Günümüz dünyasında kadınlar da ekonominin, çalışma hayatının parçası. Kadının kazandığı çoğu zaman evliliklerde sorun haline gelebiliyor. Bazı kadınlar benim param dilediğimi yaparım kafasında iken, bazısı da ev ekonomisine katkıda bulunuyor. - Sizce ev geçindirmek kimin görevi?
Ev geçindirmede kadın da katkı yapmalı
Hayır, ev geçindirmek sadece erkeğin görevidir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çalışan evli kadınlar, ev ekonomisine katkı sunmak zorunda mıdır yoksa ev geçindirmek sadece erkeğin görevi midir?
Aslında eve katkı sağlamak zorunda. Benim paramı yiyor. Ben desem ki sana yemek yok vermiyorum ulan. Bunda haklı olurum, para benim çünkü. Beslemek zorunda değilim. Karımda bana gelip şunu diyebilir. Ben çocuğa bakıyorum veya evi düzenliyorum. Ama bunun bir önemi yok. Benim evimi düzenlemiyor. Benim çocuğuma bakmıyor. Bizim evimizde bizim çocuğumuza bakıyor.
Katkı sağlamasını isterim. Çünkü tüm yük bana binmez. Benim için evlilik iki insanın tamamen birleşmesidir. Yani ben eve parayı getiririm o para benim değildir bizimdir. O da getirirse o da bizimdir. Erkekler banka değil, kadınlarda hizmetçi değil. Karıma bakarım parayı esirgemem ama o benden para saklarsa derim ki senin paran var. Bundan sonra git kendi evinde kendi yemeğini ye. Madem ortada biz yokuz bunun böyle olması gerekir
Kadın erkek eşit olsun derseniz soru şöyle olmalı. "
Çalışan evli erkekler ev ekonomisine katkı sunmak zorunda mıdır yoksa ev geçindirmek sadece kadının görevi midir?"
Çünkü kadın eve bakmak zorunda değilse erkekte eve bakmak zorunda değildir. Eve bakan, evin her ihtiyacını gideren erkekse o evde kadının söz hakkı bile olmamalı. Çünkü erkek durmadan yorulurken kadın evde sadece oturuyor. O kadın neyin hakkını istiyor? Neyin eşitliğini istiyor. Evde oturup para karşılığında eve ve çocuğa bakıyor olur ki; evde bulunan hizmetçinin o evde sözü olması pek doğru olmaz. Ha parayı karıma vermişim ha hizmetçiye bir farkı kalmaz.
Çalışacak herkes çalışacak, Erkek elbette öncelikle çalışmalı, Kadın oda elbette çalışmalı1-Hiç bir kadın kocasının eline bakacak kadar aciz değildir-2-Kadın bir ahtapot gibidir çocuk doğurur, çalışır, bulaşık, temizlik, çamaşır, alışveriş ve yetmez dişidir (bunkadar methettim ama durun bitmedi, çalışacak ki evde akşama kadar binbir türlü senaryo yazmayacak, bilen bilir)
aslında ev geçindirmek sadece erkeğin görevidir kadının evi geçindirme gibi bi görevi yoktur ama tabi günümüz şartları malum tek asgari ücretle bi aile zor geçindiği için kadında çalışmak zorunda kalmıştır
Herkes eşittir ne erkek köle ne kadın. Evlilik ortak bir yaşam alanıdır. Adamın temizlik yapmasıni veya yemek yapmasını istediğimiz gibi biz kadınlarda hem evimize hem eşimize katkı sağlamalıyız ye iç yat iki taraf için de saçma. Hem şöyle de birşey var kadın herşeyden önce kendi için çalışmalı ayakta güçlü durmalı kendi ihtiyaçlarını giderlerini özgürce kimseye minnet etmeden almak için de çalışmalı bir eve katkıda bulunmak için değil. Çoğu kadın aldatıldığı hakaret dayak yediği halde sırf bir güvencesi olmadığı için katlanmak sorunda kalıyor bu zorunlulugu kırmak kimseye minnet etmemk için çalışmak kendi gücümüzün farkına varmak lazım.
Her şeyin ortak olması gerekir. Senin paran benim param olması demek biz olamamışız demektir açıkçası böyle bir evlilik beni mutsuz eder. Erkekler kadınların cüzdanı değildir. Ben şahsen böyle bir davranışı kendime yakıştıramam ve lütfen hiç kimse yakıştırmasın. Ortak hayat kuruyorsanız her şey ortak olmalı.
bunu artık bir zorunluluk olarak görmekten vazgeçmemiz gerekiyor eğer bir insan evlendiyse bir aile olduysa hesap ortaktır kadın kazandı o yesin erkek kazandı o yesin o zaman evliliğin ne anlamı kalır vermek zorunda diye bir şey değil ama aynı evde yaşıyorsanız geçim olması için gereklidir yoksa kadının elindeki ya da erkeğin elindeki parasını zorla almak gibi bir şey değil bu hep yanlış anlaşılıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eğer ikisi çalışıyorsa ikisi birlikte ev işi yapıyorsa ortak kese olmalı. Fakat kadın çalışıyor ev işinide yapıyorsa erkek evde iş yapmıyorsa kadından hangi yüzle para isteyecek? Ev işini kadının görevi sayıyorsa evi geçindirmeyi de kendi görevi saysın bi zahmet. Şimdi istediğiniz kadar eksi atın umrumda değilsiniz erkekler
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çalışmak istiyorsa tabi düzgün bir yer olması koşuluyla çalışabilir eşim ancak ev işleriyle ve çocuklarla ilgilenmek istiyorsa da çalışmasın. Mühim olan tavrı. Mesela bir kızla yarı flört halindeydim. Bana dediği şey şu "Evleneceğim adam eşek gibi bana bakmak zorunda. Alıyorsa adam olup çalışacak ve beni besleyecek. Benim öyle bir yükümlülügüm yok filan." Normalde rahatsız olmam calismamasindan ama tavra bak!
Bu soru çok saçma evleniyorsun yani her şey ortak eşin 10 sen 10 alıyorsan 20 bin lira gelir olur buna uygun aile bütçesi yapılır. Cidden kadın niye katmasın yani mahsus kışkırtma mı yapıyorsunuz? Anlamıyorum.
Ev geçindirmek erkeğin görevidir ancak yetişemiyorsa kadında yardımcı olmalıdır. Gerçekten ihtiyaçmı yoksa Sadece istekleremi para harcanıyor gözden geçirmeli. İsrafa cidden çok karşıyım. İnsan doyumsyz sürekli almak istiyor.
Senin benim işim yok. Bizim işimiz var denmeli. Ev işi olsun ekonomik açıdan ihtiyaç vesaire, senin paran benim görevim gibi ayrımlar olmamalı bence. Karşındakiyle yapboz gibi birbirini tamamlamalısın ortak bi kararda buluşup ona göre geçinmelisin.
Ozaman çalışmanın alemi ne katkı yapmıycaksa evliliği sürdümenin anlamı var mı? Evlilik dediğimiz şey birbirine her anlamda destek olup yardım çıkmak değil mi sadece bir tarafa yüklemek vicdansızlık olur
Eğer gerçekten birbirine bağlı olan iki kişinin evliliğinden ve yuvasından bahsediyorsak böyle şeyleri konuşmak bile yanlış olur. ☺Ortaklaşa her şey olmalı tabikii
Hala daha boyle sorularin sorulmasi o kadar yazik ki.. Kadin ve erkek esittir. Butun yuk bir erkegin ve ya bir kadinin sirtina yuklenmemeli, erkegin ekonomiye katkisi oluyorsa, kadinin da olmali.
Evlilikte herkesin kendine ait özgür bir bütçesi olmalı görüşündeyim. Ancak ortak değerler için ev, araç, çocuk eğitim vs konularda gider de paylaşılmalı bence.
"Ev geçindirmek erkeğin görevidir" devri eskide kaldı, üzgünüm. Bu devirde geçinmek zor. Evli çiftlerin ikisi de çalışıyorsa her ikisi de aile bütçesine katkıda bulunmak zorunda.
Evli olmayanlar bile evdeki herşeye katkı sağlarken, evli olanlar neden sağlamıyor düşüncesi mevcut? İstisnai durumlar haricinde Ortak alanda, gelir de gider de ortak olmalıdır.
Bu şartlar altında evet. Evdeki maddi durum kötüyse, çalışıp eşine vermeyip kendine saklıyorsa eve haciz falan geliyorsa bu kadın veya erkek ihanet ediyor.
Annem hemşire babam işçiydi ne yememizden nedd gezmemizden eksik kaldık onlar sayesinde evimiz oldu. Demem o ki bu benim param istediğim gibi harcarım denilirse o evde huzur kalmaz.
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Anketler > Çalışan evli kadınlar, ev ekonomisine katkı sunmak zorunda mıdır yoksa ev geçindirmek sadece erkeğin görevi midir?