Kadın kazandığı parayla ev ekonomisine katkıda bulunmak zorunda mıdır?
#mutlugünler
Kadın kazandığı parayla ev ekonomisine katkıda bulunmak zorunda mıdır?
#mutlugünler
Soru anlaşılamadı!
"Kadın da çalışıp evin geçimine katkıda bulunmalı" manasında mı soruluyor yoksa "Kadın elbette çalışmalı ama kazandığı kendi parası olarak kalmalı, ev giderlerine karışmamalı" manasında mı?
Sanki ikinci mana daha çok çıkıyor ve sorulan da oysa bunun sorulmasını bile abes bulurum. Aile içinde çalışan ve çalışmayan herkes, her türlü tutum ve davranışıyla aile bütçesine katkıda bulunur. Birisi çalışır kazanır, öteki gereksiz ışığı söndürür. Bunun kadını, erkeği, çocuğu yoktur. Kazanç ve harcama ortaktır.
Aile deyince bunu anlıyorum ben.
Bence zorunda değil ama eşler tabi ki de birbirine olan aşkından destek vermek için parayı paylaşır yani zaten evlilik de bir şeye zorunda gözüyle bakılmaz sorumluluklar vardır herkes elini taşın altına koyabilir.
Evlilik sen ben değil biz olmaktır. Bu dediğin zorundalık değil isteyerek yapılmalıdır zaten. İstenmedi durumu da birlikteliği zedeler. Çünkü bencillik içerir.
Bir elin nesi var iki elin sesi var derler. Kadının kazandığı parayı evine harcaması ve eşine ev geçimi konusunda yardımcı olması güzel ancak maaşının hepsini vermek zorunda değil iyi veya kötü gün için kenarda bir birikimi olmalıdır
Cevap
9Cevap
Ne oldu bizim müşterek hayat manifestolarına?
Feminizm manifestoları onlar.
Tabiki katkıda bulunmalı.
Ama her ihtimale karşı da kenara üç beş bişeyler atmalı.
Bu hayatın yolları hep çiçeklerle bezeli değil maalesef.
Bence evet aileyi aile yapan şeylerden biri de bu. İki tarafta çalışabilmeli. Kadının kariyerine de devam etmesi gerekiyor.
Zorunda tabi ki. Herkes kendine çalışırsa nerede kaldı evlilik.
Yok canım çalıştığı para onundur , ev ekonomisi erkeğe aittir
Kadın erkek farketmez ikisininde kazancı rahat rahat geçinmek icindir
Din de o sorumluluk tamamen erkeğe aittir. Kadının kazandığı tüm para onundur.
Yani aile olmanın bi anlamıda her açıdan o aileye destek olmasidir
Zorunda değildir ama çalışsaydı iyiydi..
Komşu da bile pişince bize düşüyor.. :/
Para kazanıyorsa bulunsun tabii : ))
Böyle bi zorunluluğu yok ama🤔
Para kazanıyorsa zorunluluğu var... O zaman o evde yemekte yemesin : ))
Linke baktın mı dinen öyle bi zorunluluk yok
Bakmadım
Bakarsın bi ara 😃
Bakmammmm
İşine mi gelmez 😃
İzledim
İyi yaptın
Hep işinize gelenleri paylaşıyorsunuz, ben sana kadın ve erkeklere yönelik bin tane video bulurum 😂 O zaman biz de 4 kadınla evlenelim böyle bir hakkımız var malum😂
Eşinin rızası, maddi olarak imkanın varsa evlen bize ne 😃😃
Rıza almaya gerek var mı? Siz direkt para benim diyorsunuz?🤔
Rıza almadığın takdirde başına gelecekleri bi hayal et istersen 😃
E kadın çalışıyo ya hani ev geçindirme yükümlülüğü erkeğin olduğu için kadının parası kadının. Eğer isterse bizim diyebilir tabi 😃
Hep bana hep bana, sıyrılın bu kafadan 😂 işinize gelince herkes eşit, biz olmalıyız, bizim dersiniz. İşinize gelmeyince ben ve benim dersiniz 😂 kadın milleti çok fena gerçekten : ))
Çok konuşuyosun ama duymuyorum 🤪
Klasik kadın milleti işte : ))
Çok güzeliz dimi 😌
😂😂😂😂😂😂😂
Hem kadın hemde erkek zorundadır , çünkü ikinizde bir aile olmuşsunuz.
Bulunmalı tabi
Aile demek bu değil mi zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?