Çalışan kadın maaşını eşine vermek zorundamı? ya da ne kadar vermeli?
Vermeli
Vermemeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bazı erkekler bunu isterler. bende onlara bu hareketi yakıştıramam. diyorlar ki kadınlar ekonomik özgürlüklerini verdiğinde seni bile tanımazlar. tamamen saçma bir yaklaşım. her insanı bu şekilde aynı yargılamak ile bir yola gelemeyiz. ben paylaşmaktan yanayım. kendi maaşımı ve onun maaşını birleştirip beraber karar alma taraftarıyım. onun kazandığı kendine benim kazandığım kendime olacaksa evliliğin ne gereği var? zaten herkes normalde kendine çalışmaz mı? sokakta yürürken birisine bana 100 tl veririmisin akşam veririm de sana verir mi?
Hayir.. ama ev ihtiyaclarinda kullanmali.. gidip ota boka harcamamali.. aileye cocuklara yatirim yapmali.. ailenin bir butcesi olur herkes ordan gerektigi kadar harcar.. bir eve senin param benim param girerse o evlilik fazla yasamaz... haa benim fikrim kadin calismamali orasi baska..
Calisip adamin eline parayi saymak sacma ha ortak harcaniyorsa tamam. Ben calisirken faturalari ve kredi kartini oderdim esimde baska birsey istemezdin benden diger tum giderler ona aitti. Hatta sen benden para istemede derdi:)) 3 yildir garibim benim elime sayiyor butun parayi :))
evlilik Hayati paylasmaksa tabikide
ikiside onuda paylasmak zorunda diye
düsünüyorum ha soyle olur kocasi der ben elektirik ev kirasi velan ödeyim sende evin alisverisi eve gerekli olan seyleri öde o olur yoksa dogru karsilamiyorum
Cevap
48Cevap
bence vermemeli. ev işleri ihtiyaclarına belli bir kese ayırmalılar ondan sonrası kendilerine kalsın.
atıyorum erkek 300 kadın 300 koysun elektrik su tüp market hepsini ödeyin böyle olmalı.
giyim kıyafet beni ilgilendirmez ne hali varsa görsün ama ev ihtiyacından geri kalmasın.
evlilik yuva aile olmanın ne anlamı var ki beraber birşeylr yapamadıktan sonra. ? ozaman erkek de kadın calıstıgı ıcın onun hıcbır ıhtıyacını karsılamamalı mı? sonra mutfak kira elektrk su dogalgaz bunları da 2 ye bölmek mı gerek? nedir yani kadın erkek eşit değilmi?
Herkesin görüşü farklıdır ama en iyisi iki tarafta ortak hesap açıp giderleri kadarını alıp geri kalanı hesaba yatırıp birikim yapmalıdır Yarınlar için
eve giren para ortaktır. kocanın durumu çok iyiyse vermeyebilir ama normal şartlarda ortak karar vermeliler. yani çalışıpta başkasına yedirenler var hiç hoş değil
Çalışıyorum ve maaşımı eşime vermiyorum. Aksine eşim maaşını bana veriyor. Evi zaten kadın idare eder haliyle erkeğin maaşını vermesi gerekir. Ancak kadın maaşını vermek zorunda değildir.
Çalışan kadının parasını erkeğe verme zorunlulugu olmadığı gibi, erkekte de aynı zorunluluk yoktur. Yalnız evlilikte zaten bu para senin, bu para benim ayrımı yapılmaz.
Senin paran kocanın parası, kocanın parası yine kocanın parasıdır. Bunu bilerek attın o imzayı, yok yere ortalığı bulandırma..
Değil. En mantiklisi parayi birlestirmek veya herkesin kendine olani harcamasi.
Ama kadinin erkege para vermesi o paranin erkegin olmasi cidden sacma
Ailede bütçe tek olur. Eğer herkes kendi parasına sahip çıkarsa, ben kazandım ben harcıyayım mantığı olursa o ailenin ömrü uzun olmaz. Erkek veya kadın bütçe birinde olmalı.
bence tam tersi olmalı. ben öyle yapardım tabi aradığım mükemmel kadını bulursam peh.. :)
Hayat musterektir, egerki hayati paylasmaya karar verildiyse parada ortakdir...
Senin benim param olduktan sonra beraberliğin bir anlamı kalmaz.
Öyle şey mi olur ya, niye böyle bir aksiyona girsinler.. @sizofrenkarinca sen ne diyorsun bu duruma?
Hemen cevaplıyorum :D
😊😊😊
Aradaki güven ve iyi niyete bağlı. Çalışan kadının eşi, parayı çarçur etmiyorsa verebilir. Ne kadar ihtiyacı var ise verebilir.
zorunda değil tabisi ama ortaya konur para ihtiyaçlar ne ise oradan karşılanır :) :)
erkegınde kadınında ortak bı yerde toplanmalı bence para...
Zorunda vericek. Vermese kapının önünde bulur kendini akdjfşlsjf
Zorunda değil tabi ama siz artık bir AİLE siniz farkında mısınız:)
evlilikde para hesabı varsa o evlilik değildir.
fuckbudy liktir mk
o para kadinindir eger erkegin durumu sarsilirsa artik yetmemeye basladiysa vermeli
Herkes maaşını ortak hesaba yatırsın, ihtiyaç duydukça kullanılsın işte. Eşler arasında paranın lafı olmamalı^^
Çalışan erkek eşine parasını vermekle ne kadar zorunluysa :) Evli insanların senin paran benim param kavgası başlamışsa evlilikleri bitiyor demektir.
İki tarafta ortak olmalı evi beraber geçindirmek içni
Sonuçta aynı çatı altında yaşıyorsunuz, sen ayrı o ayrı olunca evliliğin ne önemi kaldı ki?
ortak hareket etmeli.
senin benim param yok aynı evde yaşıyorsanız.
o zaman evlenmeye gerek yok.
Esine vermek zorunda değil . Evine harcamak zorunda...
Ben istemem kadinin ihtiyaci cok olur kendisine harcasin ben evle cocugun ihtiyacini karsilarim :)
erkek kadın çalıısyorsa ve maaş durumları ıyıyse yani 2000 nin uzerinde biriyle geçinilip diğeri ile yatırım yapılabılır.
Esi de ona vermesin o zaman herkes kendi kafasına göre takılsın benim hayatım oh ne ala memleket
Hayır ama eve bir katkısı olmalı hep kendine harcamamli
Vermek zorunda değil sonuçta kadın kendisi kazanıyor.
Hayır. Kadın ve Erkek arasında plan yapıp giderlerini paylaştırmaları daha mantıklı.
ortak havuzda biriktirmesi mantıklı olur gerisi mantıksız
Kocası veriyosa oda versin.
Veya ortak kumbara olsun; )
Eşine mi çalışıyor ihtiyaçlar dahilinde tabi ki verebilir ama normalolarak direk getirip vermesi saçma.
Eşiniz Maddi Gelirleri Sizden Daha İyi Kavradığı İçin Evet
HareketLi iş Görüşürüü aile Birimi o canım tabii wermen lazın
Ortaklaşa masrafları ödemeliler. Geri kalanı kendilerine..
sonuçta senin benim param olmaz evin içinde olursa o evlilik fazla yürümez
herşeyleri ortak zaten neden versinki ikisinin zaten para
Eşte getirip parayı eşine vermeli. Sonuçta evin idaresi kadında olur.
Senin benim parammı var derim lazımsa isterim insan evladıysa seve seve verir zati;)
Destek Şart veririm tabii
niye veriyomus adam veriyomu eve harcar
Eşine vermek değilde eve destek olmalı.
Zorunda değil ama eşinin ihtiyacı varsa vermeli
Erkek vermezse kadın vermezse kim verecek?
kendı emegınle kazandıgın para tabıkıde vermemelı
Ya niye versin abi, herkesin parası kendine
Kurus vermek zorunda degil
Ama vicdanli olmak gerek eger erkek evi gecindirmekte zorlaniyorsa
C diyorum EŞLER ortak hareket etmeli ;)
Evlilikte herşey ortak olur
Onu da erkek alıyor öyle mi?
Adam değilmiş :D
Senin benim olmaz evlilikte
vermicem vermicem brnim degil mi vermicem
alaman takılmak lazim, herkesin ki kendine
ne alakası var neden verecekmiş