Karı-koca çalışan çiftlerde yemek ve temizlik gibi ev işleri neden genellikle kadına yıkılıyor?
Neden ortaklaşa yapılmıyor?
Neden ortaklaşa yapılmıyor?
Kültürel bir şey. maalesef kadın bir kaç sene öncesine kadar iş hayatına bukadar adapte değilken, ev işini görmekle mükellefti. Şimdi ise iş hayatına atılması tercih ettiği bir ek iş olarak görülmekte bir çok evde. Aslında burada biraz kadın zekasına dayanıyor iş bölümü. Çalışıyorsan, baştan sana destek olup iş paylaşımı yapabileceğin biriyle evlenirsin. Yoksa “evin işini yap, çocuklara bak, yemeği ocağın üstüne koy, sonra hâlin kalırsa git çalış” mantığıyla sana bakan koca insanı şüphesiz yıpratır.
Aksine ya. Ben mesela yemek yapmaktan zevk alirim. Yaparim da gocunmam. Temizlikte yaparim. Hatta esimden daha fazlasini yaparim. Cunku o bana cocuk verse cocugu 9 ay o tasiyor. Evde her ne kadar duzen olsa da kadin eli degdigi icin var o duzen. Gocunmam asla yaparim yani
Keşke herkes böyle olsa.
çünkü erkeğe kalırsa hiç biri yapılmaz. kadınlar genelde daha düzenli bir canlı ve düzen temizlik istiyorsa yapmak zorunda kalıyor.
Hiç yapmayan var ama. İkisi işten eve geliyor, adam çoraplarını çıkartıp koltuk kenarına koyarken kadın yemek hazırlıyor, yemekten sonra bulaşık vs. hallediyor. Adam da düzgünce yapmayı öğrenmeli. Karısına kendisinden daha fazla yük bindiren adamın sevgisinden şüphe duyarım.
valla ben zaten evliliğin saçma olduğunu savunuyorum. herkes kendi düzenini kendi istediği gibi kursun. kimse kimsenin ne kölesi ne de hayatını başkasına göre düzenlemek zorunda değil. anlaşamayan iki cinsi aynı evin içinde 7/24 tıkmak anlamsız.
Ben zaten kendim yalnız yaşıyorum, düzenim vs. var ama bazen bu durumu görünce canım sıkılıyor.
herkes tercihlerini yaşar. evlenen eşini olduğu gibi kabul eder. yapmak isteyen yapar istemeyen yapmaz. buna tahammülü olmayan evlenmesin.
Cevap
4Cevap
muhafazakar yapımızın çağ dışı düşünceleri işte kadın işi erkek işi diye bir şey yok yardımlaşma ortaklaşa yapılan işler güzeldir olması gerekendir
ortak yapılır tabi ama kadınlarda doğal bir yetenek var.. bir de erkeklerin yaptığını beğenmeyip baştan yapıyorlar :) iki iş oluyor
Kadında doğal yetenek olduğuna inanmıyorum. Toplum normları yüzünden öyle bir şekil alıyor bence
Tecrübe o dediğin bence. Ben yıllar sonra düzgünce düzmeyi başardım mesela.
Bu gayet normal o ebin dışarı ve ağır işlerini de erkek yapar tamamen fiziki
İki taraf da çalışıyor diyorum ama.
Soruyu tekrar oku.
Ortaklasa yapiliyor
Senin dediğin durum az oluyor genelde
Yahu, tanıştığımız erkeklerin alnında barkod var da biz mi okutup nasıl biri olduklarını öğrenmiyoruz.
Şimdi moda olmuş hep böyle deniyor.
Erkeklerin boktan💩 varlık oluşundan kaynaklanıyor
O erkek olmasaydı sen olamazdin pislik
D@(, ö) l israfı
@sadcoccuk knk zamanında si... m s... Sokağa atmışlar o yüzden bu kuyruk acısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?