böyle olunca diyorum kız kendine yük etmiş başka bir şey değil. Hayat arkadaşlığı yok ki ortada hizmet eden ve edilen var.
14 Yorumla- 1 yıl
Yani dusunsene para kazaniyorsun ev islerini de tek basina hallediyorsun cocuga falan da bakmissin eeee bu adam ne halt yemeye hayatinda... oylesi yukten baska bir şey degil
- 1 yıl
Aynen öyle, hiç bir katkısı yok kendine baktırmaya evlenmiş gibi.
- 1 yıl
Kaynanalar bu yuzden gelininin iyi yemek yapmasini sessiz sakin olmasini istiyor baya ogluna ölene kadar bakacak köle ariyorlar
- 1 yıl
Aynen öyle, bir de çalıştığı halde bununla övünen hemcinsler var asla anlamıyorum. Bir yerden sonra kendi kafasına vuracak haberi yok.
1 yılEv işlerinin sadece kadına yüklenmesi gerçekten adil değil. Eşit sorumluluk, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Kendi işini yapmayan bir insanın, partnerine bu kadar yüklenmesi doğru değil. Hem çalışıp hem ev işi yapmak zorunda kalmak kadınlar için büyük bir yük ve bu durumun değişmesi gerekiyor.
10 YorumlaAilesinden öyle terbiye almış yetişmiş demek ki
27 Yorumla- 1 yıl
Terbiye derken ortada terbiye yok... tuvaletten sonra ellerini yikamayi bile ogretmemisler resmen
- 1 yıl
Arkadasim normal degil bu... normal diyip durma... magara adamindan hallice olmanin neresi normal olabilir ya 21. yy dayiz
- 1 yıl
Hala normal kelimesini kullaniyorsun hem de terbiye kelimesiyle birlikte
- 1 yıl
Bence de
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Bu şekilde olursa erkekler daha kıymetli oluyor! 😅
Ev işi, temizlik yemek her şey kadın tarafından yapılır, ataerkil toplumda! 😅
Bana göre değil, bana ters, sizin en hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır, hadisi şerif!
Ama gider onları severler! 😅
Hak ediyorlar valla! 😅
Beter olsunlar, oh olsun! 😅00 Yorumla
1 yılEv işlerini çalışmayan kadından beklemesi normal Tabii kadını çalışmaya zorlamak da normal değil o da ayrı bir konu yalnız çalışan kadın olmasa da ev işlerinin bir kısmına eş yardım etmeli mesela camların dışarıdan silinmesi perdelerin sökülüp yıkandıktan sonra asılması gibi elektrikle alakalı veyahut tehlikeli sayılabilecek işleri En azından hafta sonu genel ev temizliğine de ufaktan yardımı dokunmalı
00 Yorumla
1 yıleskiden erkek kraldi. Kralda karisini filan calistirmazdi onu rahat ettirmeye calisirdi. siz feminizmi getirerek bunu yiktiniz. krali köle yaptiniz. kralice iken köle karisi oldunuz. Daha iyi oldu ama. Erkeklerin sorumlulugu filan kalmadi pek. yakinda kadinlarda evi gecindirmekten sorumlu oldu mu tamamdir kebap 😅
01 Yorumla- 1 yıl
kafana göre 🤠
1 yıl1 bardak suyu dolaptan alıp dolduramayacaksa da evlenip kıza işkence etmesin bir zahmət.
12 Yorumla- 1 yıl
Yemek yemek ve bedava duzenli cinsellik icin evlendikleri için
- 1 yıl
Evlilik o kadar basit değil işte.
- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
1 yılHer erkek böyle değil ki aksine ben titiz birisiyim eski eşimde full free dağınık bir varlıktı
12 Yorumla- 1 yıl
Eski esinden bir varlik olarak bahsetmende ne bileyim😅
- 1 yıl
Hani evlilik şeysi diyince bende staj evliliğimden örnek veresim geldi 😂 ben ev işini çok dikkatli yaparım dağınıklığı hiç sevmem ama işte benim tarzıma da uyan daha gelmedi 😁😁
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Bu, erkekler evlenince değiştiği için değil. Çoğu kişi zaten bekarken de öyleydi. Ya görünmezdi bu yönleri fark edilme ya da üç maymunu oynadılar sonradan foyaları ortaya çıktı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTembeller. Kendi temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar beceriksizlikle yetiştirildiler. Üniversiteyi şehir dışında tek başına okumuş erkeklerde böyle bir sorun yok çünkü bu çok basit becerileri kazanmış oluyolar. Birey olamamış erkekler annelerinin kendine baktığı gibi eşinden aynısını bekliyor. Bana çok zavallı ve ezikçe geliyor bu. Allah korusun. Kendini geliştirmiş bir erkekle hayat kurmak isterim
00 YorumlaErkeklerin çoğu anaları tarafından şehzade hazretleri olarak yetiştirişdikleri için kadını bir hizmetçi olarak görüyorlar. Meselenin özü yetiştirme yani.
30 Yorumla
1 yılBüyük genelleme bence aynı şekilde toplumda erkek çalışmalı erkeğin maaşı kadından yüksek olmalı diyede bir sürü şey var. burada ablalarıma sorsak yaşı benden büyük çogu benden az kazanan biriyle evlenmem der istiyorsan sor böyle bir soru
05 Yorumla- 1 yıl
@hynjinnnn çok sexist bir yaklaşım abla hiç yakıştıramadım benim demek istediğim bura saçma roller olduğuydu ama konuyu nasıl oraya getirdin anlamadım. "Evet, bizden az kazananla evlenmeyeceğiz, var mı diyeceğin" o zaman karşıdakini senden üstün mü görüyorsun yemin ederim bir şey anlamadım yazdıklarından
- 1 yıl
@hynjinnnn sen türk erkeklerine fazla takmışsın canını fazla yakmışlar bu kadar hakaret fazla
1 yılKadın ve erkek çalışıyorsa akşam bütün iş kadına yüklenilmemeli temizlik, mutfak , çocuk bakımı falan ortak yapılmalı yardımlaşma ile
Mesela , yemek yapılırken salatayı erkek yapsın benim kuzenimin eşi yapıyor00 YorumlaAile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı. Evdeki tüllerin kaç derecede yıkandığını bilmeyen erkek de ben erkegim diye dolaşmasın bi zahmet dimi hanımlar? Siz her şeyin en iyisine layık olduğunuz gibi ev işlerinde de her türlü bilgi birikime sahip erkeklere layıksınız çünkü.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. - Yetişme tarzlarından
- Ev işini kadın yapar tabusunu yıkamadiklarından
- ( Ama bence bu tabuyu yıkan destek olan erkekler var az da olsa)
11 Yorumla- 1 yıl
Ohoo o azınlık dediğin denizdeki kum tanesi, kime değil gelir Allah bilir🤣 bu yüzden evlilik kadın için büyük yük ve saçmalık. Kimsenin bir ömür yükünü almasın kimse
1 yılNedenini bilmiyorumda ev işlerini her iki tarafta yapmalı. Ha eğer taraflardan biri çalışıyor, diöeri evde oturp yan gelip yatıyorsa bi zahmet o yapsın ev işlerini.
00 Yorumla
1 yılBunu önceden konuşup ona göre evlenmek gerek kesinlikle. Yediği tabağı bulaşığa bile koymaya aciz çok erkek var. Evde oğlum paşam sen iş yapma diye erkeklerin büyütülmesinin sonuçları..
00 YorumlaGenelde kadınların elleri ev işlerine daha yatkın olduğu için ve bu böyle gelmiş evvelden kadın dısarıda mesai yapmak zorunda değil o isteğe ve ühriyaca kalmış bir şey. Erkek te normal olarak dısarıda çalışıyor eve gelince de dinlensin bir zahmet oda insan. Kadının çalışması sonradan çıkan bir şey zaten. Okumak gelişmek ayrı, kariyer yapmak zorundaymıs gibi davranılması ayrı.
00 Yorumla
1 yılKendi aile yaşantılarında ne gördülerse onu devam ettirmeye çalışıyorlar genelde. Babanın anneye olan tavrı, evlendikleri zaman erkek çocuklarının eşlerine olan tavrına dönüşebiliyor. Saçma bir şey.
00 Yorumla
1 yılBu çok kadim bir yanılgıdır. Biri, kadın ev işi yapar diye yüklemiş ya, sonra ki nesiller de, sankş ayet varmış gibi ilerletmiş.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılmaalesef bizdeki erkekler dededen babadan ne gormuşse onu uygular eşlerini evde hizmetçi görürler
00 Yorumla
1 yılÖyle görüp büyümüş ve evet bu doğru bir şey değil yemek falan yapamasa bile en kötü eve bir süpürge falan tutabilir
00 Yorumla
1 yılKendi yemeğimi bile bazen kendim yaparım. Evliliğin amacı sevgidir. İnsanların birbirine yük bindireceği bir şey değil
02 Yorumla- 1 yıl
Ülkede tamda bu işte, kadına yük bindirmek hemde süresiz
- 1 yıl
@Hayatgercek saçma bir şey, sevgi saygıdan doğar
Eger esim calısmayıp gün boyu evdeyse ev isleri tabiki onundur ama eger beraber calısıyorsak ev isleri ikimize ait.
00 YorumlaYetiştirilme tarzı. Evde öyle gördüler demek ki. Her işi anne yapınca kolay oluyor tabi. Evlenince de kadının evde iş yapmasını bekliyorlar.😒
01 Yorumla
1 yılBöyle başlıklarla rolleri iyice karıştırıyorsunuz. Sonra da adam gibi adam yok hiç bir yerde diye ağlıyorsunuz
00 YorumlaErkeğin eşine hep yardımcı olması lâzım, kadınların omzundaki yükü çok çünkü.
10 Yorumla
1 yılBöyle yetiştiriyorlar ama bizler öyle yetistirmeyelim hanımlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılYorumlara baktım da ne kadar çok sığır erkek var eee anasına bak oğlunu al boşa dememisler
12 Yorumla- 1 yıl
evde kalsın öyle erkekler
Maalesef ataerkil bir toplumda buyutuldutugumiz için erkeğin ev işi yapması hoş karşılanmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen düzenli ve çalışkan insanımdır kimseden bir şey beklemem. Çamaşırımı makineye atar yıkarım evi de süpürür vileda ile silerim her yer tertemiz olmalı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. valla ben beklemezdim bir kadınla yaşasam gereken neyse yapılır
00 Yorumla
1 yılAnneleri arkalarını toplamak içn bir kadına ihtiyacı olmadgni ogretemedkleri içn
00 Yorumla
1 yılanaları prenslerinin elini sıcak sudan soğuk suya sokturmadığı için
00 Yorumla
1 yılKızlar yorumlarda ağlamış. Biraz ev işi yapsanız ölmezsiniz.
00 Yorumla
1 yılHer ikisi de çalışıyorsa ev işini de yine ikisi yapmalı.
00 YorumlaÇoğu gelenek, birazı iş yorgunluğu
Genelde erkek çalışıyor sonuçta00 Yorumla
1 yılTakip ediyorum genel olarak 25 yaşın üstündeki kadınlar ev islerini erkeklere kitleme derdinde 😀
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
1 yılBu işler böyledir kadınlarda bir şeyleri hep erkeklerden bekliyor ama ben birlikte yapmak isterdim
00 Yorumla Ev işleri kolay ya parayı bastırıp teknolojiye uyum sağlarlarsa böyle sorunlar oluşmaz
041 Yorumla- 1 yıl
Senin kafandaki o tek hücreni s... im ütülü çıkıyor diyor görmemiş görgüsüz gurbetçi kurutma makinesi olduğu ve kırışık çıkardığı için yazıyorum. Beynin çok hücreli olsa kurutma makinemiz olduğunu anlarsın. Ucuz naylon tişört alıp makinaya atıyor sonra burada zengin ayakları yapıyor gurbette tuvalet temizliyorsun Euro 0 olsa ağzın kokar açlıktan
- 1 yıl
@Riveras la tek yaşıyom diyom kız iyimisin sen annemin 2004 yılında satın aldığı bir ev vardı kiracıdan kurtulunca anahtarı bana verdi yaşamam için o eve kurdum sistemi tek yaşadığım için herşeyi ben yapıyorum
Yemek yediğim tabak çatal su tutup makineye koyuyorum harici yerlerde halı yok mopla siliyorum yemek yediğim masayı ve tozları ıslak havlu bezler oluyor onlarla siliyorum
Robot süpürge uygulamadan ayarlayıp bi kırıkları alsın diye tur attırıyorum tamam bu kadar - 1 yıl
Anlaşıldı sen pis birisin. Kesin evin toz toprak içinde pasaklı paskalsin belli. Adam gibi ev temizleyemezsin sen. Bu soru evli erkekler için sorulmuş. Senlik bir durum yok. Bekar pis paspal birinin tekisin. Evlenince kadın adam gibi temizlik yapacak sende kaçak Göcek silip geçeceksin. Evlenme bu pasaklilikla.
- 1 yıl
@Riveras ne alaka la ne pasaklısı kızım camları falanda cam sil ile siliyorum evde yerlerde halı yok istemem zaten sadece evde kullanmak için aldığım özel ayakkabımla geziyorum yere düşen şeyleri yemem arkamdan robot süpürge moblu süpürerek geliyor zaten kadını erkeği yok bu işin herkes yapabilmeli yemek temizlik
- 1 yıl
@Riveras evde durmuyorum fazla zaten otel gibi kullanıyorum evi ayrıca dik süpürgede var oda moblu onunlada uç takarak mobsuz yatağımı ve koltukları falan süpürüyorum
Robot süpürge çalışanlar ve temizliğe vakti olmayanlar için pratik herkes derinlemesine temizlik yapacak kadar boş vakti olamayabiliyor insanların
- 1 yıl
Geldin mi şimdi dediğim lafa. Temzilik ev işi zaman alıyormuş dimi. Öyle sandığın gibi kolay falan değil. Kadınlar bu yüzden zorlaniyor karı koca temizlik yapsa temizlik hızlı biter zaten ve dışarı çıkıp gezerler. Ama kadın tek başına yapıyor ve erkek gezerken kadın daha geç çıkıyor.
- 1 yıl
@Riveras tamam bende durumu açıkladım zaten robot süpürgeler var harici moblu dikey süpürgeler var basit cam silme yöntemleri var millet bu teknolojik ürünlerden fazlasıyla memnun sen memnun değil isen senin sorunun bu hadi robot süpürgeyi salla dikey moblu süpürgeyle 1 evi komple süpürmek yarım saat ya sürer ya sürmez hem süpürüp hemde sildiği için
- 1 yıl
Ya temzilik yapmayı bu kadar basit anlatmasına gülüyorum 😂😂 tam tahmin ettiğim tipsin kaçak Göcek arkasına bakmadan ev süpürüp tamam işte oldu diyorsundur. Hala moplu supurge diyor. Arkadaşım bende memnunum ama yeterli değil. 2 günde bir düzgün temizlik yapman gerekir senin evinde örümcek ağlarını kim alıyor bu temizlik düzeniyle acaba. Böyle kaçak Göcek temizlik yapan birini evinde örümcekler eksik olmaz. Supurmeyi ayrı silmeyi ayrı yapacaksın evin büyüklüğüne göre 1 2 saat sürer ayrı ayrı. Sonra yediğin içtigin şeyleri temizleyip yemek yapacaksın. Buradanda 30 45 dk gitti. Çamaşırları çıkarıp ya asarsin ya kurutur yerine koyarsın 15dkda böyle gitti. Bak işte kadınlar işten gelince böyle gidiyor zamanı erkekte yatıp dinleniyor çok iş yapmış gibi.
- 1 yıl
@Riveras evimde örümcek ağı falan yok la wtf sende harbi evimde halı yok diyorum yemeği mutfakta yiyip masayı silip yerleride mopla silip ya da süpürerek mutfak temizlenmiş oluyor buzdolabını makineleri ayda 1 kez çekerim oda ağır oldukları için tekrar ediyorum çamaşırları yıkayıp asma olayı bende yok Beko KM 99B var ona atıp Hazır giyimde 1.30 saatte giyilebilir ütülü durumda çıkıyor
Makine 9kg 9kg'nin hepsini doldurursan ütülemiyor buarada burada amacım senle sataşmak değil sadece konuşuyoruz
Moblu süpürge aynı anda hem süpürüp siliyor silmeye gerek kalmıyor mobla aynı görevi gördüğü için sadece içini açıp yüzey temizleyici koyuyorsun bu kadar - 1 yıl
@Riveras ne demek istediğini anladım buarada ben halı sevmiyorum evde bide süpürgelerde moplu olduğu için daha pratik oluyor ortalığı süpürmesi
Cem Özkok gibi iyice derinlemesine temizlemekle uğraşmamam tabi ama Cem Özkok bile benim kullandığım moblu süpürgeyi kullanıyor ortalığı süpürmek için videolaründa gözüküyor - 1 yıl
@Riveras kullandığım süpürge Dyson değil philips'ün 3'lü emme paspas ve süpürme olan Cem Özkok'ta kullanıyor ve kullanan herkes memnun
Tekrar ediyorum vileda ile aynı işlevi görüyor vileda kovasının içine nasıl yüzey temizleyici döküyorsan bununda haznesi var oraya koyuyorsun ve süpürgenin süpürme ile mob kısımları arası var başlıkta önce süpürdükten sonra arkasından mob temizliyor
1 yılToplum algısı bu evlenince kadın ev işlerini yapar erkek çalışır kafasından kaynaklı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGeneli öyle maalesef evlenecekken buna dikkat etmek gerek ya hem ev hem iş hem çocuk hangi biriyle uğraşacaklar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkeklerde bir gün biz işe gitmek zorunda mıyız neden kadınlar zorunda değil diyecek diye bekliyorum. Ama ne zaman olur bilmem
14 Yorumla- 1 yıl
diyoz zaten 😅
Cevap sahibi1 yıl@Psikopat-Civciv bari siz yapmayın 😸
- 1 yıl
valla feminizm diye diye kadin erkek fitratini bozdunuz. obje degiliz dediniz bu donemki kadar kadinlarin obje oldugu baska bi donem olmamistir 😅 dunya resetlenmeden zor duzelir artik
Cevap sahibi1 yıl@Psikopat-Civciv bende bir kadın olarak bunun fazlasıyla farkındayım. İnsanları çok güzel manipüle ediyorlar
Gizli Üye(36-45)1 yılNe nerede
Nasıl?
Bizde öyle değil hiç. Bir sürü görevim var benim.18 Yorumla- 1 yıl
Ne gorevin var
Cevap sahibi1 yılAlışveriş bende,
Alınanların yıkanıp dolaba koyulması bende,
Yemek yapılırken rende doğrama temizliği bende,
Yemek sonrası bulaşık makinesine yerleştirme sofrayı kaldırma bende,
Haftalık süpürgelerin, kurutma makinesinin filtre temizlikleri bende,
Süpürme işini sevmediğim için robot süpürge aldım, onun temizlik ve çalıştırılması bende- 1 yıl
Bu tek yaşıyor belli ki🤣 bu kadar kolay sıktığına göre
Cevap sahibi1 yıl😁😁😁
11 yıllık evliyim, 9 yaşında kızım var.
20 yaşından evlenene kadar yalnız yaşadım ben. O yüzden anasının evinden karısının evine geçen tiplerden değilim.- 1 yıl
O zaman bu bir istisna ama tüm toplumu etkilemez çünkü 10 evin 9u böyle değil tam tersi
Cevap sahibi1 yılBiliyorum. Hatta oran çok daha fazla bile olabilir. Aslında amacım kendimle dalga geçmekti :)
Ha diğer çoğunluk içinde olmak istermiydim?
Evet benim için hayat çok daha kolay olurdu.
Ama o şekilde bu seferb içim rahat etmezdi.- 1 yıl
Valla konu içi rahat edip etmemek değil, bir tarafa yıkmak etik değil, kadın da bir insan, makine ya da üst düzey güçleri olan bir yaratık değil bu yüzden olması gereken sizin evdeki durum her evde olmalı. Bu yüzden aslında evlilikler de çokça bitiyir ilk zamanlar her şey göze çarpmıyor sonra kısa sürede kadın durumum farkına varıyor adama söylüyor anlatıyor ama değişen bişey yok kadın da bitiriyor iyi de yapıyor kimse kimsenin bir ömür kölesi değil. Eskiden kadınlar susup oturuyordu onların ki yanlış şimdiki insanlar aklı başında işine gelmiyor ise çekmiyor evlilik sadece erkeğe bu durumda Sultanligi getiriyor kadına değil ama nereye kadar çekecek kadın işte bir yerde yeter artık diyor haklı olarak
Cevap sahibi1 yılSaygı duyuyor ve katılıyorum.
Gizli Üye(18-24)1 yılKadın ev işlerine bakar erkekte duruma göre yardımcı olur işten gelip çök yorgun değilse (kadın dışarda bir işte çalıştırılamaz)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBunları en başta konuşmakta fayda var. İnsanlara hakaret etmeye ne gerek var.
110 Yorumla- 1 yıl
Ne oldu alindiniz mi
Cevap sahibi1 yılBelli ki başkasını sinirlendiniz. Üslubunuz hoş değil.
- 1 yıl
Uslubumu birak anlattiklarima bak
Cevap sahibi1 yılBaşta konuşmaya bakar her şey. İster ayı olur ister efendi. Yaftalamak ne kadar kolay, erkekler diyerek genelleme de yapmışsın. Neresinden tutsam elimde kalıyor.
- 1 yıl
Yooo hic de kalmiyor ulkenin adi belli kültürü belli erkekleri belli kadinalri belli... neymis genellemeymis...
Cevap sahibi1 yılSen kendini diğer kadınlarla bir tutuyorsun yani. Ülkenin adı belli, kaç çeşit insan var memlekette iyisi de kötüsü de doruklarda.
- 1 yıl
Sen kendini essiz bir parca falan mi sanıyodum
- 1 yıl
Soruma cevap bile vermemissin ulu kisilik😂eee ev isleri yapan bir erkek misin yoksa boyle lafi dolandirip kendini hakli cikartan tiplerden misin
Cevap sahibi1 yılAynı frekansta değiliz. Kelimeleri yormayalım. İyi geceler..
- 1 yıl
Vay be buna bile cevap vermedi de ben vericegin cevabi da anladim zaten... bos bos konusmanin anlami yok
1 yılbu gibi erkeklerle evlenmeyeceksiniz
17 Yorumla- 1 yıl
Yorumlara bakarsan evlenmemen gerektigini anlarsin
- 1 yıl
gördüm buradaki erkekler hep böyle çünkü buranın kalitesi belli
- 1 yıl
Valla hayatim disarisi da bundan farkli degil... konsuurken evet hayat musterek derler evlenince burdaki ayilara dönüşürler
- 1 yıl
yok yok karamsar olma benim çevremde güzel insanlarda var görüyorum yani en yakın olarak abim var benden iyi iş tutuyor evi komple yıkar temizler paklar toplar cam siler ve 3-4 çeşit yemek yapmayıda bilir
sayıları az evet ama var yani sen buradaki davarlara bakma yani yuzyuze gelsen iki cümleyi bir araya getirip konuşamayan tipler kafa samanla dolu bunların - 1 yıl
Abin evli degilse aksama cikolatami cicegimi alip geliyorum😂
- 1 yıl
yaa Eylülde evleniyor geç kaldın aşkım🤣
- 1 yıl
Hadi ya 😂
Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Daha cok çalışan daha yorgun gelen ben isem bir zahmet eşim yapsın. Yapmiyorsa da tutsun bir temizlikçi.
08 Yorumla- 1 yıl
Parasını ödeyeceksen hayhay😅
- 1 yıl
@Hayatgercek ben niye odeyeyim karım benden az çalışıp benden az yoruldugu halde ev işi yapmak istemiyorsa temizlikciyi de tutsun bir zahmet kendi parası ile
- 1 yıl
Niye az çalışıyor olsun. Her sektör de her işte genel olarak herkes günlük 8 saat tabii bu 10 saate çıkıyor çoğu yerde, herkes aynı
- 1 yıl
@Hayatgercek öğretmen olduğunu düşünürsek her gün 8 saat çalışmıyorlar. Bazı günler 2 saat dersleri oluyor sadece.
- 1 yıl
@Hayatgercek hem masa başı bir işte 8 saat çalışan ile fizik gerektiren bir işte 8 saat çalışanın hissedeceği yorgunluk bir değil. Masa başında çalışan anca işe gidiş ve dönüş yolunda yorulacak. Öteki her an yorulacak.
- 1 yıl
Sana daha fazla yoruma gerek duymuyorum verecek cevap çok ama Allah'ın verdiği nefese yazık
- 1 yıl
@Hayatgercek bence de verme. Daha az çalışıp daha az yorulsaniz bile yine erkekten bekliyorsunuz her şeyi
- 1 yıl
Her şeyi🤣😅
1 yılErkeğin de kadının da yaratılışta görevleri belli neyin peşindesiniz önce siz bi cevap verin. sırf ev işlerinden kaçmak için çalışıyorsunuz madem öyle evlenmeyin
07 Yorumla- 1 yıl
Sizde ev islerinden kacinmak icin calisiyorsunuz o zaman
- 1 yıl
😂 erkek ev işi yapacak kadın çalışacak mı 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😃😃😃😃😃😃😃👍😃👍😃😃😃😂😂
- 1 yıl
Bu arada eşime yardım ederim yemek yaparım ama temizlik bulaşık çamaşır bizi bozar çizgimizi aşmazsanız bunları her erkek yapar
- 1 yıl
Allah askina o nasil anlama yetenegi ya... yaratilis geregi kadinin gorevleri var diye cumleye baslayip bir de bu arada esime yardim ederimle devam etmissin nasil bir vaka bu anlamadim...
- 1 yıl
Kendimi ifade edemedim neyse önemi de yok zaten
- 1 yıl
Sistem otomatik atıyor o resmi hakaret etmenin bu kadar basit cümlelerle kurulacağını hiç sanmıyorum 😃
Gizli Üye(18-24)1 yılErkekler de akşama kadar it gibi çalışır ve para kazanır evi korur kollar ?
014 Yorumla- 1 yıl
Sen detayi okumadin herhalde... mesaisi bitince evde mesaisi baslayan bir koca cocuklar bir de zirt pirt gelen misafirlerin hepsine kadin bakiyor... koruyup kollama derken de guldurme beni kimden neyi koruyormus
Cevap sahibi1 yılKadin ev hanımı ise koca çalışıyor ise adam eve gelip dinlenmek ister kadin ev hanımı ister tabiki ev işlerini yapacak yan gelip yatacak mi adam o kadar çalışıp geliyor devre dinlenecek tabi
- 1 yıl
Peki kadin calisiyorsa ne olucak... karsisina geçip mizmizlanaacaksan calisma o zaman benim islerimi yapmak zorundasin mi diyeceksin
Cevap sahibi1 yılYemek yapmamak kadının boşanma sebebi sayıldı bu bir ikincisi yemek tabiki kadına ait sen eğer adama yemek yapmak istemiyorsan evlenme evlenmek zorunda değilsin evlenirsen kocana yemek yapacaksın tabiki evlenme sen zaten f*minist
Cevap sahibi1 yılBana ayı dediğin için teşekkür ederim bu benim için iltifattır ve ayrıca seven kadın kocasına yemek yapmayı şikayet etmez zaten neyse bende evlenmeyecegim zaten iyi geceler bu ayın kendine iyi bak diyor kdkdkdkdkdkd
- 1 yıl
Allah rizasi icin evlenmede bir akdinin da basi yanmasin... siz yemek yapmayi master chefte yarisan sefler gibi bir sey saniyorsunuz hayatim... hayatinda mutfaga girmemis ev isi yapmamis tabi nerden bilecek😅
Cevap sahibi1 yılBenim ev işi yapmadığımı zannediyorsun komiksin neyse senin gibiler evlenmesin de bir adamın hayatı zehir olmasın neyse senden güzel ev işi yaparım bunu bil güzelim ;)
- 1 yıl
Yazdigin yorumlari unuttun herhalde 😅
Cevap sahibi1 yılBak tabiki kadının işi ama karım hamile ya da hasta olursa ben yaparım yani ama evlenmeyecegim zaten evlenirsem böyle dediğim gibi olur
Cevap sahibi1 yılBu arada bana ayı dedin sende güzelsin sg
- 1 yıl
Ya ne kadar ince ruhlu bir adam hasta ya da hamile olsa bile baya 4 cesit yemek bekleye de bilirdin😂hakkaten bu nasil bir ataerkillik ya
Cevap sahibi1 yılİkili ataerkil sistem hep var olacak unutma bunu yürüüüü
- 1 yıl
Görürüz
evet yapıyor bazı erkekler. eğer kadın çalışıyorsa her şey ortak ve eşit olmalı. çalışmıyorsa patriarkil eğer erkek çalışmıyorsa matriarkil bir düzen olmalı bence.
10 Yorumla
1 yıl"Soruyu kadınlar neden evlenince evin maddi ve manevi bütün sorumluluğunu erkeğin üstüne yıkmaya çalışıp ev işlerinden bile kaçmak ister?" olarak da değiştirebiliriz.
05 Yorumla- 1 yıl
Çalışan ve çalışmayı seven sorumlulultan kaçmayan biriyle evlenirsen böyle bi sorunun olmz
- 1 yıl
@1böğürtlenmasalı Günümüzde öyle kadınlara denk gelmek çok düşük bir ihtimal maalesef :(
- 1 yıl
Tercihlerini doğru yapacaksn.
Sonuçta herkes tercihlerinin ve eylemlerinin sonucunu yaşar - 1 yıl
@1böğürtlenmasalı herkesin alnında istediğimiz bilgiler yazsa haklı olabilirdiniz. Kimsenin gerçek yüzünü bilemeyiz, doğru sandığımız tercihler günün sonunda hayatımızı mahvedebilir.
- 1 yıl
Alnında yazmasa da sonuçta günümüzde evlenmeden önce herkes sevgili oluyor dmi görücü usulü birbirinizi tanimadan evlenmiosunz dmi
- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat