Bunu çok kez duymuştum. Çalışan kadınlar kazandıkları parayı eşlerine vermelidir diye. Bu sözün gerçeklik payı var mı? Çalışan kadınlar kazandıkları parayı eşlerine vermek mi zorunda? #Kadınlar Bir Adım Öne #gadasından sevgilerle 🙃 #gadası
Çalışan kadınlar kazandıkları parayı eşlerine vermek mi zorunda?
Tabiki zorunda değil. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Evlilikte senin/benim param kavramı söz konusu olmamalı. Para kazanılır ve ortak olarak, birlikte idame edilen hayatta harcanır.
Evlilik vardır erkek eşinin parasına ihtiyaç duymaz eşi kazandığını sadece kendine harcar
Evlilik vardır ber iki taraf her şeyi birlikte öder. Para ortaktır.
Evlilik vardır herkes kendi ihtiyacını karşılar. Paradı kendinindir.
Kişilere bağlı bir durum. Kimse karışamaz. Bana göreyse evlilikte paranın lafı olmamalı.
Bir evin ortak ihtiyaçları olur. Kadın da, erkek de kendi kazancının bir miktarını ortaya koyar ve ev giderlerine gider o para. Kalan miktarın nasıl harcanması gerektiği konusu da kişinin kendi tercihine kalmış. Ne kadın parasını erkeğine vermek zorunda, ne de bir erkek parasını kadınına vermek zorunda.
Tamamını vermek zorunda değildir. Para yönetimi konusunda nasil bir yol izlediklerine göre değişir. Kadin çok savurgansa tamamını esine verir adam da kontrollü bir şekilde harcamasini sağlayabilir. Birikim yapma butce harcamaları gibi şeyler de eşlerin nasıl anlaştığına bağlı artık.
Eşine vermek zorunda değil asla. Ama nasıl evlenince birbirleriyle bazı şeylerini paylaşıyorlarsa eşinin ihtiyacı falan olduğunda vermeli. Erkek nasıl kadına veriyorsa kadın da erkeğe verebilir gerektiği zaman. Saklamanın ya da asla parama dokunamazsın falan demenin manası yok. Yanlış bir davranış olur.
Ben kadınlarını kumpara yapan erkekler biliyorum. O Nasıl olucak. Çarkı kim döndürüyor sa kese ona verilir. Dar düşünmeyin zorunda oldukları zorluklara mücadele etmek nasıl uygun goruyorlarsa öyle davranırlar kime ne adamın karisinin ya da kocasinin kazancının kimde durduğundan
Verebilir eş sonucta düşmanın degl paylaşmaktan daha güzel ne olabilir eşin odun olup tüm paranı almıyorsa bir miktar maddi katkı da bulunmak karşı tarafı kötü eş yapmaz
Zorunda değil niye versin siz çalışıp maaşınızı bize mi veriyorsunuz biz size verelim ha yetmedik yerde verilir ama hepsini de vermemize gerek yok bizim de kendimize has ihtiyaçlarımız var sonuçta.
Aslinda oyle bir sacmalik olmamali fakat egitim seviyesi dusuk yerlerde ve kisilerde oluyor ha ev giderlerini tabiki ortak karsilarlar fakat kadininda kendine ait ozel giderleri vardir sonucda
Tabiki hayr. Erkek calistg parasını eşine mı getirioda kadın verecek
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Babayı alır diyecem de ayıp olacak. Ha ortak bir durum olur herkes maaşını ortaya koyar anlarım. Kadın çalışır da erkeğe veriyorsa enayinin önde gidenidir