AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
96Cevap
kadının gorevı degıl zaten :) kadını onun ıcın ısteyen uşak tutsun kadın suclu dogmadı.
Kadın işi de ondan eger kadının işi değilse gıdıp erkek gıbı arzıde çalışsın bakalım kaç gun dayancak masa başında iş yapıp da çalışıorum ddmekle olmuo bu işler
Eskiden kadınlar bu kadar çalışmıyorlardı. O yüzden ev işleri kadına kalıyordu. Şimdi kadınlarda çalışıyor, ama bazı erkekler hala yardım etmiyor buda eskilerden gelen gelenek...
Bu tarz işleri erkekte yapmalı, bunlar kadının işi değil
Ben yardımmmmm ederim gerisini bilmem ama ben kadınlara birakmam
Sizi tebrik ediyorum
Sorumluluk almak yardımcı olmak evliliktir ben yapmam sen yap kimse kimsenin kölesi değil
Artik erkekler paylasiyor
Biz babadan boylemi gorduk
Ev işi çalışmayanın işi. Genelde kadın çalışmıyor o yüzden ev hanımlığı mesleğini icraa ediyor
Ama günümüzde artık çoğu kadın çalışıyo ve yine bütün işi kadın yapıyo
Onun yanlış olduğunu belirtiyorum yorumda aslında
Kadın dediğin böyle olur böyle yapar diyen bir zihniyet olduğu için.
Evlenmezsinde sen bu yüzden 😅
Erkek sadece işte çalışmaya layık görülür. Erkeğin eline iş yakışır mı yahu (!)
Ev işleri , sadece yemek yapmakl, çamaşır bulaşık yıkamaktan ibaret değil ki. Evin tamir işlerini kim yapıyor?
Kim eksiledi şimdi ya
Bazı durumlarda erkek den yardım istenebilir. tabiki şunu unutmamak lazım kadının eli hepsine daha çok yatkındır. daha çocuklukta oyuncakları ve oyun kurgusu bu yöndedir.
Genelde kadinin isidir. Erkek isteyken nasil bu isleri yapsin. Ha ikisi calisiyosa is paylasimi olur
İkiside çalışıyorsa ortak yapabilirler ama kadın ev hanimiysa bence kadın yapmali
Çocuk bakmak konusunda erkeğe çok fazla iş yüklenemiyeceğini düşünüyorum. Tabi bu 2-3 yaşlarına kadar, ancak temizlik ve yemek olsun bu konularda sadece kadın değil erkeğin de katkısı olması gerekiyor.
İki tarafın da paylasması gereken sorumluluklar bunlar.
Erkek calisyo kadın ev hanimiysa ev islerini tabi kadın yapıcak. Erkeğin yardım etmesi zor olabilir. Ama yinede ufak yardimlarda bulunabilir
İşten arta kalan zamanda çocuğumla seve seve vakit geçiririm, yemek yaparım, perde bile yıkarım ben. Kadının görevi diye bir kaide yok ama kadınlar o işleri benimseyip sahipleniyor.
O kafa eskide kaldı gayet de erkek de işlere ortak oluyor
Eğer çalışmıyorsa kadın yapacak tabi erkek işten gelicek sonra ev işi mi yapacak
Ama eğer kadın çalışıyorsa ortak iş yapılmalı evde o ayrı
Kesinlikle haklısın
kesinlikle yardımcı olmalı..
bu tamamen annelerin hatası..
Ev işlerini, yemeği kadın yapar diye bir yerde yazılmışta ben mi bilmiyorum anlayamadım. Bunun cinsiyeti yok.
Herkesin görevi olmalı bayan zorlandığı yerde yardım isteyebilir ama erkekte işten geliyor bunjdw unutmamalı..
Yuvayı dişi kuş yapar kuşları penguenlerin geleneğini (baba yumurtayı sıcak tutar, ana balık tutmaya gider.) bozdular.
Erkek çalışır geçiminizi sağlar kadın ev işleriyle uğraşır çocuk konusuna katkısı olur tabi ki
Ne demek olması gereken o? Evet kadın yapar ama erkekde yapar, yapmalı.
Paa kazanmak ve evi geçindirmek erkeğin, evi toparlamak kadının işidir. Dn azından ben böyle düşünüyorum. Yuvayı dişi kuş yapar sonuçta
@ataberkakgedik58 evet öyle ama bu devirde nasıl ki kadınlar da meslek sahibi olup kendi ayakları üzerinde durabiliyor evine ekmek getirebiliyor erkekler de bir işin ucundan tutabilir yardımcı olabilir eşine değil mi?
Kendi ayakları üstünde durabilen hemde ev geçindirebilen kadınlar zaten kesin bordo berelidir. Hele ki birde çocuk varsa Allah yardımcısı olsun ☺
@ataberkakgedik58 e yardım etmek de size düşüyor böyle bir durumda
Uğruna hayatımı adadığım birisi vardıda biz mi yardım etmedik?
@ataberkakgedik58 ooooooo😂
Olur inşallah
Hayırlısı...
Kadin calismiyosa kadinin gorevi ikiside calisiyosa yardimlasmali
Aslında ilk ev işi yapan bir erkekmiş bu bilgiyi de buraya bırakıyım😆
Erkek işidir.
Ev işlerini kim yapıcak erkekmi yapıcak kadının işi o
150 boyunuz var aklınız'da öyle ataerkillikten ancak tüm dünyada öyle daha yunanistan a gitmemiş insanlar'ın hayır demesi ne lalece geliyor.
Bu şekilde bilinçlenmiş bir toplumun meyveleriyiz çünkü.
ataerkil sistem yüzden durum bu. Ne İslam ne de Türk gelenekleri böyle değil aslında.
Kadınlar benim işim değil dediği gün işler paylaşılır
Aman yardim etmesin mümkünse içine ediyor afedersiniz.. yapmamak için güzel yapmıyor verdiğim işide. yapmasin birak istemiyorsa zorlama.
Kadın anca gündüz ev temizlesin gece de Versin.. sonra tabi başı agriycak
Saydıkların hep kadın görevi gibi lanse edildi ondan
Ortak olsa daha guzel olur ama kadin calismiyorsa bir zahmet yapsin yani
Tabiki sadece kadının görevi değil ama kadın bu konulara daha vakıf olduğu için usta onlar tabi erkekler de çırak olmayı bilmeli yardımcı olmalı
Ulan sabah akşam yatıyorsunuz daha ne istiyorsunuz a koyayım onuda mı biz yapalım
Yatıyor derken. annen seni yatarak mi büyütmüş sor bakalım. Eve kamera koy sonra izle o karı senin boklu donlarını temizlemekten kendine vakit ayırabiliyormu. Az kendine gel ve. Kadına eşek muamelesi yapma.
Genelleme yapıyorum mantıklı düşün erkek zaten çalışıyor akşama kadar sen evde devirip yatıyorsun. Daha ne yapsın adam. off sen gibi bir anancı velete anlatıyorum bunu
aynen kadın çocuğun bezini değiştirsin kadın emzirsin kadın yemek yedirsin kadın çocuğu uyutsun vsvs
Cnku bı kadının yapabılcgı en ıyı şey ev işleri
İşin ucundan tutmalı..
Ataerkil toplum yapısı
Hayat müşterek iki kişide yapmalı
He olur eger calismiyor isen iki odaya bakmaktan acizlen sonra musterek de
@Seyga bunun acizlikle ne alakası var anlamadım evlenmek yerine hizmetçi tut o zaman
Vakiniz belirtmisim calismiyor ise diye : fakat sizin neden gücünüze gitti anlamadim erkek aksama kadar el isinde calissin didinsin bir oarca ekmek icin sonra gelsin evde bulasik yikasin neresi musterek bunun hasta olmus yorgun olmus baska
Kadin calismiyosa ev isleri onundur
Toplumumuza böyle işlenmiş.
kadınn tabikidee işş görcekk yaa
İş Görcek derken. Ne kadar düz insanlarsiniz ya. Kadın Afedersin eşek mi. Senin hizmetini işini yapacak. Sen önce kadını yatakta mutlu et. Karının ruhunu duyur. Cebini doldur. Ondan sonra iş bekle. Kadın zaten isterse herşeyi yapar. Ama sen karını mutlu edemezsin bence sanmıyorum 😀
@Derya21d Vallaa bencee benn eşşek gbii çalışıpp evee ekmekk götürüyorsamm odaa evv İşlerinii falann ypmakk zorundaa akşamm oluncaa sofrayıı hazırlayıpp benii bklmesii lazım hemm benn karımm olcakk kişiyii aslaa çalıştırmamm evindee oturcakk İşş Görcekk :) :))
Çünkü çevre algısı bu yönde.
Yuvayı dişi kuş yapar 😉
Erkekte çalışıp eve para getiriyor yazık adama
Hayat şartları.
Geçmişten gelse gerek
sizin dünyanızda halen öyle mi görülüyor?
Bunlarıda erkekler mi yapsın ne yani
Olmamalı ama aileden gelen bor adet olabilir
Artık görülmüyor bence o eskidenmiş.
Kadın eli değdi mi oturuyor düzen
Ben şahsen Ev işi falan yapamam çok yoruluyorum
Bence işler paylaşılmalı
Tabi ki beraber yapılmalı