Yemek yapmak, çocuk bakmak, ev temizlemek toplumumuzda genel olarak kadının göreviymiş gibi görülür. Peki sizce ev işi kadın işi midir? Bir evlilikte ev işlerini sadece kadın mı yapmalı? Yoksa erkek de bir işin ucundan tutmalı mı?
Bir evlilikte ev işleri neden sadece kadının göreviymiş gibi görülüyor?
Eskiden kadın çalışmazdı.. Erkek çalışır eve ekmek parası getirir kadında ev işlerini yapar çocuk bakardı.. Bu böyle sürüp günümüze kadar geldi.. Ama artık devir değişti! Erkekler bunu anlayamıyor ve sanki ev işleri kadına aitmiş gibi davranıyor.. Öyle bir şey yok! Artık kadınlarda çalışıyor! Tek maaşla ev geçindirmekte bu devirde olacak şey değil zaten! Her iki tarafta çalışıp eve ekmek parası getiriyorsa ev işlerinide her iki tarafında yapması lazım! Kadın bütün gün çalışsın eve gelsin yemek yapsın temizlik yapsın çocukla ilgilensin sonra erkek gelsin kumandayı alıp tv izlesin yemek hazır mı diye sorsun! Yok öyle bir dünya!
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çünkü kadını hizmet yapmak zorunda sanan başşak beyinli erkekler var. Onların tek artısı önündeki iki kiloluk fazlalık. Beynini tartıya koysak tartı okumaz. İşte insan diye geziyor bunlar da ey güzel Allah in kadınları bu erkek isimli kullarınla sınama
Beyin de siz daha hafifsiniz bir iki kilo fazlalik sizde var (gogusler) o bassak beyinli sensin calismiyor ise bayan evde essek gibi her isi yapacak calisiyor ise saygi duyarim
@Seyga beynin yokken benim beynime laf etme. O zaman ananda babana hizmetcilik etsin. Sana da etsin. Utanmaz mısın. Ama sen de utanma ne gezer. Aksine seni gibiler kadın hizmet edince gururlanır. Sanki kim bilir nesiniz. Eyy kendine gel insanüstü bir varlık değilsiniz sizde insansiniz. Şimdi defol zaten adam olsan kadınla bu şekilde konuşmazsin
Kadin mi ben karsim da bir dil ile kadin gormuyorum kusura bakma. siz erkeklere diyince hakaret edinde tassak kafa deyince bise yok ben deyince medeniyetsiz oluyorum oyle mi
Kadın kadındır tamam mı yok başka bir dille konuşuyormuş falan filan sen kadınları dilleriyle mi çözüyorsun ister küfür eder ister başka bir şey, kız öyle erkekler için demiş, yani eğer sen üstüne alınıyorsan bir adamlık, beyefendilik yapacaksın anladın mı beni!
Kadın ile erkeğin rollerini birbirine karıştırırsanız mahvolursunuz..
İlkel çağlarda erkek mağaraya av eti getiriyordu. Kadın da meyve sebze toplayıp tencereyi döndürüyordu..
Bu gün mevzu hala aynı..
Kadın budur; kadın ekmek kavgasının içine gönderilmeyecek kadar önemli bir varlıktır.. Buna istinaden senin mutfağındaki tabak çanak, salonundaki zigon sehpa, perdelerin falan beni ilgilendirmez. Akşam iş çıkışı gelir, yaya yaya otururum o koltuğa.
Esmer ve ince belli olursa sevinirim ayrıca. asfdghjcgsj :)
çok saçma düşünüyorsun matematiksel düşünmek de insan doğasına aykırıdır. bu yüzden insanlar doğa olayları üzerinden matematiği algılamaya çalışır. ne yani şimdi biz düşünmeyelim mi?
Ağır işlerde yardım edilmeli fakat sürekli ev işi yapan bir erkek sıkıntı yaşar. Testosteronu düşer, östrojen artar. Karısı ona ilgisini kaybeder çünkü eskisi kadar erkeksi değildir.
Beyler şunu bilin ki bir kadın size kadınlar hakkında asla doğru bilgi vermez. Günümüzde amaç erkeği kadınlaştırmaktır bu yüzden medyada anlatılan hiç bir şeye inanmayın. Erkekler kadın işlerini fazla kaçırdıkları anda testosteron düşer, kişi feminenleşir.
Kadın erkek eşit diyosunuz evet AMA herşey eşit olamaz. herşey eşit olursa denge bozulur. şimdi herşey rahat kadınlar önümüzde hicbir engel olmasın dahada rahat olalım düşüncesindeler, modern dünya. Birazda görüş açımızı genişletmek için eski çağlara bakarsak; kadın mağarada çocuklarıyla bekler, erkek ava gider, tehlikelerle savaşır, dişisini korur erkek vucudu buna programlıdır. Günümüzde eşit onan toplumlar var eyer onları incelerseniz hiçte sağlıklı bir yapı olmadıgını görürsünüz kesinlikle iki tarafında huzursuz oldugunu görürsünüz
Eğer çalışmıyorsa kadın yapmalı, çalışıyorsa işler ortak yapılmalı.. Tüm yük kadının sırtına atılmamalı. Fakat bizim toplumumuz da kadınlar hem işte çalışır, hem evde çalışır.. sonra vay efendim karım çok bakımsız, kendini saldı, çabuk çöktü v. s...
Eskiden böyle bir düzen varmış erkek çıkar dışarda çalışır eve ekmek , para getirir kadında evde oturur çocuklara bakar evi temizler yemek yaparmış ancak günümüzde kadınlarda çalışıyor ve erkeğin de burada eşiyle birlikte ev işlerini yapması gerekir ha kadın çalışmıyorsa ne âlâ
Evet kadının görevi. Kadın eve bakar erkek eve ekmek getirir. Bin yıllardan beri roller böyle ama son 150 yıldır işler değişiyor. Şimdilerde feminaziler doyumsuzluğu zirveye çıkarıp kadın haklarını koruma adı altında erkekliği yok etmeye çalışıyorlar. Cok degil 20 sene icinde erkekler evlilik istemeyecek ya eşcinsel olacak ya aseksüel ya da yapay zekaya sahip robotları tercih edecek. Çünkü kadınlar çığrından çıkıyor. Çoğu kendini Allahu Teala sanıyor.
Buralar feminizm kokuyor bana evlenirken masrafın çoğunluğunu yaptıracak (bizim burda kız tarafı sadece yatak odasını ve kınayı karşılıyor gerisi erkekte) benimle evlenirken önce ne is yaptigima bakacaklar , ne kadar kazandigima bakacaklar sonra kadın erkek eşitliği diyecekler. Yerim evliliği herşeyi erkek yapacaksa neden evleniyor sadece çocuk içinde evlenilmez ki.(Yanlış anlaşılma olmasın illaki yardim edecek. Beni anlayan anladi)
Işten eve geldiginde birisinin sana yemek hazirlamis olmasi biz erkekleri cok mutlu eden bir sey. Ama illa kadin herseyi yapicak diye bir sey yok genelde kadinlar aile evlerinde surekli ev isleriyle ugrastigi icin biz erkeklere gore daha hamaratlar bizde elimizden geldigi surece yardim etmeliyiz.
ingiltere' de , değildir.. ama zaten ingiltere anaerkil bir toplumdur.. erkek ev işi yemek ve çocuk bakımını üstlenecekse, kadın eve getirsin parayı o halde.. erkek evde otursun.. ki ikisi de çalışan eşler zaten hemen her şeyde iş bölümü yapar ve birbirine yardımcı ve destek olur. ama kusuar bakmasın kimse , bir erkeği cam silerken düşünemiyorum.. eline bile yakışmıyor.. artı.. çocuk yetiştirmek tabi ki annenin işidir.. çocuk anneye bağımlıdır çünkü.. sürekli anneyi ister , fıtrat gereği..
Çocuk bakmak anaç ruhun özel muamelesinden dolayı bu soruda ayrı tutulmalı ama diğerleri bence çalışmayan kadınların bir nevi iyilikleridir. Bunlar ev hanımı için sorumluluktur ama zorunluluk derecesinde olmamalıdır. Çalışın kadınlar; yemek, bulaşık, temizlik ben üstlenirim.
sebebi çok basit. Eskiden kadın çalışmaz erkek çalışırmış. Erkek çalıştığı için ev işine yardım etmez haliyle yorgun gelir. Kadın ise tüm gün evde olduğu için tüm ev işleri ile o ilgilenir. Günümüzde ise hem kadın hem erkek çalıştığı için ikisinin birden mutfağa temizliğe vs girmesi gerekirken. Erkek ben egemenim gibi saçmalıklara kapılmakta MALESEF.
Ataerkil toplum yüzünden. Ev işi onun bunun değil evde yaşayan o evin üyelerinin işidir. Çocuklar ve ebeveynlerin. Tabi çocuklara yapabilecekleri kolaylıkta iş verilirken diğer işleri anne ve baba yapmalıdır. Yok kadın tamirden anlamaz yok erkek yemek yapmaktan anlamaz diye bir şey yok. Yapabiliyorsa yapsın kardeşim. Vallahi bıktık bu ataerkillikten
linçe uğrayacağımı bile bile yazıyorum kimse kusura bakmasın evvela iki tarafta çalışıyorsa ev işi paylaşılır itirazım yok ancak erkek çalışıyor ve kadın çalışmak istemiyorsa yapacak arkadaşım bu durumda erkeğin yapacağı yardım koltuk çek dolabı kaldır hadi hadi perde as oda boyu uzunsa erkek tüm gün çalışır akşam eve gelir "e hadi bulaşığa yardım et " . oldu canım başka derdin
Ev işi kadın işidir. Dışarı işleri erkek işidir. Bu demek değil ki , herşeyi kadın yapıcak köle gibi çalışıcak. Karşısında ki adam da azıcık halden anlamali, hayatı daha kolay daha çekilebilir hale getirmek için birlikte hareket etmek şart.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ben kesinlikle böyle görmüyorum, aslında dinler de doğrudan böyle görmüyor. kadının, çocuğu yoksa sadece eşiyle duygusal ve cinsel yönden elinden geleni yaparak ona eş olması, çocuğu varsa da ek olarak çocukları ile ilgilenmesi, bakması (tabii durumlar iyi ise bakıcı tutmak şart) budur, kadın köle değil hayat arkadaşı olmalıdır, eş olmalıdır. kocasına arzu duymalı istemeli kendi de doymalı eşini de doyurmalıdır. ister kabul edilsin ister edilmesin gerçek budur
Eşinizin ev işlerini yapma zorunluluğu yoktur, o size bunları yapıyorsa bu sizin için bir hediyedir. Zira Peygamberimiz bile böyle derken kendinizi büyük görmeyin. Sonra evin o direği girer bir yerinize beyler 😊
İşte erkeklerin şikayet ettiği şeyler yine erkeklerden kaynaklanıyor farkında değiller. Kadın aynı anda hem çalışıp hem temizlik yapıp hem çocuk bakarsa erken yıpranır çünkü robot değil insan oda. Erkekte başıboş kalınca gözleri dışarı kayıyor hemen. Halbuki eşine yardım etse bir ev süpürse çocuklara baksa ya da bir akşam yemeğinide o yapsa herşey daha dengeli gider. Tabi bunların hepsine sahip olup hala huzursuz olan kadında gördüm onların psikolojisi bozuk.
Tamam yapmayın ya valla bak biz işten gelince çamaşır yıkarız siz akşama kadar seda sayan izleyin iyice ezberleyin olayları akşam kocanız çamaşır yıkarken dedikodusunu yaparsınız.
@masalsoydar onlara emin ol şu an küfür ediyorum. Benim kastımı anlamış olmanız lâzım. Eğer kadında kocası gibi bir işte çalışıyosa koca eve gelip yan gelip yatmayacak elbette kalkacak eşşe gibi çalışacak. Ben evde duran kadınlardan bahsettim. Umarım uzun uzadıya bu yorumum sizi tatmin eder.
Ev işleri değil yemek onların işi ya niye ben sürekli açım. Lan sevgilimin evinde bir yemek çıkıyor annesi harikalar yararıyor bizim ev f tipi cezaevi olmuş. Mk babası olmasa giderim orda yerim arada misafirliğe giderim. Nedense o eve gidince sadece başbaşayken rahatım.
Genelde erkekler dışarda çalıştığı için evdeki işler kadın yapar egerki ikisi çalışıyorsa birbirlerine yardim etmek zorunda temizlik icin çünkü erkek kadın eşit haklarina sahiptir...
hayır hayat müşterek, temizlik bilmeyen, yemek yapmasını bılmeyen ütü bilmeyenle evlenılmez! evlenöe daha iyi, hem evi hem işe gidecez oldu bide çoçuk bakacaz...
Erkekler çalışıyor kendini geliştiriyor ama ev işleri kadının üstüne kalıyor, çalışmasa bile ev işi yapmıyor erkekler aslında ortaktır ev işi onlarda bulaşık, çamaşır çıkarıyor. Yaşlılar hariç genç erkekler de ev işi yapmalı
O işler Bizim evde öyle değil. Ben evi süpürürüm makineyi boşaltırım , çamaşır makinesini doldururum erkek kardeşim masayı hazırlar bakkala gider kaşıkları boşaltır yatakları toplar. Babam da işe gider...
sonra boşanıp tazminat davası nafaka isteyince vay efendim vermem köle gibi kullandıysan mecbir vereceksin kardesim yok onlar kadinin gorevi yok bilmem ne puffff
ha nasilsa bosaninca gidecek diyip evli olan eşine mi yaptiracaksin herseyi o da güzelmiş gelene nasilsa gidecek gozuyle bakarsan herseyini alması müstehak
Mahkemeler zaten adamın dediklerini takmayıp ev işi yapsada yapmasada yapmamış muamelesi göstererek altın , tazminat , nafaka verdirtiyor , yani taraf tutuyor zaten.
Kimse boşanmak için evlenmez , evlilikte ev işleri paylaşılmalı , mahkemelerde kadına pozitif ayrımcılığın kalkması gerektiği gibi
daha bu konu ile ilgili biri ile tartisip engelledim bu konuya hic girmeyelim bosanmis %100 hakli biri olarak mal varligini babasina devreden birinden sadece 200 lira nafaka aldim 😏 ne ayrimciliği ya?
Kadında erkekte yapabilir ama bazı ağır feministler olayı iyice abartıp utanmasalar çocuğu da erkekler doğursun niye sadece biz doğuruyoruz diyecekler. İğreniyorum ağır fanatik feministlerden
Küçükken çocuklara öğretseler olmaz. Kız çocuğuna oyuncak bebek , ütü , mutfak eşyası alınıyor. Erkeğe araba silah Büyüyünce de oyuncaklar eskiyor. Gerçekleri veriliyor ellerine.
Ataerkil toplumun zararlarından birisi işte. Ben elimden geldiğince anneme yardımcı olmaya çalışıyorum, ileride de aynen devam ederim diye düşünüyorum.
İşte eve para getiriyorum diyip yardim da etmiyorlar çocuğuyla bile ilgilenmiyor erkeklerin çoğu. Sonra da baba diyorlar kendilerine. Olmaz olsun öyle baba.
O erkeklerin vasıfsızlığı daha birey olmadan evleniyorlar şımarıklık bu anaları el bebek gül bebek büyütmüş sonuç bu. Bu tiplerden olabildiğince uzak durmalı kadınlar
Ev işi sadece kadının işi değildir. Mümkünse yardım edilir. Erkek çalışıyorsa, ev işlerinde kadının daha aktif rol alması gerekir. Kısacası ev işlerinde yardımcı olmalıdır. Hayat müşterektir.
Aslında evi yanlız bayanlar paylaşmıyor erkeklerde paylaştığına göre her işte iş paylaşımı yapmalı bence ben ütü yapmayı yeneklerde yardım etmeyi ve evin toparlamasında gayet yardımcı oluyorum
Evlenerek iki hayat birleşiyorsa sorumluluk tek kadına yüklenmemeli bence en doğalı ve doğru olanı budur erkekde adamsa karısına yardım eder her şekilde
Şimdiki zamanda erkek kadın çalışıyor hayat şartları zor birlikte üstesinden gelmeli sen ben değil biz olmalı birlikte işleri yaparsak beraber dinlenir beraber gezer eğleniriz
Bu bizim toplumumuzdan kaynaklı ne yazık ki kadınlar oğluşlarını o şekilde büyütüyolar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu doğa kanudur. Hayvanlarda da öyle. Yuvayı dişi kuş kurar. Erkekte arada bir yardım edebilir tabii ama çok yeteneksiz olduğundan kadına iki kat temizlik çıkar. :)
2 çocuklu bir ailede erkekte yardım etmeli ama sınırı var. erkeğin karakteri ve genetiğiyle fazla oynarsanız evde farklı birini gördüğünüzde şaşırmayın.
En İyi Cevaplar