Ben evlenirsem sadece ev işlerinin tamamını yaparım erkekten iş beklemem ama evi de o geçindirecek benden para beklemeyecek. Aksi takdirde o evliliğin benim için bir anlamı olmaz.
16 sa
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben evlenirsem sadece ev işlerinin tamamını yaparım erkekten iş beklemem ama evi de o geçindirecek benden para beklemeyecek. Aksi takdirde o evliliğin benim için bir anlamı olmaz.
Cevap
37Cevap
Para böyle bişey mi, yani sürekli senden para beklesin demiyorum da tabi, standartlar dahilinde ortak bütçe daha yönetilebilir geliyor bana. Yani adam belki hem evi geçindirip hem de sana orta seviye bir standart sunabilecekken, sen katkıda bulunduğun anda ortak bütçe dahilinde belki standardınız artacak, beraber araba yenileyip, tasarrufla ev alabilecek ya da 1-2 tatile daha gidip daha huzurlu yaşayabilecekken neden para benim olacak olayına giriliyor bazı kadınlarda ben de bunu anlamıyorum. Kendi maaşınla ne yapacaksın mesela? Altın mı kendine özel araç mı ailene yardım mı? Hepsi anlaşılabilir şeyler ve ortak bütçe ile de yapılabilir, kaldı ki çalışan bir kadının “yardımsız” evi çekip çevirmesi de inan çok zor, eşinin yardımını elinin tersiyle itmek de bana anlamlı gelmiyor deneyimlerim sebepli ☺️☺️
Mantıklı ve tek taraflı olmayan bir düşünce kadın eğer çalışıyorsa evin düzenine çiftin daha olumlu konularda birbirine destek sağlaması ev araba tatil ev içi harcamalar gezmek yemek içmek okul masrafları bunları daha iyi yaşayabilir ve paylaşabilirsin hayat da daha yaşanabilir hale gelir sonuç da çiftsin...
Zorunluluk olduğunu düşünmüyorum bu konuda kadınlar zaten yürüyen masraf kendi ihtiyaçlarını karşılaması en büyük yardım ev için hayat ta zor çok ihtiyaç varsa eşi desteklemek gerekiyor o ayrı mevzu düşüncelerini eş adayına iletir ona göre ilerlersiniz
Aynı maaşı alıyorsun eşinle ve neden sadece erkeğin parası belki yetmeyecek bence eşit davranılmalı senin paran ise onun da parası ve özel harcamaları olacak kılık kıyafet gibi yetmez. Bence evlenme tek başına yemelsin bütün maaşını
evlendiysen bunu göze aldıysan tabi ki yük biraz daha erkeğin altında olur ama kazandığın parayı eşinle paylaşmamak eve azda olsa harcamamak bencilliğin önde gidenidir ve böyle bir kadınlada evlenilmez
Eve giren para ortaktır iki tarafta fedakarlık yapmalı hepsini olmasada bi miktar eve harcamak gerek
Sizin gibi tipler neden evlenmek istiyor ki aile bir bütündür. Ev işinide geliride eşit paylaşın. Hem çalışıp hem ev işi çocuk bakımı yapabilceğini mi sanıyorsun hayat müşterektir
Ben de çalışıyorum bekarım ama ev geçindiriyorum evin kirası ihtiyaç evin yeme içmeye faturalar hatta maaşım yetmiyor borç bile alıyorum arkadaşlarımdan bazen Seyit onbaşı olmamak lazım
İkisi de çalışiyorsa bütçe de ev işleri de ortak olmalı. Eğer birisi çalışmıyorsa çalışmayan ev işlerini yapmalı kadın erkek farketmez
zorunda değil lakin hayat müşterek, adamlar k. pek gibi çalışıyor onlara da yazık, ondan mütevellit hep destek, tam destek gerek🫠
Her detay halledildi de sadece para mevzuları mı kaldı? Böyle para hesabı yapan hesapçı kızlardan tiksiniyorum
Hayır zorunda değil. Ev geçindirmek direkt olarak erkeğe ait bir sorumluluk zaten. Kadın isterse destek olabilir, istemezse olmaz
Siz bir şey yapmayın zaten ya...
@EmirBey2075 bizim yaptığımız çok şey var merak etme. Ama sizin 1 tane sorumluluğunuz var o da ev geçindirmek. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa, eliniz ayağınız tutuyorsa eve ekmek getireceksiniz. Onu da yapamayan kendine erkek demesin.
Sevdiğin biriyle evlenirsen zaten para konusu yapmazsın. Mantıksal olarak ikinizde paranızı ortak kullanmanız gerekir.
Evlilik bir nevi ortaklık ben şuna karışmam buna karışmam diye hesaplar yapmak hoş değil bence bu kafada olanlar evlenmesin
Çok mantıklı dedin erkek bakamiyorsa bir evlenmesin bence çok SLK kadın var erkek kadının sırtından geciniyor
Ev isi nasil olacak
@pembeyolll çalışmayan erkek var kadın hem çalışıyor hemde ev işi yapar
Yok artık ya
İhtiyaç varsa harcayacak yoksa okay bu kadar kolay sorun etmeyin herşeyi
Çalışan kadının maaşı kendinindir. Dilerseniz eve harcar. Eve harcayacak olan erkektir.
Merhaba,
Eşim çalışıp da maaşını eve harcamayacaksa canı cehenneme! 😅
Yani ihtiyac olusuyorsa kullanabilir evlilik sonucta bu ama benim maasim yetiyorsa istemem.
Kafası evleri geçen uygun olmayan yaratıklar evlenmesin Bunu bilir Bunu söylerim
... evlilik için uygun*...
Değil tabiki, ev geçindirmek ADAMın görevidir.
Ev isi nasıl olacak
@pembeyolll soruyu soran söylemiş zaten :D sence nasıl olsun? adam hem evi geçindirip hem de tüm işleri yapsın mı?
Beraber hepsi olabilir
@pembeyolll beraber olacaksa ayrı ama ben bu aile modeline daha sıcak bakıyorum genelde kadın eve katkı sağlayınca farklı oluyor işler
Neden farklı olsun Ev işi ortaksa
@pembeyolll Ev işini de erkek yapsın istiyorsun, öyle mi? Hem evi erkek geçindirsin hem de ev işi ortak olsun?
Yani evet mantıklı. Ams hem iş hem ev işleri çok zor olur.
Herkes senin gibi düşünmek zorunda mı?
Ben de 4 kadın alıp temizliğe göndermek istiyorum. Yoksa o evlilik evlilik olmaz.
😂😂😂
Kadın erkek eşittir. Erkek de ev işlerine yardım edecek. Para da ortak kalır. Bu kadar basit
günümüz koşullarında tek maaşla evin geçinmesi çok zor iki tarafın da destek olması gerekiyor ortak sorumluluk olarak bakılmıyorsa evlenmenin anlamı nedir
Evet zorunda... Erkek evin reisidir yasası 2008 de yasal olarak kaldırıldı. Evlenince ikiniz de eşit sorumluluğunuz var. Adam kanıtlarsa eve harcama yapmadığını tazminat ya da nafaka hakkıyla beraber boşnabilir.
Bu aranızda ki anlaşmaya bağlı. Tabi.
Hayır zorunda degil kadın ev geçindirmekle mükellef degil ev gecindiremeyen adam bi zahmet evlenmesin
evini gecindiremeyen erkeklerle evlenmeyin ömrünüz boyunca mutsuz asalaklarla hayatınızı mahveder siniz
çünkü para yetmrdigi için annesinden babasın bile cocuguma bez mama alın onu alın bunu alın annesinin babasının kredi kartını harcayanları bile gördüm
üzücü ama gercekler bunlar parasız erkek hiç erkekdir konfor alanın rahatlığı olması çok önemlidir yoksa ister istemez huzursuzluk oluyor kimse kendini kandırmasın aşk karın doyurmuyo
Normalinde harcamak zorunda değil ama yinede kendi kararı
Arada ki anlaşmaya bağlı
Seni besleyecek sende ev işi yapacaksın öylemi
Biriktirdiğiniz parayı nasıl kullanacaksınız?
İster boşanma ihtimaline karşı güvence olarak kenarda tutarım istersem çocuklara ileride ev alırım.
Bunu evlenmeden önce konuşun. Önerim de evlenmeden önce ev almanız olur. Evlenmeden önce alınan taşınmaz boşanırken karşı tarafa geçmez. Evliyken alınanları karşı taraf talep edebilir.
Evlendikten sonra alsam bile evi çocuğun üzerine yaparım. Babası da kafasını alır ancak.
Evlilik Demek Her Şeyin Ortak Olması Demektir.
Gerektiğinde harcayabilir
Öyle bir zorunluluğu yok
Zaten evlilik şirketi böyle kurulur
eh bir zahmet evin ya senin
Yatakta da hep üstte mi olacaksın 😅
Evlilik böyle bişey değil diyorlar
Bedava Kirani faturani ödeyecek enayi arıyorsun yani
Hayır kadın erkek eşit eve harcamalı
Hayatı ortak idame ediyorsak harcamalı
Ev isi nasil olacak
@pembeyolll Ev işi de ortak olacak. Evli değilim ama evlenirsem, çalışan eşimi evde yoracak kadar armut kafalı değilim. Ona dünyada cennet olmak varken yüklenmek nedir, öyle hayat arkadaşlığı olmaz.
Ev arkadaşlığı yani aradığın
Ne alakası var?
Bu söylediğinü ev arkadaşları da yapıyor ya hani aile olmak daha farklı yq
Ev arkadaşları herşeyi ortak yapıyor. Ben öyle birşeyden bahsetmedim farkındaysan
Ne farkı var paranı vermeyip ev işi yaparım demişsin aynı şey
Ev arkadaşlarında herkes ortaya hem para koyar hem de evin işini yapar. Nasıl aynı oluyor?
Adam parasını koysun ben emeğimi diyorsun bacım farkında mısın🤣
Evet. Evlilikte genel kural bu zaten
Erkek emeğini koyuyor mu Ev işi yapıyor mu
@pembeyolll yapmayacaknış arkdaşa göre oturup evin ortasına sçsa okey diyecekmiş arkadaş
Evlilikte genel kural bu değil
Erkek de evde her işi yapmalı
@pembeyolll yo para veriyormuş ya yapmayacakmkş 🤣
Ortak karar verilmesi lazım
Degil ama birikim yapin siz yinede
Ev isi ortak mı o önemli
Arttırıyorum üstüne bana para da vermeli
Yooo yerıne gore
Zorunda degil
Evet başka soru?
Ev ortak değil mi
Erkek eşek mi
Sokağa mi harcasin
@GamzeliBela çoğu sokağa harcıyor
İşler de maddiyat da ortak olmalı
Harcamaya bilir
İslam'a göre zorunda değil
Ne iş yapıyorsun?
Soruyla alakalı bir cevabın yoksa yorum yazma
Ona göre yorum yapacağım
Farzet ki memurum ya da kendi işim? Ne farkeder.
Hani eşitlik vardı 😂 kadın erkek eşitti. Neden evi o geçindiriyor? Yok o geçindiriyor senin çalışıp çalışmamanda kararı olur. Ve para konusunda da orası otel değil. Ya çalışma ya artistlik yapma.
Ne eşitliği kardeş? Siz evlenirken ev işi yapmak için mi evleniyorsunuz? Erkek sadece işe gidip gelecek kadın da hem çalışıp hem de evde hizmet edince mi eşitlik oluyor. Mesele eşitlikse ben gayet eşit bir düzen sundum. O evini geçindirecek ben de evi çekip çevireceğim. Gayet basit.
Tamam ben buna varıp. Ama çalışırken evi ve eşine ihmal ettiğinde olacak. Erkek buna mecbur çünkü bir çalışan olmalı. Ama sen değilsin. O halde o ihmalini telafi et.
Misal temizlik için kadın çağırırım parasını kendi cebimden veririm. Eşim ödeyecek değil onu da. Çalışan kadın illaki bazı noktaları ihmal ediyordur zaten. Onun farkındayım ve sana hak veriyorum bu konuda.
Bende bu yorumundan sonra saygı duydum sana. Ben yıllarca bunun tersini savundum. Liseden beri. Ve günlük hayatta bununla ilgili neler yaşadım bir bilsen. Konuşmak isterim bu konu da seninle cidden.
Orada mısın?
Tersini savundum derken yani eşitliği mi savundun?
Hayır anlatayım uzun uzun.. Yazar mısın lütfen bu konu da derinlemesine fikirlerini merak ediyorum. Bekliyorum. Direk konuşmak için.
Gerçekten üzerine çok kafa yorduğum bir konu bu benim. Konuşmak isterim. Akademik anlamda bile derslere taşıyorum bunu zaten.
Eşitlik varsa neden Ev işlerinde yok?
Evde kalmışsın zaten
Parayı napacaksin?
Evde kalırsın bu kafayla
Hayır zorunda değil
? Ne alaka
Degil bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik iki insanın ortak bir hayat kurmasıdır ve bu süreçte görev dağılımı tamamen çiftlerin kendi arasındaki rızaya dayanır 🌿 Sen kendi sınırlarını ve beklentilerini net bir şekilde belirlemişsin, bu da oldukça dürüst bir yaklaşım 🌸 Ancak evlilik dinamiktir; hayatın getirdiği zorluklarda esnek olabilmek bağları güçlendirir 🧘♀️ Bütçeyi ayırmak veya birleştirmek tamamen sizin huzurunuzla ilgili. Peki, gelecekteki eşin beklenmedik bir kriz yaşarsa ona destek olmak sana nasıl hissettirir? 💛