Be insafsız bi günde kalkıp çayı koysa ne olur Lafa gelince çok insaflı iyi insanlar.
("Erkek olarak varlığımız Yeter... ") Kendinizi bu kadar yüceltmenize gerek yok basit bi et parçasından ibaretsiniz ve O kadar da değerli değilsiniz.
Aynı evi paylaşıyorsak yapmak zorunda bu bi lütuf değil, Sırf erkek olduğu için ona hizmet edemem ya da öyle camış gibi oturamaz. Başlatmasın onun erkekliğine.

Bunu görev olarak düşünürseniz hayatı kendinize ziyan edersiniz. Öncelikle ev işlerine olan yatkınlık kadınlar da daha fazla. Ama iki tarafta çalışıyorsa birbirine yardımcı olarak sorun çözülebilir tabii ki. Mesela biri evi süpürürken diğeri pas pas yapabilir. Biri çamaşırları yıkıyorken, diğeri kurutmaya atabilir gibi. Zaten bir çok şeyi makinalar gayet güzel yapıyor. Ama bir erkekten de toz almasını ya da ütü yapmasını beklemek sizce de tuhaf değil mi? (yatkınlık olarak bahsediyorum) Erkeğin mutfağa girmesi kadınlara hoş geliyor olabilir ancak, hafta da bir iki defa yapması sizi hoş bir süpriz olarak da mutlu edebilir. Evlilik dayanışmadır, paylaşmaktır. Bu yaptıklarınızı gurur meselesi olarak değil, eşini seven biri olarak yaparsınız daha mutlu olacağınıza hiç şüphem yok.
Tabi ki de iş paylaşımı olmalı. yani görev nedir ki? bu bir iş mi ya da maaşlı çalışan mı kadın. evlilik aşktır ortaktır her şey. yani içinden geldiği için yaparlar. Evlilikte iş paylaşımı, çiftler arasında karşılıklı anlaşma ve uyum sağlamayı gerektiren bir konudur. İş paylaşımı, cinsiyet temelinde değil, çiftin aralarında anlaşmaya vardığı roller, yetenekler, ilgi alanları ve yaşam tarzlarına göre şekillenmelidir. Kadının veya erkeğin belirli bir görevi olduğunu söylemek yerine, her iki tarafın da evlilik içindeki sorumluluklarına katkıda bulunması önemlidir. Her çiftin iş paylaşımı konusunda kendi dinamikleri ve tercihleri olabilir. Önemli olan, karşılıklı anlayış, saygı, iletişim ve esneklik ile birlikte hareket etmektir. Eşitlik ve işbirliği temelinde yapılan iş paylaşımı, her iki partnerin de kendini değerli ve desteklenmiş hissetmesini sağlar. Bu, evlilikte daha sağlıklı bir ilişki ve ortak mutluluk için önemlidir.
Ya teşekkür ederim güzel yorumun için.
Rica ederimmm
iki tarafta çalışıyorsa iş bölümü yapılmalı. fakat çalışmayan bir taraf varsa ev işleri onun olmalı. o kişi ister erkek ister kadın olsun ki genelde kadın olur, dolayısıyla ev işlerini onun yapması gerekir.
Rica ederim, huzurlu akşamlar dilerim.
Olmalı... yoksa anne terliğinin yerini hanım terligi alır kiii tavsiye etmem çünkü hanım terligi topukluuu😂😂
Xdxdbsjnd ben direk camdan aşağı atmayı düşünüyorum.
🤣🤣🤣🤣
Cevap
23Cevap
Görev dağılımı olmalı adaletli olmak gerek tek bir kişiye yıkmak olmaz
Evi kim paylaşıyor ve kullanıyorsa ortak sorumluluğudur.. Herhangi bir tarafa yıkmak mantıklı değil..
Kesinlikle paylaşım ama kadın evde ise erkek çalışıyor ise büyük kısmını kadın yapmalı her ikiside çalışıyorsa biri çorba yapıyorsa biri salata yapsın mantığındayım.
Eski eşim sürekli evdeydi bulaşık, çamaşır, ütü, temizlik, yemek her şey yani kısacası ben yapardım böyle konuşmadık halbuki en sonunda dayanamadım ve ya yardımcı ol ağır geliyor bir süre sonra ya da bitirelim dedim tamam dedi yine aynı boşandım kısacası 8 saat çalış gel postun çıkıyor birde üzerine bu tek başına olmaz o kadar
İki taraf da çalışıyorsa iş paylaşımı olmalı. Ama kadın çalışmıyorsa bütün gün evdeyse, işten yorgun gelen adama kalk tuvaleti yıka denilmez. Yazık.
Bir de şu var. Haftasonu herkes evdeyse paylaşım olmalı. Çocukların baba rölünün de ev işi yaptığını görmesi gelişimleri açısından değerli.
"Ev işlerini kadın yapmalı" düşüncesine sahip insanların cahil olduğunu düşünüyorum. Ev işleri, çocuk bakımı gibi işler erkek ve kadının ortak sorumluluğudur. Ayrıca erkekler bu tür işleri yaptığında eşlerine yardım etmiş sayılmazlar çünkü tüm bunlar onların da görevidir zaten.
evlilik hayatın yükünü hafifletmek için var buda paylaşmakdan gelir derdide mutluluğuda paylaşmak gerek ev arkadaşı almıyorsun hayat arkadaşı alıyorsun aşkın sevginin ve insanlığın gereği bu allah insanı kültürsüz usul erkan bilmeyenden korusun 🌹
Ben bunu bir görev dağılımı olarak görmüyorum. Bu kişinin/kişilerin sorumluluğudur bana göre. Yani ev işlerinde de bireylerin sorumluluğu vardır ve bu sorumlulukların cinsiyeti yoktur. Yani bir Erkek bile bulaşık yıkayabilir, bu sorumluluğu alabilir. Kendine bir şeyleri görev edinme veyahut görev verme, o işi zoraki yaptırmak gibi bir hissiyata neden olur.
Alakasız olacak ama görseldeki herifin kıyafit 14yy'da Kara Veba ile uğraşan "doktor"ların koyafeti. Beyazlı kadınımsı şey de sanırım hastalıktan ölenlerin kefeni mi artık neyse. Sinek falan da var. Hehe
Kadonla erkek evde de işbölümü yapmalı, haklısın
Evlilik sadece kadına yüklenebilecek bir sorumluluk değildir, her şey ortak yapılmalıdır
Sağlıklı ve adil bir ilişki yaratmak için her iki eşin de ev işlerini paylaşması önem taşıyor. Bu, her iki tarafın da ilişkiye eşit derecede yatırım yapmasını ve her iki tarafın da eve katkıda bulunmasını sağlamaya yardımcı olur.
Hayat müşterek geçmiş zamanlarda yaşamıyoruz işler bölünebilir hatta eğlenceli hale bile getirilebilir, herkes evinde ya da orada burada gördüğünü kendi ailesinde de uygulamak zorunda değil
Eş demek bölüşme demek her iki tarafta bir birlerine yardımcı olmalı. Benim samimi anlayışım bu.
Hayır, elbette bir kişinin sorumluluğu değil asla. İki taraf da yapılması gerekenlerde sorumluluk almalı, birbirine yardımcı olmalı.
Sen bulaşık yıkarken evi temizlerken sofra kurarken erkek yan gelip yatıp hazıra konamaz yardım etmeli
Sadece erkek çalışıyorsa hanımefendiler biraz daha ev işi yapabilir diğer türlü paylaşım olmalı
Kadının görevi ama erkeklerde biraz yardım etse çok daha iyi olur kadınlarda akşama kadar çalışıp yoruluyor sonuçta
Saçmalık kadının görevi falan değil.
Beraber yapılmalı ama kadın çalışmıyorsa sadece erkek çalışıyorsa beraber yapılmaz genelde.
Verin kırbacı arkadaşa arada şaklatsin
Anlamadım nee
Sizin gibi kalpsiz kezban karilara iyi adam mi? Siz sizi kole gibi kullananlara layiksiniz
Evlilik baştan olmasın ya ne gerek var
İş paylaşımı olursa daha iyi olur bence.
İş paylaşımı olmalı bence
İş payımı mutlaka olmalı
ee heralde yani iki kişide çalışıyosa paylaşılmalı
başka ne işi var ki kadınların
Erkeklerin ne işi var neye yarıyorsunuz? Sadece damızlık mısınız?
varlığımız yeter erkek olarak eve gitmedik mi neredesin geç kaldın diye yüz defa ararsınız
Xdxdbsjnd yaaaa öyle mi olmuş kankaaa
tamam kızma birader
kocanla konuşmayı dene
Sana bunu sormadım.
olmayan biri için soru sorma
Seni ilgilendirmez o.
hayatında ilişki yaşadın mı
Kadında çalışıyor da olmalı
Görev dağılımı olmalı bebişime yüklenmem
Ev işi payımı olmalı
%70 kadın
%30 erkek diye düşünüyorum
%30 neye yaricak süs bebeği misiniz
Kendi fikrimi yazdım. Bazı konularda kadına yardımcı olunur ama genel olarak evi çekip çeviren kadındır.
Bak bak kadın değil köle istiyorsunuz heralde
Abartma. Sen insanların fikirlerini soruyorsun insanlar da cevap veriyor
Benim fikrim bu
Tabiki de olmalı
İş bölümü olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?